Magbilder

Nemen, kors i taket! Idag har jag ordnat magbilder!

Varsågod...

Vecka 29...






Ska skärpa mig med att ta magbilder, jag lovar.

De har ramlat in lite frågor i mitt förra inlägg "frågestund". Kul! Fortsätt fråga på så svarar jag så fort jag kan.

Nu ska jag fylla i lite papper inför morgondagens o onsdagens möten. Mycke o fixa när man vill starta eget ;)

Frågestund

Jag mår piss efter helgen! Sådär ja, nu vet ni de.
Jag orkar inte skriva om de nu för jag orkar inte tänka på de men jag kan säga att jag nästan inte sovit på hela helgen o slutresultaten på tårtorna blev kassa! Jag är såå onöjd! Kommer antagligen INTE lägga in bilder.
Jag får skylla mig själv att de blev så för jag tog mig ann 6 tårtor varav en var till 60 pers. Allt till samma helg. De funkar inte när man har en 1,5 åring o ta hand om oxå. Tiden räckte inte till o kvaliten försämrades.
Alla fick rabbatt så klart men jag ska maila o säga att jag e skyldig dom en gratis tårta.
Fyy vad kasst man mår när man känner man gett ut en ful tårta! Hoppas dom gilla smaken iaf. Den e ju likadan även om utseendet inte e fint.

Nog om de. Skriver kanske mer sen.

En läsare som heter Sandra tycker jag ska ha frågestund här på bloggen. De e så några som läser min blogg så jag tror de ev kanske bara är du som kommer komma med frågor Sandra haha. Men shoot! Bara fråga på!
De e kul med frågor!

Emelie undrar vad jag använder för verktyg när jag gör figurer. Visst hade de varit underbart om de fanns ett verktyg för o modelera varje figur Emelie? Tyvärr finns de ju inte de. Jag använder mig endast av mina händer o ibland även en lite tandpetare för o få fram vissa saker i tex ansikte mm. Om de är nått mer specifikt ställe på en figur som du undra över så säg till så ska jag försöka förklara hur jag gjorde.
Jag brukar googla fram en bild på figuren jag ska göra o sen försöka forma den efter bilden. Ibland går de bra o ibland blir de bara skit...som i helgen med min Tingeling figur. Gjorde 3 st men ingen blev bra. Då blir man ledsen.
De finns några som kommenterat o lämnat sin mailadress för dom varit sugna på o köpa tårta. Jag har mailat er med adressen ni gett men jag har inte fått svar. Om inte mailet kommit fram så har ni mail adress här, [email protected]

Maila till den om ni vill.

Nu ska käka nått o sen ev åka o kika på syskonvagnar.
Månad 7 nu :)))



Massa möten

Föööörlååååt!

Jag återkom aldrig på kvällen. Vi hade nämligen taco kväll här hemma med några i min familj. Mamma ska till Uruguay på fredag så vi ville passa på o mysa lite innan.
Efter de var jag tvungen o baka upp 4 tårtbottnar till morgondagens tårtor plus göra några fluff fyllningar. Sen var jag tvungen o sova för jag skulle ju upp 8 idag. Hade ju ett möte o gå på o de gick strålande!!! Nu händer de grejer folk!!!! Ska inte prata för mycke utifall allt skiter sig men dom jag hade möte med sa att dom vart helt däckade av min talang o vill hjälpa med allt dom kan hjälpa med. Dom har ju kontakter med allt o alla så de e inga dåliga folk jag får hjälp av. VÄÄÄLDIGT tacksam!!! Vi satt o prata i 2 timmar så de drog ut liiiite på tiden hahaa!

Har ett till möte nu kl 13 så jag måste jalla jalla lite. De är en kvinna som ska hjälpa mig ordna en hemsida. Sen måååste jag göra klart 4 tårtor o förbereda resterande av helgens tårtor. Tror därför inte jag hinner återkomma med magbild (som inte ens är tagen än) på en tag. Ingen steg-för-steg beskrivning på ballerinans tyll heller men för er som vill veta hur den görs så kan ni söka på youtube. Skriv "how to make fondant frills" tror jag de var, så hittar ni en bra beskrivning. Lycka till!


Nu måste jag andas lite innan nästa möte.

See ya! 


Lite snabbt bara...

Imorse vaknade jag av att bebben i magen sparkade på mitt högra revben om o om igen. Jag tänkte att den slutar väl snart men nope. Den satt så o sparka i kanske 10 minuter. Kanske ville mamma skulle upp o käka eller nått...

Jag har iaf nyss varit o lämnat Adam hos hans dagmamma.
Tydligen bara ett barn till där idag för alla andra e lite snoriga o hostiga idag. Hoppas Adam klarar sig.

Jag tänkte bara slänga in 2 bilder. Mest till Emelie som e nyfiken på fjällräven väskan.
Här e Adam på väg till dagmamman med sin fjällrävs rygga ;)



Den är egentligen jäääätteliten men ser så stor ut när lilla Adam har den på sig. Fanns i massa färger. I like it!

Sen tänkte jag slänga in en bild på allt jag handla när jag var i Stockholm för nån vecka sen o handla på tårtdekorsbutiken.




I lådan är de massa sugarpaste.
Tänk att allt de här blev över 3000 kronor! Inte billigt med tårtmaterial... Tur jag hade ett presentkort från mina fina syrror på 700! :D

Nu ska jag mysa ner mig bredvid C en stund innan tårtbakeri inför helgen börjar. Han har tagit sig en rejäl sovmorgon nu innan han börjar jobba 14.30 så han ligger under täcket o e varm o gosig. Till skillnad från mig som fryser halvt ihjäl! Tänkte sno lite värme av han...
Dessa timmar när Adam är hos dagmamma har verkligen varit behövliga för vårat förhållande. Vi har verkligen behövt lite ensam tid med varandra. Helt otroligt vad några timmar per dag kan göra...

Emelie är även lite nyfiken på hur jag gjorde ballerinans tyll (tårtan från förra inlägget). Jag ska försöka återkomma med en steg-för-steg beskrivning på de lite senare (o även magbilder). Hoppas jag hinner.

Ha en bra dag nu allihop!

See ya

Just ja!!!!!!!
LYCKA TILL VIVVI!!!!!!
Vivvi är en väns mamma som oxå ska operera in ett cohleaimplantat imorgon (tror jag de var) så nu antar jag att hon sitter på sjukhuset förväntansfull o lite pirrig kanske, precis som jag gjorde för nästan 1 år sen.
Allt kommer gå bra! Kram till dig!

Vad händer i vår stuga egentligen?

Jag har insett att jag berättar lite lite i bloggen om vad som händer. Så e de ibland. Finns ingen tid o ibland så vill man inte riktigt.

Jag har tex inte nämnt att jag flyttat. Jag bor i lägenheten på stan igen o ÄNTLIGEN mår man bra igen! Den är ju helt nyrenoverad o fräsh så vi trivs som attan! Baksidan har jag ju saknat till döööds o nu äntligen får jag njuta av den igen. Vet inte hur länge vi blir kvar men vi har bott här sen november nu. Hoppas vi stannar lääänge!

Sen händer de ju massor med mitt framtida företag oxå.
Jag har ju som sagt blivit kontaktad av en kvinna på Stadshuset som ville hjälpa mig att starta ett företag med mina tårtor. Innan jul o alla ledigheter så träffades vi ca 1 gång i veckan o tog ett steg i taget för att starta upp nått.
Nästa steg är nu på torsdag då jag o den här kvinnan, som heter Madeleine, ska träffa en person som jobbar på Almi. Vi ska se hur dom kan hjälpa.
Efter de vill hon boka in en träff med hälsovårdsmyndigheten för att godkänna mitt kök. NERVÖST! Men dom hade sagt att dom inte är så hårda nu för tiden. Ev att jag måste ha en separat kyl till tårtorna. Vi får se hur de blir. C vill nämligen ha en lokal på en gång medans jag vill jobba hemifrån i början o ha en ev lokal eller tårt shopp som mål längre fram. Jag ska ju ha barn snart o dessutom vill jag inte sitta med en extra hyra att betala om de inte går runt. Men C är helt bombsäker på att de kommer gå toppen o tror verkligen på de här.
Jag kanske e lite mer realist vad vet jag...
Jag börjar med att träffa Almi nu iaf så får vi se vad som händer.

Ett namn har jag iaf. E ni beredda?

Mitt företag kommer heta...

Mandys Magic Bakery

I löve it! De var inte jag som kom på de utan min vän Dave så nu e jag skyldig han obegränsat med tårta livet ut hahaha!

För ca 2 veckor sen startade jag en egen grupp sida på facebook som ni kan hitta om ni söker på Mandys Magic Bakery. Den växte till sig till över 300 på bara några dagar. Jätte roligt! Jag har fått sån fin respons av folk. DE är lycka!
Dessutom rasar beställningar in! I helgen har jag 7 tårtor att göra. Imorgon måste jag sätta igång. Ska bli spännande o se om jag klarar av de. De får bli ett litet test o en försmak på hur de ev kommer bli längre fram om jag öppnar en tårtshopp.

Jag har tom fått 4 beställningar på bröllopstårtor till i sommar. Jätte spännade!
Fick en 5:e bröllopstårtebeställning oxå men den var jag tvungen att tacka nej till. De var nämligen till den 23:e april o jag är beräknad att föda 25:e så de vart lite för risky...


Nu vet ni liiite mer vad som händer i mitt liv så nu får ni hålla tummarna att vi klarar de här o att Mandys Magic Bakery blir succé ;D

Gå in o bli medlemmar i min facebook sida o om nån behöver tårta så kan dom ju kika där på bilder. Jag har ju ingen hemsida än att länka till men de kommer. Sidan på face får duga tills dess.

Iaf, nog med tårtsnack.

Kära lilla Emelie frågade om en liten magbild o jag insåg att jag faktiskt bara tagit 1 enda bild. De var i vecka 20 ca. Nu är jag i vecka 28 så den har ju växt en heeeel del.
Jag ska ordna en magbild, förhoppningsvis till imorgon, så får ni se hur bauta jag är nu.
Har lite svårt att förstå att de är hela 3 månader kvar när jag kikar ner o ser min stora mage. Hur stor kommer den bli egentligen?!?! Tror den blir större än med Adam iaf.

Ännu har inga symptom på graviditetsklåda (som jag fick med Adam) dykit upp o jag hoppas den håller sig borta. De är ju stor risk att jag får de igen sa dr men då skulle de som tidigast visa sig i vecka 30 sa han.Alltså om 2 veckor. Med Adam tror jag symptomen kom nånstans runt vecka 32-34.
Vill verkligen inte bli igångsatt tidigare igen. Jag ser verkligen fram emot att få vara med om att vattnet går o allt tjohej som blir då. Hoppas hoppas...

Den e lugnare nu än förut iaf. Tror de beror på att de börjar bli trångt där inne. Undrar vad de kan vara... En liten Felicia eller en liten --------------------. Ja som ni ser avslöjas inte killnamnet. Jag har redan gjort bort mig en gång med att avslöja vår framtida dotters namn som sen folk valt att härma med så nu avslöjas inget nånsin mer. Man lär sig av sina misstag.
Ett till ultraljud blir de om ca 1 månad o då ska jag tjuvkika om jag ser vad könet är men jag tror inte jag frågar. De e så nära nu så vi ska nog klara o hålla oss. Men jag e sååååå nyfiken!!!!!!!

Nej kära vänner nu rabblar jag bara massa strunt. Ska nog avsluta innan ni somnar.

Här e lite bilder på en av helgens tårtor. OCH jag måste säga att jag tror detta är min favvo....

En ballerina tårta till en ballerina










Dessvärre var ballerinan som fyllde år ägg allergiker så jag ordnade 2 ägg fria bitar till henne oxå som en överasskning. Man kan ju inte låta födelsedags barnet titta på när alla andra smaskar tårta! ;)





God natt fina ni o TACK för era glädjespridande kommentarer ang mina tårtor! Ni e så goa! :))


Helt otroligt!

Ja de e de faktiskt! För första gången på över 10 månader så har jag tittat på en film! De var så sjuuukt länge sen jag gjorde de! Men C frågade så snällt om vi kunde ha en film dejt ikväll så jag var tvungen o säga ja. Jag har saknat o tända alla ljus i stugan kurra upp i soffan med massa gott o glo film. Mysigt!
Trodde de skulle bli The Notebook men han kom hem med nån komedi istället. Synd att de blev en jäkla skit film till film premiären men lite skratta vi iaf.

Jahapp, jag skulle berätta om den stora tårtan jag gjorde i helgen till 140 pers. Visst va de så?

Jag är sååå glad att dom blev nöjda! Nu har jag fått 3 mail där dom tackat för "en helt gudomlig tårta". Hur kan man inte bli glad?

Jag är bara glad att dom inte såg kaoset som var precis innan. Herre min gud! Trodde de var kört där ett tag o började nästan hyperventilera. Eller jag gjorde de! Jag hyperventilera! Mamma fick lugna mig haha!

Ska berätta...

Tårtan var till en pojke som skulle döpas. Mamman ville INTE ha nån våningstårta o inte heller 2 eller 3 st. Hon ville ha EN hel tårta till 140 pers. En bibel skulle hon ha. Jag mätte vår kyl för o se hur stor jag kunde göra som störst för o få plats med den o de blev ett bra mått som skulle räcka till ca 235 pers.
Jag gjorde 4 tårtbottnar med min näst största form. Sen byggde jag ihop dom 2 o 2 på varsin bricka.
Tårtorna la jag så långt ut i kanten som jag bara kunde för att sen bara behöva dra ihop dom när den skulle byggas ihop. Jag kunde inte ha hela tårtan i kylen pga att den var för stor men eftersom de var en bibel så var de ju bara att göra 2 sidor som sen byggdes ihop.

C o jag åkte till ByggMax där vi flörta till oss en lagom stor träskiva att sen ha tårtan på, som bricka.
Jag köpte en fin duk o täckte träskivan med o även en liten fin spetsremsa att ha runt tårtan.

Allt gick som smort o vi väntade bara på att dom skulle ringa o be oss komma med tårtan när dom ätit.
Inget samtal. Tillslut ringde dom desperata o undra vart tårtan var. De hade blivit missförstånd! Dom trodde vi bestämt ett klockslag o vi trodde dom sagt dom skulle ringa. Panik! Jag skulle ju bygga ihop den oxå!

La båda delarna bredvid varandra på träbrickan o la på dom sista dekorationerna sen bar vi den EXTREMT tunga tårtan till bilen...nästan iaf.
Träskivan var för bred för dörren!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vi kom inte ut! Mamma sa "SÅGA AV DEN" men de fanns ingen såg o dom väntade ju! Panik!!!!!!! 
Vår enda lösning var att vicka brädan tills den kom ut genom dörren. När man vickar en bräda med en tårta på så glider tårtan ner, för er som inte vet...
Jag o mama tog emot tårtan som var halvvägs ner till golvet. Vi höll den på sidan o såg hur alla dekorationer ramla o några gick sönder. De var här jag börja hyperventilera.
jag skrek bara skynda tryck ut den så vi kan räta upp den igen innan den ramlar i golvet! Var säker på att den skulle de o jag bara tänkte hur dåligt jag skulle må av att 140 pers inte får tårta som värdparet lovat dom.
Mammas finger hade fastnat mellan brädan o dörrkanten så de var därför de var svårt o trycka ut den men till slut fick vi igenom den. Mina händer skaka när jag stod där i mörkret vid bageget på bilen o försökte fixa de som gått sönder. bandet jag hade i mitten sprang jag in o gjorde om.
Som tur var så klarade sig allt utom ett halsband jag lagt i mitten. Tyvärr fanns de ingen tid att fixa de för dom väntade så jag fick skippa de.
Tårtan kom fram iaf o som jag skrev, dom blev fantastiskt nöjda med både smak o utseende så då kan jag inte vara annat än nöjd oxå. De var bara riktigt hemskt där ett tag. Jisses vad svettig jag var på kvällen sen. Meeen de var bara ladda om för jag hade ännu en tårta o fixa när jag hade lämnat av den här. Fick lite tid o lugna mig iaf. De var behövligt!

Här är den dramatiska doptårtan...

















Halsbandet i mitten är de som tyvärr inte kom med men korset fick följa iaf.

Vad tycker ni?

Behöver jag säga att familjen gillar guld o glitter o lite to much eller syns de på tårtan? Ingen enkel simpel tårta ville dom ha iaf... Däremot var den inte sååå svår o göra som tur är ;)


Nu ska jag nog sova. Har mycke o fixa imorn.

Ska försöka hinna med ett inlägg oxå. Jag gjorde nämligen min favvo tårta av alla tårtor jag gjort efter den här blev klar. Ska visa er den.

Förlåt att de blir mycke tårtsnack just nu men de e liksom de som händer i mitt liv nu. Hoppas de är ok.

Sov gott!

Kommer snart

Jag ska uppdatera, jag lovar. Lite bizzy idag men förhoppningsvis kan jag skriva lite ikväll. Vet att många som inte har facebook e lite nyfikna på den stora tårtan jag gjort. Hoppas jag hinner ikväll...

Kram!

qpoewidfhi

Kom inte på nån rubrik...fick bli så där, sorry.

Vad gör ni? Jag vet inte vad jag gör. Sitter o glor med miljoner tankar i huvet. Mest om tårtor dock så inge spännade för er.

Idag har varit en skön dag. Jag o Adam klev upp, käka frulle, promenera ner till stan o mötte upp Vanessa o hennes son Viktor.
Vi snodde med oss lite Spicy Hot käk (jaa snodde :S. Dom trodde nämligen vi fått för lite så dom sprang ut efter oss med en extra portion men vi fattade inte vad dom mena förrän efter ett tag så EGENTLIGEN kanske vi inte snodde den. Eller joo, de gjorde vi. Vi gick ju aldrig tillbaks o lämna den när vi insåg att vi fått för mycke. *Dåligt samvete* Förlåt Spicy...) sen gick vi hem till mig o käka med våra puddingar.
Efter lite lek lämna vi dom hos dagmamma, ännu en gång problemfritt (duktig kille!), o sen traska vi tillbaks till stan o spana runt lite.
Jag e trött på att bära med hela skötväskan när jag lämnar Adam hos dagmamma. Han behöver ju inte allt som e i den när han är hos henne så jag var på jakt efter en mini rygga till honom. Efter hett tips från vanessa så fick de bli en Fjällrävens mini rygga. Såååå söööt! Den är i bilen men jag ska visa den sen. Adam kommer va supergullig med den på ryggen :)

Sen traska vi för o hämta puddingarna. Idag hade dom haft vilostund hos dagmamman o jag var helt säker på att dom aldrig skulle få Adam till o somna men ännu en gång chockar han mig. Han o Viktor var dom enda som vilat. Härligt när de funkar som de ska.

Direkt efter dagmamma så vinka vi hejdå till V o V o mötte upp pappa C. Sen drog vi till busborgen så pappa C (han är den som leker mest) o Adam fick leka av sig lite.
Jag promenerade hem lite tidigare än dom för o fixa fika. Hade nämligen en tårtbeställare som ville komma o visa en skiss på en tårta hon önskar till sin sons dop.
Tårtan ska vara klar nu på lördag o den ska räcka till 140 bitar så de blir den största tårtan hittills. Spännade...
Den o en till tårta till en annan beställare ska vara klart till helgen så jag har massor med jobb o göra nu. Kul!

Imorgon åker jag o C till Järfälla. De finns nämligen en tårtbutik där. Jag har ett presentkort som jag fått av min syster men den går bara att använda i butiken så jag ska passa på nu o köpa lite mer färg o grejer. Jag har en känsla av att jag kommer känna mig som om jag e i himmelriket! Riktig godisbutik för en sån som jag.
Tyvärr öppnar dom inte förrän 16.30 imorgon så de kommer bli lite sent.

Adam har 18 månaders kontroll hos läkaren imorgon kl 13 så vi kör en lunch på stan innan läkaren sen lämnar vi Adam hos mamma o drar på tårtdekor roadtrip. KUL!!!!! :D

Nu vet ni vad jag gjort o vad som händer imorn. Bra va? Anteckna de så ni inte glömmer bort.

Nu ska jag glo vidare här.

FÖRST måste jag säga dagens höjdpunkt!!! Min kära söta lilla Vanessa tog med en super charmig present till mig! En gammal gammal kaffe malare. Den va så himla charmig! Ska sätta in en bild på den. Jag blev så himla glad! Hon vet vad som funkar hos mig ;)
Tack vännen min!!!!!!!!!! <3

Riktigt trött

Nu e jag riktigt trött o mår faktiskt dåligt pga att jag sovit för lite men ändå sitter jag här istället för o ligga o sussa i sängen. Ibland e man bra envis...

Sömnbristen beror på tårtbakandet som varit i helgen. Jag borde förbereda bättre istället för att göra allt samma dag. De blir att jag sitter till 6 på morgonen o sen kliver jag upp 10 med Adam (Jaa han går upp 10 helst om mornarna)
Även om pappa C hjälper till så har jag svårt o sova vidare när min krullis e vaken. Vet inte vad de beror på.
Jag vet iaf att jag måste skärpa mig o förbereda bättre så jag får mer sömn för bebben i magen kanske inte mår bra av att mami bara sover 4 timmar per natt o sen e igång hela dagen.

Inskolningen har iaf gått fint den här veckan. Vi lämnade ju barnen själva där redan andra dagen o Adam har inte gråtit nått på hela veckan. Jag e så stolt! Han e duktig min prins.
Nästa vecka är de 2 timmar själva per dag igen men på fredagen är de heldag. jag ska bara ha Adam 4 timmar om dagen hos dagmamma så på fredag börjar han 10 o slutar 14. De e bra de för jag har maaaaaassor att göra!
Skönt att han inte får panik där iaf. Shit vad man e stolt som mamma när barnen är så duktiga.

Jag o Adam var på en kvällspromenad innan läggdags. Vi råka hamna i en godisbutik. Jag som inte ens gillar godis köpte ändå för 60 kr. Efter 2 blev jag äcklad. Jag o godis funkar inte. Bara choklad!
Sen gunga vi lite, gick hem, tog en macka o sen somna Adam.

Jag har bara myst hela kvällen o njutit av o inte ha några måsten ikväll. Jag har kämpat tillräckligt i helgen känner jag.


Eftersom ni är så dåliga på att kommentera här så fick jag inga svar om vad en sköterska har på sig här i V-ås. Körde därför en egen påhittad klädsel till min lilla figur.

Blev RIKTIGT onöjd med denna tårta! Hon ville ha färgerna rött o vitt men när jag kom till slutet så märkte jag att jag inte hade tillräckligt med röd sugarpaste så jag var tvungen o måla. Resultatet blev KASST! Dessutom kom dom för tidigt så jag hann precis lägga dit sista dekorationen o medans C öppnade dörren så fotade jag snabbt några bilder...som självklart blev kassa.

Här är iaf sköterske tårtan...












Stetoskop, sköterske mössan, plåster, spruta o EKG mönstret var beställaren själv som kom på att hon ville ha på tårtan.

Hon blev nöjd iaf, även om inte jag blev de. Så nöjd så jag fick en stor kram :) Mysigt!


Den andra tårtan jag gjorde var till en tjej som ville ha en tårta till sin mamma. Hennes mamma kämpar tydligen med städning 24 h per dag så en morsa o städgrejer va hennes önskan.

Så här fick de bli...






Haha! I know how she feels ;)

Ännu en super nöjd beställare. De ger en verkligen lyckorus när man ser deras miner.

Jag har massa mer tårtor o visa här men nu ska jag hänga vid tv:n ett tag o snacka lite med mini bebbe i magen.

Ha en bra helg!

Sköterske tårta

Japp! En sån ska jag pyssla med ikväll. De e nämligen en tjej som tagit sköterske examen. GRATTIS till Dig! Bra jobbat!
MEEEN! Hur ser sköterskornas kläder ut i Västerås??? Jag har varit där många ggr men minns inte alls :S De enda jag minns e att dom har vita genomskinliga brallor på sig. Man ser jämt the underpants på en sköterska när hon böjer sig efter nått. Jag kommer skippa just den detaljen. Tycker de e lite läskigt o ha så på ett sjukhus men men...de gör väl nån stackars patients dag. Iaf, ÖVERDELEN? Vit o nå blått nånstans har jag för mig. Nån som vet??? Vill inte behöva åka dit o checka in en nurse liksom.

3 tårtor har bakats o de luktade så sjukt gott i lyan så jag var tvungen o baka nått till oss oxå. De blev en ananas kaka som vi ska smaska på med lite glass. MUMS!
Om jag inte redan bodde med mig så skulle jag flyttat in med mig BUMS! ;)

Nu e de fika taijm!

Återkommer...


De gick ju bra de där...

Ja inskolningen idag gick fint, förutom att de va himla svårt o få upp min lilla kille på morgonen. Han ville soooova. Morgontrött grabb.
Vanessa o hennes son Viktor kom hem till oss för o göra sällskap till dagmamman. Efter lite te o peppning så traska vi dit. C ville inte missa Adams inskolnming så han hängde på fast man bara fick vara en förälder med. Efter lite fjäsk till dagmamman så fick även C komma med in.
Adam hängde mest runt farsan o lekte o titta bara då o då på dom andra barnen. På slutet vågade han sig in längst in i rummet där låtsas spisen stod men i början var han bara på en sida av rummet medans andra barnen var överallt. Jag hade fullt upp med en liten kille som smekte mitt hår o mitt ansikte o log med en kärleksfull blick på mig hela tiden. Han ville bara leka med mig o sitta i mitt knä mest hela tiden. Tror han blev lite kär i mig för när jag gick ut i hallen o skulle klä på Adam för o gå hem så kom dagmamman med den lilla killen o sa att han börjat gråta när jag gått från rummet, FAST hans mamma var där hela tiden hahahaa! Thats lööve! :D

Jag o Vanessa har hela tiden trott att vi ska vara med första 2 veckorna innan vi gör de där jobbiga...vinka hejdå o gå...MEN dagmamman sa idag att de ska vi gö redan imorgon! Shit! Tur jag har Vanessa som går igenom samma sak annars skulle jag nog inte klarat de så bra med alla gravid hormoner som finns i mig nu.
Som Vanessa sa, vi lär stå o ful böla utanför porten när vi går haha!

Nu så här på kvällen när jag tänkt lite så känner jag ändå att de nog är bra för mig att få den här egen tiden. De e så mycke som man stressgör här hemma samtidigt som man underhåller Adam o de kommer verkligen bli mycke lättare att bara kunna göra de man ska utan att behöva underhålla Adam samtidigt. Sen när han kommer hem så e alla sysslor gjorda o lunchen e klar så då kan jag fokusera på Adam mer. De e ju jätte bra! Men shit vad svårt de kommer vara ändå. Tur jag bor nära så jag kan springa dit vid ev panik o Adam abstinens.

Bebben i magen har en otrolig hicka just nu :) Hela jag hoppar till!
Vi var till BVC o lyssna på hjärtljuden idag o mätte magen osv. Mysigt! Den är precis på kurvan som Adam var oxå. Inte för stor o inte för liten. Duktig bebbe! Nu ska vi dit igen om 4 veckor o om ca 6 veckor ska vi titta till den med ultraljud igen för o se så den växer som den ska o mår bra. Då KANSKE vi frågar om könet men jag vet inte...

Efter BVC träffa vi C:s föräldrar o åt mat på stan sen gick vi hem o mös o efter de kom Adams farbror o kusin o lekte med Adam. Han var helt slut sen o somna redan vid 18.30. Bra tänkte jag, för då kanske han kommer upp i tid imorgon MEEEN han vakna 2 timmar senare o ville upp o leka. Envis som jag e så fick han vara kvar i sängen o vi snacka lite om livet tills han somna om igen. De e bra o vara envis ;) Han får inte lära sig att man blir lyft ur sängen om man vaknar o vill upp fast de e sovdags SÅDESÅÅ ADAM!

Nu ska jag ta fram kläder till lillpöjken till imorn så de inte blir för mycke morgon stress...hatar sånt...sen ska jag nog sussa. Imorgon när Adam e på dagis så e de tårtbakeri som gäller! 2 tårtor ska göras varav en är 2 våningar.
Jag har missat att lägga in massa tårtbilder i bloggen men jag får köra en tårtbildsbomb igen snart ;)
Här är iaf en tårta som jag gjorde i helgen. Yoda tårta ville dom ha o efter paradis tårtan (som tömde mitt fantasi förråd för ett tag) så hade jag inte mycke ideer så de fick bli som alla andras Yoda tårtor...svart med stjärnor o Yoda på. Blev nöjd ändå. Han e lite klurig Yoda...speciellt när man aldrig sett filmen :S







God natt!

Lite fel...

Inlägget "inskolning" här nere blev visst publicerat för några dagar sen. Hann inte lägga in bilder när de skrevs så hade tänkt lägga in den senare men jag måste råkat tryckt på publicera ändå.
Nu har inlägget bilder iaf så jag publicerar om de ;)

Godnatt!


Inskolning

Imorgon börjar Adam sin inskolning hos en dagmamma som ligger precis runt hörnet.
Egentligen tycker jag inte han behöver gå hos dagmamma eftersom jag inte jobbar men nu börjar magen bli stor o större ska den bli så de e nog bra att han får lite stimulans o lek från andra barn. Jag kommer ju knappast orka leka som jag gjort innan med en bauta mage o de blir han som blir lidande áv de.
Dessutom får jag lite mer egen tid att fixa med tårtbeställningar. Slipper jag vänta tills han somnat o sen sitta o pyssla med de hela natten o missa massa sömn.
De e nog bra att han börjar dagmamma men den dagen jag måste lämna han o gå kommer jag vara ett VRAK! Jag kommer känna att jag överger min son till en främling (även om hon verkar supergullig) men de e väl vanligt? Tur min kompis börjar inskolningen med sin son samtidigt o på samma ställe som oss. Vi kan stötta varan ;)

Jag e liiiite nervös över hur Adam kommer vara med alla andra barn. Han är en tänkare min Adam o super försiktig. Han är inte en av dom barnen som tar för sig o leker som en vilding. Han e en av dom som mest vill stå o kolla på ett tag innan han vågar vara med o när han e med så e han superförsiktig.

Vi var tex till Busborgen förra veckan med en vännina som har en dotter i samma ålder. Där sprang hon runt runt runt o jaga sin lilla tjej som var överallt o prata med alla medans jag satt stilla (skönt för en gravid kvinna) på en plats o titta på min son. Han går aldrig långt ifrån mig o han kollar mycke på andra barn när dom leker innan han kommer igång själv. Vill han gå nånstans så tar han min hand o tar med mig. Han springer aldrig ifån mig. De e rätt skönt men jag blir orolig att han inte ska va med o leka med dom andra för han bara kollar på. Men som sagt, han brukar komma igång efter ett tag o våga mer men aldrig på en gång.

Adam på Busborgen...

Man måste hålla i hand innan man går nånstans... (Notera min mage som ploppar fram)












Han e rolig min kille för han e såå pedant redan nu!
De finns ett mini boll hav på Busborgen o istället för att hoppa i o leka som dom andra barnen så började han samla alla bollar som åkt utanför o slängde i dom igen. Han e tokig i o städa o så fort han hittar nån smula av nått på golvet hemma så springer han o ger den till mig. Om jag säger "den ska vi slänga" så går han till soppen o slänger o sen stänger luckan efter sig.
Han e noggran med allt. Inga köksluckor får vara öppna. Dom ska va stängda o allt ska va på sin plats.
Häromdan ville han gunga i gungstolen men de var 3 kuddar som låg där. Istället för o slänga ner dom, som många barn i hans ålder skulle gjort, så tog han en kudde i taget o gick o la den fint på soffan innan han bad mig lyfta upp han på gungstolen så han kunde gunga. Han e så ordentlig! Med allt!

Han chockar oss med hur mycke han förstår oxå. Som när vi säger att han ska slänga nått o han gör de på en gång.
Vi satt o lekte i hallen i förrgår o jag fråga om han ville gå o bada. Han titta ner o tänkte lite sen titta han på mig o nicka ja, ställde sig upp o gick rakt till dushen o till sin balja. När lärde han sig allt de här? De går så fort nu så man hänger inte med! Han e ju bara 1,5! Visste inte barn i den åldern va så kloka.

Allt han gör e så kul nu! Han pratade med sin pappa i telefon innan han skulle somna o han ser så rolig ut! Han nickar ja o babblar som tusan på hans roliga språk som om han o hans pappa har en intensiv disskution om nått sen plötsligt börjar han pussa telefonen o vinkar hejdå. Med andra ord, han hade pratat klart med farsan hahaa fy vad jag skratta!!! De va så otroligt gulligt o se han pussa telefonen. Måste nog filma nästa gång dom pratar med varan i telefon för de e så sjukt roligt o kolla på han då.

Min lilla stjärna. Så ödmjuk, snäll o duktig redan nu. Vad ska de bli av dig...

Vilken helt otrolig vinst vi fick den dagen du kom.


Dagen efter nyår. Vi var ute o hade picknick o pulka dag. Adam löööves the pulka!




Sånt här tex kommer jag kanske inte orka om bara några veckor... Var redan något tungt o dra han på vissa platser. Tur att han acceptera andningspauser...

Nu ska jag packa ner ett örngott o ett foto på Adam i hans väska till imorn. Man ska ha med örngott till vilostunderna o foto till foto placeringen. Hur gulligt!? :))
Min bebbe e stor nu...

Resultat!

Jag e bizzy bizzy just nu. Tänkte bara trycka in resultatet på Paradis tårtan till er som är nyfikna.

Min tolkning av paradiset...




I paradiset går alla ihop. T.o.m kaninen o lejonet...




Beställaren blev super nöjd. Då blir jag glad :)


Återkommer lite senare.

Ciao!

Paradiset

Kl e tjugo i 4 på morgonen. Sitter här o gör tårta. Paradiset vill dom ha. Jag har hjärnstop. Paradiset. Hur tolkar ni de?

Ni får se resultatet inom kort.

Hoppas ni sover. De skulle jag oxå vilja... Lite till sen ger jag upp innan bebben i magen blir arg för mamma aldrig sover.

TACK!

Vill börja med o tacka för era FINA kommentarer o ert stöd i förra inlägget. Ni e så fina :) Vilken pepp man får av Er!
Adam verkar må bra o e tillbaks till sig själv även om han var lite extra trött efter händelsen. De var vi nog allihop...
De enda jag tänkt på sista dagarna e att ögat på den sidan smällen kom på har börjat bli extra vattnig ibland. De ska vi kolla upp men annars oroar jag mig inte för nått annat med han. Han e pigg o glad som alltid, min lilla stjärna.

Just nu sitter jag med min kopp te o en bit sockerkaks rester från igår då jag hade besök. Shit vad glad jag blev när jag kom på att de fanns sockerkaka över! Såna är vi, vi gravida kvinnor. DE e lycka för oss. Iofs e de lycka för mig även när jag INTE e gravid men något extra glad blir man som gravid.



Mums!


Idag vart de vardagslyx på hög nivå för mig o Adam. Vi började med att åka till Busborgen med pappa C innan han börja jobba. Sen drog jag o Adam hem o tog en siesta på hela 2 TIMMAR! Nice!!!
Sen börja lyxen! Mamma kom hit o gjorde sin berömda hemmagjorda pizza o syrran kom o måla möbler. LYX!
Syrrans dotter, som e ungefär 3 år äldre än Adam, busa järnet med min lilla krullis. Dom e sååå söta o kolla på! Vad än Mayah gör så vill Adam göra likadant men problemet e bara att han inte har samma kordination än som Mayah så de blir otroligt roligt o titta på ibland :D Han försöker snurra o dansa o göra samma rörelser o lika snabbt som Mayah. Sen faller han o o tittar upp o skrattar åt sig själv massor. Charmör e han!
På slutet ville han mysa o tog tag runt Mayahs höfter, krama o titta rakt upp på henne (som e ungeför 1,5 huve längre än honom) o sa lite mjuka ord på hans språk, som förövrigt e de roligaste ljudet jag hört i mitt liv.
Ja han vart kär idag min lilla gosse.
Han var såååå trött efteråt men han kunde inte somna. Han låg i nästan 2 timmar o sjöng, fnissa o skratta i sin säng. Som om han var såå käär! När jag gick in o kika så fick jag världens smile av han. Min lilla gosse e lite små förälskad tror jag...

Har ni haft en bra jul o nyår? Vi har haft myyys! Berättar om de i ett annat inlägg med lite bilder.

Bebisen i magen har blivit stoooooooooor! På bara en vecka så explodera den o nu har jag bauta mage på riktigt. Större ska den bli oxå! Helt otroligt!
De e riktigt mysigt o vänta barn igen. Speciellt nu när man känner den hela tiden o även utanpå magen. Man har saknat den här känslan o jag kommer nog alltid sakna den när jag inte e gravid. Får la se till o va gravid jämt så jag inte saknart ;)

Alla misstankar om vad de är för kön e helt o hållet samma gissning från alla. De är endast EN i min omkrets bland familj o vänner som tror de andra könet. Annars tror alla lika. Jag har ingen aning... C e helt säker på sin gissning.
Om vi kollar kön så vet jag inte om vi avslöjar till fler än familjen men jag tror inte vi kommer kolla den här gången. Gör vi de så väntar vi nog till extra ultraljudet som är om ca 1,5 månad. Så sent i graviditeten så brukar dom avslöja könet i Västerås. Men jag vet inte om vi frågar då. kommer kännas som att vi gått så långt utan att kolla så varför inte vänta några veckor till tills bebben ploppar ut. Vi får se hur vi gör... Lutar nog mest åt att ni får vänta till förlossningen.
Tänk, nu e de bara mindre än 4 månader kvar tills vi har en till skatt här hemma. De känns för otroligt för o va sant. Längtar så jag döööör! DESSUTOM blir jag moster ca 1 vecka efter jag blivit 2 barns mamma! LYCKA!

Nu ska jag googla runt lite o få info hur stor lillbebben i magen e nu...vecka 25 :)

Tänk o få en till sån här skönhet...



RSS 2.0