Smatter smatter

Japps, just nu smattrar de rejält! Både från regnet utomhus o i Adams lilla blöja. Ska gå o byta på den lille tjocke men tänkte skriva några rader först...

Idag fick jag mail av en tjej som undrade hur mycke jag hör igentligen...

Jag har en "sexig" hörapparat på höger öra som hjälper en hel del faktiskt. Utan hörapparaten så hör jag i princip inget. Jag kan höra vissa ljud men vääääldigt lågt! Med vänster öra hör jag ingenting så där har jag ingen apparat för de skulle inte hjälpa. De e just därför jag ENDAST ska göra cochleaimplantats operationen på vänster öra för på höger hjälper ju ändå hörapparat rätt mycke.
Jag hör inte perfekt men jag kan ha en konversation (med mycke "va?") om de e tyst runt omkring o man pratar tydligt o inte föööör lågt. Man kan inte sitta för långt borta heller för då hör jag bara ljud men kan inte tyda vad som sägs.

Jag håller mig alltid så pass nära Adam så jag hör om han gnäller eller nått och om jag måste va en bit ifrån han, tex om han sover i sin säng o jag måste diska, så har jag min klocka som vibrerar så fort han gör nått ljud. Den e verkligen super o den har jag på nätterna oxå när jag tar av mig hörapparaten.

Nu kanske ni har ett hum om hur de ligger till ;)

Längtar o hoppas verkligen jag ska få tillbaks min hörsel...

Nu e de dags för blöj byte...

Ensamma hemma...

Pappa C är iväg på massa möten idag så jag har svept in vår lilla sovandes Adam i pappas tröja så han kan känna hans lukt fast han inte e här.

Han verkar rätt nöjd med de...Mamma mandy har tvättdag annars skulle jag oxå svept in mig i pappa C:s tröja o ta en siesta preciiis som Adam.


HAN SA DE!!!!

HAN SA PRECIS "MAMMA MAMMA" !!!

Okey, okey...han vet ju inte va de betyder än o så där men HAN SA DE!!! Helt omedvetet MEN ÄNDÅÅÅ!!!

Jag o C fick chock o bara stirra på varan.

Jag VISSTE han skulle säga mamma först av allt! ;)

Me soo happy!!!

Vilken känsla o höra sitt barn säga mamma...

Måste gå o lyssna lite till. Kanske händer igen ju ;)

Gu vad han har babblat idag förresten...jätte mysigt o lyssna på :)))

Fredag

Sitter hemma o kollar på när Adam sover...

De finns så mycke smådetaljer som han gör hela tiden som man vill berätta för hela världen som tex nu när han sover så ler han hela tiden, stooort, med öppen mun. De har han gjort sen dag ett. Förstår inte va de e han drömmer om. Troligtvis mig..haha! ;)
Igår satt han o titta på sina små leksaker som hänger ner från hans babysitter o sen la han huvet på sne o log åt dom. De såg så otroligt sött ut. Som om han älskade dom så myyycke. De bara lös kärlek från hans ögon.
Ja, jag skulle kunna sitta hela dan o berätta söta detaljer som han gör jämt o de håller nog alla ni mammor som läser detta oxå med om. Man blir tokig. Han e för söt.

Nyss satt vi på golvet, för jag lyfte han från hans babysitter, o sen såg jag hur hans ögon fastnade på tvn så jag satt han där i hans babygym o han stirrade på tvn o log massor. Visste inte han gillade o kolla tv men nu vet jag vart jag ska sätta han om jag måste bädda eller plocka lite hemma ;) Så kul att han e så medveten nu. I början såg han ju knappt oss...stackarn.

Igår va vi alla 3 ute på promenix. Vi bestämde oss för o gå hem till C:s mamma en sväng o på vägen dit stannade vi i en liten inrednings affär. Där inne hade dom en Tord Boontje lampa som jag velat ha i flera år. Min vän Line hade en sån o jag blev förälskad i den men de va så många år sen så jag trodde inte den skulle finnas kvar. Dessutom finns den inte i nån annan affär i V-ås än där.
C tyckte inte om den så vi sket i den o gick till hans mamma en stund men på vägen hem så sa C att jag skulle vänta en stund sen sprang han iväg o kom tillbaks med lampan i handen :))

Lampan faller inte alla i smaken men jag gillar den. C tycker den e okey nu men min vän "Svamp Bob" gilla den inte så de e inte en självklar tio poängare för alla men mamma mandy gillar den så den får hänga kvar.

Här e den, Tord Boontje lampan...(Den e helvit, inte grå som den ser ut på bilden)

Tack älskling! :)


Idag följde jag o Adam med pappa C o gjorde en synundersökning. Pappa C behöver glasögon. De har vi vetat länge... En gång trodde pappa C att en hemlös alkoholist var Tommy Körberg...inte bara trodde...han va ÖVERTYGAD om att de va han! Ska bli skönt när han får sina glasögon... Hoppas bara han inte säger "OJ, e de så där du ser ut?"

Efter synundersökningen träffa vi "farbror" F o han köpte en jätte fin kedja åt Adam i present :))Han måste bara ha en lite finare outfit så den passar in ;) och kanske växa till sig lite...

Kan man ha halskedjor på bebisar? E lite rädd att han ska strypas...

Ne nu ska jag göra lite fredagsmysigt här.

Ha en skön fredag allihop!

(Ps. Kolla in Adams ölmage...)


Adams babygym

Adam har de finaste babygymmet i stan!!!!! 

SÅDESÅ!!!

Tack till syster Sara som vi fick den av när Adam låg i magen :))


Kan inte somna...jag skäms för mycke...

Ufft...skämde ut mig REJÄLT idag!
Återkommer till de...

Vi har haft rätt späckade scheman dom här dagarna så har varit lite slut på kvällarna o inte orkat blogga.

Igår va jag o min mini familj heeeela dan ända till kvällen o snurra i stan. Alla 3 fick nya kläder o sen fick pappa C o mamma mandy nya shoes oxå...me like ;)

Här hänger Adam på HM...Han fick välja vaaaad han ville :)

(Notera pappa C:s lååånga ögonfransar till vänster)


Eftr shopping blev de ett bad o sen film kväll. Exakt som en kväll ska avslutas ;)

Idag va jag hembjuden till mamma för grillning. C:s föräldrar ville vi skulle komma förbi där oxå så jag henka med dit en liten stund....de va då de hände... De OTROOOLIGT pinsamma...
C:s bror, flickvän o lille son Leo va oxå där o när vi satt o åt så blev de så där jobbigt tyst så mandy ska ju självklart försöka hålla igång konversationen...hatar mig själv... Jag säger därför till hans brors flickvän, som varit mamma ledig ett tag nu, "Så när börjar du jobba igen Lotta?" Hans flickvän heter Katja. Gissa vem som heter Lotta? Jupp, HANS BRORS EX! Tjejen som han inte vart med på fleeeera år! Va F*N! Va e de för fel på mig!?!? Vet ni va de värsta är? DE E ANDRA GÅNGEN JAG KALLAR HENNE LOTTA!!!
Jag tror jag aldrig mer kan träffa dom... Jag klarar inte om de skulle hända igen.
Ärligt va e jag för mongo som gång på gång kallar henne för hans ex namn? Ville bara skjuta mig själv...

Jag tror jag kuta till mobilen o messa mamma o skrev nått i stil med...HÄMTA MIG NUUUU!!!

Dagen avslutades iaf hemma hos mamma med syster o syster dotter o låååångt ifrån Lo...Katja...
Jag måste fortsätta hålla mig lååångt ifrån dom ett tag. Iaf tills jag lärt mig säga rätt namn!

Jag mår så dåligt över de här så jag kan inte somna...fattar ni? Jag kan inte somna!!!

Måste gå o plugga lite nu...

Katja, inte Lotta
Katja, inte Lotta
Katja, inte Lotta
Katja, inte Lotta
Katja, inte Lotta
Katja, inte Lotta
Katja, inte Lotta
Katja, inte Lotta

Adam, en Shakira blandning...

Ibland ploppar frågan om mitt ursprung in i min mail. Jag gillar när mina läsare e nyfikna o frågar mig frågor så jag svarar gärna på alla.
Tänkte berätta, för er som undrar, vad vår lilla Adam har för rötter i sig.
De kan bli liiite komplicerat så häng med nu...

Min familj var under flykt när jag var i mammas mage så jag föddes inte i samma land som min övriga familj. Mina syskon är alla födda i Uruguay, utom lillsyrran då som valde att ploppa ut här i Sverige. Jag däremot valde att ploppa ut i Paraguay där vi bodde i ca 1 år innan vi åkte vidare o hamna i Sverige.
Min mamma o pappa e oxå födda i Uruguay men på min mammas sida e dom från Italien o på min pappas sida e dom från Frankrike.
Med andra ord så har Adam sydamerikanskt blod i sig o lite lite franskt o italienskt. Sen e hans pappa född i Libanon så massa sånt blod flödar i honom oxå ;)

Adam e, precis som Shakira, en blandning av sydamerikan o Libanes. Härligt!Mitt ursprung har gett mig krulligt hår. De gillar inte mandy...


En sak till vill jag säga...

De är verkligen heeelt otroligt vad glad man blir när man får beröm för sin blogg!
Jag tror de måste vara för att allt som står i ens blogg är ens egna ord, tankar o känslor som man skriver ner. Varje inlägg e till hundra procent ens egna kreaton. De e nog därför man blir så lycklig när nån visar uppskattning o ger beröm.

Tack Lisa för din fina kommentar!


Till Adam...

DINA EGENSKAPER EFTER 2 MÅNADER:


* Gillar att sova på sidan

* Du har blivit duktig på att skjuta iväg din chup chup (nappen) när du känner att du e klar med den. Plopp låter de o så flyger den tvärs över sängen. Har man otur så blir man träffad...fråga pappa...

* Du gillar o gosa in dig i mammas eller pappas ansikte när du ska sova och om inte de går så vill du att man smeker din kind. Då somnar du snabbt (speciellt om mamma sjunger sin spanska vaggvisa för dig). Du tar verkligen i ORDENTLIGT när du "gräver" in dig i vår kind.
Om du ligger i din egen säng så kan du ligga i flera minuter o försöka gosa in dig i din kudde.

* Man vet att du gör nr 2 när du helt plötsligt blir blixtstilla o fokuserar blicken på en punkt rakt fram utan att blinka...här kan oxå färgen i ditt ansikte ändras till en lite mer rödaktig ton...
* När du ligger på skötbordet så äääälskar du o stirra o le åt din Nalle Puh som du fått av "farbror" Seb. Ibland håller du tom hans tass... Tror de kommer bli din favorit när du blir lite större.
* Du ler stort hela dagarna nu men du har oxå ett litet Elvis Presley sne smile som kommer fram i ena mungipan då o då :)
* Du har börjat slå till figurerna som hänger ner från ditt babygym. Pappa blir stolt o säger att du e en boxare som han.
*Vissa nätter duger ingen annan sov ställning än på pappas eller mammas bröst.

*Du spyr i princip aldrig. Har hänt 2-3 ggr sen du kom till världen.

* Varje dag har du nytt ludd mellan tumme o pekfinger o de e fortfarande ett mysterium för pappa o mamma vart de kommer ifrån...

* Du älskar o sitta o stirra rakt in i lampor när dom e tända. Vi blir oroliga...man ser ju fläckar då....

*Du har blivit MYCKE starkare i nacken så nu måste man inte tänka lika mycke på o hålla dig där när man bär dig men du e inte riktigt redo för o sitta själv på stolen än.

* Du gillar att vicka ditt ena ben fram o tillbaks när du äter från mammas tutte.

* Om du blir kinkig så behöver vi bara sätta dig i din babysitter stol o gunga dig lite så blir du tyst o du e inte dum...så fort de slutar gunga så skriker du till o vi fortsätter gunga...ibland med en fot...

* Jag o pappa brukar se dig sitta o le för dig själv flera gånger om dagen... Vi misstänker du tänker på mammas tutte...

* Nu har du börjat gilla o tugga på din chup chup. Du trycker den till sidan av munnen när man ska lägga in den i din mun o börjar tugga istället för o suga. Men du gillar självklart mer att snutta på den än o tugga.

* Ibland kan du se RIKTIGT nonchalant o kaxig ut o gör ALLT för o undvika vår blick när vi försöker prata med dig. Du vänder bort ditt ansikte samtidigt som du blundar o lyfter dina ögonbryn en aning för att sen öppna dom igen åt motsatt håll. Kommer vi dit med våra ansikten så kör du samma procedur tillbaks till andra hållet igen o sådär håller vi på tills nån av oss tröttnar...

* Du äääääälskar att bada!!!


Ska bli spännade o se vad du lär dig dom närmsta månaderna...
 


Invigning!

Idag inviger Adam tröjan han fick av "moster" Tezzan!Adam loves it! Tack Tezzan!!!


Nu ska jag fixa inför kvällens tacokväll med familj o vänner. Myyyys!


Vem kommer han bli lik?

Vad tror ni?PAPPA C...


ELLER MAMMA MANDY...
Jag ser bara pappa C i min Adam. 

(Vilken sjuuuuukt söt unge C va eller hur???)


Män är inte så bra på o formulera sig...

"Jag har blivit kär i dig igen" sa C nyss med världens största leende... 
"Okey, när slutade du va kär i mig om man får va så nyfiken?" sa jag SURT.
"Du vet vad jag menar" fick jag till svar...

Män är inte så duktiga på o formulera sig...
Ska jag skratta eller gråta?


För övrigt så hade vi en disskution här om dagen o plötsligt vänder sig C mot mig o säger "De e orespekt att säga så"
Japp ni läste rätt...orespekt va ordet...


Men jag älskar han ändå...snällt va? ;)

UPPDATERING:

Efter lite förklaring från C så har jag nu förstått att han menar att han känner nyförälske känslor igen.

Note to self: Lägg extra tid på o lära Adam o formulera sig rätt... ;)Allvarligt...

...har nån sett en större underläpp på en bebis? Isåfall skickar jag personligen hela 20 kr till dig för jag tror inte de finns...


Adams underläpp i avslappnat tillstånd... 


Fuji fotobok

En sån vill vi ha!!!

Och vet ni? Man får en gratis om man skriver lite om den i sin blogg så de e det jag gör nu ;)Fuji fotobok är en bok som du själv väljer innehåll i. Man kan både skriva o lägga in bilder i den o du regisserar den heelt själv! DU bestämmer vad den ska handla om, hur bilderna ska ligga vad som ska skrivas i den o hela dens layout o sen skickar du in den till Fuji o på 2 veckor har du din egen tillverkade bok hemma.
Vi tänkte döpa den Adam o lägga in foton på honom men man hade lika gärna kunnat gjort en bok om sin senaste resa eller en bok om dig o din kärlek eller så kan man göra en bok om sin mamma eller vän o ge i present. DÅ skulle jag blivit glad iaf :)
Jag blir sugen på o göra en varje år o döpa den efter årets nr med massa bilder på vad vi haft för oss just de året. Sen har man en liten bok i bokhyllan o kika i för o minnas dom olika åren av ens liv.


 
För o få en gratis så anmäler du intresse för den HÄR o sen kan du läsa lite info om den HÄR. Man måste däremot ha en egen blogg för o få den gratis eftersom man måste skriva lite om den...

Jätte mysigt o ha ju!


Jag har nått som alltid får mig o må bra vad som än händer...

Fick lite dåliga nyheter av lever läkarn idag på posten :(

Jag var ju o lämna blodprov för några veckor sen o de visa sig att mina levervärden gått upp igen. Inte bra...

Jag har slarvat massor med medecinen (kortison) sen Adam kom. Glömmer bort mig själv lite o lägger all fokus på han. De blir nog lätt så när man får barn...


Kännt mig lite nere o lite orolig idag men sen tittar man på Adam o glömmer bort allt.
    
   

 


Läkarbesök...

Idag gick vi upp tidigt o åkte till lasarettet för o träffa min öronläkare.
De va riiiiiktiiigt drygt! Hon ville självklart göra ett hörseltest för o se om de blivit nån skillnad sen i maj då jag gjorde den sist så vi traska iväg till Hörcentralen o där fick vi vänta...I 2 TIMMAR! De va INTE kul...speciellt inte med Adam. Han sov snällt ända tills tanten ropa upp mitt namn. DÅ vakna han o ville ha käk. Satt mig i ett hörn i väntrummet efter testet o ammade han.
Sen gick vi o prata med dr. De va som jag tänkte... Hon remitterar mig till Uppsala igen men först skulle hon skicka remiss till infektionskliniken för dom vill jag tar en spruta först mot nån bakterie man kan få när man opererar sig. Den kan gö så jag får hjärnhinneinflammation o de vill vi INTE. Problemet är att dom vet inte om jag kan ta de vaccinet nu när jag ammar så vi får se om allt kanske måste skjutas upp...

Känns lite läbbigt med operationen. Dels för jag aldrig opererat mig förut o dels för att de e en sån jäkla stor apparat jag ska gå med bakom örat o de resten av mitt liv! Meeeen den kanske gör så jag kan ha en vanlig konversation med min son i framtiden så de e ju deffenetivt värt de. Jag kommer inte va så sexig i den där apparaten men som tur är har jag ju redan min man ;)
Hur skulle ni gjort? Operation eller ej?

Efter läkaren gick jag o mina grabbar o tog en lunch på stan o gjorde lite ärenden sen åkte mamma mandy hem för o vila o grabbarna åkte till Adams farfar o mös lite.

Sen fick jag besök av min gravida barndomskompis. De e såååå kul att vi blir mammor samma år med bara ca 3 månaders mellan rum :)
Hon o jag har kännt varan sen vi var 3 år gamla. 3 år! Klå de om ni kan ;)

Mattan (som vi kallar henne...) tog med sig sin proffs kamera o tog lite bilder på Adam :) Jag var med på några oxå men fyyyy vad jag blev dålig! SUCK! Vill ju ha fina bilder på mig o Adam :( Jaja, får väl testa igen nån annan dag. Som tur e så är min lilla prins en liten modell så han blev iaf bra. Lite synd bara att han va en kinkig modell...
Han ville inte alls ge mamma dom där stora leendena som han brukar. Men vet ni? Så fort kameran åkte ner i väskan igen så satt busen o log maasssooor! Lilla skitis ;)

Här e några av dom fina bilderna från idag på Adam.

 Sur o trött Adam...Tack Mattan för bilderna! Jätte fina!


Mina grabbar sover sött o som vanligt så kan jag inte sova...  Sov en timma nyss o sen ville Adam ha mat så nu kan jag inte somna om...riktigt besvärligt de här...

Imorn ska jag iaf till mami o där brukar jag kunna få vila några timmar medans hon passar han. De e RIKTIGT lyxigt! Vi har såna där tetror med färdigblandad mjölkersättning utifall han blir hungrig när jag sover. Vill helst inte ge han sånt men mamma säger att de e bra om jag kan vila ut iaf en gång i veckan så hon har bett mig lova henne att komma med Adam minst en gång i veckan så hon får lite egen tid med Adam o jag får vila ut. Funkar jätte bra för min del iaf...hehe. LYX kan jag säga!

Måste gå o sniffa lite på Adams nacke.

Suba gutt allihuppa!


Lycka!

Hur kan man nånsin må dåligt när man tittar på de här ansiktet?
www.mandy80.blogg.se


Lycka lycka lycka!


Storhandling på G...

Japp, snart ska jag o lilla familjen åka o storhandla men tänkte skriva några rader innan...

Igår va en härlig dag.
Jag o familjen promenerade till stan o guess what? Jag SHOPPA! Äntligen!
Jag har haft samma skit kläder sen 1991 känns de som men nu har min garderob förnyats lite :)
Hitta 2 par brallor o 5 tröjor plus en stickad väst liknande sak. E nöjd faktiskt...måste bara hitta ett par skor.
Jag gillar mina stövlar som jag har nu men dom e RIIIKTIIGT slitna...kan iofs bero på att min vackra mamma använde samma skor när hon va ung ;) Lillsyrran hittade dom i hennes garderob så vi "låna" dom :)

Här e min bebbe i vagnen igår på stan :)Sen gick vi hem o mötte upp söta Nathalie :)

Hon o Adam pratade lite om livet...

 

Sen kuuuuta Natta till affären o handla taco till oss så de blev en mysig taco kväll...

 Kvällen skulle ha avslutats med poker med grabbarna meeeen vi ångra oss...

Nu ska jag amma lill Adam lite innan vi drar o handlar...

Byye!


Ny design...

Jasse har gjort om i min blogg :) Visst blev den fin?

TACK Jasmine!!!

Vägrar-sova-utan-mamma-natt...

Japp, de e exakt va de e inatt...
Så fort jag ska lägga Adam i hans säng eller tom bara bredvid mig så tjuter han. Jag kan inte låta bli o skratta ibland när han gråter. Låter kanske elakt men han e så jäkla söööt när han e ledsen o han låter så roligt. Först börjar de med att han hackar o de låter typ aha-aha-aha-aha-aha-aha hur länge som helst (svårt o beskriva ljudet...) som om han tar sats eller nått o sen AAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Hahaaa! O tungan helt böjd o pekar rakt upp mot gommen. Ser roligt ut. Ibland låtsas han att han ska börja gapa o öppnar munnen o ser jäklans sur ut o sen böjer han upp tungan mot gommen...meeeen bestämmer sig för att äh, de e inte värt de...o stänger munnen igen o ser helt vanlig ut.
Nu ligger han if på mitt bröst o de e väääääldigt svårt o skriva ska ni veta. Pappa björns bröst hade kanske oxå funkat men han har somnat för länge sen så jag vill inte väcka han.

Adam börjar bli stor nu...inte bara kroppsligt utan oxå på sättet. Man ser hur han förstår o hänger med en massa nu. Han ler så fort man pratar med han men IBLAND så e han svårflörtad o tittar på en med en miin som säger "tror du de där e kul eller?" o rynkar ögonbrynen lite.
Vi har öppnat locket till vår stooooora leksakslåda där de finns maaaasssooor med leksaker från syskon o vänner o några har vi dragit fram nu eftersom han börjar bli så medveten om saker. De e rätt kul o se hur han tittar på dom o tom greppar dom. Läääängtar tills han blir ännu större!

En sak jag längtar mest till är när han ska börja prata men samtidigt e jag skitskraj att den tiden ska komma. Jag e så jäkla orolig för att jag inte ska höra vad han säger. Hur ska jag va en bra mamma om han inte kan fråga mig saker han undrar över som barn gör. Hur ont kommer de inte göra vid middags bordet när han sitter o filosofierar o säger såna där underbara saker som bara barn kan säga o jag inte hör ett smack av de. Mitt hjärta kommer brista...
Jag hoppas så innerligt att läkarna löst de här med min hörsel innan dess eller att jag fått min operation o att den va succesful (kommer inte ihåg vad de heter på svenska...) så jag hör varje ord han säger o inte missar hans allra första ord som ju självklart ska vara mamma:) Har börjat tjuvträna han redan nu hehe ;) "Säg mamma"
Ni som e mammor, njut av varje ljud eller ord du kan höra ditt barn säga för alla har tyvärr inte sån tur. Jag vet att jag kommer njuta som f*n av hans röst sen när jag hör igen...för de ska jag F*N göra! Jag kommer inte klara smärtan av att inte höra han...

Nu på onsdag har jag tid till öron läkaren igen.
Vi kommer förmodligen att göra ett hörseltest för o se om hörseln förändrats sen Adam föddes (vilket jag känner att de INTE har) för o se om de kanske e en auto immun sjukdom bakom de hela. Sen (när dom ser att den ligger på samma nivå) så kommer hon nog remmittera mig till Uppsala igen o jag kommer få tid till operation. Så tror jag de kommer gå till nu iaf. Vi får väl se om jag har rätt...

Nu måste jag försöka lägga Adam i hans säng igen eller åtminstonde bredvid mig. Om de inte funkar så får de bli en kopp te o film o så får jag sova imorn medans pappa C tar hand om honom. Han har ju sovit då iaf...

Så här ser min goa älskling ut när han försöker charma till sig lite mer tutte mjölk...
Visst ser han äldre ut än vad han är?
Han e bara 1 o en halv månad på den här bilden...
Saknar dig Lilian <3

Hemma dag...

Idag har mandy inte gjort mycke...
Jag har varit så trött eftersom jag somna sent så jag har bara velat va hemma o myst med familjen, men å andra sidan, finns de nå bättre?
Jag har suttit hela kvällen o tittat på mina grabbar. Adam har varit JÄÄÄÄTTE pappa kär idag! Han va lite grinig under dagen men så fort pappa C kom hem så fyra han av stooora leenden hela kvällen! En gång titta han tom på mig o börja hänga läpp som om han skulle börja gråta sen kom pappa o prata med han o då börja han skratta igen...usch :( Han brukar ju mest va mamma kär.. Va hände? Haha!
Dom har dansat runt här i vardagsrummet till hög musik. Adam lufta sig lite så han va naken fis. De såg så roligt ut :) Sen dansa pappa C för honom till dr Dre. Adam kunde inte sluta skratta åt han. Dom e så söta mina grabbar. LYCKA!!!

En sak gjorde vi däremot utomhus idag... Vi va på BVC o hade koll med Adam. Han e nu 8 v o 3 dagar o väger 5430gram o e 58 cm lång :) 8 cm har han växt sen han kom. Jag tycker han har blivit såååå stor!
Sen va de en läkare där oxå idag utöver barnmorskan. Han gjorde en 2 månaders kontroll på Adam o han sa att allt såg fin fint ut.
Jag har sett på Adams nacke o en bit upp till huvet att de e en stor röd fläck där o jag o C har varit lite oroliga för va de kan va så vi fråga dr. Han sa att de va ett stork bett! Hahaha! Gulligt va? De e ett märke där storken höll i honom när den lämnade han till oss :)
Vi frågade inte så mycke mer om den för vi gillade svaret o huvudsaken e ju att de inte e farligt o de va de inte. Dr sa att nästan alla bebisar har de o att de går bort sen. Ni som har bebbe, vänd på bebis o kika om den har ett stork bett ;)
Våran barnmorska som har hand om oss e lite av en tjurskalle o ler inte i onödan om man säger så... De va just därför de kändes extra speciellt när tant sur plötsligt hojtar till när vi precis sagt hejdå o e på väg ut genom dörren. Vi vänder oss om o tittar på hennes sten ansikte o så säger hon "Jag måste bara säga att ni har en fantastiskt fin son" utan att röra en miin i ansiktet.
WOW! Va glada vi blev. Vi log o tacka så mycke o gick sen därifrån. När vi kom ut så sa både C o jag att KANSKE vi inte bara tycker han e söt för vi e hans föräldrar utan han kanske e lite speciell ändå? Tanten ser ju inte ut o va nån som bjuder på komplimanger härs o tvärs iallafall... Vi log hela vägen hem :) I våra ögon e han iaf den finaste bebisen i vääärldeeen!

Nu fick jag abstinens efter han så...HERRÅ!

Sleapless...

Här sitter jag med en kopp te o tittar på när min fina lilla familj sover gott. Jag önska jag oxå kunde sova men de gåååår inte! Blir tokig. Jag sov i 2 timmar sen vakna jag hur pigg som helst o kollade på klockan samtidigt som jag hoppades på att den va runt 9 eller nått...den va 2...på natten!
Adam har sovit i 4 timmar i sträck hittills o jag sitter uppe! Sååå frustrerande! Ni som e småbarnsmammor vet hur de är...när bebben sover så e de ens enda chans till vila för när han/hon e vaken kan man glömma de. Plus att man gäääärna sover lite mellan alla ammningspass.
Han lär ju vara hur pigg som helst lagom till att jag blir sömnig o redo för o sussa....

Idag har vi haft tvättdag här hemma. Sen på kvällen så drog jag med Mattan o hälsa på Claudia...en av hennes vänner. Claudia e helt otrolig! Hon har två små barn...en på ca 2 o en på ca 1 år PLUS att hon e med barn IGEN! O de e inte ETT barn i magen utan TVÅ! Tjejen kommer ha skaffat 4 barn på mindre än 3 år! Heeelt sanslöst!
Jag hoppas jag får fler barn o de snart men skulle man orka så många småbarn i huset samtidigt? De skulle va kul om dom kom tätt så dom e lite jämngamla faktiskt sen att få tvillingar e väl inte heller så dumt...eller? Två på en smäll ju...
Jag gjorde ett test på facebook som ju e såååå mycke sanning i o de testet sa att jag kommer bli med barn i december igen :) Jag hoppas =))
Mamma blir jätte sur när jag säger att vi ska ha fler på en gång om de e möjligt haha! Hon säger att vi ska vänta miiiinst 2 år. Neeee mamma! Jag ska ju ha minst 6 barn. Hur ska jag hinna de om jag har 2 års paus? ;)

Imorgon ska vi återigen till BVC o väga Adam. Man går dit rätt ofta i början o väger o mäter men jag tror de kommer trappas ner nu. Han börjar ju bli äldre o växer på bra hittills. Sist vi va där så vägde han 5050 o va 55 cm lång. De va för ca 2-3 veckor sen så de ska bli intressant o se hur mycke han ligger på nu.

Lämnar er med lite goa bilder på min son :)
Just ja! Har nån lust o berätta hur man skriver text på bilderna man lägger in här (tex min blogg adress) så folk inte kopierar o låtsas att de e deras bilder?


Back! Tror jag...

Om 3 sekunder börjar min ursäkt till varför jag inte skrivit...ett...två...TRE!

Jag har fått BARN!

All min fokus går verkligen till min lilla son o när han sover så passar jag antingen på o städa o fixa i hemmet eller vila. Plus att min hjärna inte varit på humör att sitta o skriva i bloggen tyvärr.
Men NU har jag lärt känna min lilla bebbe bättre o e mer avslappnad o har tom fått in rutinerna så jag tror jag kan lyckas fyra av nått blogg inlägg då o då ;)
Jag har dessutom läst i andra ny blivna mammors blogg om hur dom skrivit ner allt som händer nu första tiden med bebbe o när bebisen log för första gången mm o jag kände att de vill ju jag med ha nerskrivet som minne så jag sätter igång igen, försöker iaf...kan inte lova att jag uppdaterar JÄMT. Jag säger som jag sagt förut...skriv in er på Bloglovin o få ett mail när man lägger in nytt inlägg så ni slipper kika in varje dag o bli besvikna... ;)

Jag ska börja med att avslöja vår sons namn...Adam heter han. De va HEEEELT o hållet pappans beslut. Han började kalla honom för de en vacker dag så jag hade inte så mycke o säga till om men jag har vant mig vid namnet nu...även om de inte alls va nått av namnen vi hade tänkt oss från början...
Sen e de tradition i deras familj att ha Adams farfars namn som ett av andra namnen o Adams farfar heter Toma. De tredje namnet skulle jag få bestämma helt själv sa C men jag har svårt o bestämma mig... Han kommer alltså heta Adam ??? Toma. Måste komma på ett namn för hans registreringspapper måste skickas in...

Livet med Adam e underbart!
I början hade jag lite problem med ammningen. De gjorde ont dom första dagarna men efter lite tips o råd från några tjejkompisar så löste problemet sig (han sög med underläppen innåt...den ska va utåt som när dom hänger läpp ungefär ;) ).
Adam har börjat sova jätte bra mellan 23 och 8. Han vaknar ca 2 ggr o äter lite sen somnar han om innan man hunnit lagt han på kudden igen så han e inte en svår bebis. JAG däremot har vänt på dygnet totalt tyvärr... När han e redo för o va mer vaken så e jag redo för o gå o lägga mig. UCSH! Inte bra... Pappa C brukar få passa han en stund själv så jag får vila sen vilar jag under dagen när Adam slummrar till. MÅSTE vända tillbaks dygnet!

Vår lilla Adam e en kopia av sin pappa o jag ÄLSKAR de! Har alltid önskat att vår bebbe skulle vara lik min C o jag fick som jag ville ;)
Han e en glad bebis o ler jääämt! Jag visste inte att bebisar log redan från första stund men tydligen så gör dom de... Redan från dag ett har han gett oss leenden.
Här tex e Adam 1 dag gammal o ler jätte stort! (Han har dessutom välling i hela ansiktet..hehe)I början va de iofs mest i drömmen när han drömde om mammas tutte men de tog inte lång tid innan han börja le i vaket tillstånd oxå :) och häromdan skrattade han med vidöppna ögon o mun. De va det gulligaste ljudet jag nånsin hört!!! Han lät sååå sööööt! Hela hans lilla kropp hoppa när han skratta. Jag tror de va den bästa stunden sen han kom. Tack gode gud att jag låg bredvid honom när han gjorde de så jag hörde allt. Hade inte velat missa de... Man blir så glad så man inte vet vart man ska ta vägen.

Jag o C har hand om olika saker med Adam. Tex så e C bättre på o rapa Adam o att bada honom. Jag sköter ammning o att natta han. Byta blöjor o sånt tar vi båda hand om så klart.
Tycker vi har fått in rätt bra rutin nu när vi lärt känna han bättre. Man måste verkligen slappna av o ge de lite tid för sen när man känner varan så går allt automatiskt. Jag kan se på Adam vad han vill ha. De kunde jag inte i början...

Här e vår lilla prins för ca 2 månader sen på BB


Sen vi kom hem har han vuxit rejält o väger nu 5 kg mot dom 3040 g han vägde när han kom...


Han har exakt samma sov stil som sin pappa...Lilla mini C...


De finns inte så jättemånga bilder på mig o Adam o dom som finns e inte så bra på Adam för han syns lite dåligt men lägger in dom ändå...
Såå nu har ni fått kika lite på vår son :) Ni som har facebook har ju sett dom här bilderna tidigare ;)

Vi e såååå stolta o älskar mer än jag visste hjärtat klarar av.

Min underbara lilla mini familj...längtar tills vi blir fler ;)RSS 2.0