Svullo dag...

Måste börja med o säga att vår bebbe hade hicka inatt=)
De e jättevanligt att man känner den hicka o ofta oxå men jag har inte kännt de nån gång, förrän inatt.
Höll precis på o somna när jag kände ett rytmiskt hoppande i magen. De va såååå mysigt! Var tvungen o väcka C o be han känna o han sa "Ja, jag känner" men sen på morgonen när han vakna hade han inget minne av nått...haha!
Hoppas han får hicka massa fler gånger...de va riktigt häftigt.

Annars har jag haft en RIKTIG svullo dag idag.
Jag o C var till marknaden o där vräkte vi i oss massa skit. Langos o våfflor o massa annat skräp. De va kul o vräka i sig lite o gå runt o kolla på alla prylar dom säljer men de va otroligt varmt i v-ås idag så vi blev nästan sugna på o åka o bada... Tyvärr så va C tvungen o åka till jobbet efter marknaden så jag åkte hem o vet ni, efter ett tag satt jag mig o vråla i mig pizza rester från igår! Fö fan! Och vet ni vart jag just kom hem ifrån? MCDONALDS!!! Måste chilla lite med skräpmaten...stackars bebben liksom. Som tur är så har jag bara gått upp 6 kilo med bebbe, livmoder, moderkaka mm inräknat, så jag e inte farligt stor än men de kommer. Sista månaderna e värst säger dom. Då går man upp maaassvis! Men who cares! Jag e gravid! Då får man va tjockis! Blir trött av folk som e jättepetiga med allt dom äter o tränar massor när dom e med barn för dom inte vill bli stora...hallå de hör till! Gör de inte det? Banta EFTER bebben kommit om de e så viktigt...ufft.

Imorgon e det mors dag. Undrar om jag får köpa en blomma till mig själv...jag e ju NÄSTAN mamma nu=)

Sov gott allihop! Ciao!


Hängt på baksidan heeeela dagen!

Vi har ju som sagt inte kunnat flytta in i nya lyan än pga massa renovering som pågår där så heeela dagen har jag suttit o njutit av min lilla baksida. Jag kommer sakna den sååå mycke! Låg i solen o snacka med magen lite o njöt av den goda lukten från mina syrener. Underbart livet kändes just i den sekunden.

På kvällen kom äntligen pappan to bee hem efter jobbet o han hade med sig smarrig pizza..hehe...så vi satt på baksidan o åt vår lilla fredagsmiddag. Så otroligt mysigt!
T.o.m nu sitter jag på baksidan. Har bärt ut min laptop (eller heter de labtop?) o sitter o tittar på alla galna ungdomar som går förbi. Tror alla mellan 18-24 i Västerås ska festa ikväll för inte en enda har gått förbi UTAN den lila systembolagskassen haha!
Jag ska berätta en sak för er...jag har ALDRIG i mitt liv varit full. Konstigt va? Jag har aldrig ens druckit alkohol. C tvingade mig o smaka lite av ett glas vitt vin en gång men jag hatade det! Just ja! En gång lyckades jag NÄSTAN dricka upp en hel päron cider på en utekväll med Lucia o Linda i E-tuna hahaa!
E jag patetisk?
Jag gillar de bara inte o jag pallar inte o tvinga i mig nått som jag inte gillar. Jag har, eller hade, inga problem med att dansa hela natten lång när jag var ute FAST jag inte drack så man kan ha kul ändå...även om jag helst inte går ut. Så tråkig e jag så nu vet ni de!
Folk blir chockade för dom tycker jag ser ut som en partybrud men no no. Hemma e bäst  =)

Nu i efterhand har jag tänkt mycke på hur min lever skulle mått om jag varit en sån som festa onsdag, fredag, lördag. Antagligen INTE bra eftersom jag redan har skrumplever efter att ha gått med infektion så länge.
Lite ironiskt e det...JAG som aldrig har druckit alkohol har skrumplever...helt sjukt.
Min läkare sa att om jag hade druckit hade de nog varit tal om levertransplantation för länge sen eller ännu värre, somnat in...blää!
Jäkligt tur att jag valde att bli en tråkmåns som aldrig dricker...




Bevis bild på att jag faktiskt gått ut nån gång i mitt liv ;)




Nu ska mysbelysningen o ljus tändas o sen blir de myskväll med en kopp te, filt o film på min baksida =)


Lev livet på de sättet ni mår bäst av o skit i vad trenden eller kompisarna gillar o göra!

Kisses!

Finns de spöken?

Kom hem nu för en stund sen. Jag har varit me Natta o hennes bror i Köping o hämtat lite fina möbler till Natta. Hon blev jättenöjd=)
Dom hade haft en riktigt bra kväll igår när dom va på standupen i E-tuna. Efter de bestämde dom sig för o komma o hämta mig för o ta mig till Sheela för en kopp te. De jobbiga va att dom smög in JUST i den sekunden när de va lite sorgligt på Greys Anatomi så precis när jag sitter där o bölar som mest, gravid som man är, så poppar deras huven fram. ÅÅ pinsaaamt!!! Hahahha! Jag hatar er! Jaja de blev en mysig kväll hos Sheela iaf ;)

Innan vi kom hem nyss så åkte vi till Jurita, Nattas söta mamma, o åt lite. Helt plötsligt när vi siter där o myser så ser jag bakom Natta hur moppen som står lutad mot köksbänken börjar slå mot bänken av sig själv. Jag fråga direkt om dom hörde nått ljud nyss o Natta, som redan har världens största ögon, svarade "ja" med dom största ögonen jag nånsin sett. Jag fråga om de lät som nånting slog mot köksbänken o både hon o hennes mama svarade ja så jag sa att de va moppen som rört sig av sig själv. Tror Natta kissa lite i de ögonblicket...
Hennes mamma sa "Bra att du såg de Amanda för ingen har sett bara jag o ingen tror på mig att de spökar här". Natta bestämde sig DIREKT för att inte komma dit igen hahahah! Natta, de kanske bara e ett litet spöket Laban hos er mamma =)
Har ni haft erfarenheter av sånt här?
Jag vet inte om jag tror på sånt här men när jag va runt nio o min pappa just gått bort så såg jag hans siluett i mörkret i min mammas rum en gång. De va riktigt läskigt. Han tog självmord tyvärr o de såg nästan ut som han ångrade sig eller något på hans kroppsspräk. Han satt framåt lutad med en av hans händer på pannan.

Neeej nu ska jag sluta skrämmas! Jag vet faktiskt inte om jag tror på sånt här även fast jag har haft erfarenheter men de finns nog många som gör de.

Nu blev jag svinhungrig så ska ta mig en liten nattmacka;)

Auf wiedersehen!


Barnmorskorna

Idag har jag o C varit hos hans pappa o ätit lunch. De va riktigt nice o gott! Han längtar så mycke till hans barnbarns födelse. De gör mig glad o se=)

Efter de träffa jag min bus unge en stund.
Jag e deppad:( Vi skulle ju åka alla tjejer till E-tuna o se på standup med Shan The Man men eftersom jag inte fick min hörapparat bytt så hoppa jag över de för jag misstänker att jag kommer börja tuta där inne om jag inte hör vad han säger. Kanske inte de bästa o gå på stand up o sitta o gråta. Han skulle nog undra lite om han såg nån i publiken gråta åt hans skämt ist för o skratta...
Hoppas ni har de underbart iaf mina små tjejer! Nästa gång SKA jag f*n va med!!!


Shan The Man



Nu e de snart dags för Barnmorskorna på Svt o de ska jag inte missa...hoppas jag inte blir uppskrämd bara...
Har fixad lite melon o äppelbitar o mys i sängen...jaaa i sängen! De o tv:n e i princip dom enda möbler vi har kvar efter all flytt igår. Tyvärr så kan vi inte sova där förrän imorgon eller fredag för dom håller på o renoverar i köket o de e massa damm som flyger runt. Inte bra för oss o andas in, så vi väntar hellre tills dom e klara, men de e rätt mysigt ändå o mysa med frukt i sängen så vi lider inte.

Nu har de börjat!

Byye!

Barnmorska o flytt på schemat idag...

Igår hade jag en RIKTIG skitdag!

De börja med att C ringde till Hörcentralen för o säga att jag hör kasst efter sista gången jag var där o säga till dom att jag vill ha tilbaks den förra hörapparaten jag hade för jag hörde bättre med den. Dom säger att dom inte kan hjälpa mig utan jag får vänta på min nästa bokade tid som är den 15 juni. Blir så sur för allt dom behöver göra e o lämna den gamla hörapparaten vid receptionen o låta mig få komma o byta bara.
De är inte BARA för att de e otroligt påfrestande att alla ljud låter som oljud som jag vill byta den med en gång, de e oxå för att jag o tjejerna skulle åka till e-tuna o se Shan The Man standup men de kan jag ju inte göra om jag inte hör ett skit. Hade nog inte hört så mycke ändå men iaf nånting kanske! Blev jätteledsen hela dagen sen.
Plus att C o jag skulle tvätta igår o när jag står dä böjd o sorterar tvätt så pajar min rygg så jag låg mest hela dagen i sängen o va skitsur för jag missa de fina vädret. Blev tom sur på C för att han va ute o njöt medans jag låg där helt handikappad.
Kvällen slutade okey iaf... C kom hem o donade med nått i köket. Efter ett tag kommer han o bär den handikappade, aka MIG, till köket. Han hade fixat mat till mig o tänt ljus. Synd att jag inte tog kort på maten...han hade lagt riset i en form innan han la de på tallriken så riset fick en form av en måne haha gulligt at han orka anstränga sig så mycke. Jag hade bara slängt på riset i ett hörn...

Idag var vi hos barnmorskan. Vår bebbe ligger fortfarande med huvet neråt...han e redo. Barnmorskan klappa på magen  sa "duktig bebis". Hon förklara att vissa bebisar kan va lite tröga med o lägga sig neråt o ibland gör dom de inte alls o då måste man oftast snitta.
Hon sa oxå att han e ett A-barn. Förstod inte så hon förklara att han ligger PRECIS i mitten av kurvan o e perfekt storlek. De har han vart alla gånger. Skööönt!
Nu ska vi laga mat sen klockan 16 börjar flytten!!! Yeey!!! Idag flyttar vi!

Lycka till till oss!

Adios!

GRATTIS MAMI!!!

Idag har vi firat min kära mor.
De blev grill o tårta o massa annat gott. Vi va där i ca 8 timmar o jag tugga på nått heeeela tiden....okey jag tog en tio minuters siesta men jag vakna o fortsatte tugga min mat i munnen. Tjooockiiiss!!!
Tack för allt mamita!!!





Jag kom hem runt 21 o då ville C gå på bio. Jag kikade snabbt på datan för o se om vi skulle hinna med nån film. Han ville se Änglar o Demoner för han har läst båda dom böckerna (Da Vinci Koden o Änglar o Demoner) o den skulle börja 21.15 så de va bara till o spurta med magen full av mat o bebbe. Gick inge bra. Jag gick snabbt ist, men vi hann! Hann tom köpa snask.
C va jätteglad så jag fråga vad som va så roligt o då påminnde han mig om att han inte varit på bio på fleeeeera år. Kanske var över 6 år sen han var på bio så han tyckte de va jätte kul. Gulli...




Nu ska jag nog ta ett bad o mysa lite med min head massager ;) Tror vi börjar flytta saker imorn så måste vara utvilad...ska dessutom åka o försöka övertala dom på Hörcentralen om att dom ska hjälpa mig o fixa ljudet på hörapparaten som ju blev kasst efter sista gången jag va där. Hoppas dom hjälper mig...

God natt allihop!

Head massager...

Idag va jag o fröken bus på stan. Vi köpte tröjor o sen köpte vi ett av mina bästa köp nånsin...en head massager!





Shit man ryser verkligen ner till tårna av den här grejen. Den ska jag ha med mig under förlossningen. Riktigt avkopplande!

Nu ska vi äta mer av vår goa paj vi fixat.

Hörs!

Hej o godnatt

Idag svalde jag en fluga när jag gäspa...ville bara säga de.



Jag kom precis in genom dörren. Har spenderat min kväll med 2 underbara tjejor. Tack för ikväll brudar. Alltid lika kul ;)
Ni e GALNA! Men på ett bra sätt ;)

På dagen idag så var jag med min bästa barndomskompis o hämta en gungstol som en gubbe sålde. Jag blev så nöööjd! Den e verkligen jättefin. Allt som måste göras e att måla om den sen e den klar för babykammaren.
Den e verkligen skön att sitta o gunga i. Där kommer jag nog sitta OFTA o gunga med min son.
Jag ska måla om den sen lägger jag in en bild så ni får se min charmiga gungstol =)
Tack för hjälpen med den idag Mattan!

Nu ska jag sussa tror jag. Vill bara säga tack till er som kommenterar så fint i min blogg. Tro aldrig att jag inte uppskattar de. Ni kan göra mig glad en hel månad me era stöttande kommentarer. Vilka underbara människor de finns som tar sig tid o skriva nått peppande eller snällt fast dom aldrig ens träffat mig. Tack till er!!!

Nu måste jag borsta gaddarna o sen sussa.

Sovgott alla ni där ute

Jätteroligt...

Jag tror mina vänner vill att jag ska föda redan nu...

Härom kvällen satt jag o C hemma o de ringer på C:s mobil.
Han ber mig kolla ut genom fönstret o jag undrar varför. Han säger att jag bara ska göra de så jag drar upp persiennerna o just i den stunden tror jag att vår bebbe höll på komma ut...annars va de nått annat...

De här är vad jag ser när jag drar upp persiennen....



...fast framifrån...

Fattade inte först att de va en av våra vänner med en läskig mask på sig. Jag trodde dom ringde o varna oss om att de stod nån utanför vårt fönster så jag blev skitskraj o börja slå på C...av nån anledning ahhaha!


Tack grabbar, tack...jätteroligt...jättekul...verkligen...

Hoppas ni inser att de kommer bli hämnd....

Haahaahaaha!

Vi brudar tog med gladiatorn Gaston på vår road trip här om dagen.
Gu vad vi garva åt han!

Sheela tog fram sin handlotion som lukta underbart men Gaston gillade verkligen inte lukten så resten av resan höll han sitt huve utanför bilfönstret.

Så här såg han ut när vinden fick blåsa ömt över hans ansikte....





HAAHAAHAAHAAHA!!!


Mr F:s b-day

I helgen har vi firat vår vän Mr F som fyllde 24...okey okey han fyllde 30 men vi säger 24 för om han blir äldre så betyder de att jag blir äldre o de vill vi ju inte!

De va en härlig dag från morgon till kväll.

Vi börja med att överraska han med ett fallskärmshopp som hans söta fästmö fixat.
De va RIKTIGT häftigt o se o de pirra i kroppen när man såg han komma ner. Om de pirrar i kroppen bara av att se på undrar då hur de känns o hoppa! Shit måste va en jätte häftig upplevelse...
Om jag inte haft bebbe i magen skulle jag nog testat o hoppa. Tror inte de e bra o gö de me bebbe i magen. De blir så mycke tryck av vinden när man hoppar så den skulle nog tittat tittut ut genom munnen eller nått av allt tryck...

Här e Mr F på väg ner...



COOLT!

Efter hoppet blev de grillning o maaaaaaassa mat!!!








Natta fångade en bild på mig när jag tittade på maten...jag ser riktigt kär ut i köttet som grillas...







Tack till Mr F:s familj för all mat o dryck o trevliga sällskap.

Jag önskar jag kunde lägga ut alla fina bilder från kvällen men jag vill inte lägga ut kort på folk utan deras mdgivande så de får som vanligt bli kort på maten o mig.


Idag regnar de i Västerås...

Jag o C promenerade till stan o åt en bit mat o nu e jag hemma igen. Tror de får bli lite städning men min tinnitus e verkligen extremt hög idag så kanske vilar en stund o ser om de blir bättre.

Ha en mysig dag i regnet.

Ciao

Folk kan hjälpa en såå mycke utan att veta om de...

Jag tänkte skriva ett inlägg om dom senaste dagarna men får göra de imorgon för jag e sååååååå trött just.
Vill bara tacka mina tjejer för en underbar dag. Vi va på roadtrip till hemlig ort o sen hitta vi på lite bus. Har skrattat massor idag så tack till er. Ni gör så vissa tunga dar känns tusen ggr bättre. Tur jag har er.
Puss

Innan jag sussar vill jag bara tacka dig "A" som skrev den fina kommentaren. Du gav mig massa styrka när jag läste den o de behövs alltid! Även om jag inte gnäller varje dag för att jag inte hör bra eller mycke så betyder de inte att jag inte tycker de e jäkligt tungt ibland....skulle bara bli så tråkig blogg om jag gnällde i varje inlägg plus att de e farligt o gnälla...man ser bara allt negativt då.
Du gav mig lite styrka tillbaks igen o jag behövde verkligen de just nu. Har haft lite jobbiga dagar.
Tänk att tom en främling kan hjälpa så mycke bara genom ord..helt otroligt.

"...du är en krigare..."

Dom orden fick mig att känna mig stark så tack.


Tack bästa lillsyster oxå! Love you.

Nu sussa...återkommer imorn.

Sov gott

Hundvakt

Igår kom gladiatorn Gaston hem till oss.



Han sussa här för hans föräldrar e borta på romantiska äventyr ;)
Hoppas ni har de underbart Natta o Mr F!!!!

Efter att ha gasats till sömns av Garres sköna utsläpp så va de dags för han o dra vidare till hans moster....

...och då kom nästa sötnos....Louie!!!



Stor o liten





Efter massa bus så blev han världens tröttaste hund....










...och lite irriterad på o behöva va model när han sussa.




Så mysigt o ha mina små vovvevänner här på besök =)

Nu ska jag mysa lite med Louie innan han åker hem.

Adios

"Härmed döper vi dig till Bebben..."

Igår kväll låg C o kika på massor av listor på internet efter ett bra killnamn till vår son. Jag gjorde han sällskap efter att tag o grabbar o brudar, VI KOMMER ALDRIG HITTA NÅTT!!!! Alla namn han vill ha vill jag absolut inte ha o tvärtom =((
Vi kommer inte överens om ett enda namn! Stackars bebben kommer heta bebben heela livet =(
Kanske när vi ser han så vet vi vad han ska heta men man vill ju ha några namn i beredskap INNAN han kommer. Shit, de här stressar mig lite...

Idag var jag hos mami igen med syster o systerdotter o åt god mat. Sen satt jag mig på mammas baksidan ett tag o njöt av solen.
Jag fick faktiskt flashbacks från sommaren då allt va som värst (2007), när allt med hörseln o levern börja. Då brukade jag oxå sitta där varje dag o kämpa med att hålla mig stark. Riktigt tunga dagar hade jag på den där baksidan men idag satt jag där o va nöjd över att jag klarade av den där tiden helt okey även om de va skit o jag mådde piss, för mitt liv e ju mycket bättre. Allt e så sjukt annorlunda nu. Min älskling e hemma igen efter 5 års väntan o jag satt o kände på hur min son rörde sig i magen. Helt otroligt va livet kan förändras snabbt. Känns iaf som de gått snabbt även om de gått nästan 2 år. Känns som allt hände nyligen...


En bild från sommaren när jag blev sjuk...
Jag hade en "bra dag" o orkade träffa en vän o bara ligga i gräset o kolla på himlen.
Jag älskade mina "bra dagar" även om dom va få, o den här bilden påminner mig om att man alltid får några bra dagar även när allt e skit. De e nog dom dagarna som gör så man står ut...










Nu kommer C snart hem med en pizza till mig =) Ska sätta mig vid matbordet beredd med kniv o gaffel i händerna ;)

Adios!

Vecka 29

Gick in i vecka 29 idag (måndag). Börjar närma sig liiiiite...

Här e magen nu...





(Fast jag tycker jag ser större ut i verkligheten...skumt...)

C:s familj på besök

Inatt drömde jag att jag födde min son...typ...

De va jag, min lillasyster o min barndomskompis Mattan som satt o prata skit. Sen sa min lillasyster "Ska vi ta ut han en liten stund stund o kika på han?" (Bebben alltså...)
Självklart ville jag de så vi tog ut han utan att de kändes o mös med han ett tag. Sen fick vi panik för vi visste inte hur vi skulle få in han igen...han va ju inte riktigt klar för o födas än så vi åkte till akuten för o få hjälp o stoppa in bebben i magen igen.
På akuten blev dom skit arga för att vi varit så nyfikna o tagit ut han när han inte va klar så när jag sa att jag ville se på min bebbe (som dom tagit till en avd där alla nyfödda är) så VÄGRA dom visa vilken av bebisarna som va min! Jag blev galen!!!!!! Sprang runt som en stressad höna o försökte hitta likheter i utseendet för o veta vilken som va min.
När jag vakna så sa jag till C att han ALDRIG får lämna bebben sida när han fötts o dom tar han till vägning osv för TÄNK om dom vägrar visa vilken som e vår son sen. Läskigt!
Konstig dröm...

På dagen har jag varit o ätit köttbullar med mami, syster o systerdotter på Ikea sen handla jag lite inför kvällen.
C bjöd sin familj hem på mat.
Han lagade mat o jag baka...



Fullt ös i köket




Högravid tjockis bakar bullar




Slutresultat
Blev jättegott!!!






Nu e jag massa trött i ögat =(
Tror de får bli film kväll...Man on fire ska vi se...

Lämnar er med ett litet smakprov på nya lyan vi ska flytta till....



Öppen spis. Nice nice ;)

Nice day...

Igår kväll va vi barnvakt till söta lilla Mayha. De va verkligen myspysig stämning hemma med ett litet barn här. Jag natta henne o sen tittade jag o C på en film o då o då gick vi in o kika så allt va okey med henne. Längtar verkligen tills vår bebbe kommer så man kan ha sån där mysig stämning hemma jämt.
De enda jag inte riktigt förstår e varför Mayha kallar C för pappa... Pappa!? C gick till tvättstugan o då sa Mayha: Vart är pappa?" Jag svarade: "Jag vet inte vart din pappa är" Då sa hon: "NEEJ! Pappa! Pappa C!"
Sen satt hon o titta på kortet jag har på C bredvid min säng o sa "De där är pappa..." o log. Ee what?! Undrar om hon kallar alla killar för pappa... Måste fråga...

Idag promenerade jag o C o handla mat o gick till hans mamma o åt med henne. Efter de så drog jag med min mamma till Ikea för o kika lite o få lite inspiration till hur man kan möblera eftersom vi nu kommer flytta till en större lägenhet...YIPPIEE!!!!!
Hade verkligen inte tänkt köpa nått men sen kom jag till fyndlagret... Idag hade dom halva priset på alla möbler som låg i kartong. Jag o C har bestämt en byrå vi vill köpa till vår sons kläder o i en av kartongerna låg just en sån byrå...fan vad glad jag blev!
Vi vill ha vitt o kanske grönt eller brun/beige i hans rum.
Så här ser den ut. (De är inte hemma hos mig, de e en lånad bild)


Den kostar ca 2300 att köpa ny o fyndpriset låg på 1300 o sen va de ju halva priset på allt i kartong där idag så jag fick vår byrå för ca 650 kr!!!!! 1700 kr i rabatt!!!! Helt otroligt! Jag blev skitansglad =)
En sak mindre på listan över grejer som måste köpas...
De e otroligt hur mycke grejer som fattas till bebben. Jag trodde vi låg bra till eftersom vi fått så mycket av min storasyster men sen när vi var på föräldrarträff sist så fick vi alla en lista på saker som MÅSTE köpas innan den kommer....gu va mycke man måste ha! Lägg till den listan o listan på grejer som vi VILL ha så blir de en massa saker =(

Här e lite av vad vi måste införskaffa...

Skötbord

Vill ha den här från Ikea...



De är modellen Hensvik o kostar runt 895. Den va inte så farligt dyr. Har sett skötbord för runt 3000.

Sen måste vi tydligen ha:

Vatten termometer
Feber termometer
Amningskudde
Tvättlappar
Tunn sov kudde
Spjällskydd
Bilbarnstol
Skötdyna
MAAASSA blöjor
Kläder
FIltar

Sen finns de lite andra grejer som vi vill ha men som kanske inte är ett måste...

Babynest/snugglenest
Blöjhink (luktfri)
Sängkläder
Bärsjal
Sänghimmel
En liten vagga med hjul att dra runt han i lgh i. (Babykorg)

Och maaaassa mer!

De tar aldrig slut...Vi kommer bli ruinerade innan han ens hunnit komma men de får vi tåla. Vi får leva snålt ett tag bara ;)

Nu ska jag surfa lite på blocket o se om man hittar nått av grejerna vi behöver till bra pris...

Herrååå!

Grattis Mayha!!!

Igår va de en riktigt myspysig kväll. Syster o kompis Ida kom o hälsa på från Sthlm o vi laga taco o hade de jättemysigt. Sen kom söta Helga förbi oxå=)
Efter lite mys o snack så gjorde sig brudarna iordning för o gå ut en sväng. Höggravid som man är så stanna jag hemma. C o jag kollade på en film o somna på soffan så brudarna kunde ta sängen sen. Tyvärr drog dom tidigt imorse för dom skulle hem till Idas lille valp. Kom tillbaks snart brudar!

När jag sagt hejdå så gjorde jag mig iordning o drog till hörapparats tanten...
De va blää där idag. Hon har inte riktigt lärt sig de nya systemet som dom skaffat så efter att ha suttit där i en timma o de bara blev inställt värre o värre i apparaten så sa jag att jag nöjer mig så o kommer tillbaks om en månad o ser om jag vill ställa om den igen... Hade inte lust o sitta där heeeela dagen. Tyvätt så gjorde hon ljudet sämre än de va innan=( Känns inte bra alls men får försöka fixa de till nästa gång jag går dit...

Jag tog mig mod att gå o hälsa på mina gamla kollegor på restaurangen i lasarettet. Har inte velat gå dit sen jag blev sjuk för jag va rädd att de skulle bli konstigt men som tur är så gick de okey. Jag hörde inte allt men jag hängde med tror jag. Dom va superglada o se mig o ville att jag skulle komma tillbaks o jobba där när bebben blivit lite större. Kul! Har saknat dom oxå...men jobbet har jag nog inte saknat...

Sen blev de lunch o runda på stan me lillskit Natta. Köpte lite presenter till min systerdotter som fyller 3 år idag o drog dit o fira henne. Vi grillade o åt jordgubbstårta. Jättemysigt!
Imorgon ska jag sitta barnvakt till henne...får se hur de går...




Jag e faktiskt helt ärligt SVINTRÖTT just nu. Blev lite längre hos systerdotter än jag hade tänkt.
Tog nyss ett bad o nu ska jag gosa mig ner i sängen. Kommer slockna på 2 sekunder.

Sov gott alla ni som e vakna!

Läkarbesök...

Kom precis hem från ett läkarbesök med min öron läkare. Hon ville i princip bara göra ett hörseltest o se om de stämde att hörseln blivit bättre efter jag blev gravid.
Hörseltestet var bättre än förut men lite lite sämre än för några månader sen när jag hade en bra period...efter o i Thailand.
Hon e nästan säker på att de måste vara nått immunologiskt o ville därför träffas efter bebben e född för o se om de blivit sämre igen. Kanske att dom börjar klura ut de här nu =)
I värsta fall får jag vara gravid hela livet om de e det som gör så hörseln blir bättre...

Nu ska jag o C vila lite. Vi somna sent som vanligt o gick upp 7.30...bläää! Sen ska vi åka o käka lunch hos hans föräldrar o efter det ska vi kika på lägenheten vi blivit erbjudna =) Hoppas hoppas hoppas den e fin! Satt o tänkte på den igår. De e ju en trea o de skulle verkligen va underbart med en trea nu när bebben kommer. Då kan vi ha alla hans saker i det rummet. Om vi bor kvar här vet jag inte vart jag ska lägga allt...

Nu ska jag fixa en varsin kopp te o vila lite med C till en film..

Tata!

Föräldrar träff..

Jag o C har varit på föräldrar träff hela dagen idag. Dom e så långa träffarna varje gång. 8.30-12.30. Kan säga att de e RIKTIGT svårt o sitta still på slutet...även fast man får en liten rast en gång...

Idag handlade det inte om förlossningen fast de kom lite funderingar runt den oxå självklart. Vi pratade mest om amningen o lite om familjelivet o relationen efter bebben har kommit. Finns ju statistik på att MÅNGA skiljer sig första året. Inte bra...
Min rädsla som jag har efter bebben e född e att man ska vara så trött hela tiden o därför bli gnällig. Vi kommer ju inte sova mycke nån av oss o då sjunker ju toleransnivån så jag e rädd att man ska tjafsa massor om massa onödigt bara för att man e så jäkla trött. Hur undviker man de liksom? Några av mina vänner har fått barn. Ni får jätte gärna berätta hur de va för er. Tjafsar man hela tiden =(
Äh, får helt enkelt tvinga hit våra polare som få ta över ett par timmar så vi kan vila ;) hehe. Va beredda på o va barnvakt!!!

Vi prata om amningen oxå. Jag fattar ingenting. Jag har hela tiden trott att de där fungerar automatiskt o händer av sig själv inga problem men idag fick jag veta att de kan vara svårt o amma o många lyckas inte o får dessutom stora sår! Vad e det som gör så de inte funkar liksom? Förstår inte riktigt...
Jag tänker iaf inte ora mig för de. I min värld så funkar de där automatiskt o om jag har den inställningen så kanske de gör de oxå...annars får vi väl be om hjälp...

Efter träffen åkte vi hem o C laga jätte god fläskfile pasta. När vi åt så ringde en man som vi vet har en ledig lägenhet. Kanske blir så att vi flyttar redan i juni för han sa att de bara va o komma o kika på den imorn o inflytt omgående.
Skulle kännas bra o flytta till nått större faktiskt. De är en 3:a på 85 kvm för bara ca 600 mer i månaden än våran som vi har nu. Våran e en 2:a på 66 kvm. Jag gillar den vi har men vi bor längst ner o dessutom har vi ett fönster som ligger precis ut mot en trottoar så folk gillar o glo in o sen e de många som busar med oss o knackar, slänger ägg o snöbollar på de fönstret. Känns inte tryggt o bo så här. Vi måste nog flytta o de snabbt för snart kommer lillgrabben o då kommer vi inte kunna hålla på med flytt...plus att min mage kommer bli alldeles föööör stor snart så då kommer jag inte kunna hjälpa ett smack.
Imorgon bestämmer vi oss...om den e fin så tar vi den. Kul med ett extra rum till bebbe sakerna=)

Nu har vi vilat massor. De va mitche skönt.

Dags o baka lite kanelbullar =) Mmmmm!!!!



Hörs!

8:e månaden =)

Idag går jag in i månad 8.

Ungefär så här stor e bebben i magen nu.


Helt otroligt va fort de gått. Hoppas sista tiden går lika fort.
Efter att ha sett honom på bild i 3D så e de jätte jobbigt o vänta. Vill pussa han NUUU!!!
Enligt sista ultraljudet så kommer han i juli o inte augusti som vi trott. Me andra ord e de ca 2,5 månad kvar tills han e här=)
Vi var hos barnmorskan idag. Bebben låg med huvet neråt som att förberedde sig för att koma ut. Blev lite nervös eftersom hans lungor inte riktigt e färdiga än men barnmorskan sa att dom kan lägga sig så ibland när man kommit så här långt in i graviditeten. Bara han inte kommer ut än så får han ligga hur han vill.
Mamma e säker på att han kommer runt 15 eller 16 juli o enligt barnmorskan så e jag fullgången i vecka 38 alltså 15, 16 juli, så han kanske tittar fram då. Mamma har alltid rätt om allt. Vi får se om de blir som hon tror den här gången oxå.

Efter barnmorskan gick jag o C o handla lite kläder till vår son. Jag lät C välja själv de han ville ha för vi har inte riktigt samma smak så vår bebbe kommer få 2 olika stilar...pappas smak o mammas smak. Man måste inte vara överens om allt. Han va jättenöjd me de han hitta.
En av sakerna han köpte va en t-shirt med texten "I look just like daddy" på bröstet haaha! Tycker faktiskt oxå han verkar va mest lik sin pappa...iaf på 3D ultraljudet. Får se hur lik han e sen när han kommer.

Tack för alla namnförslag förresten!!!
Jag gillade flera st av dom ni skrev. Nu måste jag bara disskutera namnen med C. Han har fastnat för ett namn o vägrar ge sig...

Imorn ska vi upp tidigt o gå på föräldraträff igen. Undrar om C fortsätter sin disskution om att mannen får lustgas under förlossningen....
Sen på onsdag e det dags o träffa öronläkaren o se hur dom har planerat att gå vidare med mig...om dom har några planer...spännande.

Nu ska jag fortsätta böla till Spårlöst...

Hörs da!

Namnförslag tack!

Åå va mysigt jag haft idag!
Vakna o hade fortfarande lyckorus efter gårdagen när vi fick se vår son. Vet inte hur många gånger jag kollat på bilderna idag o igår...
Idag har de varit lite grillmaraton för mig. Först åkte jag o Natta till Skultuna o grilla med hennes familj. De va yummie o jättemysigt. Hennes mamma hade gjort en supergod jordgubbstårta...önska bara jag inte hade ätit så mycke av maten så jag hade haft plats med mer av tårtan ;) DEN VA SÅ GOD!
Sen va de bara o åka till nästa stopp, hos mami, o grilla o moffa i sig ännu mer. Ufft vad mätt jag är nu! Kan knappt andas. Bebben måse ha de trångt i magen just nu stackarn.

Jag o mamma prata lite idag. Hon e så glad att jag ska få mitt lilla hjärta. Hon berättade att hon sett mig lida o sett mig vara så deppig så hon ville veta om jag mår bra nu. Jag svara att jag aldrig vart så lycklig i mitt liv som just nu. Jag har inte blivit bättre med hörseln osv men jag e ändå lyckligare nu än nånsin. Hon blev tårögd för hon har verkligen lidit med mig när jag haft de svårt o hon e så tacksam att min lilla son, eller hjärtat som hon kallar han, har kommit till mig o fått mig att må så bra som jag gör. Hon behöver inte oroa sig mer för mig nu =) I'm happy!
De e inte bara sista tiden som hon hjälpt mig när jag varit dålig. När jag var i tonåren så led jag av panikångest. Jag klarade inte ens att gå ut genom dörren för då fick jag panik. Mamma kämpa massa med mig. Vi kämpade i hela 4 år med den sjukdomen. Man kan säga att jag satt hemma i 4 år o jag vägde nog bara 40 kg (Är ca 163) då. De kan inte ha varit lätt för min mamma att se mig så.
Ingen vet varför jag fick panikångest, inte ens psykologen, men jag har haft de sen jag var liten. I tonåren tog den över helt o jag klarade inte att göra nått...inte ens äta. Men till slut vågade jag steg för steg ta mig ut o nu har jag lärt mig hantera den så jag kan leva normalt. Den finns med mig sen jag va liten bebis då vi levde under flykt o kommer nog alltid va en del av mig men eftersom jag lärt mig hantera den o inte låta den ta över så mår jag bättre nu än då.
Jag klarade mig igenom de, även om de tog 4 år, så jag ska nog klara mig igenom de här med hörseln o levern oxå. Mamma är nog så glad för min skull eftersom hon vet hur mycke jag kämpat med motgångar i mitt liv. Bebben är den bästa medecinen jag nånsin fått. Den har gett mig så mycke energi o livslust. Tror mamma förstod de idag o de va nog därför hon blev tårögd. De va skönt o få säga till henne att allt e bra med mig o att jag vet att hon fått oroa sig mycke för mig i mitt liv men att hon nu kan sluta o lägga allt de där bakom sig.
Min bebbe har gjort mycke för mitt välmående redan =)

Ett litet problem har vi...vi har INGEN aning om vad han ska heta!!!

Snälla snälla ni kom med förslag! De gör inget om de e gammalmodigt, tufft eller töntigt. Vi vill ha maaaassooor med tips. Vill ju inte få panik i slutet o bara ta nått för o slippa kalla han bebben i flera månader...
Snälla hjälp oss.

Köpte ett sött linne till han idag som jag inte visat C än. Tror C kommer gilla den =)

Titta!



Gulligt va?

Kändes så skönt idag när man kolla på bebbekläder för man kunde äntligen välja nått riktigt pojkigt utan att oroa sig för att den kanske inte skulle funka på bebben om de blir en dotter. Nu ska jag börja handla massor till min son=) ÄNTLIGEN!

Ska kika lite på internet nu o kolla om jag hittar nått..hehe.

Adios amigos! Och glöm inte ge mig namnförslag! Snälla!

En av dom bästa dagarna i mitt liv

Även om du har vunnit en miljon idag så e jag garanterat lyckligare än dig!

Idag fick vi se vårt lilla under i 3D/4D UL. De va underbart! 
Den busa iofs lite med oss o höll för ansiktet med båda händer. Vi puffa på den massor o jag fick tom lyfta på rumpan o skaka hela magen så den skulle ändra position men den vägra! Till slut tog den iaf bort en hand men man fick aldrig se hela ansiktet så de blev inte så superbra bilder men de va helt klart värt de.
Den verkar så lugn o harmonisk. Jag har haft den känslan hela tiden att den e det men idag när vi i princip gjorde jordbävning i magen så den skulle byta position o den knappt brydde sig så märkte jag hur harmonisk o lugn den e.
De bästa som hände på hela ultraljudet va att vi fick se den flina o le flera gånger. De va otroligt mäktigt o se sitt barn le o va glad. DÅ blev jag tårögd faktiskt. Häftigt att dom tom gör de i magen. Undrar va den tänkte på...

Kan ju faktiskt avslöja att de är en liten son vi ska få=)
Har haft de på känn hela graviditeten o när mamma va så säker (som alltid har rätt) så kändes de självklart men man va ju inte hundra. Kul med en liten pöjk här hemma =)))

Lämnar er med lite bilder på vår son.
3D bilder blir alltid lite bökliga o oklara fast de inte ser ut så i verkligheten men ni kan iaf se på ett ungefär hur han ser ut...





VÄRLDENS TJOCKASTE KINDER!!!





HÄR FLINA HAN LITE =)





TJOCKIS LÄPPAR!





HÄR VA HAN LIK SIN PAPPA =)


Hon sa att man kunde se att den hade massa hår på huvet oxå =)

Sötaste eller hur? Jaja så säger alla mammor om sina barn, jag vet, jag ska va tyst...



RSS 2.0