Psykolog...

Nu har jag varit hos psykologen.
För en gångs skull kändes det som jag fick träffa en seriös o kompetent psykolog. Har träffat en del nu sen min sjukdom startade o blivit lite chockad. Ingen  av dom hade nån aning om att fanns en sjukdom som kunde vända nått psykiskt till något fysikt utan JAG fick berätta till DOM vad det heter o vad det är (efter att ha läst på internet om det). Har tom mailat runt till olika psykologer i Sverige o fått till svar att det är en sjukdom som bara fanns förr i tiden...jahapp, så vår hjärna har utvecklat nått skydd mot det nu i "framtiden eller??

Den här hade iallafall hört om det förut o hon berättade tom att hon haft en patient tidigare som lidit av denna sjukdom men i hennes fall omvandlades hennes ångest till att hennes arm blev förlamad. Tester visade aldrig någon fysisk skada men efter behandling hos psykolog så blev armen helt återställd. Hon förklarade hur vår hjärna är som en komplicerad dator o kan ibland stänga av vissa delar som den tycker kanske skadar andra delar o oftast sker detta genom att man varit med om ett trauma.
Hon frågade mig vad mitt trauma var. Om jag tex blivit våldtagen eller utsatt för kränkning. Det har jag ju aldrig så nej var mitt svar. Tycker inte jag vart med om nån stor trauma.
Min mor höll inte med o sa "Amanda har varit med om nånting stort"
Hon menade händelsen i Visby med min kille som åkte in i fängelse.
Ja självklart är det en stor sak att vara med om. Han var ju min familj där i Visby o helt plötsligt tas han ifrån mig. Sånt gör självklart skada men jag har aldrig mått så dåligt över det så jag brytit ihop.
Det var en jobbig situation men jag har lärt mig en maaaassooor av den o det var otroligt nyttigt för mig. Bäde han o jag fick lärdom om en heeel del om oss själva och varandra.
Jag kan helt ärligt säga att vi mått bra igenom hela hans straff.
Däremot kan jag förstå att min mor kanske inte ser det på samma sätt. Hur lätt kan det vara att se ens dotter ha kontakt med någon som sitter i ett av Sveriges hårdaste anstalter. Vet inte hur jag hade hanterat det själv om det var MIN dotter MEN jag måste även påpeka att min mor inte känner honom o kan därför kanske inte ge en ärlig bild av honom o vår situation. Hon har träffat honom 2-3 ggr under alla år o har då under dessa möten inte pratat med honom. Hon kom heller aldrig o hälsade på oss någon gång i vårt hem i Visby vilket jag tycker är viktigt om man vill se hur en relation verkligen är.
Det är nog lättare för nära o kära att BARA tänka på att han är en som sitter i fängelse o därför måste han vara på ett speciellt sätt men jag vet att dom hade sett honom på ett annat sätt om dom tog sig tid att prata med honom o lära känna honom på riktigt. Deras uppfattning hade förändrats då, det kan jag satsa min högra arm på.
Mina vänner o familjen säger nog allt dom säger endast pga kärlek för mig men jag kan inte ta åt mig  till 100% av det som sägs av dom förrän jag vet att dom känner honom. Då kan jag lita på att det dom säger stämmer. Men tills dess så känns det bara som att han inte är accepterad pga att han sitter i fängelse...vilket inte är kul men inte nått man ska bygga heeela sin uppfattnig om en person på...för ingen känner honom igentligen...
Jag kommer ALLTID lyssna, ta emot o framför allt UPPSKATTA råden som ges av mina nära för jag vet att ALLT som sägs är av kärlek men beslutet är i slutändan mitt...
Önskar bara att alla kunde luta sig tillbaks tills dess o tänka "Amanda är inte dum så jag kan slappna av, beslutet kommer vara det rätta"
För jag är inte dum...
Och jag kan GARANTERA att  jag valt det som gör mig lyckligast...det är allt ni behöver veta...


Psykologen ville träffas igen o tills dess skulle jag vara beredd på att dela med mig av saker jag grubblar på.
Nu vet jag inte om det är något psykiskt som gjort mig döv men jag tänker gå med på behandlingen o hoppas på att det blir någon förändring.


Det bästa med mötet var att min kära Petra var med! Det är en sjukgymnast som jag fick kontakt med för o lära mig slappna av o andas rätt för o få ner mina höga tinnitus ljud.
Hon är en riktig stjärna, full av omtanke o kärlek. Om ni någonsin behöver hjälp av en sjukgymnast på psykologiavdelningen så KRÄV att få Petra.
Nu är våran kontakt avslutad för jag fick dom "verktygen" jag behövde av henne, vad gäller avslappning o andningen, men både jag o hon kände att det skulle vara bra om Petra var med under behandlingen med psykologen. Då får man se lite mer av kära Petra:)
Hon fick vara hörtolken idag o skriva på datan vad som sas. Det är otroligt svårt att få en hörtolk o dom åker oftast från långt håll för o komma o hjälpa mig men nu kan Petra vara hörtolk på våra möten. Superbra!


Min kära bror lämnade en kommentar efter mitt sista inlägg. Han är så rolig men pratar också sanning. Läs det!


Nu måste jag springa o ge Dico en puss! Herrå!


Skit e bra...eller??

Min kära bror hade skickat mig den här texten idag när jag vaknade. Vet inte om han sett i min blogg när jag skrivit om en vän som varit negativ eller om han bara tyckte jag skulle läsa det....

Det var en gång en liten fågel som kom på - något sent - att vintern var på väg och den själv inte hunnit ner till sydligare grader. Den fick bråttom och började sin långa resa. Men innan den hunnit långt kom kylan ifatt den och han (kunde lika väl vara en hon men jag själv förmodar att en "hon" nog redan varit nere i värmen) kände mer och mer hur vingslagen inte riktigt orkade hålla honom i luften. Så från ett hundratals meter upp i himlen, störtade han rakt ner mot marken och sin säkra död.

Han var på väg rakt ner, nerfrusen och utan att kunna röra sig,  i en hage där kossorna fortfarande vistades ute. Medvetslös föll han till marken. När han låg där utslagen kom en ko förbi och la en stor dynga över honom.  Värmen från dyngan fick honom att tina upp och han kände hur livet kom tillbaks till honom. Lycklig över att vara vid liv började han sjunga sin kära fågelsång. Han visslade och sjöng så att alla kunde höra honom. Till hans stora förskräckelse upptäckte han dock att han satt fast i dyngan och kom inte loss.

En räv som var i närheten hörde fågelsången och skyndade sig dit. När han såg den lilla fågel sitta fast i dyngan sträckte han fram en tass åt den och erbjöd honom sin hjälp. Fågeln blev så glad över rävens vänlighet att han tog tag i tassen och drog sig ur dyngan.

För att direkt efter bli uppäten av räven...

Så vad kan man dra för slutsats av detta?

Jo, att alla som "skiter" i dig behöver inte vara din fiende
....och alla som ger dig en hjälpande hand....behöver inte vara din vän....Så sant, så sant...
Kanske ska ta de negativa jag fick igår o försöka vända det till nått positivt.
Min vän kanske menade det så o kanske ville få mig o inse saker o ting...

Men lite positivt kan man väl ge oxå...man blir ju så glad av sånt!
Som tex kommentaren jag fick av kära Camilla på mitt förra inlägg. Ååååå vad glad jag blev när jag såg det!!! Sånt kan verkligen göra så hela ens dag blir bra!!! TACK Camilla!!! Du gjorde min dag!

Och tack kära bror för ditt mail...behövdes...

Nu ska jag iväg på en läkartid.
Vi fick kontakt med psykologiavdelningen när dom trodde min dövhet berodde på nånting psykiskt. Nu tror dom inte det längre så jag vet inte varför jag ska träffa dom idag. Vi får se vad dom säger...
Om jag inte skrivit på ett tag så är det för att dom låst in mig på psyk eller nått...

Lämnar er med en härlig hög varm poo.

Adios!

image82

Negativitet

Idag maila jag runt till några syskon o vänner för o se vad dom tycker om att jag låter folk se min blogg. Var tvungen att fråga för det känns lite skummt att ha det jag skriver ute så ALLA kan se.
Fick samma svar av alla, att jag ska låta den vara ute. Har ju haft den öppen i några dagar nu men tänkte att jag kanske skulle låsa den igen.
Gav iallafall ut min blogg adress till vissa av dom o självklart så ska man va beredd på en rektion. Men när folk inte kan säga nått positivt utan BARA kommer med en negativ kommentar så känns det surt. Säg hellre inget alls eller åtminstonde så kan man väl svepa in de negativa i nått positivt också.
Tänk att vissa personer bara ser negativa saker i ALLT. Letar dom efter det eller är dom blinda för det positiva? Spelar ingen roll vad man gör för dessa personer för det finns tydligen nått negativt i allt.
Fick mig iallafall o tappa suget för o ha min blogg öppen...
Vi får se hur jag gör. Skulle ju vara så synd om man missa en chans att kunna få kontakt med någon som går igenom det jag gör...

Tack till mina fina syskon o vänner som läst bloggen o sagt att dom gillar den!!! Ni är guld värda!!!

Ögonsmojs???

Igår natt kunda jag inte somna så jag började fundera... Vad är det riktiga ordet för de gul/vita smojset som ligger i ögonvrån på morgonen???
Jag har alltid kallat det för ögonsnor men min vän förklarade för mig häromdan att det minsann heter änglabajs!
Kan man gå fram till en främling o säga "Ee ursäkta, du har lite änglabajs eller ögonsnor i ögat" Nee!!! Det måste finnas ett bättre ord. Nån som vet? Vad kallar ni det för?
image86

Imorse fick jag post från min öronläkare. Vi har fått en tid 2/4!! JIIIPIIIE!!! Behöver alltså inte vänta tills en 24/4 då vi hade en jäkla telefon tid som inte hade gett oss nått eftersom jag inte hör.
Jag var o lämnade ett brev till henne förra veckan där jag klagade lite på att allt tog sån tid...de verkar har hjälpt. Skööönt!!! Hoppas dom skickar en remiss till Uppsala nu.

Sist jag var där så sa hon att vi skulle göra 2 saker. Först fixa hörapparat o sen göra ett borellia test.
Hörapparaten funkade inte på mig o borellia testet var negativt så nu tror jag att dom inte vet vad dom ska hitt på längre så jag misstänker dom remitterar mig till Uppsala nu. Dom har gjort allt dom kan...

Undrar varför hörapparaten inte funkade. Alla sa att den skulle göra det...iallafall lite...men det blev ingen skillnad för mig. Undrar om det är nått som täpper för i örat så ljudet aldrig når ner. Dom har ju kollat i öronen o inte sett något men det är bara så skummt att jag inte hör nån skillnad ALLS med hörappart.

Idag var det iallafall löning. Mitt konto var fyllt igen...iallafall i ca 1 timma... Efter alla räkningar o skulder så har jag bara 116 kr kvar på kontot. USCHH!!!!!
Men nu har jag fått lite svar på vissa av möblerna jag lagt ut på Blocket så jag kanse lyckas sälja dom:) Hoppas för Dicos mat e slut så han e tvungen o äta Filips dåliga ICA mat. Inte bra för magen:(

Nu måste jag tvätta!

Herrå o glöm inte att ta bort ditt ögonbajs!

Vovvefrisyrer

image78image79
image80image81
image82image83
image84image85


Undrar om det är djurplågeri o lägga ut sånna här bilder på internet......

Me love dessert....

Hahahaa såg att jag stamma när jag skrev om efterrätterna...hahahaaa. Jag blir så exalterad av sånt ni vet...yummie!!!

Skriv gärna kommentarer till mig på mina inlägg!!! Jag skulle bli superglad!!!

Puss o Kram

Snart e påskhelgen förbi...

Trodde inte det var sant när jag fick höra att de redan va påsk och nu e den redan borta. Tiden går snabbt. Usch, snart e det 1 år sen jag vart sjukskriven. 15 maj...bläää.

I påsk var jag i Dalarna hos syrran me hela familjen o fira. det var mysigt...o goooott!!!!!
Tog en bild på lite av maten men jag e så besviken att jag inte tog på efterrätterna. Glömde bort allt när jag såg dom...hehe.
De var maaaasssoooor me gott. Choklad mousse me me grädde o hallon i grädden. Sockerkaka me glasyr, chokladrutor, jordgubbspaj me vaniljsås o en helt uuuuunderbaaar chokladtårta me hallongrädde i. Och glass så klart. mmmmmmmm va gott de va!!!
image75image76

Jag busa mest me barnen. Dom va så söta!!!

Här e trötta lilla Mayha (systerdottern) på vägen hem.
image77

Ne nu ska vi handla pizza!

Byye

Hur ska jag ha mitt håååår?!?!?!

Halloj!!!

Har precis städat nedervåningen i mammas villa. Fick extra energi efter att ha chattat me min systers son i G-borg så jag passa på o städa. Jag saknar han så mycket så ens dag blir verkligen förgylld när man prat me honom.Fick höra av syrran att dom kanske kommer hit nästa vecka. JIIIIPIIEIEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Min Malcom!!!

Igår satt jag på internet o testade olika frillor på http://kandisfrissan.veckorevyn.com/. Det var superkul o se!!!
Sen la jag ut dom på Facebook så mina vänner kunde rösta på vilken frilla jag skulle ha. Hhaahah kul!!!
Här e lite exempel.
image57image58
image59image60
image61image62
image63image64
image65image67
image68image66
image69image70image71image72Nåå? Vad tycker ni? Vilken frilla ska jag ha?Bläää

Ufft, jag är så seg idag. Så där seg så man inte orkar prata med nån ni vet...eller e de bara jag som kan bli så seg...
Somnade sent igår så jag vakna rätt sent också. Käkade frukost sen drog jag Lelle o mama till Ikea.
Gu vad jag längtar tills jag får storhandla där till min nya lya.
För er som inte vet så har jag en lgh i E-tuna som jag nu hyr ut eftersom jag får hjälp av läkare här i V-ås.
Tyvärr så har jag blivit tvungen att bo hos mama än så länge men nu letar jag efter nått i V-ås. Behöver ha eget. Ibland känner man ju sig så ovälkommen här. Superviktigt för mig o hålla mig positiv så jag inte bryter ihop men om jag ska vara ärlig så är det väldigt svårt att va de här.
Hoppas iallafall att jag kan få ta över min kompis lilla hus i Klockartorpet. Hon flyttar nu om en vecka o hyresvärden ville bara kolla upp så allt är okey med stugan o om de är det så får jag flytta in. ÅÅÅÅÅÅ HOOOOPPAS!!!!!
Jag äääääääälskaaaaaaaaaaar att inreda o köpa inredningsgrejer. Min lilla hobby... Har redan bestämt ALLT jag ska ha i huset o hur det ska stå...tom dekorationer som ljuslyktor mm..hahaha! Weirdo...
Lelle håller på o monterar nånting i hallen o mama rensar sin garderob. Dico (som förresten flyttat hem igen från sin fodrvärd) verkar oxå lite nere för han ligger här bakom mig o kollar rakt in i väggen
image74
...hmmm...kankse borde ta han ut o busa lite....

Japp de gör jag.

Ciao

För er som inte vet...

Jag tänkte skriva lite om mig nu för er som inte vet vad som hänt mig.
Har nämligen nyligen lagt ut min blogg så ALLA kan se den.

Bestämde mig för att blogga när jag sommaren 2007 blev sjuk för att ha ett minne om vad jag gick igenom när jag sen blir frisk. Hade önskat den dagen redan var här...
Blev sjuk i maj 2007. Det började med lite yrsel som sedan nu är problem med balansen o dövhet. Läkarna vet ännu inte vad som hänt med mig så jag går i ovisshet om jag nånsin kommer få höra igen. Vet inte vad jag ska ta mig till om jag inte kommer kunna göra det. Den tanken finns inte o FÅR inte komma upp i mitt huvud just nu. Blir för mycket att tänka på det.
Det är inte bara yrseln o dövheten som stör mig utan jag har även HÖG tinnitus som kom i samband med yrseln. Den gör att jag måste hålla mig aktiv heeeela tiden annars blir jag helt koko av alla ljud jag har i skallen. Att somna utan att vara HELT död är inte ens att tänka på...

Isamband med mina hörselproblem o alla tester som togs så hittade man även att jag hade en leversjukdom, vilket e rätt ironiskt eftersom jag aldrig druckit en droppe alkohol under hela mitt 27 åriga liv. Kommer dock inte skriva mycket om den eftersom jag ätit kortison nu i flera månader o värderna är tillbaks till det normala...även om det tyvärr är en sjukdom som aldrig går bort... Jag lider inte av den förutom några känningar i levern då o då men de klarar vem som helst.

Har även en pojkvän som sitter ett 4,9 års långt straff o nu nyligen äntligen börjat få permissioner. Jag har "väntat" på honom i 4 år o i oktober detta år är det dags för han att komma hem. Känns bra men samtidigt sååå overkligt. Kommer tror det när jag ser det.
Och NEJ till alla er som tänker att jag är en "getto lover eller nått". Det finns ingen med ett hjärta som han. Går inte att beskriva hur han är. Han är en sån man bara måste träffa. Tyvärr var han på fel plats en kväll o ett bråk slutade illa...men nu snart har han tagit sitt straff, och som en man dessutom, o kan komma hem till mig sin familj o kära lilla vovven.

Nu vill min bror som nyligen flyttat till Uruguay snackish lite på msn...tur att man har fingrar när man inte kan höra i telefon...

Välkommen till mig!!!

Byye


Jesus

Har precis kommit hem från lite kyrkliga aktiviteter med mamma o Lennart (låtsaspappan). Det gick bra. Har inte vart där sen jag var liten...oops. Ska man skämmas då? Kanske...
Mamma blev iallafall superglad att jag var med så bara det är värt det.
Hörde ju nada av vad som sas men jag läste i en bok dom hade där medans det höll på o där hittade jag lite citat från bibeln som jag gillade. Här är ett av dom.
"Sann kärlek är långmodig och omtänksam...(och) söker inte sina egna intressen... Den fördrar allting, tror allting, hoppas allting, uthärdar allting" -Korinthierna 13:4-7
Fick mig o tänka på kärleken mellan mig o Chris o även mellan min mor o mig....hmmm

Här e jag i "kyrkliga kläder" me en glaaad mama.
image73

Läste för övrigt mina tidigare inlägg som jag gjort. Det sista jag skrev, tror de var i oktober, var väldigt negativ mot min kära mor. Kändes inte bra at ha skrivit så för sanningen är att dom har ställt upp väldigt mycket så jag tog bort de. Okey jag ska inte låta skuldkänslorna få ta över nu för visst har jag kännt att hon varit självisk o tänkt mer på sig själv i situatuioner som jag aldrig skulle gjort det på, men när jag skrev de där var jag nog bara jävligt trött på allt o ville få ur mig lite aggressioner.
Det stämmer att vi nog aldrig riktigt klickat o att hon känns som en kall främling ibland men jag älskar min kära mor o vi har haft toppen stunder tillsammans, även om vi aldrig kommer ha en riktig mor o dotter relation. Jag har så mycket tankar runt henne som cirkulerar för att det ska kunna bli en verklighet...tyvärr, men som sagt...me love here.

Jag vet inte var jag ska börja för det har hänt så mycket sen sist jag skrev. Kan iallfall säga att jag ätit kortison mot min sjuka lever sen i höstas. Började med 20 mg o är nu nere på 5 mg. Jag tar regelbundet blodprover för att kolla värderna o sist vi var där så hade mina levervärden återgått till det normala. GUUUUU va glad jag var. Även fast jag aldrig kommer få en normal lever pga att den tagit så mycket skada så är det iaf skönt att veta att den inte är sjuk längre. Dr. sa att det kan komma tillbaks men det orkar jag inte tänka på nu. Han mår bra nu  min lilla lever o de e de som e huvudsaken.

Nu håller mamma på o lagar nått gott där nere för de luktar yummi.

Ska ner o kika va de e.  Skriver mer sen.

Ciao

Nu var det så oooootroligt länge sedan jag skrev!

Har tänkt försöka ta upp skrivandet igen eftersom min resa fortfarande pågår. Det enda som är nytt i princip är att läkarna inte längre tror min dövhet beror på något psykiskt.
Testet med elektroderna fastsatta på mitt huvud som inte gav några konstiga resultat alls i somras har jag nu gjort om. Denna gång såg man en hörselnedsättning... Dom sa att jag hör runt 60 dB på ett öra...va de nu innebär...o att en hörapparat skulle hjälpa. Har fått hörapparaten nu men den hjälper inget alls.
Andra testet som gjorts hittills är ett blodprov för att se om jag har borellia o som då kanske orsakat min dövhet...men resultatet visade att jag inte har det. Nu vill dom vänta några veckor o sedan göra testet igen !?!?!
Hallååå det har snart gått 1 ÅR!!! Kan dom inte bara remittera mig till Uppsala nu istället för att vänta o vänta!!! Det känns som dom bara skjuter upp mitt fall hela tiden!!!.
Jag bad mama ringa dom o säga att vi inte ville vänta mer utan bli remitterade till Uppsala. Vi fick då en telefon tid den 24/4. ALLTSÅ OM EN MÅNAD!!!! Det är så sjukt så man nästan får svårt o andas. Plus att jag själv inte kan höra i telefonen så mama måste tala med läkaren o då kommer hon säga, som så många gånger förut, att hon har tystnadsplikt o inte kan berätta för mama vad som händer. Usch...orkar inte skriva mer om de nu.

Har lite goda nyheter om min lever iallafall men jag måste ut med vovven så jag skriver mer senare.

Pöss

IM BACK IN THE BLOGG LIFE:::

RSS 2.0