Lösenord

Hola!
Nu ska mandy till lever läkaren. Är inte nervös. Vi kommer nog bara prata om vilken medecin vi ska byta till nu när kortisonen inte funkar.


Jag kommer lägga in lösenord på min blogg nu av olika anledningar o jag testa imorse o de funkar :)
Bara att höjta här eller på face om ni vill ha min kod. Min mail e [email protected] De är inte ett mellanrum mellan mandy o m80, de är ett underline _

De här e de sista jag skriver utan lösen. Hoppas de e okey? Vill ha de ett tag iaf...

Nu måste jag sticka! Wish me luck!

Tjobidoo

Hola! Mår bättre igen :) Kanske inte perfekt men myyycke bättre än förra veckan.
Jag o C hade ett långt samtal i fredags o han fick mig o inse lite saker...
Som jag alltid vetat så kan de ibland bli tufft i ett förhållande när nån mår dåligt o vi hade de lite tufft förra veckan men de tog vi igen den här helgen. Har haft en supermysig helg med mitt hjärta o min son!
Tack älskling!
Nu känns saker o ting bättre iaf o jag har orkat vara social igen ;)
Hade kladdkake fest här med Ida o Helga i lördags o dom tyckte Adam växt maaaassooor sen dom såg han sist! Man blir så glad när folk tycker de för de betyder ju att allt står rätt till iaf ;)

Sen har jag o hjärtat kostat på oss lite myspysiga saker i helgen men de håller jag för mig själv. Man måste inte berätta ALLT ju! ;)

Idag var jag o C och hans vän på stan. Vi handla lite kläder åt Adam för han börjar bli för rund om magen för strl 62 på brallor så va tvungna att köpa fler i strl 68. Dessutom e 62 för korta för vår långben... Tröjor o bodys kan han fortfarande ha 62 på.

Vi hitta ett par super coola ljusa jeans med slitningar o sen fin brallor med en fin väst till som han kan ha på nyår med hans slips ;) vad stilig han kommer vara!
Pappa C vill att Adam har en tomtedräkt på julen men vi hittade ingen fin. Alla såg så menlösa ut... Vi får leta vidare...

Man får sån julkänsla när man e på stan av alla jul grejer dom säljer nu. I år ska vi engagera oss i att få de riktigt jul pyntat här hemma. Åren innan har vi inte riktigt brytt oss. Sist vi hade en julgran va när vi bodde på Gotland, men nu när vi har barn så ska de pyntas! Hans första jul måste ju va ordentlig!
Ser fram emot julpyntningen faktiskt :)

Vi fick med oss 2 jätte fina julstjärnor hem som vi hängde upp i fönstren. Mysigt!!!
Fast hade INGEN aning om att de va så komplicerat att montera ihop en julstjärna...
Man fick köpa sladd o lampa separat o sen ska man knyta fast sladden med ett snöre så lampan hamnar i stjärnan MEN den får inte snudda stjärnan. Jag ser ju inte in i stjärnan när jag knyter ihop den juuu!! Jaja...får hoppas de inte börjar brinna här för de har jag inte tid med...

Tyvärr blir de inga kort på dom för min kamera e på besök hos storasyster men kanske lägger in de nån annan gång. Blev jättefint iaf :)

På tal om syster så kommer lillsyrran hit imorgon :)) Hoppas hon kan stanna hela veckan!
Ryktas om att hon ska ta med Sex And The City dvd boxen oxå... ;)

Imorn drar vi till mamma o bakar! Måste fylla frysen med gottigheter o min ugn funkar fortfarande inte. Blir mysigt.

Hoppas ni haft en lika underbar helg som vi :)

Hööööörs!


Ps. Jag har inte glömt er mina E-tuna brudar! Ska planera en tripp till er snart. Loovar! Vill se er igen!



Adam får några veckor sen...


Tar sats...






Och flyyyyger!



I drömmarnas land...

Vad drömmer man om när man sover så här?

 








Vad tror ni de handlar om...?


Svinsprutan

Japp, nu har jag tagit den. Har inte mått dåligt alls av den som tur är. Trodde jag skulle få frossa o feber under natten som alla andra men jag slapp allt. Överdrev lite till C att min arm gjorde massa ont så han skulle ta hand om tvätten själv men har inte haft nå farligt ont igentligen... ;)

Idag har jag varit hemma o plocka lite.
håller på o sätter kort på Adam i ramar som jag köpt. Vi framkalla maaaaaassor av kort för 2 veckor sen men har inte hunnit satt dom i ramar men nu e de fixat...äntligen. Nu ska dom bara hängas upp. De blir såå fiiint! Ni som har massa kort i datan framkalla dom! De e verkligen speciellt plus att de blir så mysigt med Adams ansikte överallt :)

Medans jag plocka hemma så va grabbarna på stan o snurra lite. De känns skönt när dom har egen tid tillsammans. De sägs ju att pappan inte alltid kommer lika nära bebisen som mamman i början så för mig e de jätteviktigt att dom umgås själva ibland. Tydligen hade pappas grabbar oxå kommit o hängt med dom efter en stund så lill Adam fick hänga med "grabbarna" idag :) Tuffingen...

Nu ska jag laga lite middag medans C är o tränar. Kotlett med potatis får de bli...
Adam ligger o tar en siesta i vår säng.








Här e en av våra favvo bilder som vi framkalla...








Ps. Har fått tid till lever läkaren den 27...undrar vad han säger...

Bumbo

Ufft.. Jag har varit helt slut dom här dagarna. Mitt huve o min kropp känns helt upp o ner.
Idag var jag med C o åt på stan o medans C beställde mat så satt jag vid vårt bord o titta på en tjej som åt sin mat...helt plötsligt blir jag super irriterad på sättet hon äter. Irriterar mig på att hon äter sa sakta o pillar runt läääänge innan hon väljer vilken bit hon ska sticka gaffeln i... HERREGUD! Vad e de med mig!? Får man känna så där? Stackars oskyldiga tjej... Känns som min kropp vill explodera eller nått.
Har nån av er kännt så här?
C säger att de nog e för jag har för mycke i skallen just nu men ändå...så där kan man ju inte bli...ojojoj säger jag bara....

Känner lite att jag inte orkar träffa nån heller. Förutom min familj så klart.... Vill bara gosa o skratta åt Adam hela dagarna. Kanske behöver en paus från allt ett tag o bara va hemma o försöka koppla av.
Så säger redan nu, förlåt om jag nobbar er dom närmsta dagarna.


Idag har vi än en gång följt ett av söta Sixtens bra tips o köpt oss en Bumbo stol åt Adam :)

Han äääälskar den!




Först va han lite tveksam o fråga om han satt rätt o sånt...







Sen fråga han om de verkligen va sant att de va äkta läder som vi sa...





ABSOLUT! ljög vi o då blev han RIKTIGT stolt över sin stol o luta sig tillbaks o njöt...





TACK Sixten för tipset! De blev en riktig hit!

Adam älskar den!!





Vi köpte även till ett litet bord till hans grejer...







Nu ska jag smaska på min banankaka som jag baka igår.

Byye




Mys fredag...

"Ikväll ska vi fucka ur!" sa C o gick till affärn o kom hem med de här...




Öh, Fucka ur? Vart har han fått de ifrån?


Nu ska vi iaf "fucka ur"...see ya!



UPPDATERING: Vi mår illa...


Varning!

Jag måste bara skriva ner de här så att ni mammor med bebis tänker på de när ni går ut med er lilla bebbe.

Läste igår om hur folk klär på sina bebisar alldeles för mycke nu när vintern e här o bebisar dör i plötslig spädbarnsdöd pga värmen. De e så hemskt! Jag e en sån där höns mamma som sätter på han varma kläder sen en overall sen en filt sen vindskyddet, mössa vantar o lord vet vad! Jag fick mig VERKLIGEN en tankeställare efter jag läst de där.
Dom säger att man kan lägga in en termometer i overallen för att se hur varmt de igentligen blir för stackars bebis men jag har iaf lärt mig nu att absolut inte klä han så där mycke.
Hoppas ni oxå tänker på de.
Kom ihåg de här...

BEBISEN SÄGER TILL OM DEN FRYSER MEN INTE OM DEN BLIR FÖR VARM!!!

Med andra ord...hellre för kall än för varm.

Puh, skönt att sprida detta... Jätte viktigt ju!


Ps. Tänk på de när dom ska sova oxå...inte för mycke kläder, täcken o filtar.



Höst promenad...

(tagen för några veckor sen...undrar om han va för varm...)


Mhm...


Fråga mig inte vad jag gör uppe för jag vet inte...
C har iaf lovat mig att inte väcka mig imorn för jag visste när vi la oss att jag inte skulle kunna somna.
JAG MÅSTE FÅ TILLBAKS MIN RO I KROPPEN!!!
Har mycke i huvet...mer än jag kan skriva om här tyvärr men så e livet ibland. Jag e bara så glad att jag har mina 2 hjärtan C o Adam. Vet inte hur jag skulle klarat mig utan dom.
Jag o C hade en mysig pratstund ikväll oxå o han fick mig att må bättre över saker o ting. Ibland älskar jag att höra saker från hans sätt att tänka. De e som en frisk fläkt att höra hans rofyllda sätt att se på vissa saker.
Tyvärr blev de inte som vi ville med nyheten vi väntade på denna vecka men de kommer i framtiden så vi måste bara ha tålamod o de har vi gott om har jag kommit underfund med. Både när de gäller att få skit av folk heeelt i onödan bara för att människor har svårt att se oss må lite bra o att de går bra för oss, och att ha otur med saker o ting. Titta bara på mig...jag har lyckats få 2 hälso problem som typ en på miljarden får. 3 om man räknar med klådan jag lyckades få när jag väntade Adam...den e inte heller så vanligt att man får så bra man har tålamod med all olycka man drabbas av...hehe.
Ännu har inte de mörka molnet över mitt huvud försvunnit men jag har min solstråle Adam så jag kan hantera de ändå.

Slut på bitter snacket.


Häromdan var vi hos C:s pappa o fira fars dag. De va riktigt mysigt o Adam va pigg o glad som vanligt.
Ursäkta att jag säger de här för jag vet hur irriterande de är när alla tjatar o skryter utan nån ödmjukhet alls i kroppen om att dom har världens bästa bebis MEN vi råkar faktiskt ha just de...VÄRLDENS BÄSTA BEBIS!
Han e så snäll så vi verkligen har blivit bortskämda o tror att de e hur lätt som helst att ha barn! Jag menar, killen har aldrig gråtit mer än 1 minut i sträck o då e de för att han e hungrig så de e rätt lätt fixat. Lite mat så blir han tyst igen.
Han spyr aldrig så vi slipper sånt krångel o han MÅSTE inte vara på en speciell plats (i vår säng, bärsele/sjal, barnvagn...) för att vara nöjd. Bara han e mätt i magen så slipper vi den där minuten av gråt.
Adam du har verkligen skämt bort oss!!! Nu vill vi ju ha 100 bebisar till! Hoppas alla blir som dig bara...
Så där ja! Efter lite icke ödmjukt skryyyyt så återgår jag till Fars dag...


Fars dag firades som sagt hos C:s pappa.
Dom bjöd på middag o en mumsig efterrätt...



De va ett äpple inuti bullen o i äpplet va de nån slags mandelmassa o kanel blandning. Snacka om att bli överraskad gång på gång av en efterrätt ;)

Sen snacka Adam med pappa C:s gamla björn...




...och mös lite med farfar...



Efter man myst med farfar luktar man herrparfym...



Iförrgår kom mamma o äldsta syster med mat hem till oss. Ñokis bjöds de på! Mmm! Yummie! Tack mamma!

Min äldsta syster med min Adam...

 


Jag hoppas jag oxå e lika vacker när jag blir över 40 år.


Vill bara säga en sak till alla er som inte klarar av att vi har de bra o måste bli sur eller försöka förstöra för oss... STICK! Vi vill inte ha er i vårt liv! Vi har tillräckligt att kämpa med i vårat liv för att orka med skit från er utan nån som helst anledning eller förklaring.
En sak ska ni veta om mig, om man gör ett snesteg så släpper jag er (tyvärr...en Mendoza skada som vi fått). Bara min familj o mitt hjärta kan jag förlåta för saker (inte vad som helst så klart), resten åker rutshkana rakt ner i sopporna. Jag VÄGRAR ha dålig energi runt mig! Även om jag hejjar o e trevlig så kommer inget vara likadant efteråt. Jag vet vart jag har er nu o de e jag tacksam för. Herrå pårej! ...och dig...och dig...och dig! Hasta luego! Ching chong! Byyye! ;)
Jag o C e tacksamma att vi sett ert riktiga jag.

Skit i de nu! Kolla in vad jag har! Den största glädjen i livet o INGEN annan i världen har honom! Han min familj o mitt hjärta e allt jag behöver för att kunna andas.
Hur kan man inte bli glad när man hör de här skrattet?



Tydligen e de världskul att få saker kastade i ansiktet...

Blodprovs resultat...

Jahapp...här sitter jag helt ensam...ja med Adam så klart. "Körde" ut älsklingen ikväll för att leka med polarna lite för jag känner att jag behöver lite ensam tid ikväll...
Igår fick jag nämligen dåliga besked av lever läkaren så jag känner att jag vill sitta lite för mig själv med mina tankar ikväll.

Jag var där runt 8 igår morse o lämna blod till ett till blod prov som han ville jag skulle ta o sen passa jag även på att lämna en lapp för att fråga om jag e i riskzon när de gäller svininfluensan eller om jag kan vänta med att ta sprutan till v 51 då vi fick vår sprut tid av barnsköterskan.

Dr ringde upp till C senare på kvällen redan o sa att proverna inte såg så bra ut...lite för mycke inflammation så han ska skicka en tid för samtal med honom o ev byta medecin. Kortisonen jag äter nu hjälper tydligen inte o de kan bero på att cellerna har ändrat karaktär så då måste man se om kanske nån annan medecin hjälper annars måste man göra en levertransplantation för min lever e så skadad o blir mer o mer skadad för varje dag som jag går med inflammation att den inte kommer orka så mycke mer om inte medecinen hjälper.
Sprutan mot svininfluensan sa han att jag ska ta omgående eftersom de e farligt för mig att få den.

Lite läskigt samtal var de faktiskt o de fick mig att tänka till lite...och att han dessutom ringer upp med resultatet samma dag när de brukar ta 3 veckor att få provsvaren gjorde mig oxå lite fundersam...
MEEEEN man ska inte tänka för mycke...de e inte bra. Vi får ta allt som de kommer för man kan ju inte göra så mycke åt allt nu förutom att försöka ta hand om sig själv på bästa sätt.
Vi får se vad han har att säga sen när vi träffar han men de fick mig iaf att fundera en hel del igår o idag så har inte varit riktigt på topp...

Sen har man ju en liten sötnos hemma som på en nanosekund kan få en att må bättre så man e ju inte helt körd i backen.

Igår natt kunde jag självklart inte somna o det kändes som Adam KÄMPA med att hålla sig vaken o prata för att göra mig sällskap. Titta på stackars trötta bebisen...

                          

Stackarn sååå trööött men kämpar på o babblar ändå. Tack min bästa Adam för att du gjorde mamma sällskap inatt.

Idag har vi varit till banken och öppnat ett sparkonto till lilla bebisen :)
Han kommer få ut pengarna vi sparat när han är 18 år. De ska bli kul att få överraska honom med dom. Hoppas bara han änvänder dom till nått vettig! Annars sa pappa C att vi får gå dit innan hans 18 års dag o ta ut pengarna o köpa han nått för dom istället...men jag tror (hoppas) han kommer vara smart med dom... Sen måste han ju få välja lite själv vad han vill göra med dom. I slutändan e de ju faktiskt HANS pengar.
Snälla Adam festa inte bort dom...
Adam skrev tom under sin namnteckning på ett av papprerna :) Ska bli kul o se den sen när han blir 18 för då tar banken fram alla dom papprerna igen :)

De va full rulle här igår för C:s vän kom hem från Afrika igår morse. Vi hade besök i princip hela dagen så och jag tror de blev lite mycke för Adam för han var inte riktigt sig själv igår.
Idag e han vääääldigt trött men satt iaf snällt på skrivbordet o lyssnade noga på banktjänstekvinnan idag när hon pratade om hans pengar. Då va de minsann viktigt att hålla sig vaken...hehe.

Jag ska gosa ner mig med Adam i soffan nu o titta på en film o försöka tänka på annat än mina hälsoproblem för jag känner att jag fått lite ångest i kroppen efter hans samtal igår.


Älskling, jag hoppas verkligen att nyheten vi ska få nästa vecka e positiv så vi får lite glada nyheter igen.


Hallowen mys hos mami

Har varit lite frånvarande från bloggen några dagar som ni sett. Vet inte riktigt varför... Jag har nog haft lite i huvet o inte kännt ork för o skriva. Har tänkt mycke på mina hälsoproblem sista tiden o hur allt ska gå med allt.
De kommer säkert gå bra men ibland tänker man, tänk OM de inte gör de...jag har ju barn nu så de e nog inte så konstigt man tänker på konsekvenserna...
De e nog mest mitt leverproblem jag funderat på eftersom jag haft lite ont sista tiden o för att sista brevet från läkaren inte va så superbra nyheter... Ska lämna blod för o kolla mina värden igen nu nästa vecka så jag hoppas dom blivit lite bättre... Sen e de nog dags för en leverbiopsi snart igen...
De visade ju sig sist att jag fått skrumplever för jag gått med infektionen så länge men jag hoppas på att den gått lite i regress :) Vet inte om en skrumplever kan bli bättre eftersom de i princip e död vävnad om jag förstått de rätt men man kan ju hoppas.
Äh, nu när jag skriver så känner jag bara, orka va orolig! Men jag tror som sagt jag funderat lite extra på de här sista tiden eftersom jag fått barn o om de händer nått så blir mitt barn lidande...MEN vet ni vad?! NU SKITER VI I SÅNT HÄR SNACK!!! Vill inte deprimera er ju!



Idag hade mamma en mysig familjemiddag o Adam fick träffa några av sina mostrar igen :)

Vi hade de riktigt mysigt o mamma hade som vanligt lagat massa gott. Hann tyvärr inte fram med kameran för o fota maten. Knappt jag hann fota efterätterna men jag lyckades få med dom på bild :)



Först va de en superb morotskaka






...och sen en kaka med massa frukt på...






...och nån jordgubbssås till den.





Sen va de en sydamerikansk efterrätt som e gjord av pumpa. Kan säga att mina storesystrar blev helt lyriska när mami tog fram den här. Jag e inte så förtjust i den men den e inte äcklig...ser kanske lite läskig ut dock...




Nån som smakat på den här efterätten förut?


Duktiga duktiga mami!


Sen fick Adam rida lite ponny på hans kusin Mayhas axlar...med lite stöd från mig så klart...



Jaa jag vet jag har hår över hela ansiktet!



Kanske borde försöka somna...klockan e snart 4. Har inte kunnat somna innan 5 dom sista dagarna o de känns skit!
vet inte varför...får bara ingen ro i kroppen.
Skitjobbigt eftersom Adam sover perfekta tider. Han somnar runt 22 o sover till 8. Då vill han ha lite letche o e vaken högst en halvtimma sen sover han till 10. Passar vår familj perfekt! Fast nu när jag har knas med sömnen så får pappa C o han umgås själva på förmiddagarna. Måste fixa min sömn!

Jaja, vi hörs kanske imorn.

Ciao!


RSS 2.0