Packning på G

Si si señora! Här packas de! Vi ska nämligen dra till Borlänge hela helgen lång. Kommer hem på söndag. Ska bli skönt o komma iväg lite.
De e en av mina 7 Mendoza-syskonen som bor där, syrran Jennifer :) Hon har dessutom skaffat sig en liten puppie o jag saaaknar verkligen djur! Får djur-gos abstinens hela tiden! Adam funkar helt okey vid en sån abstinens attack men han har liiite för lite päls. Ska bli mysigt o gosa valp :)


Idag åt jag min lunch klockan 21:00. Har varit lite för bizzy med andra ord.

Jag o Adam va med lite mamma polers till nått som kallas för Pinglan. Där va de babyrytmik idag o jag o Adam gjorde vårt bästa för o hänga med....

Först börja de med att Adam tog sig en tupplur på 1,5 timma PRECIS när vi igentligen borde satt igång o göra oss iordning inför babyrytmiken.
Jag satt o rulla tummarna o vänta på att han skulle vakna så jag kunde ge han lunch innan vi skulle möta upp brudarna. Blev väldigt stressigt kan jag säga men brudarna hade tålamod o vänta in oss.
Tyvärr blev mina tjut i öronen EXTRA starka av all stress så jag hörde knappt ett ord vad dom sa till mig. Kunde tyvärr inte va så social som jag kanske hade velat men äh...man e ju där för Adams skull mest så de fick va så.

I rummet där babyrytmiken va så satt ungefär 20 morsor med sina bebbar o en stackars pappa (blev riktigt impad av honom att komma fast han troligtvis visste att de mest bara e morsor där. Hejja dig!) Sen börjades de sjunga o dansas o eftersom allt bara lät som oljud i mina öron o jag inte hörde alls vad som sjöngs så härmade jag bara alla andra morsors rörelser för o hänga med.
Lite (rätt mycke) sorgligt e de att jag inte kan ha den kontakten med Adam som man kan få när man sjunger tillsammans. Vill ju sjunga för han o att han ska titta på mig o lyssna på mig men de går inte för jag vet inte alls vilken sång de e. EN gång hörde jag att de va Imse Vimse Spindel. DÅ sjöng mandy! :D

Adam hade kul iaf även fast han till en början bara stirra på alla bebbar i ett chock liknande tillstånd. Sen har han börja med att gnälla om man inte håller han i händerna så han kan stå, helst gå runt med honom oxå. De ville han väldigt gärna göra där inne o när man skulle lägga bebis ner framför sig så blev han förbannad. Men kittla han lite så han börja skratta till slut. Inte lätt den där mannen...
Dessutom ville han inte sitta still o fika allt för länge heller. Han ville utforska! Så jag va tvungen o dumpa brudarna o fika pausen o gå runt med Adam istället. Han hitta massa kul o leka med.

Lite bilder...

Dagens mamma o krullis...



Visst ser jag avslappnad o harmonisk ut? Hahaa!


Adam hitta en rolig grej o stå vid. He loved it!



Men ville snabbt vidare...




Jaga lite ballong...




Bollhav!!! Han älskade de! Bollar flög!



Sen hände en lite komisk grej...

Adam o jag satt i lekrummet o pilla lite på en leksaks mobil. Helt plötsligt från ingenstans kom en liten dam krypandes förbi o ryckte ut mobilen från Adams hand. Snabb som attan va hon!

Resultat. Hon, supernöjd. Han, inte så nöjd...



HAAHAA! Adams miin e klockren! :D

Sen åkte Adam rutshkana (hur de nu stavas...) o körde runt med en häftig bil men de blev inga bilder på de för mammas händer va tvugna o va lite stöd.

Igentligen va jag helt slut här men vi bestämde oss för att ta en promenad ner till stan. Gick runt runt i flera timmar innan vi drog till Adams mormor en snabbis o planera lite inför morgondagens road trip.

Adam på väg ner till stan. Tydligen inte alls trött efter all stohej på Pinglan...



Sen kom vi äntligen hem. Adam slängde i sig gröten o tacka för sig. Nu sussar han sött o drömmer säkert mardrömmar om den snabba bruttan som kom som en virvelvind o snodde hans mobil.

Lite till ska packas sen ska jag ta en kopp te o läsa lite heminredning innan jag slänger mig i säng.

Blir nog lite bloggning från Borlänge oxå. Måste ju visa valpen ;)

Sov så gött allihop!

RÖSTA!

Nu jäklars ska Adam bli cover boy 2010!

Tryck på länken o rösta på vår prins! Pleeeasseee!!! Han looovar o bli en ödmjuk kändis.


http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=29987




Jag lever...

...i ett ständigt tjutande o brummande, MEN jag lever...

I princip är den skrämmande höga tinnitusen de enda som jag lider av efter operationen just nu. Ibland, eller oftast, så e den så hög så jag får lugna mig själv så jag inte får panik. De går knappt o tänka klart. Väldigt jobbigt...
Min kropp känns iaf okey igen. Jag kan sova på vänster sida igen. De e bara några vinklar som gör för ont. Känseln på huvet känns väldigt konstigt. När jag tar på vänstra sidan så e de som om man gör tusen nålar på huvet med en blandning av känslan som man får när ens fot sover. Man känner den inte riktigt men känner ändå. Fattar ni? Väldigt skumt...
Imorgon ska jag på efter kontroll här i V-ås. Hoppas allt ser okey ut.


Vi har haft rätt mycke för oss.

Eftersom jag e rätt slut i huvet av allt ljud som försigår där så slänger jag in lite bilder på några av våra dagar så skriver jag mer när min skalle orkar.


Börjar med bilder från min barndomsväns dotters mysiga dop.




Snebena dagen till ära :)



I kyrkan.
Adam kunde inte sluta snacka med sin polare i bänken framför.



Bella plutt va jätte duktig :)



Åt waaaay to much av de milslånga smörgåsbordet PLUS en miljon sorters kakor.
Tack för all mat Tilda! Supergott!




Adam var på kanonhumör! Slips o Timberland skor=stilig kille ;)



Även om slipsen blev uppäten till slut...





Efter att ha flörtat med alla, babys samt tant, kvinnor samt man så däcka Adam precis lagom efter presentöppningen. Då va de bara o tuta hemmåt igen.



Heeelt slut...

Eftersom de va evigheter sen jag klädde upp mig så kör jag (med risk för o verka fåfäng) en dagens mamma o visar min outfit till dopet här...





You like? Man blir lite bullig om magen för tröjan e rätt stor o ha under kjolen men de fick va så. Allt va bättre än mina mjukisar den här dagen...

De va härligt o klä upp sig för första gången efter operationen. Har inte kännt mig fräsh alls! Tänk va lite kläder o smink kan göra...

Väldigt vackert o mysigt dop. Tack Mattan med familj för en trevlig dag!


På kvällen sov över hos farfar o låtsas farmor. Vi hade en jätte mysig lördagskväll med dom med massa snacks o skratt. Mest åt Adam...han e en liten clown ibland.
På morgonen smög Adam o jag in till deras rum o väckte dom. Blev lite morgon mys för Adam med faffa o låtsas famo innan frukost.

Vid lunch kom min mami o hämta oss o vi grillade hos henne med systeryster. Mmm va gott de är med mammas grill!!!! Sluka de innan jag ens hann tänka på o ta kort men efterätten hann jag fota.



Flan med after eight på den här gången. Yummie!

Sen gick vi till "lilla lekparken" som vi kallar den o gunga lite. Där har man spenderat mååånga timmar när man va liten så de va lite häftig känsla o ta sin son dit.



(Tyvärr gick inte min halva skinka o beskära bort men fokusera på Adam så mår ni bättre...)


Springa e Adams nya  grej. Fort ska de gå! Knappt jag hinner med...



Ser ni Adams blick? Koncentration på hög nivå...


Sen har vi hängt med sistra o flängt runt lite här o där plus fyndat massor med grejer men jag visar de i ett annat inlägg. Mitt huve vill vila sig lite...

Hoppas ni haft en bra dag.

See you soon!


Krypa eller inte krypa? Thats the question...

För några veckor sen filma jag Adam för o minnas hur ointresserad han e av o krypa.

Här kan ni se själva hur Adam trummar med fingrarna o inte alls e intresserad av nå krypfasoner...



"Krypa? Zzzzz...boooring!"

Han har aldrig visat intresse för de o vi trodde han skulle hoppa krypningen...tills idag.
Idag har Adam ålat runt här hemma o nu, NU, efter 9 månader, så visar han liiiite tendenser till att han kanske börjar krypa en vacker dag. Han har inte bråttom iaf...

2 tänder till har tittat fram oxå :) Den här gången e de den översta framtanden till vänster o sen tanden till vänster om den (?). Skumt...trodde dom 2 främre tänderna skulle ploppa ut först men Adam kanske kör hela vänster raden först innan han trycker fram nån på höger sida. Rolig kommer han se ut iaf.
Jag blir jämt lika lyrisk när jag ser tänder komma fram. De e så otroligt gulligt!!!!!!! För o inte tala om hur stolt jag var över lilleman idag när han börja åla. Nu kan han åla runt på upptäcksfärd ju! Kul för lilleman! Nervöst för mamma mandy...

Idag e Adam den enda som fått mig o må bra. Jag har kännt mig svag i kroppen sen jag vaknade o tjutet har varit i en ljus ton hela dagen o verkligen påverkat mig mycke. Har tom hållt på få panik över tjutet stundtals men då snackar man lite med Adam o så mår man bättre.
De e nått skumt i halsen oxå. Har varit de i snart 4 dagar men de bryter aldrig ut. Halstablett hjälper inte. Undrar va de e frågan om... Jag får inte bli sjukare för jag har grejer o folk o träffa imorn o på torsdag ;)
Jag ska lägga mig i badet o läsa lite heminredning innan jag sussar.

Hoppas ni haft en något bättre dag än mig idag...

Ny vecka

Dagen började med lite mys o frukost i solen på balkongen. Ahhh härliga vår! Adam verkade njuta av o sitta o se alla grannar åka till jobbet. Prutt ljud (från munnen) fick dom allihop av Adam som start på deras dag :)

Sen blev de ett möte med fastighets skötaren o förberedning av lunch.
Idag var första dagen som Adam åt samma mat som oss, tillagat av oss. Vi skippade saltet men vart jag än läste så fanns de ju salt (!?) Vi lagade köttfärsås o ris o i tomatpuren, kalvbuljongen o krossade tomaterna fanns de ju salt. De e ju rekomenderat att barn under 1 inte ska få i sig salt men hur gör man då??? Salt finns överallt! Måste jag göra min egen tomatpure osv för o komma undan saltet?
Jag läser ju om mammor som har barn yngre än Adam som tar dom till restaurang o delar maten dom äter med sin bebbe. I den måste de ju finnas salt. Jag fattar inget... Hur gör ni?

Vi skippade iaf att salta o lät Adam få smaka. Han ville inte sluta äta haha! De va nog bland de godaste han ätit hittills i hans liv stackarn. From nu ska Adam äta de vi äter...om hans mage inte blir kaos inatt eller nått...


Efter tvättning o lunch så kände jag att jag var less på o sitta här o tycka synd om mig själv. Jag har nog aldrig sett så skabbig o ofräsh ut som jag gör just nu. Delvis pga att jag inte får föna o fixa håret utan måste ha de som de e när de självtorkar, dvs krull tottig svinto. Meen äh! Utseendet e de sista jag bryr mig om just nu så jag drog till stan i mitt fräsha jag med mina grabbar idag. Förlåt till er på stan som jag kanske skrämt...
Vi tog en fika o sen promenera vi till mitt o C:s projekt som e på G. Kan inte skriva om de ännu men allt verkar gå åt rätt håll iaf. Adam sussa i vagnen medans vi höll på. Sen gick vi till lekparken o lekte i sandlådan. Adam fick hink, spade, kratta, vattenkanna o massa formar att leka med men han ville bara sitta o stirra på alla andra barnen.
Plus att jag tror Adam e lite som hans pappa var när han var liten...
C har visat mig en film från en av hans födelsedagar då hans pappa hyrde en McDonalds restaurang i stan o gjorde en fest för alla dom kände. I filmen sitter C o äter sin hamburgare o pommes o sen sträcker någon fram en stor nalle björn till honom som present. Istället för o ta emot den med sina händer så drar C fram armbågarna o klämmer nallen mellan dom o ber sin mamma ta hand om nallen för han känner sig smutsig. Jag vet inte hur gammal han var men kanske 6 år...
C har aldrig gillat o va smutsig o idag såg jag lite sånt i Adam. Han vägrade röra sanden o om han fick lite i handen från leksakerna så släppte han allt o stirra på de lilla sandkornet o sen på mig med en blick som sa "Blää va e de här???"
Har sett bilder på barn i hans ålder som har sand överallt o tom i munnen men Adam nudda inte ens sanden...
Får se hur den här lille mannen kommer bli. Antagligen som sin pappa...

Tyvärr finns de inga bilder från dagen eftersom mitt mobil minne är fullt. Måste tömma....


Annars har jag kännt mig okey idag. Smärtan känns som tandvärks smärta fast i örat, nacken o halva huvudet men som sagt, smärtan kan jag ta. De e tjutet, de höga tjutet i örat som får mig o vilja bli knockad. Fifflar jag med annat kan jag koppla bort de men jag märker att jag även hör myyyycke sämre pga att den överröstar mycke ljud.
Ibland kan den lägga sig till en lite behagligare nivå men när jag anstränger mig, e trött eller bär så blir den högre. Nu e jag helt slut så nu e de orkester i skallen.

Vill ut o leva o träffa folk igen! Hoppas bara ni kan stå ut med att jag hör väldigt dåligt just nu en period ;)

Ps. Vår kamera e inte här så har inte kunnat lagt in bilder på mitt "coola" ärr o snaggningen. De kommer! Om ni törs se så klart? Snaggningen syns inte när jag släpper ut håret så så överdrivet mycke raka dom inte ;)

Ps.2. När jag o C va o köpte glass häromdan så hade tjejen i kassan rakat nästan halva huvudet...tydligen e min operations frilla mode! :D

Ps 3. Tappa min mobil i badkaret imorse :( De e inge roligt o ligga i badet o se mobilen komma simmandes :(

Ouch!

Imorse vakna jag o hade inte alls lika ont som tidigare dagar. Tjutet i örat hade oxå lugnat sig en hel del. Jippie tänkte jag o trodde de började gå åt rätt håll nu. Tills...Adam...min skatt...mitt liv...de bästa jag har...beslöt sig för o drämma till mig RAKT på operations såret! AJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag skrek så högt så jag väckte C och, lyssna på de här! JAG BÖRJADE TOM GRÅTA AV SMÄRTAN! Min son fick mig o gråta!! Hahaaha! SHit, de gjorde riktigt ont o har gjort riktigt ont sen dess. De svider o tjuter högt i örat o op såret dunkar av smärta. Ruta ett igen?
Dessutom har jag bärt runt en hel del på Adam både igår o idag. Inte bra.
Jag börjar bli lite skraj att jag kanske riskerar o få sämre resultat om jag inte sköter de bättre. Med andra ord...håller min mini misshandlare borta från min vänstra sida ;) o slutar bära.

Idag kom svärföräldrarna förbi. De e tydligen Adams farfars födelsedag idag. Kul! Fick reda på de 2 min innan dom stod vid vår port. Skämmigt! Jag hade ju velat baka eller köpa present! Tack för den passningen C!

C ligger o nattar Adam nu o jag letar nya möbler. De e flytt på G ;)

E ni som jag o vill ha massa nytt så fort man flyttar?

Ge mig länkar till snygga möbler! Även om de bara e nån annons på blocket!

Lite synd e bara att C o jag har 2 helt olika smaker när de gäller inredning. Jag gillar allt från lantlig inredning eller shabby chic till orientaliskt mysigt medans C gillar stilrent o nästan tomt (?) som i princip e den enda inredningen jag inte skulle känna mig hemma med. Den känns så kall. Jag vill mitt hem e varmt o mysigt. C vill helst ha allt i svart oxå...blä. Vissa möbler funkar i svart men andra ser ut som billiga 90-tals möbler tagna från en ungkarlslya.

Vad gillar ni för stilar?


Lantlig stil...


...fast har sett bättre...

Bild lånad från whatsupsthlm.se


Bästa stödet!

Agnes mamma, Emma, lämnade en kommentar som fick mig o tänka till.

Hon fick mig o tänka på att den här operationen inte bara e för min egen skull utan för min familjs gemensamma framtids skull oxå. När jag tänker att jag gör de här även för min fästman o min son så spelar de helt plötsligt ingen roll hur dåligt jag mår. Detta kommer öka livskvaliten i min sons o min fästmans liv. Jag kan må hur dåligt som helst nu när jag inser hur mycke bättre allt kommer bli för hela min familj.
Tack Emma för den tanken.

De e helt otroligt vilket stöd jag fått. Hela min inkorg på min mobil e fylld av kärlek! 
Jag har inte bara fått stöd o lyckönskningar från nära vänner o familj. Jag har fått massa stöd o kärlek från människor som jag aldrig ens träffat! Tack till er!!!
Överallt på facebook har jag fått kommentarer av mina vänner som vill stötta. Kärlek överallt!
Som de här tex, som jag såg när jag mådde som värst o ändå ville försöka surfa lite (klarade en minut men hann se inlägget). Tack min älskade Sandra!

Ni e änglar allihop! Tack för ert fina stöd! Jag kommer aldrig glömma de.



Nu till lite andra tankar...

Jag e orolig. Orolig att resultatet inte blir så bra som alla hoppas på. Många e väldigt förväntasfulla o säger att allt kommer bli bra nu o även om jag hoppas på de, självklart, så blir jag rädd att alla tänker att allt ska bli perfekt...
Jag vill inte vara negativ men jag vågar inte vara för positiv. Jag vet (efter alla år jag haft med läkare o göra) att de inte alltid blir som dom säger. Jag vågar inte ha förhoppningar att allt kommer lyckas.
Jag hoppas ni vet att jag fortfarande inte kommer vara som en normalhörande. Jag kommer aldrig höra ljud som ni hör dom. Med hörapparat låter ljuden inte verkliga. De låter mer mekaniskt eller hur man ska säga. De kommer dom även göra med cochlea implantatet. Jag kommer med andra ord aldrig kunna kalla mig för normalhörande så jag vill o hoppas ni inte har föör mycke förväntningar nu.
Om jag ska vara ärlig så stressar de mig att folk ska bli besvikna om jag fortfarande har problem o höra vad dom säger. Eller att dom ska tycka de e konstigt eller jobbigt att dom fortfarande måste prata sakta, tydligt o stå nära för att jag ska förstå.
Känns bara lite läskigt att vissa hoppas för mycke på resultatet för om de inte blir bra så vet jag att jag måste fortsätta "låtsas" att jag hört nått jag igentligen inte hört o jag vet inte om jag orkar de.
Jag vill kunna säga att jag inte hört vad ni sa utan att ni blir besvikna. Okey? Bra :)

Hoppas hoppas hoppas resultatet blir så perfekt som de kan bli nu!!!


Förövrigt har Adam smittat sin förkylning på både mig o C så idag va vi bara en snabbis runt o handla lite o tog luft sen storstäda C medans jag lagade piroger.

Smärtan känns bättre idag men måste fortfarande ta 2 alvedon. Kroppen känns inte riktigt hundra än men jag misstänker de e lite ångest från allt som varit som får mig o må lite skumt. De kommer nog ta lite tid o komma tillbaks efter de här o även att "acceptera" vännerna som bor innaför mitt huvud nu...oj lät som jag blivit schizofren nu... Jag menar inte såna "låtsas" vänner utan jag menar cochleaimplantatet så klart...

Tid ska man tydligen ge de...tid...


En gång i tiden...



Gammal bild men den fick mig o le så den får va med idag... :)

Hemma ångest...

Jag har ingen ork o städa o när de e stökigt här så mår jag sämre än jag redan gör så idag har vi varit ute i princip sen vi vaknade.
Jag, Adam o C har åkt runt i bilen till olika platser o njutit lite av vårvädret.
Vi var i hamnen o tog en frukost sen åkte vi o handla på Ica Maxi o gjorde lite andra stop o ärenden. Efter de hälsa vi på hos "svärföräldrarna" en stund sen blev de Burger King o en glass vid Lövudden framför solnedgången.
Nu e vi hemma igen. Adam sussar o C fixar te. Blir mys i soffan framför en film sen hoppas jag på att jag ska kunna somna bättre o skönare inatt.
Jag har haft mer ont idag men svullnaden har gått ner. Jag hann inte ta kort på när de va som värst tyvärr. Trodde de skulle bli värre men de svullnaden i ansiktet e nästan borta. Bara på huvudet man känner svullnad men inget som syns. Sen har jag varit lite yr o illamående men de e antagligen för jag varit runt o flängt o inte vilat idag.
Jag behövde en dag ute. Började känna mig deppig o isolerad. Om man gör nått så tänker man på annat. Man måste bara få energi till de. Eftersom C kör runt oss så e de rätt lätt o orka men promenader hade nog blivit lite mycke...


Adam i bilen idag. Han kunde inte riktigt bestämma sig för om han skulle skrika eller skratta...



ADAM står de på mössan :)

Han har varit rätt pigg o glad idag o haft mer energi men hostan sitter i o den e värst på natten.

Lövudden där vi åt glass e jätte fint men min mobil kamera e kass när de e lite mörkare.

Här e lite bilder från Lövudden för några år sen på mig o min bästa Dico...








Usch! Får fortfarande ont i magen när jag ser Dico. Kan inte skriva om han. De e för jobbigt.


Nu ropar C.

Tack för era kommentarer o uppmuntran! Ni e bäst!

Kramar till er!


Jag måste bli kär...

Jag tror jag måste bli kär i de här implantatet annars kommer jag gå runt o må dåligt hela livet. Måste bli vän med den o acceptera att den e en del av mig nu. Jag tycker de e jätte svårt. Troligtvis e de för att jag förknippar den med hur dåligt jag mått o mår nu. Utan operationen hade jag ju inte mått så här.
Men igår kväll när jag skulle somna så tänkte jag att om implantatet hade kunnat prata så hade den väl sagt "Jag e här för o hjälpa dig." Tror ni inte? Så jag måste börja förknippa den med positiva saker istället för allt negativt jag kännt hittills. Jag måste helt enkelt bli kär i den...

Jag fortsätter o må konstigt. Min kropp e inte sig själv o jag känner mig nere. De e jätte fint väder o några vänner skulle ut o promenera till Vallby friluftsmuseeum o kika på djuren där med sina bebbar men jag orkar inte nått. Inget känns "roligt" att göra just nu. Jag har ingen lust med nått.
Nätterna e värst. Jag oroar mig för att den där känslan av att de kryper i kroppen o att jag inte vet vart jag ska ta vägen ska komma tillbaks. Den som jag fick på lasarettet. De gör att jag känner ångest när de e sov dags o jag lägger mig sent o går upp så fort jag vaknar minsta lilla. Även om kl e 6. Jag vill inte ligga i sängen. De påminner mig om känslan o jag ligger bara o känner efter om den e kvar i kroppen.
De e inte bra att jag inte sover. Min kropp behöver vila ut. Tror de e därför jag mår konstigt o känner mig svag oxå.
Fortfarande e morgonen värst när de kommer till smärtan. 2 alvedon till efterrätt vid frukost e obligatoriskt just nu. Hoppas min lever står ut...

Adam e fortfarande sjuk o väldigt gnällig. Eftersom de e jobbigt med ljud just nu så e min hörapparat mest avstängd. Jag hör honom ändå lite grann men inte så de känns jobbigt.

Stackars C e en hjälte just nu.
Han tar honom hela nätterna o eftersom jag går upp tidigt så tar jag Adam på morgonen. Men jag kan inte bära honom så när C igentligen ska få sova ut så e han tvungen o gå upp hela tiden o förflytta Adam till matstolen, till skötbordet, till soffan, osv, åt mig. Jag försökte bära men de spännde till i hela nacken o halva huvudet o sved till i örat sen började tjutet i örat bli ännu högre.

Jag hatar de här!

Tålamod måste bli min vän just nu...



Operationen...

Nu e jag hemma med mina grabbar igen.

Runt halv 8 på tisdagen kom en sköterska in med 2 tabletter o nån flytande medecin. Den flytande medecinen smaka surt o lämna en otroligt äcklig eftersmak i munnen. Jag fick inte äta eller dricka något för o ta bort smaken men jag slicka på ett tuggummi med mint smak i smyg o de hjälpte.

Runt 8 kom dom med en sån där läcker dress som e helt öppen där bak o bad mig sätta på den.
Sen rullades jag till op-avd o där vänta några sköterskor som på en gång börja dra o fästa grejer på mig. Sen sa den manliga sköterskan nått till mig o nån annan tryckte dit en gasmask över ansiktet. Jag fråga om jag skulle räkna ner från tio som jag hört att man ska göra men han nicka nej. De sista jag minns var att han gjorde tummen upp o sen att jag bara hörde min tinnutus tjut o allt blev svart. Efter de va jag borta.

Jag vaknade när dom höll på köra in mig i ett annat rum. Hela jag skakade av frossa men jag var skönt trött o tänkte skit va underbart om man inte mår sämre än så här. Eftersom jag skakade av frossa så la dom in ett stort luftrör under täcket vid mina fötter som blåste in massa varm luft. De kändes underbart. Då o då väckte dom mig o fråga om jag ville ha mer smärtlindrande men jag sa att de inte gjorde så farligt ont. Ville inte påverka levern mer än nödvändigt men dom rekommenderade smärtlindring ändå. Hon sa att sen kan jag blir tvungen o få ta mer än nu om jag låter smärtan bli värre. Hon spruta in morfin i nålen jag hade i armen o jag somna igen.
Blev väckt av att hon smeta läppglans på mina läppar o sen öppna hon min mun o spreja in nått äckligt.

Jag vet inte hur länge jag låg där men jag minns att jag hela tiden tittade på klockan för jag visste at C väntat på mig i avd sen tidig morgon. Nu va den runt 2. Tydligen hade operationen tagit längre tid.
Hon frågade mig om jag ville åka upp o jag svara ja.
Jag var väldigt borta o blunda mest men jag minns att jag såg C le o då log jag tillbaks sen blunda jag igen. Ville bara sova.
Han la sig bredvid mig o vi sussa en stund sen sa jag till han att åka hem till Adam. Han hade varit med hans föräldrar sen 8 på morgonen o klockan va nu runt 16-17.
När C åkt så fortsatte jag sova o vakna bara då o då för o sedan somna om på en gång.

På natten började jag bli piggare men jag var yr. Allt rörde sig i rummet när jag tittade upp o jag mådde lite illa.
Försökte gå ut på internet men illamåendet blev värre av de.
Jag blev lite rädd för de kändes som de bara var ögat på den sidan som operationen gjorts på som snurra. När jag höll för vänster öga så kunde jag fokusera på saker men höll jag för höger öga o försökte fokusera med vänster så gick de inte. Ögat snurrade iväg liksom.
Jag blev livrädd att man kommit åt nån nerv som e kopplat till ögat när man opererade så jag alltid skulle va yr. Dr hade ju sagt att jag inte har något balanssinne så jag skule inte bli yr!
Jag ringde på signalen som gör så en sköterska kommer o berätta min oro. Dom visste inte men bad mig försöka gå på toa som jag inte hade gjort sen morgonen. Jag vågade inte. Mitt illamående skulle bli värre de visste jag. Så fort jag bara rörde armarna så mådde jag illa o blev kallsvettig.
Då bad hon mig att åtmindstonde försöka sätta mig upp o sen fällde hon upp min säng. De gick en stund sen kom illamåendet. Hon andades djupa andetag med mig o de blev lite bättre. Medans vi satt o prata så kände jag att yrseln oxå blev bättre.
Dom bad mig vila o säga till när jag va redo för o gå o kissa.

Runt 1 började jag känna mig väldigt kissnödig men jag vågade inte sätta mig upp än pga illamåndet. En sköterska hade erbjudit mig medecin mot illamående tidigare så jag ringde på sköterskan för jag tänkte att de kanske hjälper så jag kan kissa sen.
Hon sa att hon tyckte jag skulle ta smärtlindrade oxå men jag hade inte speciellt ont. Hon bad mig ta de ändå så jag inte skulle få ont sen. Dom sprutade in morfin o medecin mot illamående o direkt när de kom in i kroppen så kröp de i hela mig. Jag fick en sån äcklig o obeskrivbar känsla. Hela min kropp domna bort kändes de som. De kröp i mig o jag kände ingen ro. Sköterskan sa att de kan va från morfinet eller kombinationen av medecinerna men att de skulle gå över snart. Jag låg o full panik över den här hemska känslan i nästan 3 timmar utan att de blev bättre. Jag önskar jag kunde beskriva vad jag kände men de e omöjligt. Kunde inte koncentrera mig på nått o kunde inte få nån ro. De kanske hade hjälpt om jag rört mig lite men jag var för svag o yr för o göra de.
Till slut kände jag bara att jag ville hoppa ut genom fönstret för o slippa känlan så jag ringde sköterskan. Hon sa att jag skulle andas lugnt o att de blir bättre snart.
Jag tvingade mig själv till o gå på toa så jag iaf skulle slippa den känslan o de gick bra. Jag var bara lite svag o skakig o lite yr.

Försökte somna igen men de gick inte pga känslan i kroppen. Hemma sover jag på mage så jag testade de o jag halv somna till o från.
Jag tror jag sov sammanlagt 1,5 timma den natten.
Nästa morgon kom dr o förklara att de hade varit en svår opertion. Min hörselgång va så inflamerad så den hade blivit jätte ärrig o de gjorde så han fick de jätte svårt o stoppa in cochleaimplantatet. Så svårt så han nästan gav upp ett tag.
Han sa att jag bara behövdes röntgas o sen kunde jag få åka hem.

Jag låg en stund i sängen o vänta innan de kom nå flak liknade permobil med säten o hämta mig för o släppa mig vid röntgen.
Jag var väldigt svag o mådde inte alls bra av o sitta där. Att sitta upp helt gjorde mig snurrig o lite illamående. Tyvärr fick jag sitta så där i nästan en timma innan de va min tur.
När jag sen frågade hur jag skulle komma tillbaks till avd (som låg på andra sidan) så frågade dom om jag inte kunde gå själv. "Nej." Då ringde dom efter skjuts. Jag satt i väntrummet o väntade på skjutsen i nästan en timma till...suck. Jag var så svag o mådde skit o längtade bara tillbaks till sängen i avd.
Tror de var en kombination av morfinet oa allt annat jag hade i kroppen plus mat brist som gjorde mig så svag. De sista jag åt var på måndagen när dom servera lunch (nu var de onsdag). Då åt jag bara lite av deras ris för grytan var inte alls god o sen en knäcke macka jag köpte på kiosken. De va allt jag ätit på 3 dagar.
Ville bara tillbaks till säbgen o vila lite innan mamma kom för o hämta mig.
När jag till slut kom tillbaks o skulle lägga mig så låg de en man i min säng (?!).
Kul! Sköterskorna hade redan slängt ut mig hahaa! En av dom kom o förklara att dom va tvugna o använda sängen pga plats brist. De va lite konstigt för sängen bredvid mig, där min roomie låg, hade varit ledig sen jag kom tillbaks från operation. Jaja, de va bara o gilla läget. Jag bytte om på toan eftersom jag fortfarande hade sjukhuskläderna på o sen fick jag sitta på en stol i korridoren o vänta på att sköterskan skulle komma o ta ut nålen från armvecket o buta bandage som dom inte hade gjort än.
De va rätt jobbigt o sitta där svag o tom i magen. Dom serverade lunch men bara till dom som hade en säng så jag satt där o såg lunch vagnen åka förbi...haha! Patetiskt...

När sköterskan bytt bandage o tagit ut nålen så kom mamma o stora syster o vi fick prata med läkaren innan vi drog. Han sa att han såg på röntgen bilderna att allt satt där de ska.

Jag sov mesta delen hem. Mådde inte så bra. Vi stannade en bit från Västerås, i Hummelsta, o skulle äta o även fast jag inte fått i mig nått sen i måndags så kunde jag bara äta några tuggor. Mådde konstigt.
C o Adam kunde tydligen inte vänta utan dom körde ut till Hummelsta o hämtade mig. Efter lite gos med dom så åkte jag o vila hos mamma en stund sen drog jag o mina böys på en picknick på Björnön. Jätte fin kväll var de.

Sen blev de film o sova. Såå sköönt o va med mina grabbar igen!

Imorse vaknade jag väldigt svullen i halva ansiktet o hade väääldigt ont. Alvedon hjälpte lite iaf.
i kroppen mår jag iaf bättre. De som e jobbigast just nu e de höööga tjutet som kommer från örat som opererats. Dr sa att de kommer lägga sig sen. Hoppas de...

Igår kände jag oxå lite ångest känslor. Jag ångrade tom operationen lite. Jag kände mig inte som mig själv med nånting in opererat i mig som igentligen inte ska vara där... Kanske lite svårt o känna sig som sig själv oxå när man tittar sig i spegeln o e rakad o svullen. Men de som störde mest va att jag hade nått i mig som inte var jag. Läskig känsla... idag känns de bättre iaf.

Adam har varit jätte hostig när jag varit borta o idag fick han feber så idag var vi till vårdcentralen med honom. Han e förkyld igen så vi fick host medecin. Nu tycker jag Adam varit sjuk lite för ofta sista tiden. Oroar mig för honom. Hoppas de e sista nu så han kan få njuta av livet lite.

Vi har nyss lagat o ätit middag o ska mysa vid soffan en stund innan suss dags.

Jag mår som sagt bättre nu men de e jobbigt o röra o vrida huvudet. Jag e svullen o hör högt tjut så andra ljud kombinerat med tjutet kan bli för mycke. Stänger av min hörapparat då. Anstränger jag mig så svider de till o tjuter högre oxå.
Igår kände jag även att de killa i örat hela tiden som om de va nått där så de va svårt o sova men idag e de borta.
Sen har jag märkt att jag inte har nån känsel på halva huvudet. De kan klia men när jag kliar så känner jag inte mina fingrar på huvudet...weird.
Jag kan fortfarande inte ligga på rygg eller åt på vänster öra så jag ligger bara på höger sidan. Vakna med kraftig nackvärk.

Utöver allt de så mår jag okey :)

Vill tacka alla er för era tankar o lyck önskningar här, på sms o på face. Ni e underbara!
Hoppas ni allt vi gått/går igenom blir värt de. De får vi veta om ca 4 veckor...


Ps. Jag vet att detta var ett pissigt inlägg men de har tagit mig hela dan. Jag e inte mig själv äön o har ont o sen kämpar vi med en sjuk Adam så ev stav fel osv får va. Hinner inte läsa igenom...


Separationsångest!


HEJDÅÅÅ HÅÅÅÅR! :((





De e 2 timmar kvar o jag ligger här o gosar hejdå till mitt hår :(
Igår när jag tvätta håret o insåg att en del av den kommer jag aldrig se igen så fick jag seperationsångest. Stackars håret! Haaha!
Läkarn har iofs lovat o inte ta för mycke men man vet aldrig...

Natten har varit så där. Jag somna rätt sent. Kanske runt tolv eller 1. De va svårt o somna. Kudden e lika hög som mount everest o ett tag trodde jag att min känsel i fötterna försvunnit pga frost skador. Iskallt! Plus att jag hade lite ångest o hemlängtan.
Vaknade några ggr under natten o halv sex kunde jag inte somna om så nu sitter jag här o väntar.

Runt 6 kom en väldigt sur o opedagogisk tant o tryckte in ett piller i munnen på mig o bad mig svälja ett glas saft som smaka surt. Sen stack hon en spruta i magen på mig. Jag har ingen aning vad de va frågan om men ville inte väcka min roomie genom o börja snacka. Min roomie som för övrigt lyckades byta kanal igår. Hon bytte till tv4+ lagom till att M.A.S.H börja... VEM kollar på M.A.S.H??? Tydligen min roomie...suck.
Sprutan i magen gör ont. Undrar va de va...

Nu e de inte mycke kvar. C ska ge lilleman gröt sen kommer han lagom tills jag vaknar igen.

Vill bara att allt ska vara över nu. Jag vill hem. Hem till min vackra prins.

2 timmar kvar...


Min bror...

Jag citerar..

"Njut av narkosen. Inte ofta man får den."

...och helt plötsligt känner jag mig helt redo :D

KÄRLEK!

De här e kärlek...

För övrigt fick jag världens finaste sms av C nyss.

Jag längtar oxå älskling!

Patient


För ett tag sen bråka jag med en bittertant som försökte tvinga på mig de hemska patient armbandet.

Hon vann...



Nu har jag suttit i en timma o hängt läpp över de.
Jag hatar dom där armbanden! Har man en sån på sig DÅ E man garanterat patient. Usch!

Enda gången jag inte hade problem med armbandet var när Adam föddes. Han o jag hade ju tom matchande nr på våra armband :) Dom ligger hemma i hans låda nu. Ibland när jag e där o rotar så ser jag den. Kan inte låta bli o få ett sånt där lyckligt flin i ansiktet då. Den e ju så liten! Så liten så hans arm måste ha varit lika stor som min tumme.
När jag ligger här o ser all inredning o allt som hör sjukhus till så påminns jag om dom dagarna vi var på lasarettet med en nyfödd liten bebis. Jag visste inte då att han skulle visa mig vad anledningen till livet är. De va i en sån här miljö vi först träffades o lärde känna varandra. Första smekningen, första ögonkontakten, första känslan av okrossbar kärlek, allt de hände i sån här miljö. Så när jag ligger här så fylls jag av alla känslor jag kände då o de känns faktiskt lite bitterljuvt. Jag vill inte känna såna grejer när jag inte kan nå min Adam fast samtidigt känns de härligt o få en dos av känslan från en av dom underbarste dagarna i mitt liv.


10 timmar kvar nu...


BOOOOOOOOOOOORING!

Lord va tråkigt man kan ha! Skulle inget hellre än ligga i vår stora säng o snutta med Adam. Istället ligger jag i ett rum med en tjej som vägrar lämna ifrån sig fjärrisen o vägrar byta bort från Svt2. Lär ju gå in o kolla på tv.nu vad de e för roligt på 2:an idag da...

Jag sitter nu i ett annat hus där dom har lite mer än där jag "bor". Har varit inne på apoteket o köpt lite grejer jag glömde bort o packa mitt i all mys med Adam.
Dom har en liten butik här o en större kiosk plus en restaurang. Här sitter jag o glor o gissar vad folk som går förbi har för sjukdom. Kul va? Inget deppigt alls heller.

Känner mig lugn inför imorgon. De enda jag har hakat upp mig på e att jag måste tvätta håret innan o jag har ingen fön med mig så mitt hår kommer bli krull krull! Om en sån liten småsak e de som bekymrar mig så förstår ni kanske att jag e rätt lugn inför operationen. Eller så förtränger jag allt...som vanligt. Jag e duktig på de...

Adam vill jag inte ens skriva om för då kanske jag dör av abstinens. Jag försöker med allt jag har att hålla honom borta från mina tankar för de finns risk att jag annars tar tåget hem. Ingen får nämna Adam okey?


Just nu händer de inte mycke. De e bara en lååång väntan till imorgon då allt ska ske.
Klockan 8 börjar dom borra i skallen :)

Måste fråga. Finns de nån annan där ute som opererat sig i huvudet? Hur mår man efteråt? Kanske inte e så vanligt o opereras där men vill ändå fråga. Kanske nån vet hur de känns...?

Jag kommer iaf få ett stooort bandage över heeela huvudet. Snyggt va? Jag ska försöka fixa ett kort på mig i bandaget till er hahaa! Kommer bli väldigt roligt o ha en turban på skallen.

Vissa kanske tror att min hörsel kommer tillbaks direkt efter op har jag förstått. De gör den inte så förvänta er inga "JAG HÖR JAG HÖR" inlägg än på ett tag. En månad efter operationen så har såret läkt tillräckligt för o sätta igång cochlea implantatet. I början kommer röster låta som musse pigg o vanliga ljud kommer låta jätte starkt. De är för att hjärnan inte riktigt e van än o de kan ta några månader eller år för den att bli van. Men jag tänkte satsa på några dagar ;)
Hjärnan måste oxå lära sig koppla bort vissa ljud. Tex när man e ute o promenerar så tänker man inte överdrivet mycke på blåsljuden o bilarna som kör förbi. Man kan koppla bort dom ljuden lite. Men för mig så kommer varje ljud låta som en bomb i hjärnan. Om tex en bil åker förbi så kommer de låta väldigt högt! De är för att hjärnan koncentrerar sig på minsta lilla ljud innan den lär sig koppla bort "onödiga" ljud.
Fattar ni nått va jag menar? De e jätte svårt o förklara i text.

Nej nu ska jag messa lite med min familj sen ska jag nog tillbaks till avdelningen innan dom tror jag rymt. Måste ju dusha innan operation oxå. Fryyyser ihjäl så en dush kommer sitta fint o ännu finaare blir de när jag drar på mig den vackra sjukhus styrseln. Sen ska jag glo på filmerna jag tagit med mig. Nu vet ni vad jag ska pyssla med iaf. Låter inte såå hemskt eller hur? :)

Hoppas ni haft en bra dag.


Uppdatering från cafeterian i Uppsala...

Innan jag skriver lite uppdates så vill jag tacka er som presenterat er o önskat mig lycka till. Jag tror jag har en hel klunga underbara människor som följer mig i min resa... TACK!


Här sitter jag nu som ett fån på sjukhusets cafe o väntar på att klockan ska bli 14. Då ska narkos läkaren prata med mig om imorgon. Anledningen till att jag sitter på cafeet e för att jag inte får ha datan i rummet :( Jag som tänkte uppdatera er konturneligt... Man får inte använda den av säkerhetsskäl. Film får jag titta på sa dom men inte gå ut på internet. Nån som vet varför? Jag har ju egen internet dosa. Kan nån gubbe med apparat kopplad till sig få problem om jag kopplar ut mig till internet? Förstår inte riktigt...

Iaf så fick jag skjuts av mamma o Lelle imorse. Jag tvingade C att stanna med Adam idag. Han får komma imorgon istället för o åka varje dag. De blev faktiskt lite bråk (?) igår för jag vägrade låta honom skjutsa mig idag men han lugnade sig till slut.

Jag har haft en underbar helg. Igår samlades vi hos mamma o åt goood mat o fika massor. Min barndomsvän dök oxå upp med super söta Bella!
Vi hade riktigt mysigt o de va kul o träffa systrarna som jag inte sett på ett tag. Gu va vackra systrar jag har!

På slutet blev jag dock väääldigt trött o Adam va trött o gnällig mest hela tiden så efter folket dragit så somna jag o Adam i mammas säng.
Vi blev väckta av C som va där för o hämta oss.

Jag tänkte skriva ett inlägg igår men hela kvällen spenderades åt att gosa med mina grabbar. Fyyy vad jobbigt de här kommer bli! Inte operationen eller ev smärta mm, de värsta med allt de här e att jag måste vara ifrån min son. Jag hatar de! Aldrig nånsin har vi varit ifrån varandra så här länge.
Imorse innan mamma o Lelle kom o hämta mig så låg vi alla 3 i soffan o mös o sa hejdå. Självklart börja hönsmamman mandy böla. Adam har verkligen tagit över mit liv o alla mina känslor. Han e den enda som gör så jag tappar kontrollen helt. Mina känslor svämmar över utan att jag kan hindra dom på något sätt. De e helt sjukt vad en sån liten person kan göra. Mitt hjärta. Mitt allt.

Här är lite bilder från gårdagen med sötaste Bella o Adam! (o lite av syster yster)






Adam försökte lite nonchalant sno åt sig en puss. Kan säga att Bella nobbade stooort!





"NEJ! Bort!"





Gos ungar!



Nu ska jag gå o handla mig nånting gott o köpa lite tidningar innan samtalet med läkaren. Lunchen som bjöds på va ingen höjdare direkt så de kurrar i magen nu. Dessutom har jag inte eget rum utan delar med en tjej som snott åt sig fjärrkontrollen o bara vill kolla på Svt2 hela tiden så där vill jag inte vara.

Prata med mig så jag inte ruttnar!

Till familjen o vänner: Jag vet inte än vilken tid operationen är men jag får reda på de runt 16 så jag skriver de här då.



Kram till er!

Jisses!

Nu blev de 3 inlägg efter varan. Så blir de när man glömmer bort grejer.

Hur jag kunde glömma bort de viktigaste e de ingen som vet MEN..


Adam blev ju hela 9 månader idag!!!

GRATTIS LILLEMAN!

De har vi firat både hos farfar o mormor idag. När vi kom hem däcka han direkt o har sovit utan att vakna sen dess. De e tufft o bli äldre...



Gammal bild från några veckor sen när Sariba var o hälsa på taget av henne...



Vilken sööööööötnos du är min älskade prins!!!

Make over...

Min vän påminde mig om att jag vill göra om min blogg. Nu! Vem anmäler sig som frivillig? Antagligen ingen... Ni kan väl iaf ge mig lite tips?

Mina läsare e så tysta :) Statistiken e skyhög men jag kan räkna på mina fingrar antalet personer som kommenterar. Ni små smygare ni ;) Ni smyger runt tysta här o kikar. Presentera er daaa! Jag skulle bli super glad! Ni vet ju massor om mig!

Plus att man faktiskt kan kommentera anonymt... Mera feedback i bloggen tack! Iaf ett litet lycka till dagen jag ska opereras kan ni väl trycka fram? Inte? Okey ska sluta tjata. Ni får smyga omkring här. Blir glad att ni iaf kommer tillbaks hit. De betyder ju att ni gillar o läsa min amatör mässiga text.


Nu börjar de närma sig...

Tror jag har räknat lite fel för er... På måndag åker jag dit men själva operationen e på tisdag. Med andra ord så e de 3 dagar kvar nu.

Usch känns så sådär nu men de e nog för jag vart inne i en blogg o läst om sjukdomar o cancer o resor fram o tillbaks till Uppsala. De va inge bra gjort nu precis innan jag ska åka dit. Vill ju helst inte förknippa Uppsala, staden jag ska till, med cancer...
Jag vet, jag e jätte känslig. Jag får direkt ångest känslor när jag går in i blogg o läser deras vardag med en sån här hemsk sjukdom. Man vill inte att sånt ska finnas!

C e ute o kollar på fotboll med polarna o Adam sussar sen länge. Längtar tills C kommer hem så jag kan få bort allt de deppiga jag läste om nyss o få in annat i skallen.
Vill påpeka att de handla om ett litet barn som fått den här äckliga sjukdomen o de påverkar verkligen när man e mamma... Ufft!
Jag ska inte läsa sånt mer...iaf inte nu innan op. Jag blir för påverkad. Shit va jag e känslig när de gäller sånt. Ni med?

Iaf...

På måndag morgon lämnar vi Adam hos farfar o låtsas farmor o sen skjutsar C mig till Uppsala. Vi vill inte ta med Adam till sjukan för vi misstänker att de var därifrån han fick sin magsjuka nu när han va sjuk. Bebbar petar ju på allt o sen handen i munnen hela tiden...

C stannar så länge han kan sen kommer han tillbaks igen på tisdag innan op o stannar igen så länge han kan innan han kör tillbaks.
På onsdag får jag ju åka hem om allt går som de ska så då ska han hämta mig igen.
Som ni hör så blir de alltså fram o tillbaks för C VARJE dag! Jag gillar inte alls de o bad han att inte komma varje dag o jag sa att jag kan ta tåget dit på måndag men allt jag fick till svar va "sluta löjla dig".
Jag vet inte vad jag ska göra. Jag kommer oroa mig till döds om han ska åka fram o tillbaks så där mycke. Trafiken e de farligaste som finns ju! Jag hatar verkligen när han åker bil!
Därför vill jag kolla om ni har lite tips på nått bra hotell i Uppsala där han o Adam kan hänga o ev låtsas farmor. Har ni de? Ge mig tips isåfall! De skulle kännas mycke bättre om jag visste han slapp åka fram o tillbaks hela tiden.
Dessutom så ska han ha hand om Adam själv på nätterna o sen gå upp tidigt med honom innan han börjar köra. Med andra ord så kommer han va ap trött bakom ratten. Nej nej NEJ! Han får inte!

HJÄLP MIG HITTA HOTEL!


Nu ska jag hitta en lite roligare blogg o läsa så jag får bort lite ångest känslor.


Min bästa lilleman...





Till nya läsare...

...som inte riktigt förstår vad som hänt o vad operationen handlar om. Ni kan läsa lite om de här. De e ett inlägg jag gjorde 2008.

Operationen jag ska göra kallas för Cochlea implantat som ska förbättra hörseln förhoppningsvis...

Myser hos mamma

Japps. Jag hänger hos mamma ikväll. Vi sitter med kex, ost, chips o druvor o myser framför tv:n. Härligt!

Idag har varit en slapp dag. Dåligt väder i kombo med upprörd mage efter nattens McChicken gjorde så vi inte tog oss ut mer än för en promenad. Vilken god luft de är ute idag! Så fräsh o frisk! Iaf här. Nästan så jag börja hyperventilera så jag skulle få in så mycke luft som möjligt.

På eftermiddag fick jag besök som hjälpte mig o äta upp gårdagens smarriga tårta. En aning goare idag faktiskt..me like.

Jag känner inte att jag har så mycke o skriva om just nu så de blir bara massa tjat om vad vi har för oss. Ha tålamod med mig o min hjärna just nu. Den e lite apatisk o inte så aktiv...

Hetaste diskuttionen (tänk att jag aldrig lär mig stava till de..) just nu här hemma handlar om flytt. Medans C tjatar om en flytt till huvudstaden (blää) så vill jag en trappa upp. Japps! Grannen ovanför har flyttat o vi va där o kika. Wow! Skitig som f*n men väääldigt mycke bättre än våran. Större badrum o större kök som e precis dom sakerna vi stör oss på i våran. Den behövs deffenitivt målas om lite här o var o dessutom tapetseras men jag älskar o fixa med sånt o se resultat så jag gört gärna!
Tänk hur mycke skönare de skulle va o bara behöva flytta en trappa upp än ända till Sthlm? Sparar ju tom slant när man slipper hyra släp osv! Hoppas hoppas hoppas jag vinner den här disskutionen...
Området trivs jag ju i jättebra. I Sthlm däremot kommer jag van trivas har jag en känsla av. Ingen stockholms tjej ALLS! De enda positiva med Sthlm för mig e att jag har lillsyrran där men med vår tur så hamnar vi väl i en lya lika långt ifrån varan som vi e nu o ses aldrig ändå... Visst e jag positiv?

Nu vill mamma vi ska äta lasange rester o de säger man inte nej till ;)


Ps. Jaa! Jag var oxå med igår på badet! Får lite kommentarer ibland om att jag e dålig på o lägga in bilder på mig i min blogg. E jag de? Måste jag bli bättre? Måste man ha en miljon bilder på sig själv i varje inlägg för o ha en bra blogg? Vill vi verkligen se min fejja i bloggen när Adams ljuvliga ansikte kan va där istället? :)
Mer mandy to the people? I vote no men ni får oxå ha en åsikt så klart... Dessutom får ni gärna fråga vad ni vill veta eller säga vad ni vill jag ska skriva om. Jag skulle bli jätte glad o få höra era åsikter om min blogg o få reda på vad NI funderar över o vill veta.

Den här e till dig Lina...ufft!


Härlig dag

Jag har haft en väldigt skön dag men e myyycke sliten! Skulle igentligen vilja sova men C har åkt o köpt Mc till oss  (jaa vi vet att de e mitt i natten men man fååår ibland...)som vi ska sluka framför en film o om man inte kan hålla upp ögonen ens för Mc dåå e de nått som e knasigt...

Idag fyllde Adams låtsas morfar år. Jag o Adam bestämde oss för o fira honom eftersom Adams morfar e i princip Adams favvo person. Vad han än gör (även om han e ledsen) så skiner han upp som en sol om morfar kliver in i rummet :)
Vi började därför dagen med att förbereda hans tårta. Medans den stod på svalning så drog jag med grabbarna o en vän till Löga o bada.
Nu kommer ni smiska mig o KANSKE tycka lite sämre om mig MEN, idag va FÖRSTA gången vi tog Adam till ett badhus av många olika anledningar... Jaaja de kanske e dåligt...iaf om jag jämför med alla andra mammabloggar jag läser. Dom har gått på babysim med deras bebbe sen första timmen typ...

I vilket fall så hade vi de jätte mysigt.
Adam va skum...han va inte sur eller ledsen. Inte glad eller exalterad. Han bara va. Som om han tyckte de hela va jätte avslappnande eller nått...

Efter massa plask o bus (mest från C) så somna faktiskt Adam på mitt bröst i duschen i omklädningsrummet. Stackarn...mycke intryck antagligen...

Lite bilder från dagen...

Moffas tårta...



Han blev några år äldre än de e ljus på tårtan men brandlarmet e trasigt så vi körde inte med alla av säkerhetskäl...säger vi...(dom hade aldrig fått plats på tårtan...) ;)





Under grädden...mandelmarängs botten o tjock chokladkräm...mmm.


Lilleman på sitt första badhus besök...





Hans favvo va o flyta runt...







Lilleman surfar...




Vatten öööverallt...






Medans bilderna laddades in har jag moffat burgare...urk. Satt inge bra i magen alltså...

Nu ska jag gö C sällskap o borsta gaddarna.

Buenas noches!

6 dagar kvar...

...o jag har för första gången funderat lite. Inte runt själva operationen utan efter.
Läkaren sa nämligen att jag inte får bära nånting alls på några veckor så jag o C satte oss här hemma med en fika o diskuttera de här. De kommer nämligen bli VÄÄÄLDIGT mycke för honom så vi fundera om vi ska bo hos nån av föräldrarna lite då o då oxå. C måste ju kunna få lite avlastning o åka iväg o träffa vänner ibland oxå men om jag då blir hemma själv o Adam lägger en brakare tex så får jag inte lyfta han till skötbordet. Kan bli väldigt problematiskt.
C säger att d ordnar sig o att de inte e några problem men de känns inte rätt o låta han bli fast här dygnet runt. Iofs kan han ta med Adam men ibland måste man få egen tid oxå.
Goa mamma har redan anmält sig som villig o hjälpa så vi får se hur vi delar upp de.
Jag blir helt förstörd när jag tänker att jag inte kan ta hand om min son fullt ut på ett tag. Känns inte bra alls. Jag hatar o va beroende av andra som hjälper till men jag e däremot väldigt tacksam att folk vill hjälpa.
Känner jag mig själv rätt så kommer jag inte kunna hålla mig från o bära han...jag tror åtminstonde jag kommer råka lyfta fast inte med flit utan i ren automatik...
Intressant o se hur de går...


Igår hade vi bestämt att syrrorna som bor i Sthlm skulle komma o grilla hos mamma med oss. Som ni vet (om ni drog upp persiennerna igår) så försvann de fina vårvädret JUST igår o de snöa istället...suck! Syrrorna kommer nästa helg men mamma e inte den som e den ;) Efter lite fundering så satts grillen igång in the Mendoza recident!
Haha mamma e bäst!

Ett glas rött o köttet på grillen! Nu ska här grillas!





De va utan undantag de gooodaste jag ätit på länge!!! Tack mami! Nästa helg blir de mer grillning ;)

Stockholmsyrrona kom inte men syster yster som bor i vässan med mig kom så klart o med sig hade hon sin dotter Mayha.

Efter lite bus så satt dom sig o mös vid tv:n.
Adam vart vääääääldigt trött...



Hålla hand...





"Schhh! Adam e trött!"







Hålla hand tills han somnar...





Mayha ville inte släppa fall han skulle bli ledsen så hon försökte sova ståendes...söt!



Mamma o jag gick även igenom lite viktiga papper från Uruguay som vi behöver till ett ärende o de va en riktig nostalgi tripp. Fick se mitt ID från när jag var i Adams ålder ungefär. Ska försöka scanna den så ni kan se. Jag har många likheter med Adam faktiskt men ögonen tycker jag fortfarande han fått från sin far. Jag hade mycke större bowlingklot till ögon än Adam. De va riktigt mysigt o se alla syskonens ID:n oxå från back in the day.
Sen läste vi även igenom lite av papprerna o de fanns massa rolig info.
Kanske återkommer om vad ärendet gäller lite längre fram. De e mycke som ska göras först men vi hoppas på de bästa...


Klockan 9 imorse drog jag o min lilla familj till stan. Hade lite ärenden men eftersom vi var tidiga körde vi en Subway frukost. Smakade inte lika gott idag tyvärr så slängde nästan hela.
Lagom tills vi kom hem så försvann solen en stund så vi körde en storstädning o sen tog vi alla 3 en siesta. Mycke behövlig siesta...
Klockan 3 va vi uppe igen för fastighetsskötaren ringde på dörren. Vi hade nämligen bestämt möte med honom för vi har lite saker vi vill ta upp o lite vi behöver "klaga" på... Dessutom har vi fått höra i omvägar om lite funky saker så vi var tvugna o ta upp detta med honom. Han visste inte mycke men ska återkomma. Stämmer dessa saker som vi hört så blir de flytt! C vill flytta till Sthlm...mandy funderar fortfarande... Jag o Sthlm har inte klickat än... Jag har så mycke saker jag oroar mig för om vi ska flytta dit. Kommer allt vara superdyrt? Måste jag ta tunnelbana (som jag HATAR) varje gång jag ska nånstans? Vem ska jag umgås med? Kommer Adam bli brat??? Måste jag fylla min garderob med endast märkeskläder för o inte känna mig som en outsider när jag går på stan?
Ja, ni ser...mycke o klura på. Får C sin vilja fram så flyttar vi dit även om den här lyan e problemfri...

Shit va jag babblar...jag ska ju träffa polers! Adios!

8 dagar kvar...

...och med risk för att låta tjatig så känns de ännu inget. Jag misstänker att jag inte kommer bli nervös förrän jag ligger där på båren o körs in till op-rummet. Nää! Nu fick jag en läskig känsla. Rullas in i op-rum lät inge kul ju...

Fint väder har de vart idag igen o jag har inte missat de den här gången. Vart ute o gått en del o sen har jag o Adam hängt i lekparken. Han gillade alla grejer där o fick pröva på de mesta...utom sandlådan. Den va fortfarande geggig o jag hade inte rätt outfit på Adam för gegg idag men förhoppningsvis torkar den till lite snart. Då ska vi dit o gräva! Rutshikanan (hur f*n stavar man de!?) ska oxå premiär testas. KUL!









 



Som ni ser så börjar Adams lockar på sidorna växa ut igen. Nu e frågan, ska vi klippa igen eller ska vi låta de växa? Vad tycker ni?


Jag läääängtar sååå till imorgon!!! 2 av mina systrar som bor i Sthlm kommer till mamma så vi som bor här i V-ås ska åka dit o GRILLAAAA! Jag ääälskar mammas grillning! Äntligen e de premiär! Mmmm! Ska ta lite bilder så ni får kika.
Nu ska jag baka en banan kaka med glasyr till kaffet imorn. Hoppas bara de blir soool!

Innan jag går måste jag tipsa om dom här söta Ballerina skorna från La Redoute till er som har en liten små tjej hemma.


Söta ju!

Fundera på o beställa ett par till min favvo tjej Bella.



Så de e bara o välja färg Mattan! ;)


Skattjakt...

Idag när jag o Adam låg på golvet o krypträna (jag har fattat snitsen nu, de e mest Adam som tränar...) så såg jag att de låg nått bakom mitt element..SKATTJAKT! Blev helt extatisk o börja fundera på vad för snyggt som förra ägarna måste ha tappat där. Tog mig riktigt lång tid o få fram den men TILL SLUT...suck...jag borde insett att de inte va nått värdefullt för då skulle dom knappast lämnat den där...



Jättefin. Tack. Snällt.

Vem vill ha säger tuppen jag?


Adam på skattjakt...



"Mamma jag tror jag ser nått där borta...scchhh"

Måste nog ut en sväng...

Grabbarna hann inte in på badhuset :( Dom stängde tidigare idag.

Fick nyss en MMS bild o insåg att min, snart 9 månaders bebis, har mer liv än mig...

Adam e på stan o fikar...



Jag däremot har inte ens varit utomhus idag...FAST de e det finaste vädret hittills i år. Ångest? Jaaa...

Är de bara jag som blir skitstressad när man "missar" en fin dag?

9 dagar kvar...

...till operation o fortfarande lika overkligt så vi lämnar de ämnet.


Jag tappade bort min sömn inatt o hitta inte den förrän runt 4 på morgonen. SUCK! Ni som e bebis föräldrar vet hur viktigt de e o få sin sömn annars e man inte riktigt med sen under dagen o de kan va lika med katastrof!

Vaknade väldigt tidigt oxå så nu tar pappa C o några av hans polare med Adam till badhuset så jag kan få vila :D Igentligen vill jag se när dom e där alla tillsammans. Måste ju se hur gulligt ut som helst! Och Adam i sina badbrallor hahaa! GULLIGT! Hoppas dom skickar MMS-bilder...
Lite tråkigt att jag ska va så trött just idag...skulle ju tagit en runda på stan med polarn men får bli nån annan dag. Tänkte skaffa solbrillor till Adam ÄVEN fast C e helt emot de moahaha! Adam HATAR verkligen o få solen i ögonen. Det har han gjort sen han föddes. Han börjar skaka på huvet o försöker komma undan stackarn haha!

Här e Adam innan badhus dags...







Han har på sig en jätte cool vårjacka som vi köpte när han var i magen. Strl 80. Synd att man inte ser fodret bara...de e skitsnyggt. Röd o vit rutigt :D
Sen har han på sig sandaler (med 2 par strumpor under) från GAP som C:s halvbror skicka från USA.
Jackan o skorna matcha jätte bra ju!

Nu ska här vädras lite när Adam inte e här o VILAS!

Ha en underbar vårdag!


10 dagar kvar...

Japps, nu börjar nedräkningen till operationen... Känns fortfarande väldigt overkligt faktiskt. Folk frågar om jag e nervös men jag kan liksom inte sätta in mig i att jag ska opereras. Jag vet liksom inte vad jag har o förvänta mig eftersom jag aldrig opererats förut. Vi får se närmsta dagarna om jag kommer börja bli nervös eller fortsätta va så här apatisk till de hela...haha!
Förhoppningsvis så får jag ha dator i rummet så då kommer jag uppdatera på plats!

Dagen har jag spenderat ensam med Adam. Pappa C hade viktiga saker för sig idag så de va bara acceptera läget MEN de har faktiskt varit en heeelt underbar dag! Jag o min Adam e ett skönt team tillsammans o har riktigt softa dagar när vi e ensamma.

Adam har tränat mycke på o gå idag. När vi skulle från ett rum till ett annat så fick han gå själv med mig bakom hållandes i hans händer. De e så obeskrivligt gulligt o se han gå!!! Han kan ju inte alls gå normalt utan sicksackar ibland med fötterna o ibland hamnar han så brett isär med fötterna så man tror byxan ska spricka men han kämpar på. Ska be C filma så får ni kika hur rolig gång stil min son har :)


Sen gick vi på långis promenad o när vi kom precis runt hörnet så ser vi att de finns en bebis gunga vid lekplatsen precis här bredvid. Lycka! Där ska vi hänga myyyycke i sommar. Jätte fin lekplats med massa plats för o ligga i gräset o gosa i sommar. De finns tom en fotbollsplan som vi faktiskt kan se från vårt köksfönster. Så nära ligger parken. Om vi bor kvar här (vilket jag inte tror) när Adam blir äldre så kan jag sitta där o spionera på honom när han busar med sina polare där...hehe. LÄNGTAR!
Jag e faktiskt en sån mamma som bara vill att han ska bli större. Många vill stoppa tiden o låta dom va bebis så länge som möjligt men inte jag. Jag älskar o se han utvecklas o ju mer han klarar av själv o förstår ju gladare blir jag. Mera mera mera! De e så otroligt roligt o se han utvecklas. Roligare o roligare ju äldre dom blir tycker jag...

Här e min son idag när han premiär gunga för första gången i hans liv! (I pappas mössa...)






I början förstod han inte riktigt o gav bara några fundersamma leenden men sen när farten blev hög så braka skrattattacken lös! Vi måste dit OFTA för han älskade de!!!

Dessutom har Adam o jag kommit över rädslan med klumpar i maten :) Sista dagarna har gått galant o idag va de som ingenting för oss båda när han åt den "farligaste" maten av dom alla...biff med ris... Bra där Adam o mandy!

Adam har gått o blivit fnissare... Han fnissar heeela tiden o de låter så sjukt gulligt så man nästan vill gå o slå sig själv haha! Men han fnissar åt inget rätt ofta. Vi kan bara sitta o inte gö nått o så fnissar han till. I tid o otid så fnissar han. Jag förstår inte vad som e så kul. Ser mitt hår för jävligt ut? Har jag nått stort o konstigt i ansiktet? Nope... Han kanske bara njuter av livet...men heeela tiden???
Ikväll när jag skulle natta han så fick han helt plötsligt en RIKTIG skrattattack o den smitta av sig på mig. Allt va släckt o han höll på somna. Jag sträckte mig över han för o lägga täcket rätt o då tittar han upp på mig o börjar skratta så han kiknar o knappt får luft. Jag tyckte de va så sjukt o så otroligt roligt så jag kunde inte hålla mig o så stod vi där o skratta ihjäl oss...helt utan anledning. Han e bäst min son! Gladaste killen i stan! Bara man tittar på honom så ler han. Man kan inte va på dåligt humör runt han. De e omöjligt! Jag har nog den gladaste bebisen jag nånsin sett.
Va nog därför vi fick just Adam. Han kom med en anledning...att ge oss glädje igen efter allt vi varit med om. Tror inte ni de?

Tack Adam för allt du ger oss varje dag.




GLAD PÅSK!

Felices Pascuas para Todos!

Glad Påsk till Er alla!






"Får man godis nu?"



(Är de förresten nån slags misshandel o gö sin son till påsk kärring o lägga ut på internet? Förlåt isåfall Adam...)


Pappas pöjke...

"Adam, vet du att folk säger att du börjar likna mamma mer o mer? :)"



*HUMPF!*





"Okey OKEY, du e bara lik din pappa...ufft."



Barn mat

Vet ni en sak? De börjar bli läskigt o ge Adam mat.

8-månaders burkmaten e inte samma som för yngre barn. Nu är de stooora bitar o låååånga spaghetti trådar i maten. Jag e LIVRÄDD att han ska sätta i halsen! Han har ju inga tänder! Hur ska man bita sönder en biff bit utan tänder?
Alla andra mammor ger sina bebbar vanlig mat, tom deras egen mat o mackor utan problem. Bebben får sitta o bita på den men de funkar inte med Adam av nån anledning. Varje gång vi försökt ge han nått så sätter han i halsen o får kväljningsreflexer ända tills han spottar upp biten igen. HUGA! De e inte roligt o se han nästan kvävas. Man får panik o funderar på om man verkligen klarar av o göra Heimlich eller inte...
Kanske Adam inte e van o därför jämt sätter bitarna i halsen men vi har prövat i över en månad nu o de funkar inte. Blir orolig.
Igår tex tänkte vi låta han sitta o nafsa på en bit våffla. Gav han ett helt "hjärta" o efter att ha gnagt en stund så trycker han ner hela resten i halsen så han nästan kvävs o sen börja han med kväljningarna igen. Fick pilla in fingrarna o ta ut den igen...suck. Andra ger lugnt sina barn en macka o dom får sitta med den. Jag skulle aldrig våga!
Ni som kan snälla HJÄLP! Hur gör ni??? Säger ni bara att ni ger dom en smörgås fast ni igentligen har smulat sönder den?
Blir till o ringa BVC snart om jag inte får hjälp med de här.
När jag e själv hemma vägrar jag ge han mat med klumpar utifall nått skulle hända. Jag mixar oftast den men så kan man ju inte hålla påååå!

(Hej, jag heter Amanda "hönsmamma" Mendoza.)


Den här tyckte vi han kunde bita på. (Taget för några månader sen.)





Självklart satt han i halsen... NEVER AGAIN!


Majskrokar funkar fortfarande okey...




Jaja...om ni har tips så ge mig.


Tur att vatten e klumpfritt iaf...




RSS 2.0