Svullen svullen svullen...

Usch, jag har varit dålig på o uppdatera...
De beror på att jag har varit sååå sjukt trött sista dagarna. Jag orkar inte nått. Kan iofs bero på att jag inte sover på nätterna pga klådan men de beror oxå på att de börjar bli riktigt tungt o gå eller att göra nått överhuvudtaget. Värmen gör de ju inte bättre heller. Mina fossingar e större än störst just nu o inga ringar får plats på fingrarna. Jaja, man står ut iaf så de kan ju inte vara sååå farligt ;)
Nu e barnkammaren snart klar oxå. De e lite av hans kläder som måste tvättas o sånna saker men sen ska ni få en liten tjuvkik ;)

Jag var ju o lämna blod för nån dag sen o tyvärr så sa hon att resultatet kan dröja upp till en vecka. Suck :( Men sen sa hon att hon va lite orolig så hon skulle prata med läkaren för o se om han kan fixa resultatet tidigare. Hon skulle ringa oss när hon pratat med honom men hon ringde aldrig. Kanske att dom ringer på måndag. Hoppas.
Dom såg mina rivmärken o sår överallt o de verkade som dom förstod mig o ville hjälpa o skynda på allt. Vi får se vad som händer.
Jag har tänkt lite o jag hoppas faktiskt på att dom inte sätter igång mig. De finns mer risker med en igångsatt förlossning än en naturlig. Samtidigt skulle de ju självklart vara skönt o bli av med magen för de e tungt nu o sen självklart sååå mysigt o ha han utanför magen men jag vill hellre att han kommer när han vill komma...inte tvinga ut han stackarn :(
Jag får ju lita på att läkarna gör rätt beslut med oss iaf o att dom tänker på bebbens bästa så de e bara o flyta med...vad beslutet än blir....

Idag har jag mest varit hemma. C har jobbat o jag orkar inte traska runt i solen så jag har tvättat o donat här hemma.
Sötis natta kom förbi en snabbis på dagen o vi låg i gräset o snacka o gissa vad??? Hon hade med sig MAAASSOOOR med presenter till långben i magen :))))
Titta!!!



De e allt från spelande gossedjur till napp o haklappar. UNDERBART!!!

Du e för go svampbob! Tusen tusen tusen TACK!!!
(Även fast jag hoppas att den där barnvagnsskylten inte stämmer... ;) )

Så gulligt hur mina vänner bryr sig o längtar tills min son kommer. Jag blir rörd av dom. Så söta e ni!

C fick sluta lite tidigare idag så vi gick o mumsa på massa gott på festivalen sen orkade inte mina ben mer så Natta kom förbi o de blev en te med tända ljus o skitsnacks mys på balkongen.

Nu måååste jag göra nått åt dom här svullna o onda fötterna. Kanske tar ett bad o sen ligger högt med dom eller nått.

Hoppas ni haft en skön kväll!

Byye!

Vad kommer hända nu då? :S

Jag ska försöka mig på ett inlägg. Kanske blir tråkig men jag är sååå trött fast de går inte o sova med den här klådan överallt :( Plus att jag ska upp sju...vilket är om ca 1 timma...kul...

Jag ska berätta en kort o tråkig sammanfattning om min dag...


Vi började med att gå ner till stan (som vanligt) för o äta (vår spis funkar inte...blääää) o sen gå till Försäkringskassan. Vi var där för o göra klart alla papper till föräldrapenning så e det klart iaf. Sköööönt!


Moi o långben på Försäkringskassan....







 

Sen åkte jag o mamma till MVC medans C drog till jobbet.
Anledningen till att vi åkte dit va för att min barnmorska sa att jag skulle kontakta min leverläkare ang klådan för de kan bero på dåliga levervärden. Jag har ju varit o lämnat ett brev till honom för över en vecka sen men han har inte hört av sig så barnmorskan sa att vi skulle gå till MVC o prata med dom om ett leverprov.
Igår när jag inte kunde sova så läste jag på internet om flera kvinnor som fått samma klåda o de berodde på höga levervärden o de kan vara farligt för bebben o för mig så idag beslöt vi oss för o åka till MVC o dom sa med en gång att jag ska fasta o komma tillbaks imorgon o lämna blod. Hon sa att om levervärderna e för dåliga så kommer man antagligen besluta att sätta igång förlossningen.
Oj! De va jag inte beredd på men jag e redo o föda....fast att bli igångsatt känns lite läskigt.

Imorgon kl 8 ska vi vara där iaf sen e frågan om vi får resultatet över dagen eller om de kommer på måndag. Hoppas imorgon. Vem vill sitta en hel helg o vänta?

Min lilla lever :( De är tydligen vanligt att man få sån här klåda på slutet men min lever mår ju redan kasst så om den e påverkad så e de nog extradåligt i mit fall...med skrumplever o allt...

Lite spännande är de :) Tänk om dom beslutar att sätta igång mig. Då e de ju en liten bebbe här snart :)


Efter MVC besöket så följde jag med mami hem för o vila lite. Sen när C slutat jobbet så åkte han, jag Mr F o Natta till Aros festivalen som e i full gång här i Västerås nu.


Lämnar er med lite bilder från kvällen o sen hoppas jag att jag kan få lite sömn innan jag ska upp...ufft.


C sköt pil...




...och kasta boll...





Lite svårt o få med sig alla vinster...





...han vann ju en hel del!





Vår favvovinst...guldhandskar!





Söta Natta träffa sin idol...



Visst e dom lika? :)))


Nu ska jag FÖRSÖKA stänga ögonen en liten stund men först vill jag säga...

Vila i frid Michael Jackson The King Of Pop.

Jag har aldrig hängt med i alla disskutioner runt han ang att han skulle va pedofil osv, allt jag vet e att han gjort bästa musiken under hans livstid o de är en stor förlust att förlora honom.
Det känns overkligt att han inte finns med oss mer. Jag tror verkligen ALLA i världen vet vem Michael Jackson är.
Som sagt, vila i frid. Du kommer vara saknad av MÅNGA.






Så här kände han nog mesta delen av sitt liv...



Stackarn vilket påfrestande liv...

Jag klarar snart inget mer...

Kika på klockan...den e snart 4 o jag sitter här vaken men otroligt trött.
Jag vet inte om jag nämnt de men dom sista 2 veckorna har jag haft sån klåda över hela kroppen. De kliar o kliar överallt( mest fötter o handflator) så nu har jag rivsår o sånt över hela mig.
 De är verkligen panik jobbigt för man vill klia sig varje sekund som finns o överallt. Samtidigt vill man bara sova men de går inte när de kliar så här.
Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag måste ju sova så jag e utvilad på förlossningen...

Vi var hos barnmorskan idag o nämnde de här o hon skulle ringa förlossningen o se vad dom säger.
Jag vet ju inte om de har med bebbe eller levern o göra så jag skulle gärna ta ett blodprov o kolla mina levervärden.
Jag va ju hos han för ett tag sen o lämna brev om de man han har inte hört av sig...suck.

Idag har jag som vanligt mest varit trött.
Vi var hos barnmorskan (allt såg bra ut:)) o sen gick vi lite på stan. Tyvärr blev de mest till o sitta på en bänk eftersom jag va så trött...

Sen blev de lunch med några vänner innan jag åkte hem o vilade (mååånga timmar...)

Här e lite bilder från idag.
En väääääääääääääldigt trött mandy som ni kanske ser...







C har tappat bort sin raakapparat under flytten så han tvinga mig o klippa bort hans huvud...blir bara en trött mandy ist,,,





De ser NÄSTAN ut som jag ska börja gråta på bildrna för att jag e sååå trött...


Lämnar er med en bild på dagens mage :)






Förresten, om ni har nån info om de här så höjta GÄRNA! Skulle va kul med sömn...


Tjockiiiiis!

Allt gick jätte bra idag på ultraljudet :) Hon sa att allt såg perfekt ut men att dom tyvärr inte kunde säga vad sammandragningarna berodde på.
Idag har jag iaf mått bättre. Har inte kännt av så mycke. Nu på kvällen har jag haft 2 st men inget jag dör av.
Tror jag bestämmer mig för o sluta tänka på de här o bara åka in om vattnet går, om jag blöder eller om jag får så kraftiga värkar så jag inte orkar. Dom här värkarna som e nu kan jag stå ut med...även om dom håller på hela sista månaden.
De e bara konstigt att de började nu. Jag har ju inte kännt nått alls under hela graviditeten. Dessutom känns de som han ligger jäklans långt ner för de svider o sticks mycke "där nere" nu för tiden...
Imorgon ska vi till barnmorskan. Jag ska fråga om han e långt nere...
Tjock e han iaf :) Han väger nu 2600 gram! 200 gram över medel...hihi

Mysig dag har vi haft .

Vi promenerade till stan o åt lunch o handla lite saker vi behövde innan ultraljudet o nu kom vi precis hem efter lite myspys grillning med några vänner.

Jag e trött så vi ska kolla film o sova.

Får återkomma imorn istället.

Dagens bild...



En väääääldigt trött mandy efter en natt utan sömn...

Ingen bebbe än...

Jag kanske borde uppdatera så ni inte får för er att jag ligger på BB med en färsk liten bebbe i famnen...

Än har han inte kommit. Jag hoppas han stannar iaf 2 veckor till i magen men barnmorskan e osäker. Dom kan inte säga vad de e som orsakar sammandragningarna så imorgon har vi fått tid till ett extra ultraljud för o se vad som händer i magen.
De e mest på kvällarna dom lite starkare kommer o dom brukar komma ca en gång i halvtimmen. På dagarna känner jag bara obehag o som lite molande mensvärk.
Tror de e vanligt så här i slutet men när jag va på BB i midsommar så hade jag, enligt deras maskin, 4 sammandragnigar på en halvtimma så jag tror de kan va de som gjorde dom lite hispiga. Nu e de lugnare iaf o de enda vi kan göra är att vänta o se om ultraljudet imorgon ger oss nån ny info. Får ju kika på bebbe oxå :)

Nu ska jag fortsätta bygga ihop lådorna till hans byrå så jag kan lägga in alla hans kläder där. Sen blir de vila för mandy även om solen lyser idag. Har ingen ork o gå runt. Trött trött.... Plus att lill syster har åkt hem så jag e lite deppig över de. Hon har varit sånt underbart stöd under vår lilla dramatiska helg. Bästa lillsyrran har jag!

Ps. Gick in i vecka 35 idag =)

Adiooos!

Midsommar o BB besök...

Ojoj, de har hänt lite grejer...

Hade en jättemysig midsommar med min familj hemma hos mami. Grill o jordgubbar o allt annat gott som hör midsommar till.
Jag o lillaste syster åt verkligen tills de kändes som magen höll på spricka.


Kolla själva...ser inte magen ut o spricka snart?





Mamma i bakgrunden ser jätteliten ut i jämförelse med mig...


Tvingade vår familjehund Filip o lyssna på bebben....





Sen demonstrera jag hur praktiskt de kan va att vänta barn...




Men sen hände nått...

Jag började få sammandragningar.



Som ni ser...im in pain...
Syrran ser lite orolig ut oxå...



Jag tänkte att livmodern bara öva sig lite som jag läst e vanligt så jag höll mig lugn o vi åkte hem till mig så jag kunde vila mig.
Min lillsis, som e på besök från Sthlm, hade redan innan bjudit hem några av våra vänner o jag tyckte de va skönt så jag kunde tänka på annat men de gick inte så bra.
Dom blev oroliga för mig o bestämde sig för o ringa BB o rådfråga lite. Jag sa att okey de kan dom gö men jag åker INTE in för de e INGET på G.
Barnmorskan ville ha in mig för undersökning...
Tjejerna tvinga in mig i bilen o jag plus 4 brudar traska in på förlossningsavd kl 23 på midsommarafton haha!

Dom la mig i en säng o satt två band över magen som skulle mäta av barnets hjärta o sen se om jag hade sammandragningar. Jag va bombsäker på att jag inte hade de men efter en halvtimma kom barnmorskan in o sa att jag haft 4 sammandragningar på en halvtimma.
Oops! Vad betyder det då?
Hon tog ett urin prov för o se om jag hade urinvägsinfektion för de kan tydligen starta sammandragningar men de hade jag inte. Läkaren kom o ville titta om jag öppnat mig nått. WHAT? Vadå öppnat? De e INGET på G! Så kände jag men alla andra tyckte tvärtom...tom barnmorskan.
Hon såg att jag inte börjat öppna mig men ville ge mig en tablett för o stoppa sammandragningarna. Jag tvärvägrade o ta den. För de första vill jag inte ta nån slags tablett i onödan för min lilla lever o sen ville jag inte stoppa nått. Om bebbe vill ut så vill han ut. Jag fråga självklart om de va okey för han att komma nu utan att må dåligt på nått sätt o hon sa "NEEEJ neej de e ingen fara om han kommer nu!" DÅ undrade jag varför hon ville ge mig en tablett för o stoppa o då sa hon att hon va rädd att jag skulle föda hemma. HALLÅ?! Vadå föda??? Förstod ingenting...de e väl vanligt o känna lite veckorna innan bebben kommer, eller?
Iaf så fråga hon om jag bor nära o kan få skjuts fort in o jag sa att de gör jag o skjuts snabbt kan jag få så då sa hon att vi struntar i tabletten o så får jag gå hem o ta 2 alvedon o vila lite o komma tillbaks imorn om de va likadant.
Jag tog ingen alvedon när jag kom hem. Jag måste ju veta om de blir värre eller bättre o de vet jag ju inte om jag tar alvedon.
Somnade efter en stund o nästa morgon kändes de helt okey igen. Jag hade inte den där konstanta molande mensvärken längre så jag bad C ringa o säga att allt va lugnt o att jag inte behövde komma in. Dom sa att dom kommer boka en tid till ett UL igen åt mig nästa vecka för o va på säkra sidan.

Under dagen började smärtan igen. De högg o spännde imellan åt men ingen konstant mensvärk som tidigare.
Jag o lillsis åkte till mamma o hade taco o tårtkväll o imellan åt kom de små sammandragningar men jag ville ändå avvakta med o ringa BB. Mamma tvättade lite babykläder utifall han kommer för de har jag inte hunnit göra än...gulli.

Nu på kvällen när jag kommit hem har sammandragningarna blivit starkare o nu har jag mensliknande smärtor hela tiden igen plus starka sammandragningar.
Jag vet inte vad som händer om de e bebben eller bara lite förberedelse på G men efter att ha träffat 2 barnmorskor igår som va vääääldigt nervösa att bebben va på G så har jag börjat tänka att den kanske e de. Speciellt nu ikväll när sammandragningarna e så kraftiga. Inget jag lider av men jag måste ändå stanna upp o andas.
De sista barnmorskan sa va "Er bebbe verkar ha bråttom ut". Kan de verkligen va så? Jag har svårt o tro de.
De enda vi kan gö nu e o avvakta o se om de blir värre o ev åka in igen då.
De e riktigt spännade o man vill nästan att de ska bli värre samtidigt som man tänker på bebben o hur han kommer må om han kommer tidigt...

Om nån har råd till mig så berätta gärna. Vad tror ni? E de nått på G som barnmorskorna från igår trodde eller e de bara lite träning på G?

Stackars C...han har lite smått panik nu hahha! Men ett stort leende fick jag när jag berätta hur allt gick på BB. Förbjöd han o följa eftersom jag va bombsäker på att de inte va nått.

Tack Ida, Sanna, Helga o bästa lillsis Lilian för ert stöd o omtanke igår! Ni va underbara! Skönt o veta att ens vänner finns där. Tom barnmorskan kommenterade om att jag hade så goa vänner som va där för mig :))

Nu ska jag försöka vila lite o se vad som händer.

Återkommer med info.

Adios!


Our love story...

Jag tänkte ju igentligen skriva min o C:s historia på vår 9 års dag men nu har jag inget o göra så jag skriver den nu. Hoppa över de här inlägget om de är zzzzzzzzzz för er ;)

C o jag gick i samma klass när vi gick i 9:an. Jag hade redan hört talats om han o va lite småförälskad redan innan vi börja i samma klass. Nästan alla i min ålder va de. Han va en av dom "populära" killarna i Västerås.
På sommarlovet till 9:an så gick de rykten om att han skulle byta skola till VÅR lilla skitskola Haga o när vi kom dit efter sommarlovet o såg han stå där så banka hjärtat lite extra o jag o mina kompisar börja fnittra o tramsa oss av glädje.
SEN när vi såg att han gick in i vårt klassrum så va jag nog den lyckligaste i hela världen. Fast lite stress kände jag. Nu måste man ju va skitfin varje dag o jag som inte ens börjat sminka mig (började när jag va 18 år) o använde munkjacka med skjorta över (ja ni läste rätt...munkjacka med skjorta! Kommer du ihåg de Mattan? Hahaha!) kunde ju ingenting om o gö sig fin.
Gu va jag stirrade mycke åt vänster istället för framåt mot läraren när jag gick i 9:an...han satt ju där. Allt han gjorde va gulligt o charmigt minns jag.

Jag har ett minne som jag aldrig glömmer. Vi kom in från rasten o alla satt sig o han tittade plötsligt snett bakåt rakt in i mina ögon. De som va speciellt va att vi tittade så länge på varan. Jag glömmer aldrig de. Jag va så lycklig den dagen. Nöp min kompis i benet efter av lycka o när rasten kom så berättade jag nog hela scenariot hundra gånger om.
De roliga var att mina vänner ALLTID sa att jag säkert kommer bli tillsammans med han nån dag för dom tyckte vi passa ihop.
Jag visste att de ALDRIG skulle hända för jag va en helt vanlig tjej som hängde med alla, "töntarna" o dom lite mer "populära". Men han hade BARA tjejer som va populära o sminka sig o sånt. Sån va inte jag. Jag va lugn o blyg.
I efterhand har han sagt att han såg mig o tyckte jag verkade speciell men mer som nån som man vill gifta sig med o när han gick i nian ville han inte direkt gifta sig o de va därför han bara hängde med "populära" tjejer. Han sa att de va säkert de han tänkte på när han kollade på mig så länge i klassrummet den där dagen... Jaja, vem vet...

Han va ju lite av en player när han va ung o jag minns att han kom fram till mig o blinka med sina långa ögonfransar (övertala tjejer hade han inga problem med...hahah) o bad mig fixa hans engelska läxa en gång. Jag fick spaghettiben när jag såg han komma fram. Först sa jag nej till han o skratta o spela lite kaxig för jag ville att han skulle stå kvar ett tag o tjata på mig så jag fick prata med han längre, sen kunde jag inte hålla mig från o säga ja. Vilken tönt man va!
Dom här minnena sitter så starkt i huvet så jag minns EXAKT hur jag kände o vad som sas...så sjukt.
Sista minnet jag minns e att han o en annan kille från klassen satt på andra sidan av mitt skåp (dom kunde inte se mig) o prata o helt plötsligt näms mitt namn! C sa till Johan...som den andra killen heter...att han fått MVG på sista provet. Då sa Johan att han hört att jag oxå fått de o då säger C "Ja, du vet vi svartskallar, vi e bäst". Jag blev skiiiitglaaad! Vi va dom enda utländska i våran klass o han fick de o låta som vi, han o jag, hade nått gemensamt som han inte hade med nån annan. Fy, jag var överlycklig!

På skolavslutningen sen så visste jag att de va sista gången vi kommer va så här nära varandra så jag o mina två tjejkompisar gjorde nog de sjukaste jag nånsin gjort i mitt liv.... VI TOG PAPARAZZI BILDER PÅ HONOM! Hahaha!
Vi satt där i gräset o fotade som bara den. Jag minns ett av korten... Han böjde sig framåt för o plocka upp nått o då..klick klick klick haha!
Min kompis har kvar dom här fotona har jag hört men tyvärr så har vi ingen kontakt längre :(
Jag har bett C om ursäkt för vårt paparazzi fotande nu i efterhand men han blev bara glad när jag berättade o än idag så tror han inte på mig. Han tror inte på att jag va kär i honom eller på att vi tog kort. Måste fixa dom där korten!

När skolan va över så blev jag dålig i panikångest o va hemma i flera år men efter de så började jag medieprogrammet i V-ås. Jag hade en pojkvän men jag glömde aldrig C. Jag minns tom att mitt ex frågade vad jag ville döpa våra barn om vi skulle få några o jag svarade C!!!! Sjukt!
Vi gjorde slut men jag såg aldrig C.

Tills en kväll när jag gick på stan för o ta bussen... Helt plötsligt ser jag C gå själv förbi HM. Jag minns tom att han hade svarta byxor med snörning nertill o händerna i fickorna.
Där va han!!! Jag hade inte sett han på 2 år eller nått så jag trodde han flyttat.

På kvällen ringer min kompis o frågar om jag ska med ut. Som vanligt så säger jag nej men jag skämtar med henne o säger "Om du ser C så ge han mitt nr haha"

Nästa dag ringer min vän...
Hon säger lite försiktigt att hon gett mitt nr till C.
VAA!?!?!
Nej nej nej! Nu kommer han tro jag e lätt o bara delar ut mitt nr hur som helst! Jag fick panik så jag sa till henne att ta tillbaks de på en gång. Hon säger okey o så hör jag hur hon börjar prata med nån.
-Eee hallå? Vem pratar du med?
-Med C...
-Vaa? E han där???
-Ja, jag o mina kompisar följde med hans kompisar hit o då låg han o sov på soffan här. Han har match imorgon så han stannade hemma. Tror han blev lite sur att jag bad han radera ditt nr...
-Men neeeej! Inte nu! Eller jag vet inte! F*n!

Jag visste inte fall de va rätt eller fel o be han ta bort de men jag visste inte att hon skulle be honom när jag va i telefon! Pinsamt ju!

Efter de tänkte jag att de va kört...

Min vän berättade att han sagt att han minns mig o hade sett mig flera ggr med mitt ex när vi var tillsammans o att han gärna hade velat träffa mig. Däremot hade han tyckt jag va skum när jag bad han radera mitt nr. Då tänkte han att jag spela stroppig eller lekte fin men de enda va att jag vill ge han mitt nr själv när de kändes okey inte genom en vän. Jag hade ju bara skojat med henne när jag bad henne ge han mitt nr!!!!

Nästa kväll ringer min vän upp o säger att C ringt henne. Han vill veta om hon varit med mig idag sa hon.
Jag trodde inte på henne. Men sen när hon efter 2 veckor FORTFARANDE sa att han ringer henne varje kväll för o höra om hon varit med mig o inte ens frågar hur hon mår eller nått utan BARA om mig o hon låter tom irriterad på honom så va jag tvungen o kolla om de va sant.
Jag bad henne komma o sova hos mig så jag kunde se om han ringer.
Vi sitter där o snackar o kollar tv o sen plötsligt säger hon "Nu ringer han". Mitt hjärta banka som f*n.
Hon sätter på högtalare...
-Tja de e C. Har du träffat Amanda idag?
Hahah precis som hon sa...inget hur mår du eller nått.
Hon svarade att hon faktiskt träffat mig o då ville han veta om jag sagt nått om han.
Hon sa att jag faktiskt sagt lite om han. Att vi gick i nian tillsammans o sånt.
Då säger han "Säg EXAKT vad hon sa. Jag vill höra EXAKT."
Då va jag tvungen o ta en kudde från soffan o springa ut i köket o skrika i den. Jag blev hel chockad att killen jag vart så kär i frågar massa om MIG.

När dom lagt på så sa min kompis "Snälla Amanda kan jag få ge han ditt nr? Han ringer mig jämt o frågar om dig."
Jag sa att nästa gång han ringer när vi är så kan jag ta luren o prata med honom.
Och de gjorde jag...
Stackars min kompis... Hon kom o han ringde o vi pratade i evigheter medans hon stackarn väntade :(
När vi pratat flera ggr så gav jag han mitt nr tillslut. Vet inte riktigt varför jag vänta så länge.

Jag fick reda på att han flyttat till Visby o att de va därför man aldrig såg han.
Varje kväll efter jobbet så laddade han på sin mobil o vi pratade hela nätterna.
Ca 2 månader varje kväll pratade vi.
Han ville jag skulle komma dit men de kändes för stort på nått sätt så han sa att han hade ett uppkörningstest nästa dag o om han fick körkortet så skulle han komma o hämta mig.
Han fick körkortet...

Vi pratade i telefonen hela vägen när han körde hit. Han körde vilse flera ggr så mitt i natten va han framme o han ville ses på en gång.
Jag mötte upp honom o han kom hem till mig. Vi värmde lite spaghetti o köttfärsås o pratade massa sen bäddade jag till han på min mini soffa haha! Stackarn, han va längre än soffan så han fötter stack ut.

Vi umgicks men jag hade hela tiden min vän med mig. Dels för att jag va blyg o sen för att vi inte träffats förut, förutom när vi gick i nian, o man vet inte allt om folk bara genom telefon samtal.

Han bjöd med mig o min vän till Visby o de kunde vi inte tacka nej till.

Tyvärr jobba han mycke av tiden men jag o min vän roa oss där ändå...Visby på sommaren liksom.
Han messade oss ofta o bad oss komma o äta där men jag ville inte störa på hans jobb så vi sa nej hela tiden.
I efterhand har han berättat att han tog de som en nobb o att jag inte alls va intresserad.
En gång gick vi iaf till hans jobb o när jag såg han komma för o sätta sig med oss så blev jag så varm o nervös så jag ställde mig upp på en gång  gick på toa. Han har sagt att han insåg då att jag hela tiden försökte undvika honom så han gav upp lite då.
Sista natten innan vi skulle hem så kunde ingen av oss sova. Min kompis o hans kompisar sov men inte jag o C. Vi bestämde oss för o köra ut med bilen en runda.
Vi båda pratade om kärlek o om våra ex o varför de inte funkat mm sen stannade han bilen i hamnen o frågade mig om jag tyckte om honom. Jag blev sååå blyg o drog till med nått skämt.
Då la han sig över mitt knä kollade på mig o log o sen kom den....vår första kyss!!! Jag glömmer den aldrig!
Vi sa inget utan tittade bara på varan o efter en stund sa han "Amanda du e så fin just nu. Du borde inte använda smink. Du är mycke finare utan." o sen smekte han min kind.

Ahhh härliga tid!!!

Log heeeela vägen hem till västerås sen o efter ca en månad hade jag flyttat till Visby o bodde där med honom :)))

Kan inte fatta att de va nio år sen de här hände. Jag känner o minns allt så tydligt i kroppen fortfarande.

Killen jag va tonårs förälskad i blev sen killen jag blev kär i, min pojkvän, min fästman o nu, pappan till min son.
Helt otroligt hur livet kan vara.
Jag fick han jag i princip alltid velat ha.

Många har gjort de svårt för oss genom åren men vi har hållt ihop.

Jag e stolt över oss älskling!


     


     



Svärföräldrarna på besök

Idag kom mina svärföräldrar hit o dom va underbara! Dom hjälpte oss massa med barnkammaren så nu ser de lite mer fixat ut där.
Vi satt upp gardiner o byggde ihop skötbordet o lite sånt. Dom ville komma imorgon igen o hjälpa med att bygga ihop hans byrå till hans kläder. Så gulliga! All hjälp uppskattas verkligen med tanke på hur jäklans irriterande lite jag orkar per dag...
Dom gillade verkligen vår nya lägenhet :) Speciellt sängen!

Jag har lovat en bild på den så varsågod....






Konstigt...den ser så liten ut på kort o stor ut i verkligheten medans min mage ser stor ut på kort o liten...okey okey, MINDRE ut i verkligheten...hmmm.

De enda vi funderar på e om vi ska ha såna där transparanta gardiner runt hela eller bara längst ut som vi har nu... Jag e sugen på o hänga runt hela sängen. Ska iaf testa o se om de blir fint.
Vi älskar den här sängen! Den finns på Billiga Nisses i Västerås om ni vill ha!

Nu en fråga till er blivande mammor som e runt min vecka eller för er som varit gravida.... Varför e jag såååå törstig???? E ni de? Mamma blev jättenervös när jag sa de o hon har fått 8 barn så då blev man lite skrajsen. Jag har mer sug för o dricka nått än för mat. Dricker hela dygnet runt...o jaa jag har ett helvete sen på natten när jag måste pinka fyrtielva ggr...ufft.
Här e de jag älskar mest o dricka...



MER svartvinbär o hallon


Har fått sån craving på den här drickan att jag dricker minst 2 st per dag. Bara under filmen igår på bion så drack jag 2.
Ni kan väl höjta om ni känner igen fenomenet.


Nu ska mandy ta sig ett skönt bad.

Byye byee!

Måste fråga...

Jag e ny på de här med att skaffa bebbe så jag måste ta hjälp av mina medmänniskor.

Fråga: Vad är en nässug o varför måste jag köpa en sån till bebben?

Jag läser överallt hur mammor to be köper hem nässug (eller va de heter) för o förbereda inför bebbens ankomst.
Jag har ingen som helst aning vad de e för något så ni får gärna berätta. Låter ju uppenbarligen som nånting som suger ur näsan men måste man ha en sån o varför? Får dom mycke grejer i näsan?

Jaja, svara gärna om ni vet.

Nu måste jag återgå till mitt plock o sen blir de bio ikväll =)

Vi ska se Baksmällan :)


Möte med hörapparatstanten...

Jag o C kom precis hem efter att ha varit hos hörapparats tanten igen. Jag har längtat till den här dagen ända sen jag var där sist för då ställde hon ju in ljudet kasst!
De e inte nån stooor förbättring idag tyvärr men jag har ju inte haft den så länge så jag kanske märker mer o mer under dagen om de e nå bättre ljud eller inte. I vilket fall så e de bättre än innan o de e ju huvudsaken.
C frågade om olika vibreringslarm jag kunde få köpa o hon visa oss en superbra grej som vi ska skaffa. Den såg ut som en sån där biper...kommer inte ihåg vad den heter...personsökare kanske? En sån där som alla gangsters som langar droger i filmer har...fattar ni då? Iaf, den såg ut som en sån fast lite större o sen va de en lampa som lös om bebben gråter, en för dörrklockan, en för telefonen o en för brandalarm. Fyyyy vilken lättnad de skulle va om jag hade en sån! Fatta om de börjar brinna nån gång o jag ligger o vilar o inte hör brandalarmet? Scary... Plus de där med bebben... Nu tror jag ju att jag kommer höra om han gråter men när jag sover o tar av mig hörapparaten så kommer jag omöjligt höra han så då kommer de va toppen med den här mojängen som vibrerar. Iofs hade vi tänkt lägga hans säng bredvid C eftersom han hör honom o då kan han bära han till mig så jag kan amma men de kanske e skönt för C o få nån natts sömn oxå...
Sen pratade hon om nån grej som jag kan koppla in i hörapparaten för o kunna ringa. De har jag inte gjort på 2 år så de hade vart häftigt men jag tror inte jag kommer höra bra vad som sägs, men prova ska göra iaf =)

Efter mötet med hörapparatstanten så åkte jag o C till Ikea med min mami o köpte vårt efterlängtade skötbord plus täcke o kudde till vår bebbe. Skönt o ha den hemma. Idag ska jag tvätta madrassen o sen ska jag montera upp han spjällsäng o bädda den. Mysigt!
Kan man längta efter nån så här mycke fast man aldrig sett varan??? Helt sjukt!

Nu måste vi ner på stan en snabbis innan jag börjar fixa med bebbens saker.

Återkommer.

Byye!!!

Magbild!!!

Nu kommer en magbild äntligen!




Så här såg jag ut i slutet av vecka 33...nästan 34...




Jätte bauta mage :)

Vänner

Tur att man har vänner när man har såna här skitdagar.
C har jobbat hela dagen o sen åkte han på pokerkväll me polarna så jag har i princip varit själv hela dagen. Skitdag har jag haft. Vet inte varför, de va bara en skitdag idag. Kanske beror på bristen av sömn o all stress med allt som måste göras innan bebbe kommer.

Skickade ett sms till min vän o sa att jag haft en skitdag o inom en kvart va hon här o överraska mig med McDonalds o min favvo milkshake. Vilken guld vän jag har. Tack gumman, du är bäst så e de bara.

Ibland finns de inge bättre än ens vänner.

Love you!



Igår firade vi 9 år tillsammans!!!

Kan ni förstå? 9 hela år har vi lyckats hålla ihop. De e underbart. De har ju inte direkt varit lätt alla gånger men dom bra stunderna har lätt överröstats av dom lite svårare o de är nog de som gjort att vi lyckats hålla ihop igenom allt.
9 år låter så mycke. Tänk att nästa år e de 10 år! Då måste nån komma med en medalj till oss haha!
Undrar om de betyder att man e gammal när man haft samma partner i 9 år...hmm.

Vi spenderade iaf dagen tillsammans med att shoppa nya möbler till vårt hem :) De behövdes o vi hade riktigt skoj. Sen va C tyvärr tvungen o jobba några timmar men efter de tog vi en promenad till stan o åt en underbart god middag.
De va på en libanesisk restaurang här i Västerås. Ingen av oss har ätit där förut o jag vet inte om de va för att vi va riktigt hungriga eller för att maten verkligen va supergod men de va bland de godaste jag ätit på länge! Mysigt va de oxå :)




C tog en tallrik med olika Libanesiska godsaker...





...med ett glas rött...



...och jag tog en entrecote bit med min favvo, potatisgratäng till...



Ååå vill ha den här tallriken framför mig NUU!

(Jag har fler bilder men datan vill inte riktigt nu...)



Riktig mysigt 9 års firande hade vi. Gjorde lite andra saker oxå men de minnet vill vi hålla för oss själva ;) ...och NEEEJ Natta jag menar inget snusk nu!

Vi har hållt på massor med hemmet sista dagarna. De e så mycke o packa upp o greja med så de känns som de aldrig tar slut. Dessutom all montering av våra nya möbler...ufft. Du har vart så duktig älskling!
Sängen e uppe nu iaf:) Den e så häftig! Måste fixa en bild så ni kan se.


Sista dagarna har jag sovit dåligt.
Jag har fått symptom från levern som jag hade INNAN jag började med kortison. De kliar otroligt mycke om händer o fötter o speciellt när man ska sova. Riktigt frustrerande! Sov ingenting häromnatten. Jag äter ju fortfarande kortison så jag förstår inte varför dom symptomen kommer tillbaks. Läkaren sa att allt kan ändra karaktär o då hjälper inte kortisonen. Hoppas inte de har hänt. Åkte iaf till lasarettet i förrgår o lämna ett brev till han för o berätta vad jag kännt. Jag hör ju inget i telefon så de va bättre o lämna ett brev. Får se om han svarar....

Dessutom så ramlade jag häromdan när jag va på stan med C :( Min balans e ju kaos o de kom massa folk mot mig o jag blev lite virrig o ramla precis när jag skulle gå över gatan. Inte kom jag upp heller så jag skrek på C som nästan hade kommit över o inte märkte att jag ramla. Stackarn, han såg helt panikslagen ut o sprang o hjälpte mig. Jag skrapa upp hela knät så brallorna gick sönder o de rann blod :( men de sket jag i. Jag va bara sååå jäkla rädd att bebben hade fått sig en smäll. Stackars älskling, han va så duktig o fick mig verkligen lugn igen. Fast han blev nog oxå rädd.... På kvällen när vi låg i soffan sa han att han fått jätte ont i hjärtat när han såg att jag ramlat :( 
Vaknade iaf nästa dag av att min kropp gjorde ont nästan överallt. Fattade inte riktigt varför tills mami påminde mig om att jag ramlat. Man får väldigt sköra leder när man har lever problem o de har jag märkt kan jag säga. Hade skitsvårt o röra mig i 2 dagar efter mitt lilla fall. Jaja, bebben mår prima iaf :) Va ju hos barnmorskan häromdan o hon sa att allt va bra.

De enda e att jag inte får gå över gatan själv för C längre...hahah!


Nu ligger jag här sömnslös medans min tjockis, som jobbat sen 10 o varit ute o firat sin vän ikväll, ligger o sussar skönt.
GRATTIS till dig A!!!

Ska nog ta o läsa lite bloggar ;) Hade igentligen tänkt skriva om hur jag o C träffades o blev in lööööve eftersom vi firar 9 år tillsammans men de kanske inte e så intressant för andra som för oss haha!

Ha en skön helg!

Ps. GRATTIS JANICE TILL STUDENTEN!!! BRA KÄMPAT!


Tjockis bebbe?

Oj nu e jag mätt!
Kom precis hem från lite storhandling me lilla Natta fjant. Som vanligt avslutade vi kvällen med hamburgare. De va yummie men nu e de trångt i magen.

Ultraljudet idag gick toppen bra=) Allt va fint med vår lilla pöjk. Han låg o tränade på att andas inför hans möte med världen. Så duktig han är vår son :)
Glömde fråga om han var fixerad ännu men jag får ta de imorgon när vi ska träffa barnmorskan.
Läkaren sa att vår bebbe var liiite tjockare än medel hahaha! Vad mysigt! Okey, de va inte överdrivet mycke men ca 80 gram mer än vad som e de "vanliga" vägde han =) Jag vill hellre att min bebis e rund o go än en smal liten en som inte fått tillräckligt med näring :( Över 2 kg stor e han nu. Tror de va runt 2,2 eller 2,3 ca. Han verkar ha fått för mycke hamburgare o milkshake ;) men de gör inget...så länge jag inte behöver trycka ut en 5 kg bebbe sen så e jag nöjd.
Vi fick 2 bilder men vi har ingen scanner här så jag får försöka fixa de senare så ni kan se. Man ser hans lilla dubbelhaka hahaha!

Nu till nånting annat...

Jag o min vackra C firar 9 år tillsammans på torsdag. Japp, 9 hela år har vi lyckats klara av varandra :) Helt otroligt att de gått så lång tid.
Mitt problem e att jag inte vet vad jag ska göra för han. Har ni nå tips? Snälla! Jag e desperat! Jag brukar veta på ett ungefär men mitt huvud e helt borta just nu så jag e heeelt clueless o i sista minut dessutom :(
Jag får fortsätta klura på de här men om ni har nå bra tips så höjta.

Ska googla runt lite o se om man kan få några ideér.

Ses! Ciao!

Tillväxt ultraljud imorgon! Yeey!!!

Åå herregu vilken dag! Jag e heeeeelt slut!
Vi vaknade av att en vän till oss sa att vi kunde få låna en lastbil o ta de sista från gamla lägenheten hit till nya så de va bara o tuta o köra.
Vi hade myyyycket mer kvar där än vi trodde. De är påsar o kartonger överallt här hemma så man kommer knappt fram. Usch vad jobbigt! Hur ska man orka packa upp allt? Känns som jag hellre slänger allt istället... Plus att man måste städa den gamla lyan oxå...orkar inte!
Helt värdelöst när man inte kan hjälpa till o lyfta heller. Klarade av några lätta påsar sen började de strama i magen så jag fick inte röra mer för C. Han o hans kompis gjorde allt själva. Riktigt duktiga har dom varit idag. Direkt efter att dom flyttat så va C tvungen o åka o hjälpa till på jobbet en stund o sen åkte han o hans vän o spela tennis i 2 timmar. Fattar inte hur mannen orkar!!!
Vi tyckte vi förtjäna en middag efter allt slit så vi gick på en lite finare restaurang ikväll o åt. Kommer ändå inte fram i vårt kök för o kunna fixa nått... C drack tom ett glas rött :) Ovanligt faktiskt....

Imorgon lär de ju bli upprensning här hemma o storstädning i gamla lyan...suck. Men sen klockan 15 ska vi få gå o smygtitta på bebben för sista gången innan han kommer ut =)
Vi ska göra ett tillväxtultraljud. Dom vill se om han växt som han ska vilket jag tror han har eftersom min mage e bauta.
Ska bli intressant o se om han fixerat sig oxå. Dom 2 sista dagarna har de verkligen tryckt neråt o svidit till ibland o om de jag hört stämmer så kan de vara ett tecken på att han lägger sig tillrätta. Hoppas han gjort de. Då behöver man inte bekymra sig för att han inte ska ligga i position när de e dags. Han har ju legat med huvet neråt sen vecka 26 så de e inte konstigt om han fixerar sig nu. Dutti han e. Förbereder sig för resan ut =)

Ne nu ska jag massera min stackars mans rygg. Han förtjänar en massage efter allt slit idag.

Återkommer imorgon. Föhoppningsvis med en bild på vår bebbe ;)

Nati natti!!!

UNDERBARA helg!

I helgen har jag varit med familjen varje dag från tidig morgon till seeeen kväll. Min syster från G-borg va ju här med sin son så alla kom till mamma o hängde där. Första dagen va de taco o andra dagen blev de grill. Sååå jäklans mycke mat o FULLT hus varje dag. De e så härligt!

Jag kan visa de bästa på hela helgen...förutom min familj så klart...




De fanns en stor chokladkaka oxå men den här blev min favvis. De va systersonen som dekorera den...cool, och SUPER god!

Kom nyss hem från en middag ute med C o ett biobesök. Vi var o såg I Love You Man. Jag tyckte den va rolig o skratta lite då o då men jag tror inte C va så jätteförtjust i den. Han såg rastlös ut...plus att han fick samtal o gick ut för o svara o blev utelåst haha! Efter ungefär 10 min så undrade jag vart han tagit vägen o kolla på min mobil, då hade stackarn skrivit "Öppna åt mig" men jag hade inte sett de så jag gick o öppna o där stod han hahaaha. Han missa en rätt stor del av filmen så de va kanske därför han inte gillade den...

Nu ska jag packa upp lite mer grejer här hemma innan läggdags. Känns som ett evighetsjobb...tar aldrig slut. Vi trivs iaf fortfarande lika bra förutom att vi kom på igår att vi inte har nån tv! Vi tittar inte mycke på tv men igår tänkte vi göra de o försökte söka kanaler men de fanns inga. Idag ringde vi hyresvärden o han sa att de inte finns några...inte ens 1, 2, 4 som jag tycker jääämt finns. Aja, vi e inte desperata men vi ska gå o fixa en boxer imorn. Måste ju kunna se Barnmorskorna iaf...

En sak innan jag drar....

C vill inte att jag målar gungstolen vit för han gillar den som den är. Jag tycker den ser nött o sliten ut o vill måla den. Va tycker ni?

Så här ser den ut nu....







KANSKE jag kan låta den va omålad om man lägger på sånt här...




Eller va de fult? Otroligt skönt va de iaf.

Vit eller inte? What do you think?


Tror ärligt talat den här gungstolen e den bästa investeringen jag gjort hahaha! Den e SÅ JÄKLA skön o sitta på. Längtar verkligen tills jag kan sitta där o amma min son.
C verkar oxå längta till de. Jag hitta han i mörkret igår sittandes på gungstolen i egna tankar. We love it!

Nu ska jag plööööcka lite.

Hörs imorn! Byye

Syster o systerson från Göteborg på besök=)))

Hej alla glada! (o sura)

Inte blivit mycke bloggande pga att vi haft fullt upp med flytten. Nu bor vi i nya lägenheten iaf o den e underbar! Vi trivs massor men vi måste fixa nya möbler. Dom här svarta skit Ikea möblerna passar verkligen inte här. Jag o C har varit o kollat på nya möbler som vi ska köpa=)
De bästa av allt är sängen vi ska köpa. Den e sååååå grym! Så fort vi hämtat den så lägger jag in en bild. Ni måste se den!

Allt e bra med min stoooora mage oxå. Jag MÅSTE verkligen fixa en magbild så ni får se. Den har växt maaassoor sen sist! Som tur är har jag inga krämpor eller besvär än fast han börjar bli tung. De enda jag känner e att jag inte kan sova ordentligt. De har inte blivit mer än 4-5 timmars sömn per natt sista tiden. Jag kan bara ligga på sidorna nu för mage kan jag glömma...får inte ens ligga så för C hahah...han blir nervös...o på rygg e inte heller bra. Får svårt o andas då. Sidorna e de enda alternativet men när jag legat på sidan en stund får jag JÄTTE ont i höften o de strålar ner mot benet så jag byter sida men efter ett tag e de samma problem där. Då e det bara o gå upp för att ligga ner gör bara ont. Jaja, man ska inte klaga efter att man haft en sån bra o skön graviditet. Får se min sömnlöshet som en förberedelse inför sömnslösa nätter med min son...för de lär de ju bli med all amning o blöjbyten o grejer som ska göras dygnet runt. We are ready!

Igår kom min kära syster hit från G-borg. Hon har med sin underbara son Malcom som e ett riktigt charmtroll!
Jag o min barndomskompis Mathilda åkte hem till mamma o hade en mysig tacokväll med min familj...en del av den iaf ;)
Klarade av att vara där till ca 23 sen va jag helt slut o ville hem o nana. Jag o Mathilda hade lite drama innan vi kom till mamma så vi var båda trötta. Krock och akut besök. Orkar inte skriva om de men de e inga skador på mig eller mathilda så ni vet. Vi mår båda toppen;)

Idag blir de fortsättning på vår mysiga tacokväll igår fast med grillning ist. YUMMIE! Först ska jag o Mattan dra till Hälla shoppingcenter sen blir de massa mys med familjen o syster yster som jag saknat så mycke!
Hoppas bara jag hör henne bättre idag....jag va så trött igår när vi kom dit så jag hörde inte vad hon sa :( Bläää! Så jäkla tråkigt! Idag MÅSTE de va bättre! Vill ju prata med henne....

Nu ska ner o hänga lite tvätt o sen måla klart min sons spjällsäng:) Håller på o göra den vit  :)

Lämnar er med en bild på lite kläder jag fick av storesyster igår=)





Tack söta du!!!


Sommaren e ju här!

Vilka sköna dagar jag haft.
Igår vakna vi o köpte en STOOOR bukett till C:s mamma o gick dit med lite fika o fira henne. Sen fira jag min mami oxå. De blev en stor bukett o en tårta till henne. Vi grillade o åt massa glass o tårta. Yummie!!!
Sen ville C gå på bio men de fanns bara dåliga filmer så vi tog en promenad istället. Älskar o va ute o gå på sköna sommarkvällar...för man får väl säga sommar nu? Eller e de fortfarande vår?

Idag vakna vi o tog en frulle på stan o sen drog jag med Natta o hennes söta lillsis Jasmine till Sala o tittade på när dom bada. Vilka häftiga tjejer! Jag skulle nog aldrig klarat o doppa mig men dom plaska runt där som om de va augusti på Jamaica eller nått... Såg RIKTIGT härligt ut!
Efter vi varit där ett tag så bestämde vi oss för o åka hem o vi körde mot utgången o ser att bommen e nere o LÅST! Vi kom inte ut! Natta börja nästan gråta...fjant som hon e...haha skoja Natta...ehm... Försökte lugna henne med o säga att de fanns 3 utgångar till som vi kan testa innan vi får panik. Utgång nr 2  va oxå spärrad av två stooora stenar. Jasmine försökte flytta dom med en stor pinne hahaha. Funkade inte så bra. Natta letade överallt efter ett nr man kunde ringa men de fanns inte så vi körde mot utgång nr 3 som va en bit men PUH där va de iaf öppet. Natta tyckte de va de värsta hon varit med om hahahaaha! De värsta som kunde hända va att vi skulle få sova där...i ingenstans...i skogen...långt från civilisationen...i mörkret...ee vänta...de kanske inte va så ingenting som jag sa...

Sen blev de iaf skräpmat som tröst...oops.

Hade velat lägga ut bilder från mina dagar men min data vill inte just nu...blää tråkigt.

Nu ska jag baka o njuta av hallon o blåbärspaj med Natta fjant.
Hoppas ni har haft de lika skönt som mig.

Byye

RSS 2.0