Just nu...

Färska blommor o en vacker prins i mitt sovrum...




Harmoni...

Trött...

Tjabba!

Vilken dag. Jag har varit så trött hela tiden. Sista 2 veckorna har jag varit konstant trött. De e värdelöst! Speciellt när man har en liten kille o roa. Man vill ju bara ligga i soffan typ.
Men nu e de inte mycke kvar tills bebbe nr 2 kommer. Mindre än 8 veckor om jag räknat rätt. Iofs betyder inte de att jag kommer bli piggare hahah! Säkerligen tvärtom. Att ta hand om 2 e ju mer jobb. Men jag slipper iaf magen som gör allt lite tungt o osmidigt just nu. OCH jag får njuta av en till guldklimp!

Idag har jag o Adam haft mys besök av famljen mysdjur :) Jag var ju rätt seg. Stackars V & V. Men de e mysigt o ha fika besök ändå hur trött man än är! Speciellt av mysdjursfamiljen :)
Tack för dom fina tulpanerna vännen! <3 Alltid så go :)

Jag o Adam bjöd på färsk ananas o färska jordgubbar men en bullmamma var jag inte på humör till o vara idag så de blev köpt mazarin o kladdkaka. Man FÅR köpa fika oxå när man inte orkar baka!

Adam tjuvstarta fika stunden lite innan gästerna kom...


Ibland e de svårt o tro att han bara e 1,5 år...





Bästa fika sällskapet e han :)


Kan klämma in en bild på en Chelsea tårta när jag ändå håller på. Ni som gillar laget Chelsea kanske uppskattar den ;)






Som ni ser e den lite hängig. De beror på att jag var tvungen o köpa SP från Panduro som inte alls har lika bra kvalite som de vanliga jag kör med. Beställningen kom lite för sent för o hinna beställa hem mitt vanliga SP.
Dessutom ville dom hämta lite tidigare än vi bestämt så jag hann inte göra klart den riktigt. Hade tänkt sätta ljusblå färg på kansterna på draken som de e på den riktiga loggan men tyvärr så hann jag inte som sagt. Trist, men dom va supernöjda ändå.

Marabou fluff o jordgubbsmousse e de i den.

C e på väg hem från jobbet så jag ska fixa lite vardagslyx här hemma med tända ljus o lite gott o smaska på. Förhoppningsvis kan jag charma till mig en liten fotmassage oxå ;)

Vi hörs vänner!

Feels good to know! :)

Ja för nu vet vi faktiskt vad som gömmer sig i magen :))

Vi hade ju blivit lika glada för vad de än var men de känns extra bra o veta! NU kan jag connecta lite med bebisen o äntligen sluta kalla den för den eller det.

Jag satt med den där lappen i fickan hela dagen! Blev lite smått tokig o jag tänkte faktiskt kika en gång men de e ju en sån sak man bara MÅSTE göra tillsammans.

C åkte iväg o gjorde ärenden o kl gick saaakta tills han kom tillbaks.

Vi åkte o käka o pratade om vi skulle slänga lappen eller titta på den. Jag VET att C hellre velat ha överraskningen när de var dags för förlossninge så jag sa vi slänger den. Jag brydde mig inte tillslut. Den där lappen hade gjort oss tokiga hela dagen så jag ville bara slänga den till slut.
C sa att jag ALDRIG skulle våga slänga utan o titta så jag gav den till en som jobba på restaurangen o bad han slänga den åt mig. Vilket han gjorde. C blev knäpp! Hahaa! NU helt plötsligt så ville han veta! Han gick o bad killen om o få tillbaks lappen men dom hitta den inte.
Till slut gick C bakom disken o börja rota han med. Hahaha oj vad jag skratta!
Dom höll på där ett tag o jag sa till C o strunta i de men han var som besatt.
TILL SLUT hitta han den!
Han sa att vi skulle åka till hans föräldrar o titta tillsammans med dom.
De gjorde vi o självklart blev alla glada o få veta vem som finns i min mage.

Vi kommer avslöja till er vad de blir men C bad mig vänta tills alla i familjen o närmaste vet FÖRST. Känns viktigt för oss faktiskt. Min mamma e lite svår o få tag på eftersom hon e i Sydamerika just nu så ni får ha tålamod.

Som sagt, vi skulle ju bli nöjda med vad de än blev men jag måste säga, aaaaahhh vad skönt de känns o VETA!
Nästa bebbe ska jag inte vänta med o kolla könet. De känns så mycke bättre o veta för mig.

Har ni några gissningar nu medans ni väntar på o få veta?

Tillväxt UL

Vi är tillbaks. Allt var strålande med mini i magen. Den växer som den ska o ligger i mitten kurvan igen :) GLÄDJE!

Jag bad henne skriva ut en bild på könet så jag kunde få gissa lite för mig själv men efter många försök o få till en vettig bild så gav hon upp. Hon sa att hon kunde säga vad de är för hon såg de. Jag tittade på C som log o inte alls visste vad han ville helt plötsligt. Sen bad jag henne skriva de på en lapp istället så vi kunde fundera hemma.

Vet ni hur de känns o ha en lapp i fickan där de står vad de är för kön på ens barn? De e sinnesjukt! C var tvungen o åka iväg så jag kan inte titta på den nu iaf men vi kanske tittar tillsammans ikväll. Annars slänger vi lappen.
Vi får se.

Spännande.... :)))

Äntligen!

För de första, TACK för fina komplimanger i förra inlägget! Ni gör mig så glad o rörd. Underbara ni!


Om ca 1,5 timma så kommer jag ligga på en brits med lite gele på magen o smygtitta på vår bebis i magen :) Äntligen dags för UL! Sista titten nu innan man ser den live.
Gaah vad svårt jag haft de o bestämma om jag ska fråga kön eller inte.
Jag har diskuterat med några stycken o alla säger lite olika.
C vill verkligen inte att vi tittar o blir nästan lite sur att jag inte kan vänta. Men jag börjar känna att jag gärna vill veta så jag kan connecta lite bättre med krabaten i min mage. Jag känner inte alls samma närhet med den som jag kände med Adam o jag tror de e för att jag inte har nån aning om vem de e.
Jag tror de skulle kännas lite bättre om jag visste vad de är för kön iaf så jag kan börja se den framför mig. Nu är den ju bara "den" o de känns lite olustigt på nått sätt.

Men som sagt, C vill inte o några säger att jag ska låta de vara som han vill den här gången eftersom jag fick som jag ville sist.
Och neej jag kan inte fråga o han går ut ur rummet för han har sagt att om jag vet så ska han oxå veta även fast han inte vill.

Ja klurigt värre o jag velar fram o tillbaks hela tiden med hur jag ska göra. Vi får väl se om 1,5 timma helt enkelt...

Ha en bra dag! JAG ska njuta!
Ultraljud e verkligen ett av livets bästa stunder...

Min dag

Har jag sagt att jag inte har sammandragningar mer? Tror jag missat att säga de så säger de nu.
De var vila o softish läge som behövdes. Bebbe sa till morsan på skarpen att lägga sig i soffan o slappa. Tack bebis!

Imorse vakna vi o gav Adam frulle, duscha o drog o lämna Adam hos dagmamma. De e mest C som lämnat han men idag sprang jag upp med Adam o han går rakt in utan problem o sätter sig med dom andra. Hann inte ens klä av honom idag innan han traska in. Dom hade sång stund o åt banan när vi kom :) Gulle barn!
Dagmamman gav lite komplimanger om Adam :) Han e såå söt sa hon o sen berätta hon hur bra allt går med mat o vila o allt. Han gör de han ska när han ska. Duktiga unge!
För övrigt kan jag tillägg att han börjat äta som en varg. Han äter mer än mig varje dag tom. Dagmamman påpeka oxå hur otroligt mycke han äter på lunchen. Ni mammor kan förstå hur lättad man blir när ens barn äter bra.

På tal om mat...
Jag o C drog vidare till banken efter vi lämnat Adam sen drog vi till Ikea. Ingen har väl missat att de kostar 10 spänn för en frulle tallrik där? Vi tajmade tom in så vi hann äta frulle OCH köpa deras 16 kr köttbulle tallrik. DE är glädje! Men jag ska erkänna att vi tog med oss lunchen hem till senare. En till min låtsas farsa o Adam oxå. De gillade dom där gräbsen ;)

När C drog till jobbet tog jag o Adam en promenix runt Gryta. Shit va de e kallt! Men solen lös så de var ok ändå. Efter lite lekparks besök drog vi hem o vänta in låtsas farsan.
Tro de eller inte men när han kom så drog vi till Ikea IGEN. Nu var de 5 kr korven som locka hahah! Man kan tro vi e snålisar men de e inte de. I de här fallet e billigt gott. Ikeas korv knäcker!
En mjukglass på de o lite lek i lekhörnan så drog vi o handla.
Hittade jordens godaste ananas på Ica Maxi. 12 kr styck! Så himla goda! Köp om ni e där!

När vi kom hem kollade vi på Lets Dance sen va de sovdags för lilleman som förövrigt har blivit världens mest kramsugna barn. Han har jämt kramats men nu kan han liksom stanna upp allt han gör o komma o ge en hård lååång kram flera gånger per dag. De e så spontant o fint. Som när jag ska klä på han eller när han sitter o äter. De värmer så otroligt i hjärtat. Och pussarna har han lärt sig ordentligt nu. I början gapa han o tryckte fejjan mot min men nu gör han pussmunnen o smackar till en ordentlig på en. Underbara barn!


Nu vet ni NÄSTAN detaljerat vad jag gjort idag. Tom vad jag ätit. Vad har ni gjort?

Klämmer in en magbild här oxå för jag har så himla tråkigt just nu (därav den detaljerade "min dag" inlägget...)




Slutet på vecka 31.

Nu e de bara 4 dagar kvar till sista ultraljudet. Ååå vad jag längtar efter o få se dig bebis!

Nehepp, lite tips om vad jag kan skriva om kanske? Nu när blogglusten e tillbaks o allt...

Lycklig o tacksam...

Så känner jag mig.
Jag o C har haft en tuff period. De kan bli så när de är mycke stress o saker som måste ordnas men nu e de mesta klart o vi e tillbaks till oss själva igen.
Jag är så tacksam att jag har ett förhållande där vi fortfarande, efter snart 11 år, skickar kärleksmess varje dag till varandra o skrattar tillsammans som om vi var nyförälskade.
Efter allt vi gått igenom... Jag e så stolt så stolt över oss älskling.
Tänk att vi, bara VI har Adam. Ingen annan har en sån vacker, fin o duktig liten glädjespridare som vi. Jag e överväldigad av tacksamhet för vår Adam. Och tänk, snart har vi en till. Lycklig o tacksam...




Som du säger varje dag, "Vi har bästa livet Amanda. Folk skulle dö för de här". Jag håller med min tjockis. Vi har bästa livet...

Roadtrip Stockholm...

...not. Tyvärr. De var meningen vi skulle göra en sån men de var alldeles för farligt på vägarna så vi stanna hemma istället. Eller hemma o hemma... Vi har fastnat här på Gryta. Har varit här en vecka om inte mer. Mamma e ju bort rest o låtsas farsan behöver lite sällskap så här hänger vi. Har inga planer på o dra hem snart heller för de e så himla skönt här just nu. C frågade igår om de inte va dags o åka hem snart men jag vägrade haha! Han verkar iofs trivas här oxå.

Igår blev de alldeles för sent så idag har jag varit massa trött.
Vi lyckades ÄNTLIGEN titta på The Notebook o som alla sagt så var den fantastisk.
De bästa med hela filmen var HELT KLART hans blick när han tittade på henne. Hela första delen av filmen så rös jag nästan varje gång de var en scen mellan dom 2. Att han kunde få till en sån klockren kärleksblick. Duktig skådespelare. Tänk på de om ni ser den igen. Såå himla fint!
C tittade på mig så i början oxå men efter snart 11 år så e den inte där hela tiden. Men dom gångerna jag får den där blicken så njuter jag! Tur den kommer tillbaks på besök ibland iaf...

C köpte med sig 10 kg nötter, 35 kg lösgodis, dricka o 3 filmer till vår lilla hjärtans dag. Den var toppen från morgon till kväll. 
Efter filmen började vi prata om VÅR historia o jag älskar o tänka tillbaks. Speciellt tillsammans. Man minns tom känslan när man pratar o tänker tillbaks. Underbara stund!
MEN som sagt så blev de lite för sent o även fast jag sov HELA 4 timmar på dagen när Adam var hos dagmamma så vakna jag helt slut ändå. Kanske dags o börja med järntabletter ändå...

Min mage är rätt stor men den känns lustigt nog inte alls tung o jobbig. Jag vet inte om de är för att bebis ligger långt ner men jag har tex inte svårt o andas som man kan få när man sitter i vissa positioner som höggravid o den känns inte alls som den försvårar när jag ska göra saker genom att vara i vägen.
Igår lekte jag o Adam jaga här o jag sprang runt o kände inte alls att jag hade en mage o släpa på oxå.
Hmm... De är liksom bara 9 veckor kvar men de känns inte tungt eller jobbigt alls. Borde inte jag känna mig HÖG gravid nu o stöna o stånka om att de e jobbigt o sätta på sig strumporna osv?
Kanske kommer iofs.
Blir liiite nervös att bebis e för liten men jag tycker ändå min mage e rätt stor.
Jag ska ta en bild så ni får se själva.
Nästa vecka är ju UL:et så då får vi se om den växer ok.

Adam verkar förstå lite. Bara man säger ordet bebis så pekar han på min mage. Inte nån annans, bara min mage.
Han e så stor nu min kille. Dricker själv ur vanligt glas o äter allt själv med bestick. Blir de kladd utanför så pekar han snabbt på hushålls rullen. När han fått en pappersbit så torkar han upp kladdet själv o ibland lite runt minnen o sen fortsätter han äta. Min lilla gamla gubbe :)

Här e lite bilder från kvällens bad time...





Adam när han ser sin spegelbild...




Tvätta håret själv










Nu ska vi äta resterande 34 kg godiset o kolla film.

Tack alla underbara som skriver så snällt om mina tårtor! De värmer så otroligt mycke!

Glad alla stjärt dag

Vilken underbar dag de varit! Hoppas ni haft de lika bra idag.

Ska fortsätta myskvällen här hemma så de blir alla hjärtans dag tårt bilder istället.

Mini tårtor den här gången.
En var en beställning o den andra till min kärlek.

Nutella kräm o jordgubbsmousse...MUMS!
















De var sånt fantastiskt fint väder ute så de fick bli en utefotografering o bilderna blev verkligen jättefina tack vare den glittrande snön. Utomhus e bäst ;)

Hörs sen!

Happy Valentines day!

Ufft!

Inatt vakna jag med världens kramper i magen. De höll på hela natten o nu under dagen har de oxå gjort ont. Inte som inatt men de har gjort ont. Misstänker magkatarr. Har ju inte ätit som jag ska sista tiden o inte nyttigt heller så de e inte så konstigt magen säger ifrån.
De jobbigaste var bara att bebben gjorde de mycke värre. Inte med flit (hoppas jag) men ändå. Den skulle absolut vara extra vild i magen idag o de ömma o brändes precis överallt bara den rörde sig. De var riktigt jobbigt.
Jag försökte smeka o sjunga så den skulle sova hahaa! Gick inge vidare. Den ville bara lattja hela tiden.
De känns lite bättre men de e kvar. Jag bara hoppas jag slipper kramperna som jag hade igår natt...

Nu måste jag bli pigg o sluta ha ont massa! De e f-n inte kul!

Jag skriver mer sen kanske. Adam vakna till...

Adios

Tid för UL :)

Jahapp, så lille bebben i magen verkar fortfarande protestera lite för mamma stressar. Lite bättre nu iofs men jag ska hänga hos mamma över helgen. Mamma är i Uruguay men min låtsas pappa är hemma o han får vara lite extra händer åt mig nu.
C jobbar tidigt till sent hela helgen så de känns tryggare o vara här o få hjälp o lyfta Adam osv. Så nu hänger vi på Gryta aaaal weekend long! Väldigt dött här i jämförelse med stan där vi bor men de e mysigt ändå. Massa fina promenad vägar osv. Inte för att de går o promenera nu när all världens snö har kommit till Västerås men förhoppningsvis lättar de till helgen.

Idag fick vi en tid till sista ultraljudet :))) Så kul!!! Om 1,5 vecka blir de :) 22/2 kl 11. De e så spännade! Men samtidigt nervöst. Magen hade ju inte alls växt bra sista veckorna så jag hoppas den inte e för liten eller nått. Fy vad man ångrar att man håller på mer än man ska när man hamnar i såna här situationer. Men den e rätt livlig i magen även fast de e trångt nu så jag tror den mår okey ändå.

De här ultraljudet blir sista chansen att fråga om vad de är för kön. Tror ni jag lyckas hålla mig?
Jag ska verkligen försöka göra de för de kommer kännas lite dumt o ha hållt sig så länge för ingenting. Jag vill ju ha de där ögonblicket då jag o C tittar vad de e för kön tillsammans när bebis kommit ut. Men samtidigt...hur lätt e de o hålla sig när man sitter där med svaret framför sig o dör av nyfikenhet?

Hur tror ni att ni skulle gjort?

Vila

Igår trodde jag vi skulle få en 30 veckors bebis istället för en fullgången knodd. Fick jordens sammandragningar men vägrade åka in till BB. Jag hade ju 8 mini tårtor som skulle göras.
De blev riktigt illa där ett tag. Fick andas mig igenom några förvärkar. Sen lugnade de sig o jag försökte sätta igång med tårtorna men då börja de igen. Tror mini sa ifrån att morsan skulle gö tårta så kl 3 gick jag o la mig istället. Dom ska hämtas idag kl 15 så jag gick upp 8 o gjorde klart dom.
MISSLYCKADE kan jag säga men jag kan inte göra mer med dom nu. Jag måste vila mig. Så är de.

Nu har jag några timmar innan Adam kommer hem från dagmamma så nu ska jag bara vila! När adam kommer blir de lekpark o picknick.

Ha en bra dag!

BM besök

Idag var vi hos barnmorskan o kolla till bebis.

Hon kände på mini o konstaterade att den redan låg med huvudet neråt. Duktig bebbe :)
Blev dock liite nervös när hon kände lite till o utbrast "OJ! Vad långt nere den ligger redan!". GULP! De betyder väl inte att den vill ut tidigt? Hoppas inte för de e några veckor kvar...

Magen hade tydligen växt lite dåligt sista veckorna oxå. Hade sjunkit mycke i kurvan. Sist låg vi i mitten precis där de ska va. Nu låg vi under kurvan. hmm... MEN vi pratade lite o de KAN vara så att måtten blir lite fel pga att bebben lagt sig så långt ner. Jag hoppas de e det iaf. Alla värden var bra o de behövs inte någe tillskott av järn eller liknande. Inte behövt de under hela graviditeten som tur är. Sån tbrukar man vanligtvis vara tvungen o knapra.
Vi kommer få göra ett till ultraljud nu om ett par veckor för o kolla läget så allt e okey med bebis. De ska bli skönt så man kan lugna sig lite.

Dessutom hade morsan mandy gått ner 3 kg sen vi var där sist för några veckor sen. Inte bra. Man ska gå upp när man e preggo!
Mindre stress o håll igång o mer fokus på sömn o mat from nu.

Jag kan inte fatta att de bara är 2 månader kvar. Huuur kan de gått så snabbt!??!?! Vi är 4 snart. 4!!! De e ju jätte mycke!
C säger att vi hinner bli 5 innan jag fyllt 32 hahaa! Jag e alltså 30 nu. De betyder jag ska bli gravid inom några månader efter födseln. De tror jag inte men you never know... ;)

Nu ska jag sätta igång med projektet jag har. Ledtråd: Sprayflasktoppar o museeum ;)

Imorgon får ni se.

Adios!

Bilder på kaos helgs tårtorna

Jaja, jag får väl visa mina cakes som jag egentligen ogillar...

Som sagt, hade 6 st till EN helg varav en av dom var till 60 pers så jag sov i princip inte. Joo typ 3 timmar varje natt o sista dygnet gick jag inte o la mig alls.
To much cakes o dessutom ruttet materila att jobba med gjorde att de blev så.

Min sugarpaste tog nämligen slut även fast jag hade beräknat att de skulle räcka. De finns ingen som levererar så snabbt o på en helg så jag var tvungen o köpa från en kvinna här i V-ås som säljer SP. TYVÄRR e den skitansdålig! Panduro hade bara 2 förpackningar kvar så jag blev tvungen o ta av henne oxå.

Ni som gör tårtor kanske kan förstå de här. SP:n var smulig o jobbig. Så fort jag kavla ut den (vilket tog hundra år) så sprack den överallt så fort jag bara snudda den. Man måste ju kavla ut o sen lyfta över den över tårtan men de gick inte. Den bara sprack. När den sprack var jag tvungen o börja kavla igen. När man e höggravid o trött så e de INTE roligt o stå o kavla ut en hård seg deg flera ggr kan jag säga! Jag var helt slut sen!
På nått sätt lyckades jag täcka alla tårtor men resultatet å¨dom flesta var inte fint. Dessutom e smaken INTE ALLS lika god på hennes o Panduros SP. Ufft! känns ju mindre kul o ge en sån tårta till en beställare...



Iggle Piggle o Upsy Daisy var dom första o dom var till en tjej som fyllde 1 år. Amanda.
Dagen innan hade jag ordnat tivoli karusellen som är med i Drömmarnas trädgård o även lilla bron som e med. Min tanke var att tårtorna skulle vara i ungefär samma miljö som i serien MEEEN sen kom jag på att de bara var för 8 st varje tårta så tivolit visade sig vara för stort. Eftersom jag lagt ner så mycke tid på dekorationer som skulle passa i en Drömmarnas trädgård miljö så fanns de nu inte tid kvar o göra nytt. Därför fick de bli 2 enklare tårtor med endast figurerna på.
Iggle Piggle fick ha bron bakom sig. Den fick iaf plats så de skulle va synd o inte ha med den.

Här e dom tårtorna...






Sen fick jag beställning på en shopping tårta o jag hade en sån bra idé hur jag skulle göra den men neeej! Jag hade behövt ätbara pennor för den ideen men dom var nästan helt slut så i sista sekund fick jag tänka om.
Eftersom han ville ha med sin tjejs hund Lady på tårtan så gjorde jag ett träd som dekoration så lilla Lady kunde vara fastkopplad på den. En hund som sitter bland allt smink hade kännts konstigt.
Meningen var att jag även skulle lägga på smycken o kläder o kanske nån sko men de fick inte plats tyvärr. Tiden räckte inte heller.





En Barca tårta ville en grabb ha. Min svarta SP hade då tagit slut så jag fick skära ut bokstäverna för hand o måla med den svarta ätbara tucsh pennan vilket gjorde att resultatet blev bökligt o otroligt fult! Sen ringde dom på dörren precis när jag la på bokstäverna så som ni ser så sitter dom snett o konstigt. Ufft.... mår dåligt.




Tårtan till 60 pers var den svåraste beställningen jag fått.
Så här löd den:
Beställaren ville ha en tårta med katter här o där o sedan en större katt som skulle vara shackrutig o med en Heineken. Plus en systemkamera med nånstans o allt gärna i shackrutigt.
Jag vart väldigt nervös hur jag skulle få ihop dom sakerna till nånting snyggt. Eftersom jag inte kunde få till nått snyggt i skallen som idé så körde jag bara rakt av efter vad dom önskat.
Resultat...








Sist var de Tingeling tårtan som fick mig o gråta. japp jag grät när jag var klar för jag var så missnöjd. Den e liksom inte Mandys Magic bakery stil. Grät nog oxå för jag inte gått lagt mig på 24 timmar o va helt slut plus gravid men ändå.
Jag gjorde om Tingeling 3 ggr o blev aldrig nöjd. De dåliga materialet jag var tvungen o använda gjorde så hennes kropp inte höll sig den formen jag formade. Hon sjönk ihop hela tiden o blev en liten tjockis med världens bröst. jag tryckte upp o tryckte upp men hon bara sjönk. Sen börja hon smula o bli rynkig oxå. Guuu va dåligt material de var!!! Blev tokig! Hoppas jag får chans nån gång o göra om en tingeling tårta för jag står inte ut med resultatet.
Dekorationerna blev kassa o booooring! Hade tänk att hon skulle sitta vid en liten älv med svampar o grejer runt sig men jag hann helt inte med den idéen. Så jäkla trist! SPECIELLT med tanke på att dessa åkt ända från Eskilstuna för o hämta denna tårta. Men jag ska gottgöra de ;)




Så där. Nu har ni sett mina skit tårtor som jag inte blev så nöjd med. jag är bara glad att alla skrivit o tackat o varit jätte nöjda med både smal o utseende. Känns bara trist för man vet man kan göra bättre o jag vill ge ut de bästa till mina beställare.
Nu har jag satt en max gräns på antal tårtor iaf så nu ska de inte vara några problem längre!



I helgen fick jag göra en liten Woody tårta till en liten Rasmus som fyllde 3. Jag gjorde den hos mamma då C inte mådde bra. Man vill ju inte göra tårta där de finns risk att få in bakterier i den. Tyvärr tog batteriet slut på min duktiga kamera så jag fick använda mobil kameran. Lite sämre bilder men här e resultatet...








Nu ska vila lite. Sen ska jag sätta igång med kvällens projekt... Återkommer om de.

Byye!

Systemunderhåll...

Jaha, jag hade äntligen tänkt trycka in bild på katastrof helgens tårtor som jag inte blev nöjd med o skriva lite men nu har dom tydligen nå slags systemunderhåll nån timma så jag får vänta. Den börjar iofs i midnatt men min data kan vara lite trög med o trycka in bilder o jag pallar inte o börja om de skulle skita sig o allt försvinner.
Ses väl om några timmar eller imorn istället.

Tjadå!


Mandy svarar på lite frågor ;)

De e ju dags o svara på frågorna ni ställt. Några av er svarade jag direkt i eran blogg o några som frågade via mail fick svar där men här e svar till Linn o Sandra.


Linn skriver:

Hej! Jag undrar om ni kommer någon vart med din dövhet? för, hur mycket hör du egentligen? Jag går i tankarna att gå i en kurs för att lära mig teckenspråk :)

Förresten, bor du kvar i V-ås? Kollade nämligen dina första inlägg från 2007 :P



Hej Linn!

Jag inser att min presentation här till vänster måste ordnas o skrivas om lite. De stämmer ju inte att jag är döv längre.

Efter cochlea operationen i april förra året så har jag stegvis börjat höra bra igen. Jag hör inte som en normalhörande eftersom mitt högra öra fortfarande inte är opererat. Där hör jag lite med hjälp av en hörapparat men den hjälper inte mycke. De vänstra örat som nu är opererat hör jag väldigt bra ifrån. Dock inte som en normalhörande men jag kan föra en konversation o de märks inte ofta att jag inte har bra hörsel. Jag hänger med liksom. 
I vissa miljöer däremot så kan de bli problematiskt. Jag hör tex inte om nån bara mumlar eller pratar väldigt tyst i en restaurang eller liknande. 
En annan situation där jag hör dåligt kan vara när min mamma grupp är hemma o hälsar på med alla barn. Då kan de bli livligt o lite svårt o höra vad som sägs.
Som sagt, i vissa stunder märks de inte att jag har en hörselskada men ibland märks de väldigt tydligt.

Teckenspråk behöver jag inte använda mig av o har inte heller lärt mig de. Tycker de skulle vara häftigt o kunna de dock. Jag tycker du ska gå kursen ;)

Vi bor fortfarande i Västerås :) 


Sandra undrar:

1.är du och C gifta nu? isåfall ska ni inte ha kyrkbröllop?

Nej vi är inte gifta. Ser ingen anledning att stressa sånt. De får komma när ekonomin tillåter så vi verkligen kan njuta av dagen o förberedelserna utan att behöva stressa. Förlovning är oxå stort o gör så vi har ett fint band mellan oss. Han kallar mig sin fru när han talar om mig med andra ändå så de e ingen stress ;)
Blir troligtvis kyrkbröllop när de väl e dags.

2 du och C är vel kristna, har ni döpt adam?

Adam döptes i maj eller om de var juni så om du går tillbaks till juni inläggen så ser du lite bilder från de där. 
Om jag ska vara ärlig så var de inte viktigt för mig att Adam döptes. De var viktigt för C så därför gjorde vi de o kommer göra de med alla barn.

3. hur är er relation, då jag tidigare läst att det vart lite skakigt melan er?

Jasså? Har du? Vi är som vilket normalt par som helst. Alla har sina dåliga dagar men vi håller ihop o har gjort de i snart 11 år så inga större problem har vi.

4 vart kommer C ifrån, kan du hans språk?

C är född i Libanon o har arabiska som modersspråk. Jag kan några ord o meningar men vi pratar inte på arabiska. Han växte upp i USA så dom pratar på engelska i hans familj inte på arabiska.

5. vad satt C inne för?

Ja de kan du fråga han om ni springer på varan. Inte min sak att skriva om hans privata saker.

6 var båda era barn planerade, eller hände det bara?

Till viss del var dom planerade båda 2. Vi visste bara inte att de skulle gå så snabbt.
Med båda barnen har de varit att vi bestämt oss o efter nån vecka har vi varit med barn. Vi är väldigt tacksamma att de gått smidigt o snabbt för vi vet att de inte är de normala.

7. jag har en drömtårta jag ska föklara ingridenserna skulle du kunna ge mig ett prisförlsag på den?
kladdkakabotten, ett lager med chokladmousse, en ny botten, med chockladsås, marränger och banan, sen en ny kladkaka och så kör man chokclad runt hela och toppar med grädde banan och chokladsås.

 Hahaaa oj! Okey. Du kan ju maila mig om prisförslag på den. Behöver veta hur stor osv. [email protected]

8. åkte ni på semster till thailand ensamma eller vilka var ni med?

Nej vi åkte med ett annat par o sedan kom ett tredje par ner oxå efter några veckor.
Dom får presentera sig själva om dom vill de. Man måste respektera att folk ibland vill vara lite privata oxå. Alla vill inte ha sina namn o vad dom gjort uppe i en offentlig blogg.

9. vad tycker du om västerås gillar du staden?

Ja de gör jag :) Jag har bott här nästan hela mitt liv o här bor dom flesta i min familj så de e nog här jag hör hemma.
Jag passar inte som storstadstjej o jag vill inte heller hamna i en liten småstad igen. Har bott i både Ronneby o Visby o de kändes lite litet. Visby längtar jag tillbaks till dock.
Västerås e lagom storlek för mig ;)

10. vad tycker du om syrianer?

Jadu, jag måste erkänna att den här frågan känns lite underlig.
Jag tycker inget om speciella folkgrupper eller härkomster. De finns skit o guld hos alla vart man än kommer ifrån.
Har träffat både fina syrianer o dåliga syrianer, precis som jag träffat både bra o dåliga zigenare o sydamerikaner mm mm. De har inget med härkomst o göra.
Döma kan man göra lätt men verkligheten ser man bara om man tittar noggrant o lär känna folk innan man dömer.





Sådär! Nu har jag svarat klart. Hoppas ni e nöjda. Som sagt, de e bara o fråga på i kommentarsfältet så skippar vi speciella frågestunder. Jag kommer svara er!

Nu ska mandy äta.

See ya!


Fortsättning...

Har tagit en mysig kvällspromenad med givande pratstund. Sånt gör mig lycklig.

Nu är jag trött o orkar inte uppdatera så mycke så jag tänkte göra en fortsättning på bild bomben från december.

Vill bara säga först att JISSES va stor bebis är nu! Varje liten fotviftning känns o SYNS på magen. Den buklar ut åt alla håll o kanter när bebis  e vaken. Ibland sträcker den på sig så ben eller arm sticker ut på varsin sida. Låter kanske läbbigt. Men den gör mig lycklig när den håller på. Även om den kan göra mig riktigt illa ibland med dens knuffar o sparkar. Adam var en aning lugnare i magen faktiskt.

Nu kommer bildbomb! Enjoy...

Julfirande nr 2 hos mami...














Nyårsafton hos mig! 3 rätters t.o.m... ;)



Adams nyårs outfit...




HAPPY NEW YEAR!











Adam myser med fina Camilla.














Julfirande nummer 3! Med polarna den här gången...






Julklappsbyte på G!!!!!!!!




Återkommer med bild på helgens tårta.

Byye!

Bildbomb med december bilder

Dan före dan så var Adam uppe o hjälpte mamma o moster o gö fudge!




Julaftons morgon åkte vi till Bro o åt julfrukost med bror o hans familj. Goooodaste brödet serverades!




Adam hjälpte till o hänga ut julklappar till fåglarna. Hemmagjord fågelmat :)




Vi fick plats 12 pers o 2 barn hemma i mitt kök. Dom flesta i min familj kom på juldagen o då fira vi hos mamma. Tur de annars hade vi inte fått plats i min lilla stuga.



Julmat nr 1








Botten upp farsan!





Adam fick överdrivet mycke julklappar! Ca 99% procent av dom här var till han.




Hemmagjort julgodis




I år kunde Adam öppna alla själv ;)









Adam bryr sig inte mycke när pappa säger till...






I farfars hatt..










Lyssna på bebis i magen :)




Lite julmys innan läggdags o firande nr 2 hos Adams mormor




De kommer mera. Ni får vila ögonen lite så de inte blir för mycke för er ;)


Orkar jag...

För lääänge sen lovade jag o pula in bilder från jul o nyår. Sitter o funderar på om jag orkar gö de nu... Ska klura lite till...

Liten jämförelse...

Hittade en bild på mig när jag var i vecka 29 med Adam. Tänkte jämföra lite...




Med Adam i magen vecka 29...



Med bebis nr 2 i magen veckan 29...



Nå? Vad säger ni? Visst e jag myyycke större den här gången?


Grattis kungen!!!!!!!!

Jepp, idag fyllde kungen i huset 31 år. Vi börjar bli lite gamla nu...

Vi har haft en härlig dag tillsammans.
Lämnade lilleman hos dagmamma sen gick vi hem igen o sooooooov! De e sååå lyxigt o få sova eller bara o ligga i sängen o prata o kramas när man e småbarnsförälder. Vi lämnade Adam 10 o låg kvar i sängen till 14 när de var dags o hämta han igen.
Mitt möte blev inställt så vi drog o shoppa lite till födelsedagsbarnet. Han fick välja vaaaad han ville. Snällt va?
Sen blev de lite mat på restaurang, fika hos svärföräldrarna o sen hem o lägga Adam.
Vår vän kom hit för o vakta Adam medans jag o C gick på bio. LYX!!!!!! Ni föräldrar vet hur lyxigt de är o kunna gå på bio.
Vi promenerade dit o helt plötsligt kände man den där känslan som man hade innan man blev mamma o pappa. De var VÅRAN kväll o jag njöt verkligen av o gå armkrok med min C o prata o skratta SJÄLVA. Man kopplar av på ett annat sätt när Adam inte e med. De behövs ibland. Skulle egentligen tyckt att de var en underbar kväll bara att gå en långpromenad o prata men de blev bio. Little Fockers. Vi skratta en hel del faktiskt. C gillar nog o gå på bio. När de var nått roligt så skratta han o pussa mig på huvet varje gång. Jag älskar dom små knasiga grejerna han gör.

Sen blev de promenad hem o C verkade nöjd med sin födelsedag. De måste inte alltid vara så komplicerat o lyx lyx för att man ska kunna njuta.

Adam hade inte vaknat en enda gång. Skönt!!!!!

Nu blir de te o lite slapp. Vi köpte lite för mycke snask till bion så jäsning i soffan står på schemat.

Grattis igen C!!! Nästa år är vi 3 st som firar dig ;)


RSS 2.0