HALLÅÅÅ!!

Glömde säga de viktigaste av ALLT!

Förra veckan börja Adam säga mamma!!! Okey, ibland blir de maomamamamamao eller mamaaoaodada o man vet inte om de gills men han har fått fram några tydliga "mamma" iaf :D Sååå dutti så! Mamma e stolt!

Sjuk...

Ursäkta för dålig uppdatering. Vårt internet har hoppat in o ut varannan sekund så man orkar inte skriva då. Nu verkar den ok så försöker mig på ett inlägg.


Jag har blivit sjuk...blää:( Min hals känns svullen som en ballong o ömmar jättemycke. Gör tom ont i nacken o axlarna. Har aldrig kännt så förut. Igår natt vart jag dessutom matförgiftad! Jag hatar Spicy Hot! Ja jag vet, ni älskar Spicy Hot...men INTE jag. Jag har inte ätit där på jääättelänge för jag gillar inte hur deras mat smakar men iförrgår så följde jag med min hunk dit av nån anledning...ångrade mig vääääldigt mycke några timmar efteråt. Shit...matförgiftning e inte kul. Känns liiiite som man ska dö. Frossa, kallsvettningar, illamående...urk. Men visst e de befriande när de går över? :) För vissa iaf...jag blev ju sjuk i halsen några timmar efter att matförgiftningen va över. Inte min helg alltså...

Dagarna innan helgen har varit bra iaf. I onsdags va jag med en vän på stan i, håll i hatten nu, 7 TIMMAR! Vad vi gjorde där så länge minns jag inte hahaa men kul va de. Ibland när man går på stan så hakar de på fler folk o ett tag va vi 4 vagnar som gick i karavan.
Sen i fredags var jag med min pudding i 5 timmar på stan o, skratta inte nu, jag har TRÄNINGSVÄRK!? Haha..oj..schhh. Otränad?
Iofs så va de lite av en snöstorm här i onsdags när jag va på stan med min vän så jag var tvungen o ploooga fram vagnen genom snön för o komma fram eftersom de inte fanns en enda plogbil i sikte. Vart riktigt svettigt... Antingen e de det som gett mig träningsvärk eller så har jag influensa...who knows. Måste iaf kurera mig för jag har massa grejer inbokat nästa vecka! Vill inte missa nått! Dessutom fyller min vackra boy 30 o då måste man va frisk juuu!
Jag har hittat lite grejer plus en överasskning till han men allt e hemligt hehe ;) Blev riktigt bra grejer iaf så jag tror han blir nöjd.

Nu måste jag lätta på mitt hjärta lite o dessutom fråga er andra som har blogg...
Jag får så fula kommentarer ibland här på bloggen där folk försöker hitta på saker om mig o min älskling för att splittra oss. Många av dom godkänner jag självklart inte för sånt skit vill jag inte ha här, men varför gör man så? Som tex den jag skrev om tidigare där jag ska "vakna upp ur min fantasivärld...". Nu oxå några andra där de står massa påhitt (Ja vi vet till hundra procent att de e påhitt, om inte jag o C har skapat varsin klon för de e ju omöjligt o va på 2 platser samtidigt..) för att försöka skapa bråk mellan mig o älskling.
Om man inte klarar av att se hur vi bra vi mår med varandra o att vi e lyckliga varför e man då här inne o läser?
Va inte de. Läs inte här. Vi uppskattar alla kommentarer men då ska dom vara ärliga o inte elaka eller lögner.

Har ni oxå de så här eller e de bara min blogg (skulle inte förvåna mig...) som drabbas av de här "viruset"?

Jaja, bara o acceptera när man har en blogg inte sant? ;)




Imorgon kommer lillsyster! Yeeeeeeees! Hon har varit i Uruguay i nästan en månad. Ryktet går att hon fick med sig en burk Dulce de Leche hem till mig :))) HOPPAS!

Min mamma e kvar där nån månad till. Saknar henne :(

Här e lite bilder från idag på ditt minsta barnbarn mami :) Vi saknar dig!











Nu ska jag passa på o slå in presenter medans pappa C o Adam e hos farmor.

See ya!


Älskade vän...

Livet är verkligen en bergodal bana...

Förra inlägget skrev jag lite tidigare men innan jag hann publicera den så fick jag jobbiga nyheter därför publicerades den samtidigt som den här.

Älskade vän, mitt hjärta brast för dig ikväll. Du är en av dom mest givmilda, omtänksamma o underbaraste människorna jag träffat i mitt liv! Sån fin vän som du är måste man leta länge för o hitta.
Jag önskar att du inte behövt gå igenom de här men du är stark o du kommer må så bra snart.
Jag har gråtit mycke för dig ikväll men den här sagan kommer sluta bra så vi ska inte oroa oss.
Du e en kämpe som har varit med om lite för mycke i ditt liv. Jag kan bara hoppas att de här blir de sista tråkiga innan de lyser av lycka i ditt liv.
Jag finns här när du behöver mig o jag kommer till dig så fort läkarna tillåter. Min lilla tjockis ska nog få dig o le igen ;)

Alla tankar finns hos dig o dina nära imorgon när de e dags.

Ses snart!

Älskar dig
<3

Brrr...

Hos oss e de iskallt just nu :(
Våra element stängs av o på hur dom vill o vår rörmokare har inte dykt upp.
De har varit så kallt hos oss idag så Adam har varit tvungen o ha mössa på sig inomhus!
Lika glad e han för de ;)

Här e Adam imorse innan gröt dags...



Han försöker verkligen visa er hur kallt de är haha!



Eftersom de va soligt utomhus (o nästan varmare) så tog jag o glädjen Adam oss en långpromenix. Riktigt skönt var de! Adam brukar somna i vagnen nästan direkt men idag satt han stilla o titta på allt runt omkring hela promenaden. Precis när vi kom innanför dörren här hemma så vart de tungt att hålla upp ögonen för honom så Adam fick vila siesta medans jag fixade middag.

Idag lagade jag Jossans hemlagade fiskpinnar! Dom vart såååå goda! Tack Jossan som alltid kommer med toppen recept!



Mumma! De är fiskpinnar gjort på pangasiusfileér. Dom ska deffenitivt göras om!



Brasan e tänd här hemma o Adam o jag har legat där o myst.






För en stund sen kom pappa C hem med super bra nyheter så ska fira med lite popcorn o cola :DD


Ha en underbar kväll!


Måste fixa lösen...

FÖÖÖRLÅÅÅT till alla er där ute som läser min blogg för de här inlägget men jag måste skriva de o de är INTE till er som jag skrivit till tidigare o INTE till "Främling" utan till Dig som lämna den härliga kommentaren om att jag ska "vakna upp ur min fantasivärld".

Både du o jag vet vem du är...jag vet eftersom man kan jämföra url.nr o du gjort kommentarer här tidigare.

Eftersom du inte är mitt kött o blod så tänkte jag inte engagera mig i o säga nått men jag ångra mig för sanningen är att du bettyde mycke för mig o vi har haft RIKTIGT roliga stunder tillsammans...

Du behöver inte "oroa" dig för mig. Jag o C har de jätte bra. Vi har haft tuffa stunder, som du vet, men vi har tagit oss igenom dom o jag kan helt ärligt säga att vi aldrig haft de så bra som vi har de just nu på alla dom här 10 åren.
Du kanske, bara kanske, borde ta ditt eget råd.
Sen skulle jag vilja ge Dig ett råd. Innan du lyssnar på ALLA ANDRA så borde du ta reda på, från personen de handlar om, om de verkligen stämmer o hur de gick till. De säger jag inte för att jag vill bråka utan jag menar de. Man kan gö bort sig mycke annars...
Lycka till!

Nakenchock!

Här kommer lite nakenbilder så här på en söndag eftermiddag...







                       





PS: GRATTIS till vackraste Lucia som fyller år idag! Hipp hipp hurraaa! SAKNAR DIG!


JAG E VÄRLDENS SÄMSTA FÄSTMÖ!!!

Min kärlek fyller 30 den 1 februari o jag har inte ordnat NÅTT!!! Jag e värdelös!
Okey, jag vet lite smågrejer jag ska hitta på men jag har inte ordnat nån fest eller nått. Måste man de?

Ni måste hjälpa mig! Ge mig förslag vad jag kan göra för honom! PLEASE!!!

Fy vad jag e dålig... :( Förlåt älskling!

Nått ska jag hitta på iaf...




Igår överasska C mig med papprerna från förlossningen så nu har jag dom iaf :)))
Han fick tag på dom hos barnmorskan vi var hos under hela graviditeten..hon som mätte magen o sånt. De va där vi va o fråga efter dom från början men då sa tanten i reception att BVC-tanten skulle ha dom o så har vi blivit skickade fram o tillbaks....suck. Nu hade iaf C gått dit o krävt att få prata med barnmorskan o då fick han dom :)

Jag läste igenom dom direkt o blev överasskad av många saker. Tex att dom en gång kom in o kolla till mig o då låg jag o C o sov skönt på saccosäcken..?! Kom inte ihåg att jag låg där alls...

Jag hade rätt om hur länge jag krysta iaf :)
C trodde en timma men de va runt 20 min som jag trodde. Hehe..stackarn kanske kändes som en timma för honom så som han kämpa med att få mig o dricka saftsoppa hela tiden vilket jag INTE ville göra... Han va orolig att jag inte skulle orka krysta om jag inte drack.
Skönt o ha dom papprerna. De va mysigt o läsa igenom allt.
På slutet stod de att Adam hade kommit ut med navelsträngen lindad runt ena fossingen...hihi gulligt, de visste inte jag.



Ikväll blir de eventuellt bio för oss. Vet inte om jag e så sugen så kaaanske att de blir imorn istället...vi får se.

Hoppas ni har en skön helg!



Adam gymmar på...








Moving on...

Min kärlek skrev några rader till denna "Främling" men jag valde faktiskt att inte publicera de för jag orkar inte med en diskussion fram o tillbaks. Tack till min älskling ändå som ville visa sitt stöd.

Till Dig..

Dessa anledningar nedan e tydligen varför du klippt banden till oss så jag tänkte kommentera dom.

De finns ingen som ångrar mer än vi att vi ringde dig till ditt jobb o bad om att få låna pengar. Eftersom du jobbade med pengar o samtalen spelades in (vilket vi inte visste) så var de inte bra för dig att man ringde dit med en sån fråga. Vi var runt 20 års åldern o satt i knipa men borde inte ha ringt dit o de ångrar vi båda. Du/Ni är arga eller besvikna på att vi inte bett om ursäkt för detta (vilket jag trodde jag gjort för längesen) så därför vill jag be om ursäkt att vi frågade dig om de. Allt löste sig dock för oss till slut ändå.

Att jag tidigare skrev i min blogg om min mamma o att jag inte jämt kom överens med henne är oxå nånting jag ångrar men de har min mor o jag pratat om o gått vidare från så jag vet inte varför du inte skulle göra de.
Alla inlägg där jag skrivit nått om min kära mamma där jag har varit oense med henne har jag raderat när jag sett att lösen inte funkar.
Att låta nån, eller att själv skriva saker i kommentarer som hon gjort mot dig e ju knappast att vara bättre...


Familjemedlemmar har gjort mycke värre saker mot mig men jag skulle aldrig drömma om o klippa banden med dom för nått!
Du är väldigt långsiktig o har inte mycke förståelse för folks misstag här i livet hur mycke dom än försöker "fixa" misstagen dom gjort.
Du har ett varmt hjärta de vet jag men en del av den måste vara iskall som kan klippa från alla som är ditt kött o blod.
Jag önskar dig all lycka i livet o hoppas ni har de lika bra som jag tror att ni har.





Jappsan nu går vi vidare här i min "fantasi värld".

Häromdan va sötaste lilla Bella o hennes mamma på besök.
Adam har börjat bli blyg mot ansikten han inte ser ofta o blir jätte tyst o bara stirrar med öppen mun på personen. Efter ett tag brukar de släppa men iförrgår va han knasig. Han vart jätte seriös när dom var här.
När Bella tog en siesta så passa vi på o mata lilla Adam o han kunde inte slita sin blick från Bellas mamma. Jag erbjöd henne att ge honom hans efterätt som han äääälskar o skulle gapa efter även om han låg o sov men lilleman blev fly förbannad när hon försökte mata honom! Han börja gallskrika o blev skitans sur så fort hon kom nära med skeden. Jag fick däremot ge utan problem...
Vad hände??? Nån som vet vad detta fenomen kallas för? Jag har aldrig sett honom så här. Adam träffar ändå folk varje dag. Om de inte e nån vän till oss så e de nån familjemedlem. Vissa bryr han sig inte alls om utan e som vanligt runt men vissa blir han RIKTIGT blyg för...

När jag var liten så hade jag bara några lockar på sidorna som jag jääämt gick runt o snurra på...nästan som en snuttefilt. Häromdan när vi var på stan så skulle vi ta en fika. Medans C beställde så sprang jag in en snabbis på KappAhl så C satt Adam vid ett bord med 6 grabbar som C kände medans han beställde.
När jag kom ut från KappAhl så ser jag Adam som ser rätt rädd ut o hoppar med blicken från grabb till grabb samtidigt som han fifflar med sina fingrar på sidan av huvudet precis där jag jämt höll på när jag var liten!
Iförrgår gjorde han samma sak när Bella o hennes mamma var här. Även när han blir trött kan han börja snurra med fingrarna där.
Kan man ärva sånt från en förälder??? Tycker de e jätte gulligt o se han göra så som jag jämt gjorde :)



Sötnosarna iförrgår...



Adam försöker tafsa lite...









Men fick snabbt ett tillrättavisande av Bellas mamma...








Fick sitta tillsammans o kolla tv istället. Även om Bella ignorera Adam totalt så försöker han hålla hand...gick mindre bra haha!




Nu ska min lilla familj ut på promenix :)

Ha en bra dag!

Svar

Hej "Främling"

Tack för din kommentar.


"Hej Amanda, jag vet en av dem du nog tänker på. Då jag känner honom väl. Jag tror att du är ute och simmar när du skriver att det är din man och hans bakgrund som är anledningen till att åtminstone han klippt banden till dig."

Kanske de inte är anledningen till att denna person klippt banden men när jag får mail där de står "...klipp banden till din fästman och gör något av ditt liv så kanske du kan få min respekt." så kan man självklart inte tro att de inte har nånting med saken att göra.

"Du är inte ärlig mot dig själv och än idag verkar du inte se din roll i er relation. Du målar upp en bild av dig som godhjärtat och omtänksam. Men du har aldrig varit i närheten av att ge så mycket som den persoenn har givit er... Hur många smällar har du tagit för dina syskons skull?"

Till de vill jag bara säga, var o när har jag skrivit att denna person inte gett o gjort mer än nån nånsin ska behöva göra? Detta är ingen tävling om vem som ger mest till sina syskon men om de var de så skulle jag självklart hålla med om att denna person nog gjort mest.
Jag försöker inte måla upp en bild av mig som nått. När jag skriver här så skriver jag från hjärtat utan att tänka o alla som träffar mig vet vem o hur jag är. De räcker för mig.
Jag förstår inte riktigt din poäng när du skriver "Du målar upp en bild av dig som godhjärtat och omtänksam. Men du har aldrig varit i närheten av att ge så mycket som den persoenn har givit er... Hur många smällar har du tagit för dina syskons skull? " Kan man inte vara en godhjärtad o omtänksam människa för att man inte "tagit lika många smällar" för sina syskon som denna person?
Jag har alltid o kommer alltid finnas där för mina syskon men eftersom jag var bra mycke yngre när de mesta skedde så kan jag omöjligt ha gjort lika mycke. Om jag kunde så hade jag gjort de.

"Livet handlar inte om att bara ta och ta. O du vet mkt väl hur mkt han gav av sitt liv till din familj. Samtidigt som han kämpade med demoner du aldrig kan föreställa dig. Även om du vet väl vad din mor har berättat för dig om saker er far gjorde. Från det han var barn. När er far tog livet av sig, vem fanns där mest? Vem stängde sina egna känslor och saknaden av sin far för att vara stark för er skull?. Även när er mor stod och sparkade honom i ryggen och slängde ut honom från hans eget hus (som tonåring!) så vägrade han ställa sig mot henne av omtanke till er."

Som jag skrev tidigare, jag har ALDRIG sagt emot att denna person inte gjort så otroligt mycke för oss o varit med om saker som ingen ska behöva vara med om o i vissa fall för att skydda oss. De värker i mitt hjärta när jag tänker på vissa saker han var med om. Vissa saker har jag bara hört från mamma eftersom jag var alldeles för liten o i vissa fall, inte ens född.

När vår pappa gick bort var jag endast 9 år gammal så jag förstår inte riktigt vad du ville att jag skulle ha gjort? Självklart är jag mer än tacksam för att han fanns där för oss. Men att han stängde av sina känslor för att vara stark för oss o de du skriver om att mamma sparkade ut honom osv är ändå inte nånting som jag hade kunnat påverka väl?
Kanske din poäng med allt de här är, som du skriver, "Livet handlar inte om att bara ta och ta"? Jag anser inte att jag "tillät" detta ske för att jag ville "ta och ta" från denna person. Jag var 9 år gammal.
Jag minns fortfarande den dagen mamma sparkade ut denna person. Jag stod på framsidan o grät o försökte ropa hem honom igen.
Jag var tacksam redan som barn för allt denna person gjorde. Nästan varje natt när jag skulle sova så var en av dom sista tankarna hur jag skulle ordna ihop en miljon kronor för jag tyckte jag var skyldig den här personen de efter allt jag fått.
De var så jag trodde jag kunde ge tillbaks då, genom pengar, sen när man blev äldre så försöker man hitta saker man kan göra men att försöka vara en sån bra person som möjligt e väl de enda man kan göra till nån som redan är lycklig o har allt? Att man sen inte är perfekt är väl en annan sak. Ingen människa på denna jord är väl perfekt?


"Jag vet mkt väl om allt. Och det är synd att du använder din man som ursäkt för att han tar avstånd från er alla. Ställ dig själv frågan, jämfört med honom, hur mycket har du gjort för dina syskon? Hur många fighter har du tagit? "


Sanningen är att jag verkligen har trott att denna person har tagit avstånd från mig pga min fästman eftersom de är de enda jag hört o, som ni såg på citatet över, oxå fått skrivet till mig men jag har tydligen haft fel...

Ännu en gång skriver du om allt denna person gjort o ännu en gång håller jag med dig. Denna person har gjort väldigt mycke mer än jag för sin familj MEN du ska veta att jag gör precis ALLT jag kan för min familj. Hade jag varit äldre så jag förstod mer vad som skedde så hade jag åtminstonde försökt göra allt de han gjorde för oss men jag var för liten o i vissa fall inte ens född.
Som jag sa tidigare...de är ingen tävling om vem som gjort mest. Jag finns där för min familj o ställer upp med saker när de behövs. Jag behöver inte sitta o skriva varje sak. Min familj vet o de räcker för mig.
Jag kommer även finnas där i framtiden för min familj o jag kommer ALDRIG släppa dom eller sluta finnas där för dom vad som än händer. 
Dessutom skulle jag inte, nu som förälder, ens drömma om o vara så självisk o klippa alla band till min sons kött o blod. Att låta honom växa upp utan släkt, mormor, farmor, mostrar, fastrar, osv pga att jag har problem med vissa val dessa människor har gjort. Hur förklarar man ens till sina barn varför dom inte har några släktingar som alla andra barn när dom frågar?
Om jag ska vara helt ärlig så blir man som förälder förbannad över att nån kan göra något sånt! Man måste anse att personerna i fråga är dåliga eller rent av farliga för ens barn att vara nära för att ens fundera på att göra en sådan sak mot sitt barn.
INGEN i min familj är dålig eller farlig för något barn i denna värld!
Sanningen är ju att de inte är bara hela min familj som dessa människor klippt banden från...även denna persons partnerns familj är raderade om jag förstått de rätt. Jag kan inte låta bli att fundera på om de verkligen kan vara så att felet sitter hos oss, som sammanlagt blir över 18 personer, eller hos dom som valt släppa alla sina "närmaste".

"Hur många fighter har du tagit?" skriver du. SJÄLVKLART skulle jag ta alla fighter i världen för min familj. Finns de nån som INTE skulle göra de för sin familj?


"Allt har dock blivit bra för honom och jag som ser honom ofta ser en lycklig person som ägnar allt sin tid till sina egna barn, sin familj och deras hem.

Den bron som är bränd mellan er kommer aldrig byggas upp igen. kanske lika bra för alla. Men då han inte förolämpar dig om dagarna och än idag talar gott om er alla, kanske du kan höja dig själv lite..."
 

Jag har aldrig försökt förolämpa denna person o de är synd om du tycker mitt förra inlägg gjorde de för de var inte min mening.
Att han tar hand om sina barn o är lycklig med de är inte nått jag blir förvånad över. De visste jag redan o alla som känner eller kännt honom.

Eftersom de är min blogg så väljer jag att inte ha med vissa delar av din kommentar här. De gör jag av respekt till dom som var med i den texten du skrev eftersom de är deras privatliv du skrev om.
Däremot svarar jag gärna på de om du lämnar en adress jag kan skriva till.

En sak vill jag dock kommentera i texten som jag inte tog med... Jag har aldrig "skakat av mig allt" och sagt "de är inte mitt problem". Jag känner mig själv o jag pratar inte så. De vet alla jag känner oxå.
Rena lögner kommer man ingenstans med...



En sak vill jag säga till er därute.
Var rädda om er familj o red ut era problem istället för att släppa dom för gott. Respektera varandra o ta hand om varandra genom ALLT! Inse att vi alla inte är samma person o alla gör olika val här i livet. De betyder inte att dom är sämre för de.
Förlåt varandras misstag. INGEN i denna värld e perfekt. Alla gör vi misstag. Även Du! Var inte långsiktiga, speciellt inte mot era närmaste. En dag kanske dom inte finns mer o då finns de ingen annan än Du som kommer ångra all tid Du förlorat med denna människa pga av långsikthet eller orklöshet att förlåta o gå vidare.

Om de är nånting jag ska prioritera i min sons uppväxt så är de att lära honom att familjen är viktigast, förlåta deras misstag, lösa sina problem men mest av allt, aldrig släppa dom ur sikte.




:)



För övrigt vill jag tillägga att mitt förra inlägg inte var riktat till endast en person även om vissa delar var riktade till just denna person...


Lifes good then you die...

Jag har skrattat så mycke sista dagarna! De är så underbart när man har varit tillsammans med sin partner i nästan 10 år o fortfarande har såna underbara stunder tillsammans som får en att känna EXAKT som man kände i början. Ni vet de där pirret i magen.
Att ligga i sängen mitt på dagen alla 3 o ha kittelkrig, brottas o skratta e nog bland de roligaste jag vet.
Jag kan o kommer aldrig lämna den här människan som jag avgudar o älskar så mycke så jag blir snurrig om jag ens börjar fundera på hur mycke kärlek min kropp bär runt på till honom.
De finns o har funnits människor i våra liv som har försökt separera oss och tom raderat oss från deras liv pga att dom inte klarar av att se oss tillsammans. Jag e så glad att jag inte lyssnade till dessa människor o släppte mannen som ÄR mitt liv o gett mig de allra finnaste jag nånsin fått, Adam. Jag e dig evigt tacksam Christianne, som gett mig de finaste o underbaraste jag nånsin sett....vår son.
Hade jag lyssnat till andra så hade jag inte haft dig eller min son. När jag tänker på att jag kunde ha missat allt de här så blir jag helt matt i kroppen. Tack gode gud att jag aldrig släppte dig.
Sanningen är ju igentligen att jag aldrig ens haft en tanke på att inte "vänta" på dig när du satt inne eller att lyssna på folk när dom sagt att jag ska släppa dig o tom gett mig ultimatum...dom eller dig...
Alla gör sina egna val här i livet. Man ska inte bestämma hur andra ska leva sina liv. Jag kan ändå inte låta bli att fundera på hur ni tänkte o om ni nånsin ångrar erat beslut att släppa mig pga att ni inte fick bestämma hur jag skulle leva mitt liv o med vem.

Missförstå mig inte. Jag vet hur svårt de måste vara att se nån man tycker om välja att "vänta" 5 år på nån som anses som kriminell. Men som jag alltid sagt... Man måste ta sig tid att lära känna folk innan man dömmer dom o anser dom vara otillräckliga för nån. Dessa människor tog sig aldrig tid att lära känna min Christianne o kan därför aldrig komma i närheten av att veta o känna de jag vet o känner inför honom. Därför kan dom inte heller veta hur lätt de var att "vänta" så länge på honom. Bara ni som känner honom väl vet vilket hjärta han har.
Jag ångrar inte nått o jag kommer aldrig göra de...
Men tyvärr så tänker jag ofta på dessa människor o innerst inne önskar jag o hoppas att allt kanske blir annorlunda någon dag. Jag skriver tyvärr för de ligger i deras händer o jag kan inte göra något åt situationen så att dom ofta finns i mitt huvud är ett "tyvärr" för mig...

Å andra sidan, nån som släpper en lätt o i vissa fall utan en förklaring tom är ju inte nån man igentligen vill ha runt sig... Man älskar ju inte nån man släpper så lätt eller hur?
Har personen stått en nära o funnits vid ens sida sen man föddes så e de tyvärr svårare o sluta hoppas på att allt ska bli bra igen...






Gårdagens mamma o son innan promenix ner till stan för shopping o lunch me pappan i familjen...




Adam skötte sig som vanligt galant o åt upp all sin mat plus fruktpuren :)




Sen bar de av till Ikea o sen stooor handling på Ica Maxi.

Idag e vi lite mindre aktiva. Har hängt hemma o jag o Adam bakade en kaka medans pappa C styckade en hel kyckling till lunch. Lät mindre gott när jag formulera de så där men underbart smaskigt vart de.
Svärföräldrarna kom förbi o gjorde oss sällskap en stund o nu e pappa C o tränar medans jag o Adam tränar på o krypa o skriver blogg ;)
De e så roligt o skriva med honom i mitt knä för han lägger sina händer på mina o "hjälper till".

Nu böys and görls så vibrera till i brallan här i stugan (på Adam inte på mig) så dags o byta blöjjis.

Hörs da!






Bättre sent än aldrig...

Jag vet jag e lite sen med att lägga in jul o nyårs bilder men här kommer dom iaf...



Julen 2009


 
Hänger framför brasan






Sen kom gästerna (julen firades hemma hos oss i år wohoo!) o vi spelade lite sällskapsspel o drack glögg innan maten...




Efter maten blev de julklappar o Adam öppna SJÄLV...




Sen kika vi alla på Kalle vilket e OBLIGATORISKT!

Adam satt på första parkett...




Sen bar de av de till Adams farbror för äääännu mer julmat o paket...




Adam fick maaaasssoor av julklappisar på hans första jul. TACK allihop!

Hans favvo klapp fick han av C:s bästa vän Ali o hans fästmö Sanna.
Han äääälskar o ligga sked med hans stora elefant!




Sen var de dags för nyår som vi först firade hos Adams farfar...




Adam var på strålande humör!




Sen bar de av till vänner för o fira vidare...

Där blev Adam NÄSTAN uppäten...





Sen va de dags o skjuta raketer.
Jag o Adam kika från trappuppgången...



Adam i trappuppgången...börjar bli riktigt trött stackarn...

  


Alla kom självklart upp till Adam för en gott nytt år puss...





Sen låste vi in oss i värdens o värdinnans sovrum så Adam kunde sussa lite medans vi vänta på taxi hem.
Tydligen va de en viss hårboll som oxå ville smyga undan festen för o sussa lite...




Kvällen till ära bakade jag 2 nyårs tårtor a la mandy ;)



Hoppas dom smaka!


Missat massa fina bilder men jag har myror i rumpan så byye byye!


Dagens mamma o son

Adam mår myyycke bättre...efter en gnällig natt enligt pappa C...mamma Mandy sov som vanligt...

Eftersom Adam mår bättre så beger vi oss ut på äventyr idag ;)







Hoppas ni har en bra dag!

 

Adam imorse...

 




JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖR FÖR HANS ÖGON!!!


Vaccination...

Idag vaccinerades Adam igen...3 SPRUTOR!!! Stackars lilla plutt! Han va INTE glad kan jag säga. De gjorde nog ont... Tom pappa C skrynkla ihop hela ansiktet varje gång dom stack honom för att de såg ut o gö så ont :(

Adam i väntrummet...lite fundersam på vad som ska ske...


 

 

 

Sen vart de vår tur o lilleman fick sina 3 sprutor. INTE SKÖNT!

 



Lilla älskling :(


När vi kom hem sen så va han på sitt vanliga glada humör :)





                         



Efter gymmet så har han i princip sovit hela dagen. Han har vaknat o ätit lunch sen somnat om nästan direkt o sen vaknat o ätit middag o somnat direkt. Han sover än stackarn. Hon sa att han skulle vara trött efter sprutorna men man blir lite nervös ändå...


De blev inge lasange eller stan idag. Vi har myst med Adam istället o städat lite.
Nu e ljusen tända o vi ska äta soppa o varma mackor. Myyys tis..on..torsdag? Herregu jag har INGEN aning om vad de e för dag idag!!! Ojsan...


Jag måste fråga en sak... Ni som fött barn.. Har ni fått papper på hur eran förlossning gick till o hur lång tid de tog osv? Vi frågade vår BVC om dom o hon sa att barnmorskan som hade hand om oss under graviditeten hade dom papprerna. Vi gick dit o hon skicka tillbaks oss till BVC. Nu idag fråga vi BVC-tanten om dom igen men hon säger fortfarande att vår barnmorska på den andra vårdcentralen har dom. Ahhh! Blir irriterad! Jag vill läsa alla noteringar o framför allt hur lång tid allt tog! C säger att jag krysta i en timma men de kändes som en kvart. Vill se hur lång tid de va igentligen.
Hur o vem fick ni dom papprerna av???

Känns som allt jämt ska strula för mig...
Vi har fortsatt o ringa till öron, näsa, hals avd här i V-ås o nu e dom irriterade på oss för vi "tjatar" när de inte finns nått dom kan göra. De enda vi vill e att få prata med läkaren för att få en förklaring till varför de tar sån tid. Jag var där 16 september o har inte hört ett skvatt från dom! Ska man inte iaf få en förklaring då?
De enda vi får höra när vi nämner vårdgaranti osv är att dom inte kan göra nått utan vi får vänta. Jag är van o vänta men jag vill gärna ha en förklaring till VARFÖR o VAD de e som gör så de tar sån tid. E de för att hon glömde bort mig o tog kontakt med Uppsala senare än hon lovat eller e de för att dom inte har några lediga tider just nu?
När jag var där i september sa hon att de skulle ta ca 2 månader att få operationen...suck...

Blir stressad nu för jag läser hur andras bebisar som e runt 10 månader börjar säga mamma o pappa o andra saker. Jag vill inte missa de!

Nej nu ska jag sluta med mitt gnäll o mysa med familjen ist.


Hoppas ni har en skön kväll...va de nu e för dag...


6 månaders kontroll

Idag va vi till BVC för Adams 6-månaders kontroll.
Allt såg perfekt ut enligt doktorn o vi fick mycke beröm för att vi hade en sån "sockersöt liten charmör".
Adam ligger perfekt på kurvan. Dom räkna ut att han skulle legat lite över kurvan om han inte kommit 3 veckor för tidigt men just nu e han EXAKT på medelkurvan.
Adam väger idag 8125 gram o är 68,3 cm lång. Hans huvudomfång är nu 45,5. När han föddes var hans huvudomfång 34 cm.
Han växer på bra o hon sa att han ska fortsätta äta som han gör men lechen ska bytas ut mot välling så inge mer leche till Adam. Tydligen kan dom få karies av de sen när tanden tittar fram så nu e de dags för välling.
Vi har redan börjat ge Adam välling när vi nattar han men på nätterna brukar han få leche. De ska vi tydligen sluta med.
Jag kan säga att de e myyyycke mer kaka byten nu för tiden. Förut kaka han kanske 1 gång per dag...sista dagarna (sen vi börja med mat regelbundet) så har han kakat minst 6 ggr per dag! Men kanske magen vänjer sig så småningom...?

Just nu ligger min lilla bebbe o suger på stortån. Han klarade av att få in fossingarna i munnen häromdan.



Tog en snabb bild nu så den blev inte så bra men ni ser, tån e i munnen.


Vi har nyss ätit C:s goda våfflor o ska nu natta lilleman som fortfarande e vaken...
Imorn ska vi upp tidigt o gå till BVC igen för Adam ska få spruta. Dos 2 på vaccinations sprutan han fick tidigare. Hoppas han inte mår dåligt sen för efteråt ska vi gå en runda på stan sen har C lovat o gö lasange till middag...YEEES!!!! Hans lasange e BÄST!

Hihi nu hör jag hur C sjunger min spanska godnatt visa jag brukar sjunga till Adam. HAHAAHA vad roligt de låter! Inte riiiiktigt så orden uttalas men nästan älskling. Haha han e för söt :)

Godnatt allihop!

Lycka till med operationen imorgon bästa du! Kommer tänka på dig imorn! PÖSS!

Trötta klubben...

De är vi de.
Jag vet inte varför men idag har hela min lilla familj varit lite extra trötta o slappa. Vi har mest legat o myst i soffan hela dan.
Ska fortsätta med de för jag e såå trött! En kopp te o film.

Pappa C smygfota min o Adams siesta idag hehe....




        


Vet inte om de finns så många fler stunder som e bättre än dom här...


Sov gott alla underbara.

Svar på frågor...

Glömde svara på några av era frågor...

Sara: Jag gick upp sammanlagt 9 kilo när Adam va i magen o direkt efter han ploppa ut så gick jag ner 5 av dom. Vad jag väger nu har jag tyvärr ingen aning om för jag e inte så bra på o hålla koll på de. Själv känner jag mig inte direkt platt om magen o jag tror tom jag var plattare tiden efter Adam kommit ut än va jag e nu men de gör mig inte nått. Jag e ju inte stoor direkt...
Den enda träningen jag får just nu e promenaderna med Adam o vagnen men jag ska skärpa till mig med de.
Jag vet att du bad om bilder men jag har kollat igenom mina bilder o jag har faktiskt inga helfigurs bilder... Pappa C e inte bra på o ta kort på mig...

S: Receptet hitta jag genom att googla haha! Försökte söka fram de till dig nu men jag hittar inte samma :(
Men dom blir nog mumsiga ändå ;)



Ni andra svarar jag på era bloggar ;)


En sak till... Många har skrivit till mig o sagt att dom funderat på nått men att dom inte vågat fråga... FRÅGA PÅ! De e bara kul!








Hoppsan snoppsan!

Va jag e sääämst på o blogga alltså!

Jag har en liten charmör här hemma som de e heeemskt svårt o ta ögonen ifrån o sätta sig vid datan. Har nog aldrig varit så här mycke ifrån datan som sista tiden..
Adam blir idag hela 6 månader o de e stor skillnad på han nu mot bara några veckor sen. Han e en stor personlighet som gör massa nytt varje sekund känns de som. Därav den dåliga uppdateringen i bloggen. Man vill ju inte missa nått juuu!

Har ni haft de bra på jul o nyår?

De har vi!!

Jag tänkte lägga in bilder från jul o nyår men av nån anledning så vill inte datan de just nu så jag får gö de på ett annat inlägg.

Adam har som sagt blivit mycke större nu o äter vanlig mat nu istället för bara leche.
När han vaknar får han mjölk sen mys i sängen. Efter de äter vi frukost tillsammans o då äter Adam gröt med banan smak. Sen leker vi lite o Adam sover en stund o efter de äter vi lunch o efterrätt (fruktpure). Lite mer lek o sen brukar Adam oftast åka runt i sin gåstol medans jag plockar lite här hemma sen vilar han middag. Efter de brukar han hjälpa oss o laga middag sen äter vi tillsammans (middag o fruktpure) o myser lite. På kvällen får han gröt igen o sen mjölk när de e dags o nattas.
På natten sen brukar han vilja ha nån slurp leche oxå.
Så ser våra dagar ut om vi e hemma :)
Jag trivs jättebra med de o de känns skönt o ha rutin på allt. Adam följer verkligen klockan o blir hungrig o trött samma tider varje dag så de e lätt o ha rutin på dom sakerna.

Just nu äter Adam verkligen allt vi bjudit han på. Hittills är hans favvomat biff stroganoff :)
Nu när han e 6 månader så kan vi börja bjuda på massa fler smaker som tex lasange o spaghetti o köttfärssås. Spännande!
Vi har inte börjat laga hans mat ännu för vi har bara ett litet frysfack här hemma o den e fylld me bröd o bullar men snart ska vi få hem en större frys o då ska jag FÖRSÖKA laga hans mat. Nån som har tips på bra sidor där man kan hitta recept på sånt?

Nu kliar de i rumpan... Fy vad jag har fått svårt o sitta vid datan! Jag ska försöka bättra mig på uppdateringen.
Lämnar er med en film på Adam när han va ca 5 månader o åt majspure. Han smaskade rejält den här dagen!

                     

RSS 2.0