Till dig...

En liten gubbe hemma fick inte plats i bilen :( o han saknar oss såååå säger han. 

Lite bilder till dig älskling.
Vi har packat fika o åkt ut till Stefans stuga. På vägen hem stanna vi på ett jätte fint ställe vid vattnet o adam doppa tån. Sen stanna vi vid Stefans pappas hus o palla blommor ;)

Vi har vart på stan o Adam fick smaka glass..oopps! Sen gick vi längst ån ända hem. Superfint! Tog ca 1 timma men Adam sov hela vägen.

Adam har fått bada i Jennifers balja o ätit med fötterna på bordet. Relaxed e han så oroa dig inte. Vi saknar dig dock...




Varsågod älskling...



Adam leker tandläkare i bilen...


























































Midsommar

Ja jag vet...jag e sen med midsommar bilder men jag e o njuter i Borlänge så har ingen lust o sitta o blogga.
Har varit här sen i lördags o njuuutit. Alltid lika skönt o va här o ALLTID så sjukt god mat! Syster o hennes man e INTE dåliga värdar!

I midsommar var vi hos mamma o grilla o mös. Blev lite lek i parken oxå.

Här e lite bilder från midsommar. Skriver mer när jag kommer hem till Västerås igen.

Adios!


Min äldsta syster o hennes dotter. Vackra!




Isabell, Chris låtsas mamma...




Schnyyygasste killen hade fixat håret ;)




Lite dramatisk har han börja bli när han inte får som han vill...




Går över snabbt som tur e...










Adam visar upp dagens outfit ;)






























Dop bilder

Här kommer lite dop bilder till slut. Tack Mattan för du fota!!!

Jag e lite underdressed som ni ser. Svarta jeans va inte mitt första val direkt. Hade tänkt ha på mig en jättefin klänning men vädret va mulet o grått o jag hade ingen kavaj så de fick bli så här... Sen att man hade i princip en kvart på sig o byta om, fixa hår o smink gjorde ju inte direkt så man kände sig fräshast i världen men ÄH!
Adams kostym va inte så snygg på som vi hade hoppats heller. Och hans hår stod överallt för nån ruffsa o hade sig med de efter vi hade lagt in gele haha! Blev bara en stor boll av de sen. Yeye, man kan inte alltid va på topp....


Innan jag ploppar in alla bilder så vill jag bara berätta att fråge korten jag skrev om i förra inlägget inte finns klara att köpa. De va några som undra.
Själva papperet köpte jag på Panduro. På ett papper va de 4 olika motiv (4 små kort) så jag klippte dom för o få fler små istället för en stor. Fattar ni? Sen drog jag till morsan o skrev in lite frågor i hennes data o pula in korten i hennes utskrivare o voila! Frågekorten e skapta! Super lätt ;)

Do it!

Här kommer bilder...





Pappa C köpte sig en vit fluga för han ville matcha sin son. Haha rätt gulligt. Tyvärr hitta han ingen vit väst.










Adam älskar sin gudfar :)




Min söta mami!








Present öppning! Jag trodde jag skulle komma undan men tji fick jag. Blev tvungen o öppna framför alla. Jag ogillar sånt... Men de gick bra ;)










Hade ett liknande kort längre upp såg jag men ni måste kolla på Bella till höger. Hur söööt! Sitter o skrattar för sig själv :D




Finns ju självklart en miljon kort till men dom går inte o lägga in eftersom de e folk med på bilderna som kanske inte vill att man ska lägga ut dom. De får räcka med dessa.


Nu ska jag planera Adams out fit inför imorgon, midsommar :)

Glad midsommar på er!!!

Slapp dag

Inatt hade jag Adam o bara för de vakna han heeela natten. Vissa gånger bara skrek han rakt ut. Vet inte vad de e men kanske mardrömmar?
Adam brukar i vanliga fall vakna kanske en eller 2 ggr per natt. Iaf efter vi har gått o lagt oss. Innan vi lagt oss så kan han vakna fler gånger. Men inatt vet jag inte vad som hände. Stackars lilla krullis :( Sov jätte oroligt. Hoppas de e bättre inatt.
Gårdagens natt gjorde så jag inte alls va på topp när jag vakna. Kände mig superseg o trött. Planen att gå o dejta lite mammor o bebisar fick jag hoppa. Runt lunch orkade jag inte hålla upp ögonen längre så C fick ta Adam o mamma mandy sov till...håll i hatten nu...3!!! Ufft va skönt de va! Lite synd o missa mamma dejt men ack så skönt o vila ut!
Sen va de pappa C:s tur o vila så jag o Adam drog till mamma o hängde där resten av kvällen med storesyrran.

Jag o Adam hängde lite i min gamla lekpark som dom hade gjort jätte fin. Massa nya lek grejer har dom tagit dit. Kunde dom inte gjort de när vi va små? Jaja, nu har Adam iaf lite roliga grejer o leka med när han e hos mormor. Men än så länge så e de bara gungan som gäller. Han ääälskar o gunga. Så mycke så han håller fast gungan när man ska lyfta ur han. Han skulle kunna gunga en hela dag om han fick. När han gungar sitter han o tittar runt o mumlar o babblar för sig själv om livet o då o då skrattar han till för de e ju sååå roligt o gunga. Goa unge!

Vi kom hem perfekt till Adams sov tid. 20.00. Han somna på en gång. Thank god!

Nu ska jag fixa lite med Adams dop bok som jag köpt.

Inga fler bilder på dopet har jag fått. Eller jo några suddiga men jag väntar än på några från en vän som fotade åt oss. Jag hoppas de blev några bra så jag kan ha med dom i hans dop bok. Några har jag iofs...

Kan berätta iaf att dopet gick bra. Adam va INTE snäll den dagen men de gick bra ändå. Han gillar inte när vi stressar runt o fixar har jag märkt. E vi hemma o städar o sånt så e de okey men varje gång vi har tidspress på oss o måste skynda för o bli klara i tid så har han varit superjobbig o skrikit så fort vi inte ger han uppmärksamhet vilket inte e så lätt när man e stressad. Adam har blivit bra på o sitta o leka själv men just vid såna här tillfällen då man verkligen skulle behöva att han underhöll sig själv lite så vägrar han o bara skriker efter oss. STRESS!!!!
Allting började i tid iaf o vi hann med de vi skulle. Glömde iofs dricka o kaffe hemma men de hämtades o kom i tid till lokalen. Varm dricka iofs men men...
Eftersom Adam varit rätt sur hela dagen pga vi stressat o inte gett han den uppmärksamhet som han ville så va han inte heller på topp humör sen när prästen skulle blöta hans huvud. OJ va han skrek! Skulle nog jag gjort oxå iofs...



Hahaa! Pissed off!!!

I vilket fall som helst så kan jag säga att Adam hade inte en av sina bästa dagar...
MEN på kvällen när vi kom hem så va han självklart på topphumör. Hahaa skit unge! ;)
Tror helt klart de beror på att han känner vår stress. När allt va över var ju vår stress oxå över o då genast blev han glad igen. Stackars lilleman. Man försöker ju att inte visa stressen till honom men de e inte lätt alla gånger o jag tror han känner den ändå.

Dom vi pratat med efteråt har sagt att dom tyckte allt va jätte bra så vi e nöjda iaf.
C:s lasange va VÄLDIGT uppskattad av gästerna o mamma hade bakat bröd som alla ÄÄÄLSKADE. Mina muffins o tårtor gick oxå ner så vi e nöjda o vi hoppas gästerna oxå var de.

Massa fina presenter fick Adam oxå. Vilken lyx! Vi e såååååååå tacksamma till alla för dom! Och vi e väldigt glada att alla som kom va där. Tack hörrni! :)

Här e en del av presenterna...



De e smycken, presentkort, fotoram, hopptält (!) kit för o göra fot o hand avtryck, blommor, matbestick till lilleman, en cykel (!), kläder, en krans med små hjärtan som de står vikt, längd, datum o tid från hans förlossning plus en nalle i mitten o hans namn längst upp. Jätte fin!

Lyllos Adam!!!

Jag måste erkänna att han har en favorit... CYKELN! He loves it! Fast han gillar mest o gå bredvid o köra runt den än o sitta på den haha!

En rolig grej som jag gjorde till hans dop va att jag tryckte upp papper med frågor som jag bad gästerna fylla i.
Frågorna var:

Ditt namn:

Beskriv mig med 3 ord:

Vad kommer jag att jobba med?:

Vad heter min första flickvän?:

Bästa rådet för framtiden:



Så här såg dom ut...



De va så himla kul o läsa de gästerna skrivit.

Här e några exempel...
















Hur gulligt va inte de här svaret??? <3




Slut summeringen efter att vi läst alla svar var att våra gäster tror vår son ska bli en player som jobbar som modell o har en flickvän som heter Eva men har fler vid sidan om. Så många att han säger fel namn till brudarna hela tiden. SHIT! Hoppas ni inte har rätt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Men fy så roligt de va o läsa alla! Hahaaha! Ni e underbar!

Med dessa kort ska jag göra en dop bok till Adam som han ska få när han blir 18-20 år o sen kan han läsa o se om nån av våra vänner hade rätt i de dom skrev. Ska bli kul faktiskt! :D
Ska fylla den med bilder från dopet o lite annat.

Här e Adams dop bok...




Om ni ska döpa ert barn så kan jag tipsa om o gö nått sånt här. Tror de e kul för både barnet o föräldrarna.

Hitta lite bilder på fikat jag fixat. Här kommer dom...

Vårat kylskåp innan av färd. En av tårtorna fick inte plats så jag fick göra muffinsarna i sista sekund annars skulle inte allt få plats...




Här e tårta nr 1...



Man ser inte så bra men de e hans namn o datumet han föddes på i mitten.
Jag fyllde den med geisha fluff o hallon mousse.

Tårta nr 2...



A.C.T som i Adam Christianne Tom.

Den här fyllde jag med kokos mousse o banan mousse med choklad bitar i.

Dom blev INTE ALLS så som jag ville men jag var under tidspress o hade inte alla verktyg hemma som man behöver så dom fick bli lite små fula så där men jag hoppas dom vart goda. Smakade aldrig på dom faktiskt...

Här ser ni mina ful söta muffins. Jag la en ätbar fjäril på för o få dom extra söta :)
Till vänster ser ni mammas stora bröd korg som gick flera varv runt gästerna.



Ser ni va höga mina tårtor blev förresten? Aj caramba!

Tydligen film taijm hos oss nu så får skriva mer nån annan gång.

Buenas noche!


Utedag

Har varit utom hus i nio timmar i sträck idag. Härligt när de e så fint väder. Då känns de svårt o gå hem.

Dagen börja med en sov morgon till elva. Me like! Hade kunnat sova mer men de räckte gott o väl.
Efter lite frulle till mamma mandy o lunch till lilleman så var vi o mamma o bebis dejta på Djäkne berget. Mysigt som vanligt! :) Sen mötte vi upp pappa C o tog en lunch o snurra lite på stan. När stan stängt så va planen att åka med bussen till min mamma men varje buss som kom hade inga vagn platser kvar så efter 3 bussar så sket vi i de. Vi gick istället tillbaks till djäkne o lät Adam leka lite i lekparken där o sen mös vi i gräset o Adam fick sin kvällsgröt.
Sen de va de sov dags för lilleman så då drog vi hem igen. Blev storstädning efter han somnat o nu sitter jag här o e heeelt slut!

Förstår att vissa kanske vill höra om dopet o se bilder men jag har inte lyckats fiska ihop några bilder från dom som hade kamera så jag skriver ett inlägg om dopet senare.

E så sugen på en kopp te o en macka så lirar in en bild bomb samtidigt som jag fixar mitt kvälls snack.

Blir en stoooor bild bomb idag tror jag. Hoppas ni gillar bilder?

Ha en mysig kväll. De ska vi!

Adios!



Djäkne bergs häng med några av mammorna o bebisar...















Lunch på stan med pappa C...







På väg tillbaks till djäkne.
En gnällig Adam orkade inte sitta i vagnen längre så en bedrövad mamma fick plåga sina axlar en stund...




Har inget minne av att jag höll mina händer så där...




Vi la Adam i stora gungan där de satt 2 andra barn o han blev som förstelnad. Tror inte ens han märkte att han höll i tjejens knä...




Stirra e han bra på...




Pappa C ville åka kana...




Den här ville jag INTE dom skulle åka men C gjorde de ändå...



...o de gick bra.




Mys i gräset... En bit ifrån ligger de en scen o där spelades de musik o dansades för fullt. MYSIGT! 


















Pappa fick sig en puss...










Härlig dag!

God natt!

Tjabba

Jag e hungrig. Har hela kylskåpet fullt med grejer till dop maten o dop fikat men vi har inget jag kan laga åt mig nu :( så här sitter jag o lyssnar på magen som beklagar sig.
För övrigt har den klagat mycke idag, magen alltså. Har haft en släng av magkatarr hela dagen. Tror nästan de e sånt sug i magen jag känner nu. Jag vet inte hur de e med er men när jag har magkatarr så brukar de suuuga i magen som om man inte ätit på 3 dagar eller nått fast man igentligen nästan nyss åt.
Bla bla bla...

Iaf..

Idag har vi yrat runt o försökt fixa de sista inför dopet. Vi lämna Adam hos mami o åkte o duka i lokalen vi hyrt. Den e rätt charmig med gamla möbler o sånt.
Sen åkte vi o storhandla allt vi ska ha för o fixa de vi ska bjuda på. Ingen caterig här inte! Vi ska göra ALLT själva. Godast o bäst enligt mig.
jag höll på banga där ett tag med o göra tårtorna. Jag o C var o kolla tårtor för nån dag sen för vi tänkte beställa istället men alla såg ju skit tråkiga ut.
Jag fixar dom själv. De e ju rätt kul faktiskt. Hoppas dom blir bra oxå.

Ni kanske kan hjälpa lite?
Jag funderar på innehållet i tårtan. Tänkte köra en med hallonmousse o geisha fluff o i den andra tänkte jag ha kokos mousse o bananmousse med choklad bitar i. Låter de vettigt? Vet inte hur smakerna funkar ihop riktigt...
Har ni några bra tips om vad som funkar i en tårta? De ska vara 2 lager på båda så de måste vara 2 smaker o dom ska funka ihop.
Vad brukar ni ha i eran tårta?

Efter mat shopping drog vi till Ikea o käka o sen vidare för o lämna maten hemma o hämta upp Adams kostym. Den va rätt läcker. Brallorna va så där o skjortan oxå men västen täcker dom lite. Den funkar iaf. Har inte testat den på Adam men jag tror den kommer sitta helt okey. Ev liite för stor.

Sen släppte C mig hos mamma där jag fixa o skrev ut lite lappar som e till en grej vid dopet. Förklarar sen. Orkar inte nu men de blev jätte bra iaf :)

Efter lite mys hos mamma så begav vi oss hem o Adam däcka på en gång.
Min lilla kille har bara vilat en gång idag o de var i ca 50 min. Undrar om han börjar bli så stor så han inte vill sova lika mycke på dagarna nu. Men som sagt, vid åtta när vi var hemma igen så somna han direkt. Väldigt skönt!

Imorgon ska ALLT de sista fixas. Vi kommer dra till mamma, som har större kök, o laga mat o baka. C ska laga några lasanger o jag ska göra tårtorna o sen tänkte jag göra några cupcakes med glasyr oxå.
Några sista grejer måste handlas o hämtas imorn oxå så imorn e de stressigt. Men de ska nog gå bra.

Lite panik över att jag inte har köpt nått fint o ha på mig bara... Jag orkar ärligt talat inte shoppa efter kläder nu. De får bli nått jag har hemma. Ingen aning om vad eftersom jag hatar alla mina kläder just nu (har ni oxå såna faser ibland?) men jag orkar bara inte leta efter nått på stan. Ser hellre B aktig ut faktiskt.

Nu ska jag rota fram nått o käka eller tvinga C köpa MC hehe ;) sen ska jag vila inför bakmaratonen imorgon.

Stor dag imorgon kom jag på! Prinsessan gifter sig ju. Sneglade lite nyss på festen dom hade o jag måste säga att jag bara tänker på Robert från Boxer reklamen när jag ser hennes blivande man. De måste ju nån annan oxå tänkt på? Dom e ju lika som bär.

Här e bilder från en mamma dejt jag o Adam va på i veckan.

Ha en härlig helg! Tata!






Funderingar...

Me very bored...
Me can´t sleep...

Vad gör man då?

Man funderar ofrivilligt på oviktiga saker som tex...

Hur kommer de sig att bebisars första ord oftast e mamma eller pappa? Borde inte deras första ord vara de dom hör mest? Som deras namn tex? Adam säger vi konstant! Men mamma o pappa säger man ju aldrig. Inte ofta iaf. Ändå e de dom enda orden han snappat upp o lärt sig.
I min hjärna låter de mest rimligt att barnets första ord är deras eget namn. De är ju de dom hör konstant.
Nån som har en åsikt?


Sen funderar jag på varför vi föräldrar "gapar" med barnet när vi matar honom/henne.
I början märkte jag inte alls att jag gjorde de. Efter ett tag märkte jag att jag jämt va så blöt om läpparna när jag mata Adam. Jag försökte vara uppmärksam vad jag gjorde o DÅ märkte jag de! Jag inte bara gapar med honom, jag slickar mig om läpparna! För o ta bort de som hamnat utanför ni vet? Hahahaa! Vilket miffo...
Men varför har man den reflexen? De e inget man tänker på, man bara gör.
Finns de NÅN mamma eller pappa där ute som INTE gapar med erat barn som om de e ni som ska ta en tugga?
Väldigt konstigt fenomen...


Sen va de nått annat men den tanken slant...

Bäst o sova så huvet tar en paus från såna här onödiga tankar.


Ps. Tack till er som gav mig feedback ang kostymen o även ang elen. Vi har inte hunnit hämta ut kostymen än så vet inte hur fin den är in real life. Elen håller vi på o ringer runt samtal om. Nått e deffenitivt galet!

Ensammen...


Här sitter jag alldeles ensam o tuggar på en pizza slice. Eller ja, ensam o ensam. Adam ligger o sussar i rummet bredvid...
Tycker lite synd om mig själv. Naaw!

C är i Stockholm o firar en vän som fyller år. Jag skulle oxå varit där men våra föräldrar (som e dom enda vi kan tänka oss som barnvakt just nu) var antingen upptagna eller såg himlans slitna ut så vi bestämde att mamma mandy fick stanna hemma. Trist o missa födelsedags middan. C:s vänner måste tro jag ogillar dom eftersom jag aldrig kommer på deras event :(
Hade sett fram emot den här kvällen faktiskt. Men å andra sidan så har jag fått umgås med världens bästa kille hela kvällen istället.
Adam har varit på världens bästa humör idag! Vi har tagit de lugnt o varit inne mest för han har varit hostig sista dagarna. De enda vi gjort e o tagit en promenad för lite frisk luft. Tror Adam njöt av o bara va hemma o koppla av. Helt avslappnad o galet glad har lilleman varit. Han har gått runt o fnissa hela dagen åt i princip inget. Så fort man tittar på han så sitter han o ler mot en. Man blir helt varm om hjärtat. På promenaden satt han bara o stirra på mig o log. Undrar vad han tänker ibland...

Min Adam har humor kan jag lova. Så fort jag fnissar till eller skrattar så börjar han oxå garva. Även fast han kanske sitter för sig själv o leker o jag läser nått roligt på datan så jag skrattar så tycker han de e kul o skrattar med. Då garvar jag ännu mer sen sitter vi där o skrattar o inget vet åt vad. Han e så härlig min Adam :)

De e lite synd att han e i den fasen i bebis livet då han inte känner sig direkt hundra med andra. De tar ett tag innan han släpper loss o blir Adam runt andra folk. Man önska alla kunde se hur han är när man e med honom själv men de kommer väl när den här blyghets fasen eller vad man kallar den, går över.

Min lilleman va så glad idag så han VÄGRA sova. De tog mig 2 timmar o natta han! 2 TIMMAR!!! Så länge har vi aldrig behövt hålla på. Just idag när pappa C inte e hemma o hjälper så valde Adam o ta 2 timmar på sig...JIPPIE! Han ställde sig upp o stod o log o fnissa o tittade jag mot han så börja han skratta som om en galning. De va svårt o hålla sig för skratt o vara bestämd kan jag säga. Sen trodde jag han skulle somna när han la sig på mage o gosa ner sig i kudden men sen åkte huvet upp med världens största smile igen. Så höll han på o lurades ca 40 ggr.
Men till slut, när Adam börjar "sjunga" för sig själv, då vet man att han snart somnar.

Jisses vilken pers...

Jag som har köpt snask o tänkte njuta av en film i min ensamhet. Nu hinner jag nog inte de för jag måste upp med Adam imorn bitti så jag lär sova så jag orkar. Suck...






Ser ni vad mycke kärlek de e i Adams blick när han ser på sin baba?







Hmm...ska jag fortsätta pladdra...?

Jaa jag fortsätter. Har inget annat o roa mig med...

Vi har ett litet problem här i vårt boende.
Enda sen vi flytta in har våran el räkning varit sky hög. Då pratar vi runt 3000 kr i månaden. Ja ni läste rätt. I början trodde vi de var för att vi använde värmefläktar för o hålla lägenheten varm eftersom hyresvärden aldrig fixade våra ej fungerande element. De går inte o ha bebis i en is kall lya. Dom gick med på o ge oss en gratis hyra vilket vi var nöjda med men FORTFARANDE får vi in 3000 kr el räkningar varje månad.
Vi ringde mannen som har hand om fastigheten o han sa att de finns inget han kan göra (!?!?!?). Dom kanske kan inbilla sig med att vi e nöjda med de svaret men surru de e vi inte!
El bolaget hotar o stänga av våran el om räkningarna inte betalas o vi anser att de måste göras en utredning varför el räkningen e så hög.
Våran misstanke e att vi betalar för elen i hela lyan. De bor 4 familjer här o el räkning på 3000 borde täcka ca 4 lyor inte sant?
Genom ryktesvägar har vi hört att el mätaren nere i källaren inte fungerar som den ska men ägaren tycker de e för dyrt o byta ut den så kanske de e nått sånt som e problemet. Man kan inte lyssna på rykten men vi ska ta reda på om de e sant självklart.
MEN vad tycker ni vi ska göra? Självklart letar vi annat boende just nu men vi funderar på vart man ska anmäla sånt här. KO? Hyresrättsföreningen? Vart? Help please. Vi har aldrig varit med om nått sånt här tidigare.
Med hyran på 6000 o el räkning på 3000 kan vi nästan hyra en villa för samma pengar.
VI VILL FLYTTA!


(Vi vill inte hänga ut nån eller ge skulden till någon. De var våran väns pappa som hjälpte oss o få den här lägenheten men han har INGET med de här o göra. Våran disskussion har varit med en annan farbror som hjälper till o sköta huset o de var Han som sa att de inte finns nått han kan göra.)

Tips e uppskattat.

Nu e frågan...ska jag fortsätta pladdra på?

EN sak till...

Jag o C hade ett litet snack ang Adams dop kläder. Som tur e så kom vi tillslut fram till samma sak (jag övertala). Adam e för stor för dop klänning. De kommer bara bli problem o de kommer se konstigt ut. Killen e ju snart 1 år så jag tycker inte de passar sig o klä en klänning på honom.
Adam vill dessutom helst bara stå o gå hela dagarna o kommer säkerligen vilja göra de när vi står där framme o ska döpa honom. De funkar inte o ha en lååång klänning på en kille som vill stå o gå runt hela tiden.

DÄRFÖR har vi nu hittat våran lösning. Eller vi o vi... En mamma maffia vän tipsa oss. Tack Sanna Ljungström för tipset! :)

En stilig kostym får de bli.





Nå? Your comments please.

Jaja vi vet. De e inte lika festligt som en fin klänning men ärligt, Adam e för gammal för en sån. Tror de här blir bra. Den ligger på posten o väntar på oss nu. Spännade...

Jag har några stjärnor som förgyller min dag genom o kommentera då o då men lite boring e de o inte få feedback när man ser att de e över 100 pers som läser min blogg varje dag. Vf e ni så hemliga? Man kan ju va anonym juuu.

Nu vill jag ha feedback på Adams dop kostym. Bring it!

Vårt 10 års firande...

...var helt klart en av dom bästa dagarna på länge. Av nån anledning va de så mycke extra kärlek som flög i luften. Tror de e för man pratat gamla minnen från dom här 10 åren o då får man så mycke känslor. På kvällen när vi va själva en stund så kändes lite som i början när vi precis blev tillsammans. Ni vet så där nyförälskat o busigt på nå sätt. Toppen dag från morgon till slutet.

Vi börja med o packa ihop grejer för en utflykt till Strömsholm.
De va så himla vackert där! När vi kom så sprang massa fina hästar runt o jaga varandra i hagen. Såg så himla häftigt ut! Bilderna visar inte ALLS hur vackert de var. Otroligt ställe.
Vi hitta en mysig restaurang med utsikt över hästarna. Deras mat var underbart god. Adam fick en korv med mos o jag tänkte inte ge han moset eftersom jag tog för givet att de var pulver mos men de va hem gjort mos. MYCKE plus i kanten för de!!! Dit ska vi åka igen helt klart!

Sen åkte vi o kika på slottet som ligger i närheten.
Underbart väder o så vackert överallt. Vi njöt.

Vi blev väldigt glass sugna efter ett tag så vi drog tillbaks till Västerås o till hamnen o käka glass med Adams farfar. Mycke gott!

Både jag o C var väldigt trötta efter de så vi drog hem o tog en siesta med Adam. Sen bytte vi om o lämna Adam hos farfar o drog o gjorde lite grejer ;) sen bio. Vi hade lite tid innan bion så vi drog till MC o slängde i oss en varsin BigMac hahaa, vår 10 års middag...BigMac.

Vi gick på Robin Hood o den höll på längre än vi trodde så tyvärr fick vi gå innan filmen var slut eftersom C:s föräldrar inte gick o la sig förrän vi kom hem. Runt halv tolv drog vi o hämta hem Adam som sov hela vägen o sen snaska vi på lite gott framför tv:n innan dagen tyvärr tog slut.

Vi gjorde inget stort som jag hade tänkt att vi skulle göra den dagen vi firar 10 år MEN dagen blev perfekt enligt mig. Hade en super skön o avslappnad dag med mycke skratt. Man behöver inte så mycke mer.

Här är en liten bildbomb...


Strömsholm...







Adam sitter på bordet vid hamnen...






Dagen till ära fick han smaka glass. Lite osäker i början....




...men han blev frälst!


Sen gjorde han grimaser o spexa heeeela tiden! Vet inte om de blev en socker chock eller vad som hände men vi skratta så vi nästan pinka på oss åt vår lilleman.


















Klappa händerna...










Dagens Adam. Hängsel shorts från Zara.




På Mc...




Vårt bio snask. Mmm!




Och som vanligt så har C hunnit äta upp ALLT innan filmen ens börjat... DE SLÅR ALDRIG FEL! JÄÄMT samma sak. Man sträcker sig efter popcornen lagom tills de börjar o de enda som finns e några smulor i botten. VARJE gång!



Men jag älskar dig ändå... ;)



10-års jubileum!

Idag e dagen då jag o C, för hela 10 år sen, blev ett par. De känns så otroligt o tänka på de. 10 år...

Jag vaknade o såg ett brev på kylskåpet. Så fint! Önska jag kunde ta kort så ni kunde läsa men jag ska inte lämna ut C så mycke. Lite privat vill man ha ibland. Kan säga att jag behövde verkligen vakna till de brevet idag. Mår redan bättre.
Sen blev jag serverad frukost o eftersom C haft Adam hela natten o hela morgonen så bad jag han gå o vila en stund innan dagen sätter igång.

Kan inte fatta att de va 10 år sen jag va där på Gotland i hamnen o blev kysst av min prins.
För 10 år sen va vi 19-20 år gamla. De e ju inget! 
Jag va kär i C redan i högstadiet. Även fast jag blev tillsammans med en annan kille vid 17 års ålder så glömde jag aldrig C. När mitt ex pratade om barn så tyckte jag de va passande o döpa sonen till C:s namn hahaha! Hur blåst va man inte?
Om nån frågade mig vem som va den snyggaste killen jag nånsin sett så svarade jag alltid C medans alla andra tog modeller o skådisar o sånt. Jag blev förälskad i honom i 9:an när vi gick i samma klass o de spelade ingen roll hur många år som gick efter de. Jag valde alltid han som snyggaste personen om nån frågade. Han va klockren enligt mig.
När vi efter flera år skulle träffas igen så tog han andan ur mig. Jag minns än idag vad han hade på sig. En vit stickad tröja o svarta jeans o sen ett läder halsband runt halsen. Så snygg så jag visste inte vart jag skulle kolla. Minns allt från den kvällen. ALLT!

Kan inte fatta att de va så länge sen.

Vi har haft de underbart, bättre än man kan föreställa sig, o vi har haft de skit... Precis som ett förhållande är. Upp o ner.
Allt vi gått igenom kunde vi skriva en bok om. Men jag e så stolt över oss. Vi har hållt ihop. Inte utan att behöva kämpa. Vi har kämpat. Extra mycke vissa ggr. Men vi har hållt ihop.

Vi har varit en familj i 10 år...vilken känsla.


Älskar dig för alltid. Tack för dom här 10 åren. De var bara början...


Inte så bra ra...

Igår mådde jag skit o i min deppighet så råka jag skriva på min status på facebook att jag kände mig helt förkrossad, vilket jag gjorde men de behövs ju inte sägas där. Vad menar man genom o skriva så på face? Vill man ha uppmärksamhet? Att nån ska se o bry sig? Jag fattar inte varför jag skrev de där. Känns lite puckat men jag gjorde de inte för att jag ville folk skulle bli nyfikna eller för uppmärksamhet. Jag mådde bara skit o de stod "vad gör du nu" som de alltid står där man ska skriva så då skrev jag, utan att tänka, vad jag gjorde...kände mig förkrossad. För de gjorde jag.
Vad händer? Jag får mess o folk kommenterar o oroar sig o självklart undrar vad som hänt. De e jag inte redo o prata med nån om men självklart frågar mina vänner eftersom dom blir oroliga. Sen tänker man väl att om man skriver så på face så e de nått man kan berätta oxå. Men de e de inte. Inte nu iaf.

Min poäng med de här idiotiska svammlet...

Jag e så blåst som skriver en sån uppdatering o oroar alla för o sen inte kunna svara på vad som e fel. Hur fjantig o omogen kan man bli?

Summa sumarum: Förlåt till er som messat o kommenterat o oroat er. Jag berättar när jag känner mig redo för de men förhoppningsvis löser de sig innan o e glömt tills dess ;)

Visst e de skit o må så dåligt så allt bara e jobbigt?

Har inte sminkat mig på 2 dagar så jag har gått runt i V-ås o skrämt folk.

Igår hände nått som fick mig o skämmas över mig själv ännu mer.

Jag hoppade på bussen för o åka o fota min systerdotter. Bussen e full så jag står upp längst fram. Efter några hållplatser blir de platser lediga längre in men jag står kvar. Varför? För att jag SKÄMS! Jag vill inte folk ska stirra på mina "maskiner" jag har bakom öronen för då kommer dom se mig som en handikappad fast jag egentligen är, eller iaf har varit precis som dom en gång i tiden.
Kändes som enda anledningen att kliva längre in i bussen skulle vara för o förklara för dom som stirra (enligt mig stirra) att jag varit "normal" innan.
Jag stod iaf kvar längst fram för o slippa alla ögon på mina "maskiner". Pilla med mobilen så folk skulle tro att jag inte märkt att de blivit lediga platser för mina ögon va på mobilen.
Så himla patetiskt...
Jag e en mamma, snart 30 år gammal o jag bryr mig tydligen o tom skäms över de som blivit jag. Mina "maskiner" e o kommer förmodligen alltid vara en del av mig. Jag mår dåligt att jag skämdes över dom igår. Men vet ni? När man känner sig sänkt o mår skit så tappar man så mycke styrka. Jag HATAR de! Jag hatar hur svag man kan bli bara för att nått annat trycker i hjärtat på en.
Jag vaknade o satt upp håret i tofs för att jag tyckte de va snyggt men sen fick jag reda på bad news o hela jag faller ihop, o min frilla för dagen (som synliggör mina apparater mest av alla frillor) känns bara HELT fel o gör så jag inte ens vågar kliva längre in i bussen där folk kan se allt.

Så patetiskt...

Jag vill vara en stark kvinna, inte ett barn.
Måste hämta min styrka tillbaks.




Som tur är så ler jag alltid runt Adam. Han ska inte växa upp med nå depp!

Nu ska problem lösas o liv bli bättre! Wish me luck!


Snabbt babbel

Kluttrar ner lite snabbt babbel om vad vi gjort sista 2 dagarna. E inte sugen på o sitta vid datan alls idag...sorry.

Igår kommer jag inte ihåg vad vi gjorde men jag vet att vi var nere på stan en runda. Varför minns jag inte (märks de att jag e trött o seg i huvet?) men jag vet att vi leta sandaler till Adam iaf.
Skulle träffa mamma maffian på djäkne berget men sandal letandet drog ut på tiden så PRECIS när vi kom fram så messa dom att dom var på väg hem :( Lite trist men jag o C tog en lunch på restaurangen där. Jag har inte haft nån aptit på flera dagar så C beställde pannkakor till mig. Han känner mig väl för dom slank ner direkt ;)



Mmm...


Sen mös vi lite i gräset...









Om ni kikar noga bakom mitt öra så ser ni lite av cochlean som hjälper mig höra. Håret har växt ut rätt bra där. Tror de e ca 4-5 cm redan.











...innan vi tog lääängsta vägen hem. Va så sugen på o promenara så vi gick verkligen en omväg. Mötte lite ankor, harar o tom en häst o vagn på vägen hem :) Adam loved it! Batterina på kameran va tyvärr slut så inga kort på de :(

Sen minns jag inte vad vi gjorde. Har lite av en blackout i skallen idag. De har inte varit bästa dagen precis så mina tankar e inte riktigt med. De e inget jag kan eller vill skriva om på bloggen. Tung dag men förhoppningsvis finns de en lösning på problemet.


Idag har vi först varit på BVC o lilleman har gått upp 400 gram vilket gjorde mamma vääääldigt glad. Sist vi var där fick vi ju reda på att han gått ner så de va stor lättnad att han ökar igen. Hoppas de håller i sig.
Först vägde hon o då stod de att han gått ner ett halvt kilo!!!! Jag började nästan gråta o hann tänka "nu ringer dom socialen o tar Adam ifrån oss för dom misstänker svält!". Som tur va prövade hon igen o då såg vi att vågen visade fel först. Vi la på Adam innan hon hann trycka på knappen så de hade blivit lite fel. THANK GOD!

Sen drog vi hem o luncha, tvätta o tog en siesta tillsammans innan de va dags för morsan mandy o dra på foto uppdrag. Hade ingen lust o gå ut genom dörren eftersom jag mått så piss idag men de va bra jag gjorde de. Hjälper att tänka på annat ibland.
De va min systerdotter som e dansare som behövde lite fräsha kort när hon gör coola moves. Så himla duktig e hon! Hoppas hon blir nöjd.

Sen mötte jag upp grabbarna vid kyrkan för o prata med prästen som ska döpa Adam den 20:e.
Han verkar va en härlig snubbe. Får man kalla präster för snubbe? Han va härlig iaf :)
De e en till lilleman som ska döpas samtidigt som Adam. Oscar heter han. Tyvärr fick vi inte träffa dom för dom var sjuka men de känns helt okey att dela dopet med nån. Hoppas dom e shyssta bara...
Mötet gick bra o vi fick reda på hur hela dopet skulle gå till. Sista punkten han hade att gå igenom var psalmerna. Adam krånglade lite precis när han skulle börja prata om de så jag lyssnade inte så mycke men sen helt plötsligt hör jag sång. De e prästen som sjunger ALLA psalmer vi har o välja på. Ca 8 st. MITT i vår konversation så börjar han sjunga! Jag fick lite chock att han sjöng så jag tittade på C för o se hur han tog de o han stod bara o stirra ner på pappret med alla punkter vi gick igenom.
Visst e de jobbigt när man vet att de e en obekväm situation för någon o man känner att de e en skyldighet o göra de så bekvämt som möjligt för dom genom att använda all sin energi på o låtsas som att allt e heeelt normalt? Fattar ni vad jag menar?
Jag låtsades som att de händer varje dag att nån sjunger upp förslag för mig o jag tog stackars lilla Adam (som självklart måste medverka) o gungade honom fram o tillbaks som om vi digga ni vet? Sen va bara frågan. Vart ska jag fästa blicken? Ska jag glo på han när han sjunger eller ska jag göra C sällskap o stirra apatiskt på pappret? Jag e snabbtänkt ska ni veta så jag drog fram psalmboken o bläddra fram varje psalm han sjöng o följde med i texten haha! Lyckades även fästa C:s ögon i psalmboken ist för på pappret ;)

Adam verkade gilla sin präst för han satt o fnittra åt honom heeela mötet.

De vart ett lyckat möte där jag dessutom hörde allt han sa o de kändes UNDERBART! :D

De firade vi genom o käka på restaurang :)

Our foood!



Adam va på topp humör!





Sen blev de glass o en mysig kvällspromenad hem. C hoppa o larva sig heeela vägen hem så han var heeelt svettig. Allt för o höra Adam skratta. Jag tror Adam kissa på sig kanske 20 ggr på vägen hem så mycke som han skratta åt C. Härligt!



Imorgon har jag o C lyckats vara en familj i 10 år. 10 ÅR ladies and gentleman! Vem i vår ålder kan klå de??? Tell me!
Blir mys o bio istället för en fest för vi har valt o fira genom o boka en resa. De ni! Mer om de sen.

Nu ska vi bestämma hur Adams dop tårta ska se ut. Blir INTE som doptårtan från helgen vill jag lova... Men lika god för de hoppas jag ;)

Kramar till er!

(Snabbt babbel blev de ju inte iaf...)

Man in the mirror...

Adam har sen han var vääääldigt liten blivit väldigt lycklig av att se sig själv i spegeln. Tror de är ett bebis fenomen...eller så e han bara in löööve i sig själv...



















Hålla i hand var mindre lätt...





De va här han såg sin frilla... "Jisses" tänkte han.



Ska jag klippa honom nu tycker ni?



OPPS! Tagen på bar gärning av morsan...


Sååå sjukt tröött!

Jisses, e så trött så trött. Var i Sthlm igår på en väns sons dop o vi kom inte hem förrän runt 23.30. Blev väldigt lång dag men hade de trevligt :)
Sen imorse vakna Adam runt 5 o ville ha sin "klockan 6 välling" o då vakna både jag o C. Adam somna om så fort han druckit upp men för mig o C va de omöjligt o somna om! Vi låg vakna till 7.
Kl 8 kom Lelle (låtsaspappan) o hämta mig för o lämna lite blodprover för levern på sjukan. Va så trött i väntrummet så jag nästan mådde illa. Väl hemma hade grabbarna vaknat, städat, frullat o stoppat in en tvätt. Vilka män jag bor med ;) Vi klappa ihop i sängen alla 3 o sov ca 2 timmar. Very nice! Sen blev de promenix o efter de lata jag mig i soffan medans C o Adam lagade mat till oss.
Nu sussar Adam gott o C e i Sthlm :(

Ligger o surfar i sängen. Måste hitta en dop klänning inför Adams dop den 20:e. Egentligen tycker jag Adam e för stor för en dop klänning. En vän visade en fin dress med shorts, fluga o skjorta i vitt som man kan ha istället. Funderar på de men C vill ha allt enligt traditionerna. Vi får se vad de blir men ska vi ha en klänning så måste vi hitta en snart så om ni vet nå bra länkar där de finns fina dop klänningar så GE MIG!

Pga brist på ork så slänger jag in lite bilder från dagarna så skriver jag mer när jag orkar tänka. Heppåer!


Mys på framsidan...














Adam e kalsong modell...






Kolla in va långa ben krullis har!




Adam snackar lite med sin lilla polare...




Dop i Sthlm...




Adam fick ha fluga dagen till ära...








BAUTA tårtan! Lite annat än mina amatörtårtor...







Dekoratin...
Adam fick med sig den hem ;)




Jag kan säga att så HÄR fint dop kommer inte Adam ha. Vi kör den lite enklare varianten ;)
De va verkligen fint ordnat av värdparet. De tackar vi för.




Adam berättar stolt om sin kvack kvack till grabbarna...








Sov gott!

Gussar hit o gussar dit...

Jag visste att brudarna skulle börja ringa tidigt till Adam, men redan NU liksom!?





"Ee, asså morsan sitter precis framför mig. Du får ringa mig senare. Jag ska bara låtsas att de e skitkul o bygga med klossar sen e vi klara. Hörs ra! Puss"


Estockholmo

Igår kom vi hem från vår så kallade shopping trip till Stockholm. Kom hem med exakt NOLL grejer! Helt värdelöst. Känner stooor panik i o med att jag ska på bröllop nu på fredag o har inte nått att ha på mig. Nån som kan låna en tjockis en fin klänning? ;)

De va mycke som gick snett i Stockholm. Tur att man hade bra sällskap så man inte blev tokig! De va små grejer ni vet men dom kom hela tiden o förstörde! Som tex att han i t-bane båset tog en timma på sig ta betalt så vi missa "tuben" (som dom i sthlm kallar den..) o fick stå forever o vänta. På vägen tillbaks sprang vi för tuben skulle komma om en minut men då fick inte han i kassan upp dörren man kör igenom barnvagen i så vi missa så klart tuben igen. 10 min fick vi vänta. De låter inte mycke kanske men 10 min e mycke för mig.
Vi kom till Sthlm så sent så jag var stressad för jag ville hinna kolla lite i affärer. Tillslut bestämde vi oss för o spara city till dagen efter o köra Kista gallerian istället. Hann typ gå in i 3 affärer innan dom stängde. SUCK.
Dagen efter var de stressit o bökigt o fram o tillbaks igen så vi kom inte till city förrän runt 16 o då var vi hungriga. City stänger 19 så de blev inte många affärer då heller. SUCK! Så igentligen e de inte så konstigt jag inte hittat nått...
Just ja! 2 hängsel shorts till Adam hitta jag på Zara :) Very nice!
Sen tog batteriet slut på cochlean så jag hörde nada. Då var jag hemma hos min syster i Solna. Batteriet låg i bilen i Rissne. Way to go mandy! När vi var i city tänkte jag köpa extra batterin på apoteket MEN självklart hade jag inte delen som man använder när man ska ha engångsbatterin utan bara delen för uppladdningsbara batterin. Så min runda på stan me syster som jag hade sett fram emot eftersom vi äntligen kunde konversera lite blev inte alls som jag tänkt. Dessutom hörde jag tinnitusen bättre utan cochlean o då blir jag trött o stressad snabbt.
Drog till Rissne där C va för o åka hem till V-ås. Syrran drog vidare hem till Solna o SJÄLVKLART glömde jag mitt cochlea implantat i hennes väska. C o jag hittar knappt alls i Sthlm så de va bara o snurra runt där o försöka hitta hem till syrran. Vi var hemma i V-ås runt 23 o Adam hade somnat för länge sen.
De va bara o dra av han brallorna o byta blöja på ett smidigt sätt o lägga han i sängen. Han va så trött så han vakna inte alls.
De enda positiva var myskvällen hos syrran o att få träffa henne annars va de bara mest stressigt. Home sweet home säger jag bara.

Idag var meningen att vi skulle kolla lite i affärerna här men vi åt först o allt drog ut på tiden så jag hann inte kolla så mycke. Egentligen borde jag ta en dag själv o kolla runt lite. Jag tycker de e lättare o shoppa när man e själv. Ska nog gö de imorgon ;)

Fasiken, den här jakten på klänningar har gjort så jag missat massa dejtar me mina vänner :( Känns inte bra. Ska försöka ta mig till Pinglan på babyrytmik imorn iaf så Adam o jag kan få träffa några av våra polers.

De har varit ett helvete o få i Adam mat sista 2 dagarna. Burkar me barnmat funkar inte alls nu. Bara lagad mat men idag o igår vill han inte ens ha de. De här gör oss jätte stressade för enligt vår BVC så har vikten gått ner rejält i kurvan o vi måste tom tillsätta matfett i maten sa hon. Vet inte vad som e fel o jag HATAR o inte veta vad som e fel med min son.
Som tur e så åt han rätt mycke av mamma mandys potatisgrätang nu till middag. Skippar ödmjukheten en stund här o säger att de var den godaste potatisgratängen jag nånsin ätit. De e sant! Så himla god så de vattnas i munnen nu när jag skriver om den haha! Sorry, jag hatar när man inte e ödmjuk men den va jäkligt god. C håller med mig o tydligen min son oxå ;)

Bilder från Sthlm...

Innan Sthlm träffa vi Adams farfar på stan o luncha o fika...




Redan då var jag heeelt slut! Adam oxå :(





I bilen på väg till Sthlm va Adam pigg o spexa som vanligt. Skratta så jag grät åt den här lilla knasbollen. Vart får han allt ifrån? Måste va pappan...





Adam på t-banan för första gången i sitt liv...





...o på tuben... Lite läskigt i början så måste hålla babas hand...




"va var de???"




Han var lugn. Även om de inte ser ut som de...



De roliga kom strax efter korten togs.
Adam ville ner o stå, som i princip e de enda som duger nu. Vi försökte förklara att när tuff tuff tåget åker måste man sitta still. My ass att man måste tänkte Adam o gjorde allt för o stå på golvet. Jag tog tag i hans händer o då ställde han sig med rumpan lite utputande o sköt sitt ena ben rakt fram o rakt upp. När de guppa va de extra kul o han log stooort o va RIKTIGT stolt över att han kunde stå på ett ben även fast de svängde o hade sig. Vi skratta så vi kikna. Han gjorde verkligen en show för moster som satt mitt emot. Hela vägen på tuben så stod lilleman på ett ben. Ibland bytte han ben men aldrig med båda. Hahha han e rolig krullisen :D
Så himla trist att jag inte fick med de på bild men vi va så inne i de han höll på med så jag tänkte inte på o fota.

Nej nu ska vi chilla lite innan läggdags.

Hoppas ni suber gött inatt.

Adios


RSS 2.0