Mors dag

Idag e en vacker dag. Dagen då man ska uppmärksamma sin mamma lite extra. Mors dag skulle ju egentligen vara varje dag men de e fint att man har en dag man firar sin lilla mor.

Syrran kom hit över dagen från Sthlm o vi åkte tillsammans o fira mamsingen. Innan hon kom så handlade jag kött o bakade en tårta till oss. De råka bli en 3-våningstårta haha! Var inte meningen från början men de slutade med de. Vadå? Min mamma har fött 8 barn! Inte f*n kan man komma med en enplanstårta till henne!

De blev nog den fulaste 3-våningstårta jag sett men den smaka bra ;)

Here it is!





Den blev inte ALLS som jag hade tänkt att jag skulle göra den i huvut. Allt blev kaos pga att marsipanen bara räckte till översta våningen haha! Mamma äääälskar blommor så slängde på lite blommor som dekoration. Dom va supergoda! 
Hade tänkt mig en jätte fin dekoration men de blev prutt av allt. Nu vet jag till nästa gång iaf... De va min första 3 vånings tårta så de e klart den inte blev så fin... Men mamma blev glad o de e DE som räknas :)

Väl hemma hos mamma satts grillen igång o vi käka o käka o käka. MUMS va de var gott!



Idag e jag lycklig. De kryper i kroppen av lycka. Jag blev de där hemma hos mamma. Jag har inte kunnat umgås så mycke med folk sen implantatet satts igång i o med att vi blev förkylda nästan direkt efteråt så egentligen har jag inte vetat hur bra de funkat. Men idag vet jag...
Vi satt med mamma o låtsaspappa på deras baksida. Mamma o min syster satt o prata minnen om Aurora o vilken fin människa hon var. Jag hörde allt. Då o då la jag in en kommentar om de dom prata om o alla tittade chockat på mig o sa "Men höör du vad vi säger!?!?!" Kunde bara le åt de.
Jag önskar ni kunde förstå hur ont de har gjort o bara kunna sitta där i sin egen värld o lyssna på sin tinnitus medans dom har skrattat o berättat historier. Aldrig, ALDRIG har jag kunnat höra ett ord dom sagt.
Idag njöt jag. Jag lutade mig tillbaka o lyssnade på deras konversation o i bakgrunden hörde jag fåglar sjunga, som om dom firade med mig :) Jag e lycklig nu, o allt kommer bara bli bättre o bättre.

Självklart hör jag inte perfekt o allt har mycke o göra med miljön jag e i men att de är så stor skillnad chockar oss allihop.
De känns lite som jag varit i ide o sakta men säkert e på väg ut igen. Lite som om livet har tryckt på paus o nu står de på play igen.
Var tacksam för er hälsa o allt ni kan njuta av varje dag. De finns inget tuffare än o behöva kämpa med sånt. Jag har kämpat i 3 år med att hålla mig på benen när man innerst inne bara vill ligga o sova tills allt e över. Lite stolt är jag att jag aldrig gav upp. Mamma o syster sa idag hur stark jag har varit o att de e ofattbart att jag orkat. De kändes så skönt o höra de från dom. Ibland behöver man höra att man kämpat på bra. Tack syster o mami!

Adam spenderade dagen med C o hans familj hos Adams farbror. Men när vi satt där så plinga de på dörren. När vi öppna stod Adam i sin Emil keps med en blom bukett i ena handen o ett kort i andra till sin mamma på mors dag. Han har aldrig sett sötare ut!




Fina älskling. Vad har jag gjort för o förtjäna dig i mitt liv?

Adam blev kvar o vi mumsa på den stora tårtan (inte Adam. Han fick en banan..). Jag tror tårtan måste vägt 8 kg hahahaa! Aj caramba va stor den var! Lär ta mamma o Lelle 2 månader o äta upp den.

Nu e vi hemma o Adam sover sött. Han va helt slut min lilleman så jag antar de har varit mycke bus med kusinen idag...

Imorgon åker moi till estockholmo! Ska shoppas lite inför allt firande vi ska göra dagarna framöver. Sen saknar jag min lillsis (även fast hon var här idag) så mandy stannar där över natten o har en film mys kväll med henne. De e ju så mycke roligare nu när vi kan prata!!!!!!!!!!!! Förstår ni???? Mitt liv e tillbaks!

Syster...

 



Inatt somnar jag med ett leende på läpparna...

Buenas noche

Barnens Dag

...som vi i princip missa...

Jag tog en låååång sovmorgon imorse o när jag vaknade var C redo för en siesta. Vi skulle gått med lite vänner ner på stan där dom firade Barnens Dag men C ville jag skulle vänta. oooo vi vänta ooo vänta. Klockan 15 var vi redo för o gå. 1 stängde allt...
Som tur är så va de inte mycke för bebisar enligt tidningen iaf så vi missa kanske inte såååå mycke ändå. När vi kom ner höll alla på o packa ihop sina grejer. Vill tillägga att de va skitväder o regna så jag fattar inte varför vi gick ner till slut ändå men men.
Vi kikade lite i affärer o då fick C syn på alla nazister nedanför. C ville gå o lyssna vad dom sa för nånting så vi åkte ner o ställde oss på andra sidan gatan. Icke bra, sa polisen. Han gillade inte att vi stod där med Adam för tydligen kastade dom glasflaskor mot alla folk som stod där o såg på.
Väldigt konstigt... Enligt deras sida som dom har så ville dom demostrera idag mot våldet som förrsigår. Men hur tänker man då om man står o demostrerar mot våldet o sen kastar glasflaskor mot oskyldiga folk? Jag hoppas verkligen de e nånting jag missförstått för så blåst får man väl inte vara?

Här e lite bilder på dom, polisen o alla människor som tittade på...




Nån som vet vad den där svarta snöflingan betyder på deras gula flagga?







De kanske var 20 st såna här stora polisbilar där. Förstår ni hur mycke pengar de måste kostat o ta dit alla poliser? De var poliser ÖVERALLT. Jätte bra att dom var där självklart! Men hade de inte varit billigare att inte godkänna nazisternas demostration. Dom måste ju få demostrationen godkänd innan dom gör den. Jaja jag vet, i Sverige har alla yttrandefrihet men om de kostar staten en massa pengar o de finns risk att oskyldiga människor blir skadade måste man fortfarande godkänna såna här demostrationer då? Jag kanske missuppfattat allt om hur de går till men är de så här så tycker jag de e helt sjukt! Maaaassor av barn var där o hörde o såg all hat. De e inte friskt...

Jag o grabbarna gick in på Subway o tog en sandwich o helt plötsligt står de några poliser o trycker in några grabbar mot rutan. Väldigt mycke drama för en liten sandwich...





Notera lilla flickan till vänster...

Sen satt dom grabbarna i ett tuff tuff tåg. Nån som vet varför?



Adam såg ut som en besviken förälder när han titta på grabbarna som blev om händertagna av polisen utanför...



Han satt med samma blick o stirra i kanske 10 minuter...

Efter Subway drog. Kändes mysigare o va hemma än där... Handla lite mat o tog en promenad hem. Längesen vi skratta så mycke tillsammans som vi gjorde på promenaden hem. Tänk att man efter 10 år ändå har historier kvar o berätta...konstigt. Och ja, 10 år blir de den 10 juni...prick en månad innan Adams 1-årsdag :)
Fast EGENTLIGEN e de den 11:e för klockan var runt 4-5 på morgonen när C snodde sin första kyss där i hamnen på Gotland :) De e från den kyssen vi räknar.
Vi hade inte gått o lagt oss än så i våra huvuden va de inte en ny dag än men klockan hade ju passerat tolv. Hur hade ni gjort? Firat 10:e eller 11:e? Vi e förvirrade...

Ni kan fundera på de så går jag o tar en kopp te o en natt macka.

Ciao!




Uppsala day 4

Varit i Uppsala hela dagen idag.
Jag hade bara 2 st som jag skulle träffa idag, ingenjören o hörselpedagogen, så de gick rätt snabbt men sen tog vi en runda på stan som inte gick lika snabbt hehe ;)
Lämnade grabbarna hemma o drog med mamma o äldsta syster till Uppsala istället. Adam mår bättre från sin förkylning men tänkte han skulle ha en vilodag ändå. Vill att han ska orka o åka till Sthlm imorgon....om de blir av. Verkar svårt o få tag på en bil o låna tyvärr :(
Annars får vi helt enkelt stanna här. Imorgon e de Barnens Dag i hela centrum så de kanske finns nå kul för Adam. Dessutom e marknaden i stan så de finns lite o gö ändå om vi inte fixar bil.
Tråkigt bara att höra att nazister ev ska invadera V-ås imorgon. Dom e upprörda över att de var en utlänning som mördade 16 åringen här i V-ås för några veckor sedan var de nån som sa. En annan sa att de handlar om knivdådet på 2 personer i Hallsthammar som hände häromdan. Vet inte vad man kan göra åt de nu men dom vill protestera på sitt sätt...hur de nu är. Har inte riktigt fattat vad dom gör när dom kommer så där. Syster sa att de kommer bli bråk. Hoppas inte! Riktigt puckat o komma o vilja hålla på med sånt o dessutom när de e Barnens Dag!!! Dom har ju fått godkänt av nått pucko i statshuset att ha demostrationen...imorgon...på Barnens Dag... Visst låter de fantastiskt bra? Idioter... 

Sista dagarna har kännts oooäääändligt långa! Nu när jag hör lite bättre så vill man bara ut o umgås med sina vänner. Jag som har isolerat mig så mycke, o ibland har de verkligen tagit emot att träffa nån pga min dåliga hörsel, vill nu ÄNTLIGEN bara UT! Sen kom den här rackarns förkylningen o stoppa mig :( Men nu mina vänner, NU känner jag mig frisk så nästa vecka ska vi hänga med polers heeela veckan lång! Ska bli så himla kul o se om dom märker stor skillnad eller inte. Självklart kommer de bero mycke på miljön. E de mycke ljud o buller runtomkring så funkar inte implantet på samma sätt. MEN idag när vi var i Uppsala o åt på restaurang så kunde jag hålla en konversation ändå. Kändes underbart! Va inte mycke folk runt omkring men de va ändå stor förbättring.
Jag satt dessutom bak i bilen idag o mamma behövde inte vända sig om när hon prata. Jag hörde bra vad hon sa ändå. Tror jag sagt va kanske 2-3 ggr bara idag :) i jämförelse med alla 400 ggr jag brukar säga "va" annars.

Idag i Uppsala gjorde vi inte mycke förresten. Jag sa att jag tyckte de börjat låta lite lågt men när han koppla in implantatet i sin dator för o höja så lät de bra igen innan han hann göra nått. Då klura vi ut att jag måste råkat sänkt volymen på min vackra fjärris som jag fått med implantatet. Ska ta kort på den nån dag o visa. Har varit vääääldigt dålig på o sätta på knapplås på den o sen haft den i väskan som jag bökar runt i jämt. På så sätt hade mamma mandy sänkt den från volym 6 till 4. Dutti tjej...
Jag o ingenjören gjorde inga inställningar så de blev mest att vi satt o gagga tills jag skulle träffa hörselpedagogen Majvor.
Ingenjören Micke berätta att de håller på forskar fram ett sätt att återfå synen oxå. Visst e de underbart!?!?!? Tänk om de lyckas!? Han var helt säker på att de skulle komma ett sätt att återfå synen nu inom några år. De va rätt intressant o höra honom berätta om de. Har många i min familj som inte ser bra. Glad jag blev över den nyheten :)

Sen gick jag till Majvor o där skulle vi testa fokus programmet på mitt implantat. De programmet kan jag ställa in om jag tex sitter på restaurang o vill blockera bort lite av ljuden från folk runt omkring o bara fokusera på personen mitt emot mig. Jag tryckte på knappen o ställde om till fokus o samtidigt som hon börja prata flög jag hundra meter upp i taket! JISSES!!! Ljudet va så äckligt o högt att de dånade o gjorde ont i hela huvudet! Jag tog mitt implantat, som för övrigt e värt 70.000 tusen kronor, o kasta av mig den! Vi var tvugna o hämta ingenjören Micke för o få hjälp o klura ut vad som var fel.
Vi vet nog alla vad som var fel...inget mer än att mandy bökat runt i väskan o råkat höjt volymen på fokus programmet till nummer 19!!! Jag ligger på nummer 6 nu o ändå e de lite högt. Ni kan nog inte ens föreställa er hur högt nummer 19 är! De gjorde ont vill jag lova...

Dagen har varit bra men tyvärr fick jag inte ut nånting av shopping rundan, ja förutom en härlig tid med syrran o mamma. Jag e nämligen på jakt efter kläder till mig o Adam inför ett bröllop vi ska till i Karlstad på fredag. Dessutom e de dop i Stockholm på söndagen men till dopet tror jag att jag rotar i garderoben för o hitta nå. 
Adams dop däremot, den 20 juni, vill jag gärna hitta en fin klänning till. Sååå med andra ord. Vi behöver finkläder! 
Hitta inget i Uppsala :( Jag tror de får bli en visit till syrran i Stockholm nu i veckan med en shopping trip inkluderad ;)

Efter Uppsala drog jag till Adams farfar där mina böys väntade på mig. Blev en prommis hem o precis när våra nyllen va innanför dörren så börja de mullra ute. Sen kom spöregnet o blixttrarna. Nu sitter jag här med tända ljus o en kopp te o myser. Ser att de är stand up maraton på Comedy Central. Vissa kan vara riktigt roliga. Nu hör jag dessutom ljudet mycke bättre med mitt implantat så jag ska sätta mig o glo lite. 
Lillkrullis sover o storkrullis e o lirar poker ikväll. Blir en mandy kväll :) Mysigt! Nån som vill göra mig sällskap?

Ha en bra helg!

 
Bild bomb...











Skicka puss till brudarna där ute Adam...












På gårdagens promenad me mini familia...








Vi stanna på en pizzeria o Adam fick smaka sin första pizza bit. Mat i burk e de över med. Sånt vägrar han nu! Från att ha kunnat äta ALLT till att endast äta lagad mat. Men man måste förstå han. Dom där burkarna smakar NADA i jämförelse med vanlig mat...



 

Sen blev de faktiskt lite dramarama när vi satt där. En polis bil kom med världens fart o ställde sig tvärsöver trottoaren framför en man. Sen börja dom ta fram knivar o grejer från hans fickor. Weird hur man fastnar o stirrar på sånt...

Sorry för bild bomben. Skulle LÄTT ha kunnat lagt in 200 bilder till från dom här 2 dagarna där Adam e söt som en jordgubbe men låter bli. Kanske inte lika kul för er som för hans morsa o se ett tusen bilder på mitt mirakel ;)

Nu ska jag kika stand up innan jag sussar.

Adion amigos!

Inne dag...

Mår crap! Vaknade o skulle göra mig iordning för o möta the girls men kunde knappt ta mig upp ur sängen. Ufft! Mådde sämre än igår...hur de nu kan va möjligt. Har fått en hosta o de värker i hela bröstet när den kommer. Då o då hostar man så man får en liten slemmig överraskning i munnen. Ni vet en sån man hellre vill kommer ut från näsan när man snyter sig? Ne va äcklig jag e. Solly!
Just nu sitter jag här o snorar o har frossa. Plus att min näsa nu kamoflerat om sig till den härliga nyansen rött.

Vi har i princip vart inne hela dagen. Adam e ju inte helt kry än heller stackarn. Snorar en massa fortfarande.
Jag hatar när man har saker planerat o sen blir sjuk!
Jag skulle träffa vänner idag o imorgon ville jag hjälpa en annan vän med o baka o sen på kvällen har jag lovat o agera fotograf åt min systerdotter medans hon dansar. Vi har planer varje dag ända till söndag den här veckan. Inatt SKA jag bli frisk! MÅSTE!

Har märkt av min tinnitus mer idag än dagarna som varit. Tinnitus blir alltid värst om man e trött, stressad eller förkyld.
En gång blev jag orolig att de va tillbaks så högt som innan implantatet kopplades in men sen märkte jag att implantatet som sitter på utsidan (ska ordna bild till er senare) hade ramlat av o låg på min axel. Haha! Hade inte märkt nått för de va tyst i lägenheten. Grabbarna hade en siesta o jag låg o läste.
Vi får hoppas den lägger sig direkt när förkylningen e över. Den är iaf inte så besvärande som innan :)

Idag har vi inte gjort så mycke speciellt. Har tvättat o lagat god mat. Sen har vi varit på Ikea en snabbis.

Jag känner mig så borta så jag slutar skriva nu tror jag.

Hoppas hoppas min kropp kurerar sig inatt!

Bilder från dagen...

Vi åt våfflor till mellis :)



Adam fick oxå en men bara med färska jordgubbar på ;)

He liked!

Adam på Ikea...
Han ba booooring!




Pappa C frågar Adam om han har tråkigt, Adam mumla o tyckte lite synd om sig själv...





Då fick han lite mys av baba...




...och blev genast mycke gladare...





Innan vi drog tog vi en varsin korv med bröd på Ikea o vet ni, de e VERKLIGEN Adams favvo! Vi märkte de sist vi var o handla. Då fick han oxå en kurv me brö o han ääälskade den. Idag började han tom gråta om jag gick för många cm ifrån honom med hans korv. Han sträckte sig efter den o grät som om han höll på förlora de viktigaste i hans liv. Hans korv med bröd.
Hela åt han upp oxå.

Jag o C blev inte riktigt mätta på en kurv så vi lagade hemma gjorda fiskpinnar med hemlagat mos.



Inte så vackra för ögat men de blev så där gott så man längtar tills man kan äta resterna ni vet?

Adam åt en stor portion oxå!

De jag vill säga är att...idag har vi ätit o ätit o ätit! Finns inget annat o gö när man går hemma nästan ju :(


Nu ska mandy suuuba!

Buenas noche

Aurora

De här inlägget vill jag tillägna min pappas moster Aurora som gick bort idag i Uruguay.

Tyvärr hann jag aldrig träffa denna underbara dam med de vackra namnet men jag har hört så mycke om henne.
Hon var älskad av alla o min kära mor såg henne som sin extra mamma.

De finns ingen trädgård i världen som de pratats om så mycke som Auroras.
Blommor, druvor m.m överallt! Kolibrin i Uruguay hade Auroras trädgård som favorit plats. Dom var där varje dag o sög på nektaren från Auroras vackra blommor. Vem ska nu ta hand om dessa underbara blommor? De finns ingen som kan göra de på samma sätt som Aurora.

Mina äldsta syskon har berättat historier om Aurora o hennes trädgård tusentals gånger. Dom minns henne o hennes trädgård som en av favorit platserna i världen.
Min syster använder fortfarande minnen från Auroras vackra trädgård som inspiration när hon skapar sina kreationer.

Aurora, även fast jag aldrig fick nöjet att träffa dig så vet jag att du o din personlighet va lika underbar o vacker som ditt namn. Får jag en dotter någon dag så ska ditt namn finnas med bland hennes.

Descanse en paz hermosa ángel...



Uppsala day 3

Hola!

Här ligger jag i sängen o försöker kurera mig. The king e o kollar på fotboll i Aros Vallen. The prinz sover göttit så de e bara chill för mamma mandy som gäller.
Behövs kan jag säga...
Vaknade 7 imorse o kände mig ut o in. Hade inte ALLS lust o dra till Uppsala o va där hela dagen. Urk...
Min låtsas pappa hämtade mig halv åtta o vi drog ändå, även fast jag kände mig som 80 år i kroppen. När vi kom fram ville jag bara be han köra hem igen men jag knalla (kröp) in där o körde på.

Först träffa jag audionomen Per som gjorde hörseltest på mig. De gick finnemang :)
Man ska lyssna på meningar o ord o upprepa vad dom säger. Testet gjordes på mig innan operation o då hade jag 34% rätt med hörapparaten. Nu med bara cochleaimplantatet hade jag 60 % rätt! Pausar en stund här så ni kan applådera klart....




Tack! Ja de kändes bra vettu ;)
Ännu bättre kändes de när jag efter testet träffade ingenjören Mikael (han som gör alla inställningar i implantatet). Mikael berätta att efter 1 år med implantatet så brukar man i snitt ligga på strax under 50 %. Jag ligger på 60 % efter bara en vecka. Dom e väldigt chockade o nöjda med mina resultat. Bättre kommer de bli säger dom bara jag ger de några månader till.

Mikale o jag behövde inte ändra så mycke på inställningarna idag. Känns okey som de e. Nu ska bara min super brain jobba på mer.

Efter Mikael så drog jag o Lelle o käka hamburgesa. Blev förvånad at jag kunde hålla en konvercation med honom fast de va folk runt om kring. Samma i bilen. Jag brukar inte höra alls va Lelle säger i bilen men idag behövde jag inte ens titta på honom när han prata. Jag kunde sitta lugnt o avslappnat o titta rakt fram o ändå höra honom. helt otrolig skillnad! Ni förstår inte hur skönt de e o slippa anstränga sig så jäkla mycke för o höra vad folk säger. Man blir helt slut o orkar inte va runt folk länge. Känner mig faktiskt piggare o gladare (innan förkylningen da...) nu än innan implantate va igång. Sån otrolig skillnad :)
Efter hamburgesa va de dags o träffa en kurator o sen va de dags för lite snack med hörselpedagogen Majvor.
Jag o Majvor ringde fröken ur idag :) Fick sätta på mig en slinga som gör så ljudet blir mer inriktat på telefon o sen skulle jag lyssna. Hörde va tant ur sa varje gång :) Ska köpa en sån så kan jag snart snacka i telefon igen tror jag :D Har inte gjort de sen 2007!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fatta vad jag saknar! Har blivit så sjukt trött på o messa! Min tumme har blivit platt :(

Sen lyssna vi på ett kapitel i en bok o sen ÄNTLIGEN fick jag åka hem.

Hemma väntade grabbarna grus men mat o färska jordgubbar, melon o körsbär. Städat o tom bäddat va de oxå. good boys ;)

Myste lite o tog en dush o en siesta innan C dumpa oss för live fotboll.

Nu ska jag dricka te o kurera för imorn ska jag träffa mamitas o shoppa till våra bebitos. Hoppas bara jag mår bättre imorn...

Måste säga att de troligtvis e ap tråkigt o läsa detaljerat vad vi gör i Uppsala men jag skriver de så detaljerat så jag kan ha de som minne sen hur allt gick till o va i början efter op.
Sen kanske de e nån som snubblar in i min blogg som ska göra samma op o då e de ju kul o läsa hur de gick till.
Ni får ha överseende med dom här tråkiga inläggen.

En sak till!!!
20 juni e kyrkan bokad! ÄNTLIGEN ska Adam döpas! Bättre sent än aldrig eller hur? ;)

Adios


Adam på 1800-talet...


Bra o dåliga nyheter... (Uppsala day 2)

Som sagt så var jag i Uppsala i fredags igen. Dom e väldigt chockade över mina resultat på testerna dom gör. Jag har tydligen väldigt mycke bättre resultat så snabbt efter inkoppling än andra har haft. Lycky me! :D
I mina öron låter de ju inte bra men testerna dom gör visar på att de gått framåt jätte fort i jämförelse med de som e vanligt.
Vi testade toner igen o jag skulle säga till när tonen kändes stark. När vi gjort de på ca 22 toner så gjorde han om inställningarna o satt på implantatet igen. Helt plötsligt lät de inte alls lika kalle anka aktigt när han prata. Jag bankade lite på bordet o de lät lite bättre än innan. Inte lika metall aktigt. Succe! Fast än är de inte bra. De låter kalle aktigt o meatall aktogt o väldigt ljust o diskant men inte alls lika mycke som innan.
Man kan ställa om ljudet via datorn till en viss gräns men nu e de mest min hjärna som måste jobba för att ljudet ska låta okey. Han sa att han trodde de skulle gå snabbt för mig eftersom jag redan kan gissa mig fram till vissa ljud o uppfata va de e. De brukar ta några veckor i vanliga fall. Ingenjören bara skrattar o säger "wow" hela tiden för jag redan kommit så långt i min hörsel. Mandy har ju super brain liksom. Klart de går snabbt ;)
men som sagt de låter ju fortfarande för jävligt...
Sen fick jag en asans stor plåtväska med massa tillbehör till mitt implantat. Jisses va tung. tur jag åkte bil.

Efter ingenjören så träffa jag Majvor hörselpedagogen igen o jag fick ställa om mitt implantat på musik program. har 4 olika program jag kan ställa in den i.
Hon satt på Du ska inte tro de blir sommar. De lät för jävligt. Som nån drog en skiva baklänges men texten kunde jag till viss del förstå. Iaf så jag hängde med i den. Hon var väldigt nöjd med de. Ingen hör musik så här tidigt sa hon. Usch, ville inte lyssna på musik igentligen. Inte så här tidigt för nu när jag inte hörde den så blir jag så rädd att jag aldrig ska kunna höra musik bra. Jag hör den så klart men inte så som de ska låta. Hoppas de blir bättre...

Jag o Adam e jätte förkylda. Har massa ont i halsen o mår skit rent ut sagt. Började lite smått igår. för Adam börja de i förrgår. han vakna o skrek flera ggr under natten men på dagarna verkar han okey. Nätterna e alltid värst.
Igår va vi ute från 11 till 20. Lalla runt på stan. De va massa bönder som hade olika stånd på torget med saft, färskt bröd, honung mm mm. Jätte mysigt! PLUS en liten loppis mitt i stan. I like! Men hitta inget :(
Sen va de nån orkester uppvisning o dansuppvisning med barn. Kunde inte låta bli o flina åt hur stolt man skulle vara om Adam skulle vara med i nån uppvisning sen när han blir lite äldre. Skulle stått o tuuta som sjuttsningen!
Sen åt vi lunch, åt glass, kika förbi vårt projekt, shoppa o lite till. Sen va vi hos Adams farfar o efter de tog vi en långis promenix hem.

Väl hemma så kom vi knappt in i porten. Grannen hade visst haft nå bråk så de låg stolar, bord köksluckor, golvbrädor mm mm i hela tomten. Vi fick röja för o komma fram med vagnen. DE kallar jag temperament! Möblerna e fortfarande kvar överallt.

På natten kunde jag inte sova för halsen så vi lolla film till 4. På dagen har vi segat lite o Adam har sovit mycke. Stackars plutt.
Nu kom vi precis hem från storhandling. De e så härligt när kyl o frys e proppade. Visst?

C tycker jag hör BETYDLIGT mycke bättre än innan. Jag märker att jag hör fler ljud. När vi promenerade till stan igår så hörde jag fåglarna jätte högt o jag tänkte "men de där höga måste jag ju ha hört förut oxå." så jag tar av mig implantatet o hör INGET fågelljud alls. Helt otroligt va mycke mer jag hör.
Får tom lite smått panik när jag tar av mig implantatet för jag blir så chockad att jag hört så lågt innan med bara hörapparaten. Hur f*n har jag kunnat leva o varit social??? Låter supertyst allt ju! Jag som trodde de va vanlig ljud nivå ungefär med bara hörapparaten. No way att de va! Scary...
Nu ska allt bara låta okey oxå sen e jag super nöjd!
Fick tom be C prata tystare igår för han gapa när han prata med mig haaha! Han e ju van o prata högre med mig än normalt så han fick en chock. Sen börja vi asgarva för han stått o gapat så mycke när han pratat me mig. Roligt de måste sett ut. tänk nu äntligen slipper han de :)

Han har tom gnällt för att jag börja prata för tyst nu igen som jag gjorde innan min hörselskada hehe. Nu e de han som säger va va va hela tiden.

Ne fy bubblan va jag mår skit.

Ska laga middag till krullis o en hallon paj till oss, tända lite ljus o hälla i mig massa honungste så jag kanske blir lite gladare. Regningt o kallt ute idag. Brrr...

Ha en mysig söndag.


Adam igår kväll. Borstar tänderna...




Helt inne i tv-spelandet...




Oj! Glömde berätta dom dåliga nyheterna som jag snacka om i rubriken.
Dom bra var att implantatet går över förväntan enligt läkarna o alla i Uppsala.

Dom dåliga nyheterna e att de inte blir någon flytt. Efter att jag införskaffat o bytt till mig möbler som passar bättre där uppe i planlösningen som e där så kom fastighets skötaren o berättade att de inte blir nån flytt för oss. Tydligen ska ägarna till huset ha den lägenheten till sitt eget förfogande. &%#&%"!!!

Nån som vet en fin lya till oss? Vill inte bo kvar här...

ÄNTLIGEN kryper lilleman...

De tog sin tid men igår börjades de krypa här hemma. Adam hörde pappa komma hem o orkade inte vänta i vardagsrummet medans pappa C tvätta händerna så han började sakta men säkert krypa mot pappa C. Sååå gulligt! Duktig Adam!
Dessutom försökte han ta några steg själv igår. Han stod o höll sig mot fåtöljen o ville till mamma mandy men han klara bara stå utan stöd i några sek sen ramla han på blöjrumpan :) De tar sig...

Kanske han lärt sig lite från alla bebbar vi träffade igår.
Först va vi i Pinglan på babyrytmik o sjöng o tjoha med maaassor av bebisar, mammor o dessutom många pappor. Blir alltid lika glad när man ser pappor som vill va med :) De blev vääääldigt svettigt men jag tror Adam hade kul.

Bilder från Pinglan...






Sen skulle mamma maffian träffas på Djäkneberget igen o även fast vi hade en fika date på stan klockan 1 så klämde vi in en timma med Adams polare på berget. Bor så nära både Pinglan o Djäkneberget så de va inge problem.

Djäknebergs häng...





Adam tar ett kort på sig o mami ;)






Dom 3 nedersta bilderna har Sarah fotat :)








Sen blev de en snabb fika på stan med buddy innan jag o Adam drog till mami där de va grillning på G.
Självklart hoppa jag på fel buss o fick gå en vääääääldigt lång omväg men de gjorde inget för de va en skön promenad.
Jag gillar o gå bland husen på Gryta. Man får lite nostalgi känslor o kikar extra noga på husen ens kompisar bodde i för o se om man känner igen nån förälder från förr. Många verkar ha flyttat för de va unga par som bodde i dom jag såg nå folk i.

När jag gick från Pinglan o när jag gick till mamma så tyckte jag allt va så harmoniskt o tyst. Jag hörde mina fotsteg o lite sånt men de va så skönt lugnt. Då kom jag på att min tinnitus nästan inte existera alls! LYCKA!
Tinnitusen gör så man känner konstant stress o uppjagning. Inte så konstigt iofs. Vem kan va lugn o harmonisk med 150 tusen olika starka ljud i huvet. Man blir galen! Men idag tyckte jag inte jag märkte av dom på samma sätt.
I Pinglan bad dom oss lyfta o kasta bebbarna upp i luften flera ggr o jag minns att jag tänkte "nej nu kommer de böraja tjuta jätte högt" för de brukar de göra när jag anstränger mig men de kom inget extra starkt tjut. Soo happy! :D Ni anar inte hur påfrestande de e o leva med dessa ljud.
Hoppas nu dom kanske har lugnat sig till den här nivån (som e helt ok nivå) o att jag inte bara hade en bra tinnitus-dag.
Doktorn sa att tinnitus kan bli bättre efter op. Hoppas de e de som hänt nu...

En annan sak jag märkte när jag gick där va att jag hörde fågel sång. Jag blev så glad så jag gick o log hela vägen. Okey okey nu lät de ju inte som fågelsång utan jag fortsod att de va de genom melodin på ljudet. De lät mer som metall som slog mot varandra o gnissla o hade sig men bara att veta att de va fågelsång o att jag kunde höra den räcker för mig. Ljudet blir nog bättre med tiden.

Vissa ljud som jag hört idag har jag inte kunnat placera eftersom ljuden inte låter som dom ska så jag får lov o leta vart ljudet kommer ifrån o försöka gissa vad de e.

När vi kom hem från mami så tog jag o Adam en siesta o när vi låg där i sovrummet så hörde jag fågelsång igen. De va RIKTIGT häftigt för mig o kunna höra fågelsång när jag e inomhus. ÄVEN fast de låter som crap just nu. Förhoppningsvis låter de mer som fågelsång väldigt snart... DESSUTOM hörde jag en bil brumma förbi när jag låg där :) Lät som ett heeelt annat ljud men jag förstod ändå att de va en bil.

De måste va konstigt o läsa om att man kan bli lycklig över att höra en bil som svishar förbi men jag tror ni förstår mig...

Igår när Adam skulle somna så börja han humma o nynna som han alltid gör när han ska somna men i mina öron lät ljudet ungefär som när man drar en skiva baklänges haha! Jättelustigt. Och när jag drar mina fötter mot varandra så låter de som ljudet från en syrsa.
Vatten kranen låter som man steker massa bacon i hög värme.
Visst e de lustigt att de kan låta så konstigt? Men allt de blir förhoppningsvis bättre. Nu vet ni ungefär hur konstigt allt låter för mig för tillfället.

Jag började skriva de här inlägget igår natt men blev för trött så jag fortsätter idag. Sitter faktiskt i Uppsala just nu o ska träffa ingenjören som gör alla test med implantatet. Efter de ska jag träffa hörselpedagogen Majvor igen.
Min mamma, äldsta syster o systerdotter följde med o passar på o göra Uppsala medans jag e här så sitter i cafet nu o surfar lite. Klockan 1 ska jag träffa ingenjören Mikael. Undrar vad som sker idag... Hoppas de inte blir massa tråkiga test.

Lite bilder från igår hos mamma...


Äta kex med cool miin...



Adam hade en göra-grimaser dag igår...







Hahaa! Han e rolig han...

De här får bli DAGENS BILD...




Förstår ni att man skrattar åt de här lilla knastret eller? Så rolig :D


Ne nu ska jag gå o anmäla att jag e här.

Se ya!


Implantatet e igång!!! (Uppsala dag 1)

Min hjärna e överkokad. E så trött så trött så trött men ska försöka hålla upp ögonlocken o skriva en truddelutt för jag vet många e nyfikna på hur de gått idag...

Först fick jag träffa läkaren som kika i örat o på ärret o sa att han va väldigt nöjd med hur de såg ut. Än en gång berätta han hur svårt de va o få in implantatet pga av all ärrbildning i hörselgången o hur han nästan hade gett upp. Han berätta att han fick lite av en chock när han såg röntgen bilderna på hur implantatet satt. De va över förväntan sa han o i allt som allt så var han "ganska nöjd med operationen". Mitt hjärta hoppa till lite. Vadå GANSKA? Då börja jag genast tro att mina resultat kommer bli sämre än medel för op enligt läkaren hade bara gått GANSKA bra.

Efter lite lunch så va de dags.

Vi började med att göra en hel del tråkiga tester. Han satt fast implantate o började först med inställningarna. Han sa att de inte låter o att jag skulle vänta en liten stund men jag hörde lite knaster. Eller de lät som elektriska stötar då o då. Han blev chockad o fråga om jag va säker för de ska inte höras nått. Blev lite orolig att de va nått fel då. 
Sen började testet. Han spela han upp toner o jag skulle peka på ett papper om de va svagt, lagom, starkt eller mycke starkt. Gjorde de 150 ggr kändes de som. Sen skulle jag lyssna på 2 toner efter varandra o berätta om dom kändes lika starka eller om den ena va svagare eller starkare. Tog 30 timmar till kändes de som. Efter de skulle jag lyssna på toner o säga till när jag inte hörde dom längre. Han sänkte volymen efter varje ton. Sen sista tråkiga testet va att lyssna på en hel rad toner o berätta hur de lät. Först va de toner som gick från diskant till bas sen tvärtom. Gick jätte bra. Han sa att jag hörde mycke svagare ljud än vad som e vanligt. De betyder inte att jag kommer få bättre resultat direkt men han förklara att mitt implantat inte kommer behöva använda lika mycke ström eftersom min hörselnerv tydligen e extra känslig o tar emot mycke ljud. Fattade inte riktigt men de lät posivt.

SEN ÄNTLIGEN va de dags o sätta igång alla ljud. När han sa de så började mitt hjärta bulta massor o jag blev väldigt nervös. Konstigt. Jag trodde inte jag skulle bli nervös.
Han började med att knacka på bordet sen stängde han av den o fråga hur de lät. Ljudet va väldigt metallaktigt. Han sa att alla säger de. Sen va de dags o lyssna på tal. Han skulle räkna från 1 till 5. Så satt han på den igen o börja de räkna. Jag kunde inte hålla mig för skratt! De lät som han svalt en hel drös gas från en ballong! Oj oj vilket ljud. Sen skulle jag förklara varför jag skratta o DÅ hörde jag min egen röst som mimmi typ. Hahaa! Garva väldigt mycke o dr oxå.
Sen sa han att han skulle hålla för sitt ansikte o jag skulle gissa vilken siffra han sa mellan 1 o 5. Jag gissade rätt på alla! YES! Dr försökte tom luras på sista o säga 8 men surru mig lura han inte! Jag hörde att han sa 8 på en gång. Bra där mandy!
Dr blev lite chockad att jag hörde allt o sa att de verkligen va över förväntan. Sen fick jag sätta in hörapparaten på andra örat samtidigt som implantatet va igång o lyssna hur de lät. Ljuden blev bättre. Även fast dom fortfarande va väldigt mycke för ljusa o kalle anka aktiga så blev de en aning bättre med hörapparaten på samtidigt. Vi satt o prata o jag hörde allt han sa. De lät ju konstigt som fan o inte alls som de ska men jag uppfattade iaf vad som sas. Nu satt vi iofs i ett rätt ljuddämpande rum utan ljud i bakgrunden o jag hörde vad som sas innan implantatet satts igång oxå men jag tycker ändå jag uppfattade de bättre nu o jag kom på mig själv med att inte titta hela tiden på honom när han sa nånting. Annars har de varit väldigt viktigt för mig att se den som talar så jag kan läsa av lite på ansiktsuttryck o läppläsning.

Implantatet e inte färdig installerad utan jag ska dit 4 gånger till nu närmsta veckan så de lär ju bara bli bättre.

Efter vi varit där o installerat lite fick vi träffa min hörselpedagog Majvor. Hon börja med o be mig läsa en text först med hörapparaten o implantatet o sedan utan hörapp. Tror hon ville lyssna lite på melodin på min röst. Måste erkänna att jag fick koncentrera mig för o inte låta för konstig (kanske gjorde de ändå). När alla röster inkl min egen, låter som kalle anka så blev de nästan automatiskt att jag ville gå upp i ton när jag pratade. Fick kämpa lite med de i början men redan efter nån timma kändes de bättre.
Sen höll Majvor för sin mun o bad mig gissa va de var för vanlig ramsa hon sa. De va veckodagarna o jag tog de redan på måndag. Sen frågade hon mig vad hon gjorde med ramsan o då var de att hon drog den baklänges. Enkelt tyckte jag! ;) Sen på sista drog hon månaderna o när jag gissa rätt igen så blev Majvor jätte imponerad o sa "har du verkligen bara haft implantatet i en halvtimma?" Hehe...
MEN min hörapparat hjälper ju jätte mycke så jag vet inte hur bra de igentligen är. Har lite svårt o verkligen tro på att de e så bra som dom säger. Speciellt eftersom jag sitter här o hör massa sjuka gnissliga ljud.
Sista testet va iaf att lyssna på ljud från datan. Jag missade bara på en o Majvor tyckte de va super bra resultat. Hon sa att man igentligen inte gör de här testet förrän de gått ett tag men hon ville ändå testa för hon märkte att jag hörde så bra redan nu.

Tro inte att jag hör perfekt nu! Jag ska försöka beskriva hur de låter.

För de första så e de ett ständigt knaster o nästan som elstötts ljud hela tiden i bakgrunden. Läkaren sa att hjärnan kommer filtrera bort dom ljuden så småningom.
Sen låter allt VÄLDIGT metalliskt o som i en burk, en metallburk. Om man knackar på bordet tex så låter de som när man slår metall mot varandra. När nån pratar så e de en metallisk efter klang o rösterna låter som sagt som man sugit i sig helium gas. Detta e vanligt o kommer försvinna med tiden sa dom.
De gnisslar o skär i örat av alla lkud eftersom ljuden e extra diskanta nu i början så man blir väldigt trött. De e ju metall o gnissel ljud heal tiden för de e ju inte riktigt tyst nån gång. Förutom nu kanske men batterit har dött på implantatet så jag har inte den igång just nu.

De som gäller nu e o träna träna träna o ha på sig implantate JÄMT så min hjärna jobbar på o lär sig höra ljuden rätt. De kommer ta några månader så jag måste ha tålamod men enligt doktorerna o alla jag träffa idag i Uppsala så ser de väldigt positivt ut.

Nu ska här jobbas!!! :D

Men först måste man vila oxå ;)

God natt vänner o tack alla ni som önskat mig lycka till o ni som blivit så innerligt glada för min skull idag. Ni e mina små hjärtan <3

Buenas noche!

Ps. Har inte försökt lyssna på musik än (som jag dööööör efter) för jag vill träna upp hjärnan lite till o ge den en ärlig chans att höra musiken. Håll tummarna på att jag kommer höra musik igen!!! Vill de så gärna så jag svettas bara av tanken.

Ps.2 orkar inte gå igenom texten så ursäkta för felstavningar eller hopp o konstigheter i texten. Bara fråga om de e nått ni inte fattar.

Skön dag

Uj! Vilken lång dag. Har vart ute från 2 till 20 o bara gått o gått o gått. Satt iofs en stund med mamma maffian på Djäkneberget o mös lite med bebbarna men annars har jag gått hela dan. Kom hem lagom till att Adam skulle nattas annars hade jag nog kunnat vara ute några timmar till. Så himla perfekt väder ju!

Hoppas de blir lika fint imorgon.

Imorgon är en stor dag för min familj. Imorn åker vi till Uppsala o sätter igång hörselimplantatet. Så spännande... Men jag har verkligen inte höga förväntningar. Har hållt dom nere så jag inte blir besviken sen. De finns ju inte så mycke mer man kan göra för mig efter de här så om de inte går bra så kommer jag bli riktigt ledsen om jag förväntat mig för mycke. Jag tror säkert jag kommer höra massa mer ljud o högre men jag tror inte jag kommer höra dom så tydligt o allt kommer nog låta som oväsen.
I början gör de nog det för alla. Alla ljud blir oljud tills hjärnan vant sig. De kommer nog ta några månader iaf så jag måste ha tålamod. Ni får påminna mig o ha tålamod! De e en process som inte kommer gå på några dagar även om jag önska att den gjorde de.
Till mina vänner o familj, ni får ha tålamod med mig. Förvänta er inte att jag kommer höra vad ni säger from imorgon. Vet att många tror att de kommer bli så. De stressar mig lite. Vi måste låta de ta den tid de tar så bli inte besvikna om ni får höra många "Va?" ett tag till framöver...

Riktigt spännande o se hur de går till o hur ljuden blir imorn när de sätts igång...


Jag ska koppla av lite nu o äta vindruvor o kanske tom titta tv. Satt o tänkte igår o kom på att jag inte tittat på tv på över en månad (!) Hur gick de till??? Har inte varit sugen heller... Konstigt. Nu ska jag försöka koppla av o titta tv liten stund iaf.

Lite bilder från dagen...

Mammamaffian!




 

 

Adam va trött o grinig men vägrar ju somna när vi umgås med folk. Somna på en sekund när vi drog o vakna med betydligt mycke bättre humör :)

Lite skratta han iaf..



De va roligt o se alla mammor o bebbar. Tyvärr hörde jag inte alls vad som sas o vad alla diskuttera om men de e roligt för Adam o se lite polers :)

Efter mamma dejting så gick jag o Adam o mötte upp pappa C o tog en lunch. Sen promenera vi o kika lite på vårat hemliga projekt. Verkar gå trögt men men de blir nog bra :)

Sen blev de lite italiensk glass i parken o mys med Adam innan vi promenera hem igen.

Har fyndat lite oxå ;)

Nu börjar jag igen med mitt porslin jag vet! Men måste visa dom fina kak faten jag köpte. Har velat haft dom länge men inte vetat dom fanns i V-ås o dom va tom 50 spänn billigare i V-ås än i Sthlm! Succe!



Fina ju!

Sen hitta jag så söta hängsel shorts till Adam oxå...



Korta med lite resår längst ner så dom blir lite puffiga. Gulligt!

Sen behövde Adam en solhatt för alla hans 3 stycken e för små nu.

Hitta en Emil i Lönneberga keps som jag tror Adam gilla faktiskt. Han ryckte inte bort den en enda gång.







Min lilla Emil...busig som Emil e han iaf... Undrar hur många som gick hem med rivsår efter mamma dejten idag...suck.

Nu tv o vindruvor sen sova o Uppsaaalaaa! Wihoo!

Godnatt!


Wonderful weekend!

Vi har haft en sån otroligt bra helg! Har inte hunnit uppdatera för de har varit nått nästan hela tiden men kul har vi haft!

I fredags träffa vi 2 vänner som jag jobbade med en gång i tiden. Båda fick barn samma år som mig så de e kul o träffas o se bebbarna tillsammans. Vi möttes upp på vårt gamla jobb o passa på o hälsa på gamla kollegor oxå. Tror de uppskattades. Hela personalrummet vart helt plötsligt fullt med bebbar o vagnar hehe.
Blev lite jobbigt bara när Adam försöker få bebbarnas uppmärksamhet genom o dra i håret, slå o bitas (pussas?). Adam blev helt galen där ett tag! Vet inte om jag kan ha han för nära andra barn längre hahaa! Han blir helt galen! Så var han inte förut... Vet inte hur mycke han förstår heller. Fattar han liksom att han gör illa dom? jaja..får pratat med BVC om de där.
Efter dejten med brudarna drog vi till Adams farfar o mös en stund.

På lördagen gick vi på bröllop! De va C:s bror som gifte sig. Väldigt fint o bröllop med ca 20 gäster. Litet o mysigt :)
Först var vigseln i domkyrkan i Västerås sen gick vi vidare till restaurangen Frank o åt massa god mat. Efter de åkte vi allihop hem till brudparet för tårta o presentöppning.
De blev en lååång dag men Adam va superglad hela tiden.

Här e lite bilder från bröllopet...

Brudparet (anonym bild)




Adam sjunger en psalm med papi...




Jag fick hålla brudens bukett vid ringbytet :)







Inne på restaurang Frank...

Hade med jordgubbar till Adam. Han älskart!




Adam har börjat med nått nytt... Spänna heeela halsen. HAHAAHA!



Han va på så himla bra humör hela dagen.



Här ser ni lite av hans söta tänder på överkäken :)



Adam o hans kusin Leo..



Sen däcka Adam en stund...





Har massa bilder på all mat oxå men jag skippar dom.

Hemma hos brudparet så bytte jag o Adam om till skönare skor o lattja lite i parken en stund :)





På söndan vaknade vi o promenera ner till stan o fönstershoppa lite. Sen va de dags för familje middag hos mamma. NÄSTAN alla va där o de blev grillning så klart ;)

De första vi möttes av va en prickig Mayah...



Hon har haft vattenkoppor o igentligen vill jag inte att Adam blir sjuk nu eftersom när vi var hos BVC förra veckan så va vikten lite dålig men jag gjorde mitt bästa med att hålla dom isär. Tror däremot han redan e smittad. Vi var ju på Mayhas kalas förut o hon fick vattenkoppor 2 dar efter. De smittar innan de bryter ut så Adam lär ha blivit smittad då. Får se om han oxå blir prickie korv snart... Kanske bättre o ha de gjort...

Sen sussa Adam på mormors axel en stund...



...innan vi åkte med lillsyrran hem till oss o fixa lite. Några polers skulle hit o fira Fredda som fyllt år. Först blev de tårta o presenter sen blev vi hungriga o grabbarna drog o handla taco som vi brudar laga. Mums!

Lite bilder...



Vackra Sariba...




Fredda gilla våra presenter :) Här med nya skjortan...




Adam klättrar på moster o Gabbe...



Självklart hade nån ändrat mina bokstäver från LYCKA till CYKLA...




Blåsa ljus...








Efter lite lekar (skratta så jag grät ibland) så drog alla barn runt midnatt. Mandy stupa i säng!

Idag gick jag med lite brudar på shopping runda på stan.

Adam på stan idag...



Sen drog gänget hem till oss o grilla lite...





MUMS!




Blev rätt mycke bilder i know men orkar inte skriva så ni får nöja er med pictures.

Har haft så himla ont i axlar o nacke sista 2 dagarna o de har gjort mig så aptrött. Hoppas jag mår bättre imorgon.
Nu e de förresten bara 2 dar kvar tills hörsel implantatet sätts igång :D

Tack vackra fina vänner för en bra helg! Sorry att jag varit så trött bara...


Hoppas ni läsare oxå haft en lika bra helg som vi!

Nu mys me lillsis innan hon åker hem till Sthlm igen :(


Kalas

Kör ett snabbt inlägg medans lilleman tar sin siesta...

Vi kom precis hem från att ha varit på en loppis o kika. Hitta en stål lampa i lantlig stil som jag tänkte ha i köket i nya lägenheten. Tror den kommer passa perfekt. 30 kronor kosta den MEN på denna loppis va de halva priset på alla lampor så jag fick den för 15 kronor :) Happy!
Nån dag ska jag fota alla fynd jag gjort o visa er. Jag e kär i loppisar!

Kanske ni undrar vart vi flyttar? Inte så långt vill jag meddela. De blir en trappa upp :) Mycke finare lägenhet som dessutom har större kök o toalett som vi verkligen saknar i den här lyan. Dessutom e de ingen vägg mellan vardagsrum o matsal så de blir öppnare ytor som jag gillar. 1 juni flyttar vi. Jag e jätte nöjd. Älskar ju området o har nära till en stor park (djäkneberget) som har restaurang o kiosk o stora gräsytor samt lekpark. Plus att stan bara e en liten promenad ifrån. Sen gillar jag att vi bor i ett område där de mest e villor. O väldigt charmiga villor dessutom. Ingen e den andra lik. Vi brukar gå runt i området o kika på alla villor o säga vilken vi helst skulle vilja bo i. Synd att vi inte har samma smak bara...

Kalaset i lördags va jätte mysigt! Massa mat o gott sällskap. De va lite tråkigt att alla ljud blev som massa oväsen bara. Jag hörde inte vad nån sa till mig vilket va väldigt tråkigt för jag hade verkligen velat snacka lite med dom som va där. Massa sydamerikaner som vår familj känt länge. En av dom hade dessutom bara en vecka kvar till Bf o jag hade hundra frågor o hon med men de va omöjligt o prata. Tror de va lite för livat i syrrans lilla 3:a tyvärr...sånt e jobbigt.

Tårtan blev verkligen ett projekt vill jag lova...
Först va jag tvungen o åka till mamma o låna en större form att grädda den i för alla mina var för små för receptet. När jag smörat o ströat formen o dessutom hällt i smeten så skulle jag lägga in den i ugnen. MEEEEEEEEEEN min ugn va för liten för formen. JIPPIE!!! Hade inte ingridienser till o göra en till smet så fick hälla över den i en av mina plåtar som har rätt hög kant o köra med den istället. Lite ströbröd hamna i degen vid överföringen men äh.
Jag o Adam satt en stund o titta på kakan när den gräddades o växte högre o högre. Pooof! sa de så sjönk den ihop till ett russin. Jag blev jätte glad!:( Hur ska man dela en kaka i 3 delar om den ser ut som ett torkat russin?
Yeye, jag fick dela den en gång o lägga sylt o marsan över varandra.

Sen kom C o skulle hjälpa. Jag visade han lösgodiset som jag hade köpt till öga, näsa o morrhår på Hello Kitty tårtan. "Coolt" sa han o vände sig om o snacka lite med Adam för att sen vända sig o KÄKA UPP HELLO KITTY NÄSAN! Jag trodde inte jag sett rätt så jag fråga vad han smaskade på o då blev hans ögon stora som tefat o så sa han "Neej! Shit!".
Man kan inte ha godis runt C för han ploppar i sig dom utan o tänka. Jag kom på att jag faktiskt köpt 2 ev näsor åt min tårta för jag visste inte vilken som skulle passa bäst MEEEEN då sa C att han råkat äta upp den andra igår. WTF!?!?!? Då kunde vi inte hålla oss längre. Börja böla av skratt här hemma. Den här gubben går ju inte o bo med alltså...
Sen skulle "förstöraren" vara snäll eftersom han i princip förstört mitt projekt så han erbjöd sig o vispa grädden. Jag bad han hälla i EN droppe röd hushållsfärg i grädden så den skulle bli rosa. Killen hällde i halva flaskan! Lord o lord dessa män... Hans ursäkt? "Jag trodde hålet skulle va mindre..." Jaja, mamma mandy försökte fånga upp så mycke färg som möjligt från grädden så den inte skulle bli röd. Tyvärr blev den mörk rosa men de fick duga. Dessvärre va att den rosa grädden smaka skit eftersom man lagt för mycke färg. Den blev liksom besk. De va nästan inge pinsamt alls o be gästerna peta bort de rosa innan dom åt av tårtan....

Lyckligt nog fick jag massa beröm för min Hello Kitty tårta o Mayah blev jätteglad. Den smakade (förutom de rosa) jäkligt gott oxå som tur va...


Här e min Hello Kitty tårta. Utan näsa...

(Hon fick en näsa sen. Vi sprang in på Konsum innan vi drog på kalaset o köpte en gul liten näsa till Kitty...)



You like?



Väntar på skjutsen... (Fin pose på morsan mandy aka skatboet... På väg o huka mig thats why.)






Dom hade gjort jättefint med massa ballonger...
De e Adam med mayahs farmor vid fönstret.





Mayhas fina mamma drack en drink :)



Mandy hölls sig till cola...



Japp, ALLA va tvungna att ha på sig den "fina" prinsess kronan... (Alla tjejer alltså... Adam ville ha men Mayah gav bara tjejerna...)




Mayhas pappa stod i balkongen o grilla upp maaaassor med kött. Gott va de!




Adam hitta present högen...



"Vadå? Får inte jag några?"




Finaste magen! Kan ni fatta att de bara e en vecka kvar till BF på den här bilden? Den e ju så liten!





Mayhas mamma la på ljus på tårtan...



Födelsedags barnet :)






Adam sover än så slänger in nån bild från Stockholm oxå...


Moster bjuder Adam på mellis inne i T-centralen :)




Mosters väska e mums!



Hade nån mer men nu vakna Adam.

Ha en skön dag!

See ya!


Ps. Vad fina drömmar ni har vänner :) Make them happen!

Drömmar...

"Jag drömmer om allt vackert min själ skulle få uppleva om jag vågade flytta till ett annat land och varje dag få upptäcka något nytt.. Jag drömmer om lavendelfält, vingårdar, pittoreska byar med smala gränder, konst, god mat, skratt till sent på natten. Min själ skulle må bra av att våga mer och verkligen leva och njuta."


Jag oxå...





(Bild tagen från aftonbladet.se)



Vad drömmer ni om?


Stockholm

Ja vi har vart i Stockholm o haft de underbart med lillsis :) Nu e jag däremot heeelt slut o ska nanna kudden snart så de blir ett kort inlägg. Vill bara anmäla att jag lever...

Imorgon fyller min systerdotter 4 år o de ska bli kalas. Hennes favvo figur e Hello Kitty (big surprise...) o jag tänkte baka en Hello Kitty tårta till henne imorgon. Behöver min sömn för att de ska lyckas tror jag. Måste googla lite bilder på Hello Kitty innan jag sussar. Tror inte de blir världens lättaste projekt men mandy ska fixa ;) Allt för dig Mayha!

Vill bara krafsa ner lite grejer innan jag sussar till mitt eget minne...

Ljuden i öronen känns som dom sakta men säkert börjar lugna sig. Borta e dom aldrig men dom e inte lika påfrestande som dom va veckorna direkt efter op.
Däremot kommer dom tillbaks i samma höga nivå så fort jag blir för stressad eller för trött. De räcker med att nån väntar på mig o jag inte får på Adams sko o blir stressad att nån behöver stå där o vänta så tjuter de flygplans motor i skallen.
Jag har fortfarande samma obehagliga känsla när man tar på sidan av huvudet en bit ovanför ärret. De gör ont men mer sån smärta man har om nån dragit hårt o länge i ens hår. Väldigt skumt...

På återbesöket tog dom bort de lilla plåstret o sa att allt såg fint ut. Dom tryckte bredvid ärret o fråga om de gjorde ont men de gjorde de inte. De gör ju ont längre upp (?) Självklart glömde jag säga de... :(

Den 19, 21 o 24 maj ska jag tillbaks till Uppsala o sätta igång cochleaimplantatet. Spännande...
Fast 3 dagar??? Vad e de frågan om?

En sista grej till mitt minne som jag glömt skriva tidigare. På väg till Borlänge såg jag att Adams andra framtand oxå e på väg ut :)  Nu e de alltså 3 tänder på G ut i överkäken o jag misstänker att den bredvid oxå e på G. Tyckte jag skymtade den idag... 6 tänder med andra ord! :D Gulligt!

Måste bara säga att min son (som alltid) va jätte duktig i Stockholm. De e första gången i Stockholm city o första gången han åker tuff tuff tåget o han va världsbäst! På vägen dit sov han hela vägen efter att ha suttit o kikat ut nån minut. I Sthlm satt han snällt i sin vagn o titta på allt o alla. Ibland gnagade han lite på mosters väska men de va tydligen tillåtet :)
Jag trodde han skulle bli gnällig o rastlös när han blev tvungen o sitta i vagnen mest hela dan men han har varit grym heeeela dan! Älskade bästa bebis!
Han fick sträcka lite på benen inne i Gina medans moster shoppa men när Adam börja riva i dom rosa spets stringtrosorna så vart de färdig stretchat.
På tåget hem hade han skrattattack hela vägen. Allt va tydligen kul (övertrött?). Alla som klev på o av fick sig ett stort leende av Adam. Charmtroll! Som vanligt har han fått ett helt drös med komplimanger. Han e farlig med kvinnorna min lilleman...

Tyvärr glömde jag kameran hemma men kanske kan sno lite av bilderna syrran tog med mobilen.

Vill visa er fyndet jag gjorde idag. Jag e överlycklig!!! Har hittat världens finaste mattallrikar!



Såååå fina! Kanske inte ni tycker men jag e jätte nöjd o dom kommer passa perfekt in i mitt nya kök sen ;)
Jag kunde inte tro de va sant när jag såg att dom bara kosta 20 kr st. 20 kronor/styck!!! Köpte en hel hög. Dom e bastanta o tåliga så inte en jäkel dog under resan hem. Lycka!

Ni kanske kommer ihåg mina rosa koppar som jag köpte i Borlänge. Dom som dog efter 5 min o som min mamma o syster köpte nya av. Väl hemma hade en till dött i bilen så av alla 4 koppar så klara sig bara en hela vägen hem. Dom kostade 149 st så min kopp som överlevde kan man säga kostade oss 600 kronor. Ska INTE köpa fler. Dålig kvalitet! men dom här underbara tallrikarna e överlevare! De ser jag på dom!

Okey ska sluta skriva om porslin nu. Jag e inne i nån slags porslin period. Sorry...

Oj, inlägget blev inte så kort som jag trodde.

Lämnar er med en bild på valpen o Adam ifrån Borlänge.

De e inge kul o va liten o vara tvungen o vänta på den säkra sidan...




God natt ni underbara!

Borlänge day 2...


Började dagen med en brak frukost o sen en promenad runt stan som tyvärr va stängd. Men kupolen va öppen så vi traska dit o snurra runt lite där inne.
Fanns maassor jag ville köpa men ekonomin sa nej den här gången. Måste komma tillbaks snart igen o shoppa.

2 jumbo koppar var jag tvungen o köpa med mig iaf... Har spanat på dom i en webshop på internet tidigare så slog till.

Tyvärr va dom sönder inom 5 minuter... Kroken på våran vagn e inte den bästa o dom ramla av helt plötsligt. Handtagen på BÅDA muggarna gick av :( Hejdå 300 kronor tänkte jag... Gick in på Indiska o kika halvt deppig över mina fina muggar som redan dött. MEEEN eftersom jag har världens underbaraste familj så stod mamma o storesyrran med 2 nya HELA muggar när jag kom ut igen från Indiska. Är inte dom världens gulligaste eller vad eller vad??? TACK mina underbara! Mandy vart happy igen :)

Här e dom. Mycke te ska drickas ur dom...



Sen drog vi hem o åt lunch o sen gjorde mamma o syrran torta fritas :) Mmmmm!



De e nån slags deg kan man säga, som man friterar. Världsgott!

Körde min med mammas hemma gjorda dulce leche...



MUMS!


Senare mot kvällen när Adam somnat så satt jag mig i syrrans glas-terass o mös o läste mail. De e så himla mysigt här! Mådde så himla bra just då! Regnet smattra o valpisen låg o bet på sitt ben. Syrrans man höll på med middagen till oss o syrran o mamma satt o smutta på champagne. Underbart!

Just nu sitter jag här i terassen igen. Syrran e ute en promenad med Adam o hennes man fixar cafelatte o frukost till oss. Sen e de tyvärr dags o åka hem igen :( Vill verkligen inte de. Har haft de så superskönt! Men vi får komma tillbaks snart igen. Hann ju inte bada jacuzzi eller testa bastun juuuu!

Lämnar er med lite bilder från gårdagens middag. Den va helt underbart god!


Förrätt: Lax med nån guacemoula liknande kräm inuti o lite rödlök...




Varmrätt: Potatisgratäng med kött. Tror de va oxfile...




Efterrätt: Cheescake med hallonsås...




Behöver jag säga att man äter jäkligt bra mat när man e här?

Gårdagens Adam o mandy...




Sista mys med valpen nu innan frukost o hemfärd.
Hoppas de e lika fint väder hemma som här...

See you in Vässan!



In Borlänge

Nu e vi här o de e helt otroligt avkopplande o skönt o vara här. Jag behövde verkligen komma bort. Mer än jag trodde...

Bilfärden gick jättebra. Adam va på topphumör förutom dom 2 sista minutrarna. Vi var så nära så vi i princip såg huset när han bestämde sig för att de va för jobbigt o sitta still. Men 2 timmar minus 2 minuter e br< kämpat för en liten bebbe tycker jag.

I början va han lite fundersam o förstod inte riktigt vart vi skulle...



När han listat ut de så va de glada miiner o skratt hela vägen dit...ja, förutom dom sista 2 minutrarna da...









GOOOOOOOOOOOOODIIIIIIIIIIIIS!!!!!!!!!!!!

Vad tycker ni om Adams frilla förresten? Morgon frillor is the shieeet!





När vi väl var framme så möttes jag av DEN HÄR!



LOORD VA SÖÖÖÖT HON ÄR!!!

Adam va dock inte så förtjust... Han verkar inte gilla djur så där överdrivet mycke. Han börja tom gråta när lille valpen skällde lite. De va tydligen INTE okey.
Eftersom Adam inte va ett jätte fan av valpisen så fick hon va på baksidan en stund. Jag smet ut o gosa lite med henne medans Adam åkte runt i sin gå stol. Men han verkade inte gilla att mamma gosa med den "farliga" valpen...

Kolla i bakgrunden i fönstret...



Orolig liten Adam...


Efter nån timma så gick de bättre o idag springer tom Adam efter lill vovven :)

Vi fick underbart god mat när vi kom fram o sen blev de taco till middag.

Vi tände vår egen majbrasa här hemma o mös hela kvällen.



Adam är superglad över dom stora ytorna i syrrans hus. Han springer runt i gåstolen som en galning! Ibland backar han sakta som om han tog sats o sen RUSAR han förbi haha! Ser roligt ut.

Jag har de iaf jätte bra o syrrans hus e så fint. Dom har byggt de själva från grunden o verkligen gjort ett bra jobb! Bravo syrran o Stefan!

Adam sitter just nu o tittar på monitos med hans mormor o moster. Ska gå o göra dom sällskap sen tänkte vi ta en promenad runt området o kika lite. Tyvärr e allt stängt idag :( Ville kolla i en butik som säljer massa fina inredningsgrejer men kanske de e öppet där imorn. Hoppas.

Ne nu ska jag mysa lite. See ya!

Ps. Ser han inte lite ut som en tjej här?



RSS 2.0